18 Δεκεμβρίου 2011

<<ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 50 ΝΟΜΑΤΑΙΩΝ >>

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να μην έχει πλέον χρήματα , γιατί <<λεφτά δεν υπάρχουν>>, έχει όμως κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα, των <<50 νοματαίων>> , οι οποίοι διοικούν μία χώρα των 11 εκατ. ανθρώπων , [μαζί με τους  λαθρο-μετανάστες].  Στη γειτονική μας Ιταλία -των 60 εκατ. ανθρώπων-, η οποία ομοίως και αυτή αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, πολύ όμως πιό ήπιας μορφής από  το δικό μας, ορκίσθηκε πρόσφατα κυβέρνηση μόλις 11 τεχνοκρατών υπουργών -μη κοινοβουλευτικών-, και μάλιστα ο Πρωθυπουργός της για συμβολικούς προφανώς λόγους , δεν δέχθηκε τις οικονομικές απολαβές του αξιώματός του . Εμείς εδώ στη χώρα μας , διαθέτουμε <<πλουραλισμό>> κυβερνητικών προσώπων , σε ένα πολυπληθέστατο  σχήμα που στα περισσότερα Υπουργεία <<στριμώχνονται>> ο Υπουργός , με τον αναπλ. Υπουργό και δύο Υφυπουργούς....... [Στη Κίνα έχουν περισσότερους Υπουργούς ; ]. Έχουμε ακόμη το .....προνόμιο να διοικούμαστε από δύο Αντιπροέδρους , τον ρόλο , την ιδιότητα και το έργο των οποίων προσωπικά ακόμη δεν έχω καταλάβει...... Από την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της παρούσας προσωρινής κυβέρνησης , έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν και να ξεχωρίζουν οι βλέψεις Υπουργών <<για την επόμενη ημέρα>> , με συνέπεια μεταξύ των άλλων, η χώρα ουσιαστικά να μη κυβερνάται. Η Δημόσια Διοίκηση ευρίσκεται σχεδόν σε διάλυση και παράλυση , ενώ οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν και τρέμουν <<το αύριο>>, με κυρίαρχη εικόνα τον πεσσιμισμό και την καθολική εκτίμηση ότι τα πράγματα συνεχώς επιδεινώνονται ανησυχητικά, χωρίς ελπίδα.
Αναρωτιέμαι , όπως αναρωτιέται το σύνολο σχεδόν των πολιτών της χώρας, σε τι χρειάζεται ένα τόσο ογκώδες και δυσκίνητο κυβερνητικό μόρφωμα;  Άραγε ζούμε σε ευρωπαική χώρα η οποία σέβεται τους πολίτες της η σε χώρα του τρίτου κόσμου ; Ο Ελληνικός λαός πλέον <<ευρίσκεται στα όριά του>> και θα πρέπει το συντομώτατο να εκφρασθεί δια της λαικής ετυμηγορίας, προκειμένου ο ίδιος να αποφασίσει για το μέλλον του ,-όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση-, με την επιλογή και ευθύνη του . Η παρούσα <<ερμαφρόδιτη>> κατάσταση θα πρέπει να παραδώσει τη θέση της σε συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνηση από την οποία θα αξιώσει  αξιοπρέπεια,  σεβασμό και το μέλλον των παιδιών του.
Και κάτι άλλο. Επί Τουρκοκρατίας , οι Οθωμανοί στη τουρκοκρατούμενη Ελλάδα είχαν επιβάλει τον φόρο <<της δεκάτης>>. Δηλαδή ο υπόδουλος Έλληνας παραχωρούσε το ένα δέκατο από <<το βιός του>> στον κατακτητή, μέσω των κοτσαμπάσηδων. Σήμερα στην .....ελεύθερη Ελλάδα , πόσα <<δέκατα>> του εισοδήματός μας έχετε υφαρπάξει αξιότιμοι .......κοτσαμπάσηδες ;
                                                                                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                                                                                 Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
                                                                                               π. Παντείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.