29 Φεβρουαρίου 2012

Φωτογραφίες από τη χθεσινή [28-02-2012] πορεία διαμαρτυρίας των Ενστόλων-Αποστράτων Αστυνομικών στην Αθήνα.





26 Φεβρουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο Σύνδεσμός μας προτίθεται να συμμετάσχει στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν οι ένστολοι συνάδελφοί μας στην Αθήνα την [28-02-2012], ημέρα Τρίτη και ώρα 15.30' στη Πλατεία Κολοκοτρώνη, για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται με την μορφή του κατεπείγοντος,όπου πέραν των άλλων περιλαμβάνονται και μέτρα που αφορούν τους εν ενεργεία και τους Αποστράτους.
΄Οσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παραστούν στη συγκέντρωση, να ευρίσκονται ώρα 10.15' στο νέο Αστυνομικό Διοικητήριο[ΝΕΑΠΟΛΗ],προκειμένου ώρα 10.30' να αναχωρήσουμε για την Αθήνα.
                                                                                      
                                                                              ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

23 Φεβρουαρίου 2012

Μέρισμα Μ.Τ.Σ.
  • Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών [Π.Ο.Σ.], αναμένεται  καταβολή του μερίσματος μέχρι τις αρχές του μηνός Μαρτίου. 
  • Το μέρισμα θα είναι χωρίς περαιτέρω περικοπή, θα αφορά τον Ιανουάριο 2012 και εκτιμάται ότι η καταβολή θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή θα προκαταβάλλεται.  
  • Επίσης προωθήθηκε για ψήφιση η ρύθμιση του χρέους προς το Υπ. Οικονομικών σε βάθος 15ετίας, με έναρξη το 2013. 

Πατήστε στον κατωτέρω Σύνδεσμο για να ενημερωθείτε σχετικά με το Μ.Τ.Σ. από το ιστολόγιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών [Π.Ο.Σ.] 

22 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ



Τα λόγια είναι περιττά!!!!!Η δύναμη της ψυχής αυτού του ανθρώπου είναι απερίγραφτη και είναι παράδειγμα για όλους εμάς, που με την πρώτη δυσκολία που συναντάμε, γκρινιάζουμε..... 
Μάθημα ζωής λοιπόν από τον μπάρμπα Γιάννη!!!!!








Κατατίθεται Διάταξη για τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.



  • Διάταξη που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατατίθεται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Με αυτή τη διάταξη εξαλείφεται έλλειμμα ποσού 137.000.000 €.
  • Επίσης, μέσα από την εξυγίανση του Ταμείου, κατοχυρώνεται η απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων στους μετόχους του και θωρακίζεται το μέλλον του, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
                                                                                                 Πηγή: www.athina984.gr

21 Φεβρουαρίου 2012

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Άθεοι και εχθροί της αλήθειας Παπαρήγα – Τσίπρας


20 Φεβρουαρίου 2012

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το «μαχαίρι» στις συντάξεις


Συνταγματικό κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το νομοσχέδιο με το οποίο «κουρεύονται» οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ οι δικαστές εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα εφαρμογής του νομοσχεδίου από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να συζητηθεί με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι από 1η Ιανουαρίου 2012 περικόπτονται κατά 12% οι κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών Ταμείων, για το τμήμα της σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, οι περικοπές κλιμακώνονται ως εξής: Το τμήμα των συντάξεων από 201 ως 250 ευρώ θα μειωθεί κατά 10%. Οι συντάξεις από 251 ως 300 ευρώ θα μειωθούν κατά 15% στο σύνολο του ποσού τους και οι συντάξεις από 301 και άνω κατά 20%, επίσης στο σύνολο του ποσού.

Ακόμη, οι κύριες συντάξεις του ΝΑΤ θα υποστούν μείωση κατά 7% στο σύνολο του ποσού τους.

Οι κύριες συντάξεις από τον Αύγουστο του 2011 ως σήμερα έχουν μειωθεί ως 40%, ενώ το ίδιο διάστημα έχουν επιβληθεί δύο «ειδικές εισφορές» (τύπου ΛΑΦΚΑ), περικοπή 20% και 40% για τα ποσά άνω των 1.300 ευρώ και τελευταία 12% για την ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, οι επικουρικές συντάξεις από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τώρα έχουν δεχθεί μεγάλες μειώσεις, οι οποίες ξεκινούν από 7,5% σε συντάξεις ύψους 200 ευρώ και φθάνουν το 44,4% στις συντάξεις ύψους 700 ευρώ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (28 υπέρ έναντι 1 κατά) αποφάσισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη.

Αντίθετα, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, η οποία ήταν η μοναδική που μειοψήφησε, τόνισε ότι επειδή είναι η τέταρτη μείωση των συντάξεων που έρχεται, χωρίς να συνεκτιμώνται οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, πλήττεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος. Και αυτό γιατί η οικονομική επιδείνωση των συνταξιούχων τείνει σε κατάλυσή τους, με κίνδυνο την κατάλυση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμαναν ότι ενδεχομένως η αναδρομική μείωση των συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2012, που προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο, δημιουργήσει θέμα συμβατότητας της σχετικής διάταξης του νομοσχεδίου με το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι η επιφύλαξη αυτή που εκφράζουν οι δικαστές ως προς την αναδρομικότητα των περικοπών, στην εφαρμογή του νόμου δεν έχει καμία επίπτωση. Η επιφύλαξη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νομικό επιχείρημα σε περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος προσφύγει στα δικαστήρια κατά της περικοπής της σύνταξης του. Δηλαδή, τα δικαστήρια θα κρίνουν εάν είναι συνταγματική ή όχι η αναδρομική περικοπή των συντάξεων που προβλέπει τον νομοσχέδιο (και μετά την ψήφισή του από τη Βουλή ο σχετικός νόμος).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για όλα τα συνταξιοδοτικά νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να γνωμοδοτεί επί του περιεχομένου τους η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 ΘΕΜΑ:"ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩ"
        Γράφει ο Νίκος  ΜΠΕΤΣΙΟΣ 
               Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
                                   
  • Ήρωας η νεομάρτυρας τελικά είναι ο σημερινός Έλληνας συνταξιούχος; Ασφαλώς είναι και ήρωας και νεομάρτυρας, ίσως τελικά καταντήσει και ...οσιομάρτυρας. Και εξηγούμαι το γιατί. Ήρωας είναι, γιατί καλείται να σώσει την χώρα με τους "ώμους" του, -ως άλλος Ηρακλής ,- η ως σύγχρονος superman . Νεομάρτυρας είναι, γιατί , ενώ δεν ευθύνεται για την εγκληματική λεηλασία της χώρας, καλείται με τον "βούρδουλα" να υποστεί όλες τις τιμωρίες των επιβαλλόμενων επαχθών οικονομικών μέτρων σε βάρος του. ....Οσιομάρτυρας -όπως πάει,- θα ...ανακηρυχθεί , γιατί στην μεγάλη του πλειοψηφία, δεν έκλεψε, δεν διοίκησε, δεν πλούτισε παράνομα, δεν είναι υπόλογος διαφθοράς, δεν, δεν, δεν... , ενώ σήμερα οι ....σωτήρες μας τον πέταξαν στα...λιοντάρια , όπως πετούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, τους πρώτους χριστιανούς.
  • Η παρούσα κυβέρνηση, στον πανικό της, προκειμένου να εξεύρει τους επί πλέον απαιτηθέντες πόρους εκ μέρους των δανειστών μας και υπό την πίεση των απειλών τους, έντρομη  "πρωτοτύπησε" ελαφρύνοντας και πάλι τις ...παχυλές συντάξεις, διαπράττοντας  μία ακόμη λεηλασία στο εισόδημα του δύσμοιρου συνταξιούχου, αφού αδυνατεί ακόμη να εισπράξει έσοδα και οικονομικούς πόρους από όσους θα μπορούσαν και θα έπρεπε να συνεισφέρουν. Έτσι λοιπόν τα συνήθη θύματα , καλούνται και πάλι να σώσουν τη χώρα... Προ ολίγων ημερών ακούγαμε και βλέπαμε τους παραπαίοντες και αξιοθρήνητους πολιτικούς μας σωτήρες, να μας διαβεβαιώνουν ... ότι "έσωσαν τις συντάξεις". Έλεος, έχει καταντήσει μαύρο ανέκδοτο... Υποτιμούν και καταφρονούν τη σκέψη μας, το μυαλό μας, την υπομονή μας, την αντοχή μας και την αξιοπρέπειά μας. Η αναξιοπιστία , η υποτακτικότητα , η ανευθυνότητα και το γεγονός ότι "έχουν χάσει τη μπάλλα από το γήπεδο", ευδοκιμεί σε όλο της το μεγαλείο.....όχι δεν θέλουμε άλλες ....κόκκινες γραμμές, γιατί μόνο κόκκινα εσώρουχα φοράμε. Το μόνο παρήγορο και ελπιδοφόρο, μέσα στη μαύρη καταχνιά, μας αχνοδείχνει δειλά-δειλά, η αφύπνιση των ευρωπαικών λαών, διακεκριμμένων προσώπων, της τέχνης, της επιστήμης, στάση η οποία μπορεί να θέσει κάποιο φραγμό στην  εξαλλοσύνη των ισχυρών, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ανάψει τη σπίθα στα αποκαίδια της ψυχής των Ελλήνων.
  • Λοιπόν άγνωστε συνταξιούχε, τι προτιμάς,"μνημείο πεσόντων μνημονίου",  η αδριάντα  "με κατάθεση στεφάνων" από τους επιζώντες, η μήπως "φωτοστέφανο" νεομάρτυρα να σε τιμούν με ευσέβεια οι πιστοί......
  • Δυστυχώς οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Η ελπίδα;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!!!!!!

18 Φεβρουαρίου 2012

Χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Λάρισας

Την Πέμπτη [16-02-2012], πραγματοποίηθηκε στο κέντρο"ΚΤΗΜΑ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ", η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας, με την παρουσία Επισήμων, μελών και φίλων,όπου έγινε και η    βράβευση μαθητών, που αρίστευσαν στα Γυμνάσια -Λύκεια και επέτυχαν στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι..-




















16 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΜΑ: "ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ"

Μειώσεις-εξπρές, που σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάνουν και το 20%, θα επιβληθούν στις αποδοχές 195. 000 υπαλλήλων και λειτουργών των ειδικών μισθολογίων, δύο μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο -Ιούλιο αντί Σεπτέμβριο- σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι περικοπές προβλέπουν την κατάργηση δεκάδων ειδικών επιδομάτων, την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και τη σύνδεση μισθού με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, έτσι όπως εφαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο για τον «στενό» δημόσιο τομέα. Μεγάλοι «χαμένοι» αναμένεται να είναι οι υψηλόμισθοι, που σε αρκετές περιπτώσεις θα απολέσουν περισσότερο από το 20% των αποδοχών τους.
Στόχος της επίσπευσης των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια είναι να εξοικονομηθούν επιπλέον 90-100 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα κονδύλια θα συνυπολογιστούν στη «μαύρη τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου.
Σύμφωνα με τη νέα δανειακή σύμβαση που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο, από την περικοπή των ειδικών μισθολογίων προβλέπεται εξοικονόμηση 0,2% του ΑΕΠ, που μεταφράζεται σε 440 εκατ. ευρώ. Αρχικός στόχος ήταν η εξοικονόμηση 114 εκατ. ευρώ το 2012 -εάν ξεκινούσε η εφαρμογή των περικοπών από τον Σεπτέμβρη- και 226 εκατ. ευρώ το 2013 μόνο από την περικοπή των μισθών και των επιδομάτων.
Από τα συρτάρια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών βγαίνουν τα σενάρια των μειώσεων στις αποδοχές περισσοτέρων από 195. 000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 1/3 της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου (περίπου 5,9 δισ. ευρώ). Με ειδικά μισθολόγια αμείβονται οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.
Στην πρέσα
Σύμφωνα με τη νέα δανειακή σύμβαση, από τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων θα «προστατευτούν» οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων (χαμηλόβαθμοι ένστολοι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, δικαστικοί λειτουργοί, διπλωμάτες και γιατροί), όπου θα επιδιωχθεί να μην υποστούν νέες μειώσεις στις. . . περιορισμένες αποδοχές τους.
Δικαστικοί - γιατροί
Μεγάλοι «χαμένοι» αναμένεται να είναι όσοι είναι υψηλόμισθοι -σε σχέση με τις αποδοχές που επικρατούν στον «στενό» δημόσιο τομέα- και συγκεκριμένα οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, από τους οποίους περικόπτονται επιπλέον 50 εκατ. ευρώ από τις υπερωρίες που λάμβαναν.
Μέχρι σήμερα τις μεγαλύτερες μειώσεις -κατά μέσο όρο 20%- είχαν υποστεί όλοι οι μισθοδοτούμενοι από ειδικά μισθολόγια και κυρίως οι δικαστικοί λειτουργοί, με τις ποσοστιαίες περικοπές των επιδομάτων που είχαν επιβληθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Οι μειώσεις που είχαν επιβληθεί στα ειδικά μισθολόγια τα τελευταία δύο χρόνια από τις περικοπές των επιδομάτων αντιστοιχούσαν στο 5%-20% των συνολικών αποδοχών ανάλογα με το ύψος του μισθού και την προϋπηρεσία. Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από τον Νοέμβριο του 2011 εφαρμόστηκε και στα ειδικά μισθολόγια η κατάργηση του επιδόματος γάμου και η παροχή οικογενειακού επιδόματος μόνο για όσους έγγαμους διαθέτουν ανήλικα παιδιά.
Ποιες ανατροπές σχεδιάζονται

Τέλος τα δεκάδες επιδόματα, παραμένουν μόλις 3 ή 4
Η διατήρηση μόνο 3 ή 4 βασικών και η κατάργηση δεκάδων ειδικών επιδομάτων σε όλα τα μισθολόγια, η μικρή αύξηση των βασικών αποδοχών και η σύνδεση του μισθού με τον βαθμό που κατέχει ο υπάλληλος, αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά σημεία της νομοθετικής παρέμβασης στα ειδικά μισθολόγια, που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο.
Τα επιδόματα που αναμένεται να διατηρηθούν είναι όσα παρέχονται για την κατάληψη θέσης ευθύνης, όσα συνδέονται με την ειδική απασχόληση κάθε κλάδου (επικίνδυνης εργασίας ή ειδικής απασχόλησης για τους ένστολους, νοσοκομειακής απασχόλησης για τους γιατρούς κ. τ. λ. ), η οικογενειακή παροχή και το επίδομα χρόνου εργασίας (χρονοεπίδομα), το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο των περικοπών, αφού ανεβάζει γεωμετρικά το μισθολογικό κόστος.
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια θα επιδιώξουν την επιβολή κοινής φιλοσοφίας αμοιβών σε υπαλλήλους αντίστοιχων προσόντων με τον στενό δημόσιο τομέα χωρίς να εξισώνουν τις αποδοχές. Για παράδειγμα, οι αμοιβές ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικότητα Διοικητικού ή Οικονομολόγου θα διέπονται από το ειδικό μισθολόγιο που ανήκει, αλλά θα είναι περίπου ίδιες με αυτές που λαμβάνει ένας υπάλληλος ΠΕ αντίστοιχης ειδικότητας και με τα ίδια έτη προϋπηρεσίας στο Δημόσιο.
Τα σενάρια για τις αλλαγές

Παγώνει» το χρονοεπίδομα μέχρι και το 2015
Στο μικροσκόπιο των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας έχει τοποθετηθεί το χρονοεπίδομα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, οι οποίοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Το «χρονοεπίδομα» αποδίδεται σε ποσοστό 4% επί του βασικού μισθού, ανά διετία και μέχρι 14 διετίες, προσαυξάνοντας στο τελικό στάδιο τον βασικό μισθό κατά 60%. Για παράδειγμα, εάν ο εισαγωγικός μισθός ενός δικαστικού λειτουργού για τη θέση του πρωτοδίκη ξεκινά από τα 2. 067 ευρώ, έπειτα από 29 χρόνια υπηρεσίας ο μισθός φτάνει τα 3. 307 ευρώ.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν σχεδόν βέβαιο το «πάγωμα» των αυτόματων αυξήσεων που προέρχονται από το χρονοεπίδομα μέχρι και το 2015, με στόχο να μην αποδίδονται οι «αυτόματες» μισθολογικές ωριμάνσεις, όπως προβλέπει και η νέα δανειακή σύμβαση για το σύνολο του δημόσιου τομέα.
Το χρονοεπίδομα, ωστόσο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον βασικό μισθό των υπαλλήλων στα ειδικά μισθολόγια και κάθε παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί στην απόδοσή του θα επιφέρει ανατροπές και μειώσεις στις συντάξεις των εργαζομένων, αφού το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται ως ποσοστό των βασικών αποδοχών που καταβάλλονται στο τέλος της υπηρεσιακής διαδρομής.
Στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να «επέμβει» στην απόδοση του χρονοεπιδόματος είναι η αύξηση του χρονικού διαστήματος καταβολής (κάθε 4 ή 8 χρόνια), ή ακόμα και η κλιμακωτή απόδοσή του (κάθε διετία μέχρι τα πρώτα 10 χρόνια υπηρεσίας και κατόπιν κάθε 4 ή 8 χρόνια).
Δεν αποκλείεται όμως να μειωθεί και το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού (από 4% σε 2%) σε συνδυασμό με την αύξηση των χρονικών διαστημάτων καταβολής.
Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Πόσα χρήματα θα χάσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «μοντέλο» των περικοπών στο μισθολόγιο των ένστολων, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» για την επιβολή των περικοπών που θα επιβληθούν στα ειδικά μισθολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τις μεγαλύτερες περικοπές, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 30%, θα υποστούν τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (με βαθμό πάνω από συνταγματάρχη), ενώ τα χαμηλόβαθμα στελέχη μπορεί να καταγράψουν μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς με την ενσωμάτωση των οδοιπορικών στο μισθολόγιο (130-200 ευρώ μηνιαίως).
Θα περικοπούν όλα τα ειδικά επιδόματα και θα παραμείνουν μόνο το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και το επίδομα θέσης ευθύνης. Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι να αποδοθεί στους ανώτατους αξιωματικούς επίδομα ευθύνης 560 ευρώ, στους κατώτερους αξιωματικούς 140 ευρώ και στους υπαξιωματικούς 130 ευρώ.
Σύνδεση
Σε αντιστοιχία με το νέο βαθμολόγιο που επικρατεί στον δημόσιο τομέα, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές των υπαλλήλων, αναμένεται να καταργηθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχα στους υπόλοιπους ένστολους το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών και να συνδεθούν οι αποδοχές με τον διοικητικό βαθμό που κατέχουν.
Σε συνδυασμό με το πάγωμα του «χρονοεπιδόματος», το γεγονός αυτό θα βάλει «φραγμό» στις αυξήσεις μισθών σε όσους δεν κρίνονται ικανοί να «ανέβουν» βαθμό και σηματοδοτεί την «κατάργηση» της «αυτόματης» ωρίμανσης των μισθών με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ
Στην περίπτωση ενός διευθυντή του ΕΣΥ με 27 χρόνια υπηρεσίας οι συνολικές αποδοχές που έχει σήμερα, μετά τις περικοπές που έχει υποστεί στα επιδόματα, φτάνουν τα 3. 481 ευρώ (2. 054 ευρώ βασικός μισθός, 291 ευρώ επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, 219 ευρώ πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και 916 ευρώ για εφημερίες). Με το νέο μισθολόγιο αναμένεται οι τελικές αποδοχές που θα λαμβάνει θα είναι μειωμένες μέχρι και περίπου 21%, «αγγίζοντας» το ποσό των 2. 762 ευρώ μεικτά μαζί με τις πρόσθετες αμοιβές.
                                                                                                                          Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr
Δείτε το ενδιαφέρον ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,του μεγαλυτέρου της Ελλάδος, με  δεκάδες χιλιάδες Ιατρούς μέλη.
Ενδιαφέρει όλους μας.
Τελικά η υγεία των πολιτών και η υγεία των ασφαλισμένων εργαζομένων της χώρας είναι διαπραγματεύσιμη και αποτελεί εμπορικό προϊόν ή αγαθόν υψίστης (πρώτης) προτεραιότητας;
 
Θέμα: "Μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία συνιστά η νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή της  συνταγογράφησης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μείζονα κίνδυνο, για τη Δημόσια Υγεία και τραγική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων αποτελεί νομοθετική ρύθμιση που περνάει υπό το κράτος πανικού, η ηγεσία του υπουργείου υγείας ,για την συνταγογράφηση των φαρμάκων ,με την δραστική ουσία και την επιλογή των φθηνότερων, στην αγορά σκευασμάτων από το φαρμακοποιό.
Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα ως επί το πλείστον παραγωγής τρίτων χωρών, που επιλέγονται με μοναδικό κριτήριο την χαμηλή τους τιμή, εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους, για την υγεία των ασφαλισμένων.
Η τροποποίηση από μη γιατρούς, των συνταγών των θεραπόντων ιατρών ,αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και συνιστά ποινικό αδίκημα. Την ευθύνη για την ασφάλεια της θεραπείας παίρνει στο ακέραιο βαθμό ο γιατρός και κανένας άλλος .Οποιαδήποτε αλλαγή, στην συνέχεια είναι επικίνδυνη, για τη Δημόσια υγεία .
To υπουργείο υγείας,  συνεπές στην ανακόλουθη και αναξιόπιστη πολιτική που ακολουθεί και παρά τις δεσμεύσεις του αγνοώντας κατά σύστημα, τους στυλοβάτες του συστήματος υγείας έλληνες γιατρούς, προβαίνει σ ένα ακόμα έγκλημα.
Ο ΙΣΑ και ο ιατρικός κόσμος δεν θα γίνει συνένοχος, στα εγκληματικά σχέδια ,της χρεοκοπημένης πολιτικής ηγεσίας ,του υπουργείου Υγείας που απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα εξυγίανσης του χώρου της υγείας και τώρα υπό το κράτος του πανικού οδηγεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού ,σε τριτοκοσμικό επίπεδο.
Ο ΙΣΑ ετοιμάζει  αποχές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν προκειμένου ν αποτρέψει τις αποφάσεις εκείνων που είναι εχθροί της Δημόσιας υγεία.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε τα τετελεσμένα κυβέρνησης-τρόικας και καλούμε γιατρούς και ασφαλισμένους ν ανατρέψουν στη πράξη τα ανθυγιεινά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης.-
                                                               Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.    
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                                                                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ     
 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                 

Ακρωτήριο Χόρν........ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ

Aνοίξτε τον H/Y σε full screen..... το θέαμα είναι μεγαλειώδες!!!!
Αρκεί να μην ζαλίζεστε.......

15 Φεβρουαρίου 2012

Να θυμηθούμε λίγο την Ελλάδα του χθές!!!!
Μιά άλλη Ελλάδα, με άλλες αρχές,αξίες και σήμερα μια τελείως διαφορετική,πολύ διαφορετική από εκείνη.......
Ποιός μπορεί,όμως,να απαντήσει πότε ήταν καλλίτερα;
Τότε ή τώρα (δηλ.τώρα...τώρα,που φθάσαμε στην συγκεκριμένη στιγμή);
Δύσκολη ερώτηση; Μάλλον μεγάλη ερώτηση που θέλει μεγάλη συζήτηση.....

Το ανωτέρω Σύνδεσμο μου τον έστειλε ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Σωτήρης Μουντζούρης, τον οποίο και ευχαριστώ για τις ωραίες θύμησες που μας προσφέρει!!!!

14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ
                                   Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                                            Υποσ/γος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.


Και τώρα <<τι τέξεται η επιούσα ; >>.

Άραγε το λαικό γνωμικό <<μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα >>, αντικατροπτίζει την κατάσταση στην οποία ατυχώς περιήλθε η χώρα μας ; Τι προτιμάμε ;.... Την άβυσσο του γκρεμού που χάσκει μπροστά μας, η τις δίνες του αφρισμένου βαθέος ρέματος που είναι πίσω μας ;

Φαντάζομαι ότι η Ελλάδα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2012 , δεν είναι πλέον ίδια με την Ελλάδα , όπως την ξέραμε. Ο Ελληνικός λαός , περιδεής και εμβρόντητος , παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς δέκτες , την εξελλισσόμενη πολιτική <<μάχη>> εντός του κοινοβουλίου , μεταξύ των υποστηρικτών του μνημονίου Νο 2 , -το οποίο μας επεβλήθει,- και των υποστηρικτών της αντίθετης τάσης, δηλαδή της καταψήφισής του. Έξω από το κοινοβούλιο και στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας , διεξαγόταν μία άλλη μάχη , με συνθήκες πολέμου και <<αντάρτικου πόλης>>, μεταξύ ακραίων στοιχείων και αστυνομικών. Στην <<μάχη>> της Βουλής εκτοξεύονταν εκατέρωθεν λεκτικές βολές , με υπερβολές, η όχι και φραστικές αντεγκλήσεις. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας , σε δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά δίκτυα , οι εκπρόσωποι της κάθε τάσης και αντίληψης , δήλωναν ότι ψήφισαν κατά συνείδηση. Ποιά  <<συνείδηση>> όμως είναι η ορθή ; Ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται έντονα στη ψυχοσύνθεσή του να κατανοήσει αν η <<σωστή συνείδηση >> είναι η υπερψήφιση , η αντίθετα η καταψήφιση του μνημονίου , ποιό τελικά είναι <<το μη χείρον βέλτιστον>> ; Ιστορικά μας θυμίζει την αναβίωση της αντιφωνίας και αντίθεσης μεταξύ <<ενωτικών και ανθενωτικών>> του Βυζαντίου , λίγο πρίν την πτώση της Κων/λης στον σουλτάνο.  Στη μάχη έξω από την Βουλή τα  <<πυρά>> δεν ήταν λεκτικά , αλλά δυστυχώς πραγματικά , με χρήση βομβών Μολότωφ, ναυτικών ρουκετών, αιχμηρών αντικειμένων και χημικών. Μέσα στο Κοινοβούλιο στις  <<απώλειες>> ήταν , η αποδοχή και πλήρης παράδοση στους δανειστικούς όρους , οι καρατομήσεις βουλευτών των κομμάτων , οι οποίοι είχαν αντίθετη άποψη και θέση από την αρχηγική, ενώ έξω από το κοινοβούλιο , συνεβησαν τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών , βανδαλισμοί και εκτεταμένες φθορές. Η Ελλάδα τραυματίσθηκε πολλαπλά , τόσο <<σωματικά>>, όσο και <<ψυχικά>>. Στο <<σώμα>> της τραυματίσθηκε , γιατί εισήλθε βίαια σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας , αλλά και <<ψυχικά>> , γιατί ήδη δημιουργείται ένα χάσμα μεταξύ των δύο <<πόλων>> , για την ορθότητα της θέσης και άποψής των . Οι απλοί πολίτες ευρισκόμενοι μεταξύ των δύο <<πυρών>>, <<ψάχνονται>> , φοβούμενοι για το αύριο των ιδίων και των παιδιών τους. Οι παπόυδες θα έλεγαν <<πάρε το αυγό και κούρευτο>>.......

Εκτιμώ ότι η χώρα μας εισήλθε <<με το καράβι που μπάζει>>, στο μάτι του τυφώνα  και ασφαλώς απεύχομαι μία κρίση κοινωνικής αναταραχής και επερχόμενης πολιτικής αστάθειας. Απαιτείται σωφροσύνη, ψυχραιμία, σύνεση ,τόλμη και ωριμότητα. Ως πολίτες πλέον έχουμε τεράστια ευθύνη να επιλέξουμε στο άμεσο μέλλον τους βέλτιστους, γιατί δεν μας αξίζει το <<φτύσιμο >>, η αναξιοπρέπεια, η λοιδωρία, ο διασυρμός και η καταρράκωση της εθνικής μας υπερηφάνειας.

Η Αστυνομία ,-κατά την εκτίμησή μου-, εισέρχεται σε δυσχερή φάση αντιμετώπισης των κοινωνικών συνεπειών και των εν δυνάμει επεισοδίων με τους κάθε λογής αντεξουσιαστές , η <<πεινασμένους>>. Τα πρόσφατα επεισόδια και οι βιαιοπραγίες κατέδειξαν ότι αρχίζει ήδη μία νέα εξελικτική φάση εκδήλωσης τέτοιων ενεργειών . Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες , γιατί απέναντί της θα <<βλέπει>> μία συμπαγή , πολυπληθή μάζα νεαρών κατά κύριο λόγο,- νεαρών επιθετικών ατόμων εξοπλισμένων σε προοπτικές μάχης και ανορθόδοξου <<πολέμου>>,  αφετέρου δε, θα <<συναντά>> ένα εκ του αντιθέτου <<επιχειρησιακό σχεδιασμό>> , σε συνθήκες <<αντάρτικου πόλεων >>, με τρόπους δράσης , κάλυψης, διαφυγής,  μέριμνας και ιδεολογικής <<πλατφόρμας>>.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση <<ευνοεί>> την εκδήλωση ακραίων ενεργειών και πράξεων. Το υπό διαμόρφωση νεομεταπολιτευτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή είναι <<κινούμενη άμμος>>. Ίσως η προσφυγή στην λαική ετυμηγορία εκτονώσει την τωρινή κατάσταση , ίσως όμως και όχι. Απαιτείται σωστή αξιολόγηση και ορθότητα αποφάσεων από τους πολίτες, γιατί αν προκύψει πολιτική αστάθεια , τότε όλα μπορούν να συμβούν .....




11 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρα στη κατήφεια και τη πλήξη που μας δημιούργησαν οι Τροϊκανοί,ας διασκεδάσουμε και λίγο βλέποντας τον παπαγάλο [παπαγαλίκα] τεμέτερον να χορεύει Ποντιακά!!!!!



Δακτυλοθέατρο σκιών!!!
 (Καταπληκτικό!!! Δες τε...)
 


8 Φεβρουαρίου 2012

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/2/2012 
ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 25 ΙΑΝ 2012

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, η Δνση Παροχών του Ταμείου θα εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους τις ημέρες Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη και από ώρα 11:00 έως 14:00, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου έτους 2012.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος προς διευθέτηση – τακτοποίηση – διεκπεραίωση της εργασίας, η οποία λόγω της μείωσης του προσωπικού και της πληθώρας των γραπτών και λοιπών αιτημάτων (τηλεφωνικά – email) που λαμβάνονται καθημερινά έχει διπλασιασθεί με αποτέλεσμα το εναπομείναν προσωπικό να αδυνατεί να ανταπεξέλθει έγκαιρα και αποτελεσματικά, τόσο στη διεκπεραίωση της τρέχουσας εργασίας, όσο και στην εξυπηρέτηση – ενημέρωση των μετοχομερισματούχων.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΤΣ