30 Απριλίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο κέντρο της Αθή­νας, το ερώτημα που τέθηκε για να συμπληρώσουν γραπτώς οι ερωτηθέντες ήταν:

«ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»;

21% AΠΑΝΤΗΣΕ : « NAI »
17%ΑΠΑΝΤΗΣΕ : « OXI »
....... 62%ΑΠΑΝΤΗΣΕ : « عهد الأمن العالمي بواشنط »!!!!!!!

29 Απριλίου 2012

"Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ- πριν την πτώση- στη “Φωλιά των αετών”



Berchtesgaden, Γερμανία, Ιούνιος 1944. Οι φλόγες του πολέμου που σαρώνουν σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, μοιάζουν να μην αγγίζουν το υπέροχο τοπίο που βρίσκεται στο κρατίδιο της νότιας Βαυαρίας. Μέσα σε παρθένα δάση σε μεγάλο υψόμετρο στις Βαυαρικές Άλπεις περιτριγυρισμένο από λίμνες και ποτάμια είναι το ιδανικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι το μέρος που λάτρευε ο Αδόλφος Χίτλερ να ζει.

Σχεδόν όλο το επιτελείο του είχε μεταφερθεί σε ένα επιβλητικό μεσαιωνικό πύργο που όλοι τον ήξεραν σαν η “φωλιά των αετών”. Ο ανεμοδαρμένος πύργος είχε μεταβληθεί σε πραγματικό κάστρο. Εκατοντάδες “κυνηγοί” φρουρούσαν 24 ώρες το 24ωρο, όλα τα σημεία που είχαν πρόσβαση στο άντρο του ηγέτη του Γ Ράιχ, ενώ συστοιχίες αντιαεροπορικών ήταν καλά κρυμμένες ανάμεσα στα θεόρατα δέντρα, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συμμαχική απειλή από αέρος.

Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν το προνόμιο να ανέβουν στον Πύργο. Έπρεπε να ανήκουν στο προσωπικό του Χίτλερ,να ήταν μάγειροι ή υπηρετικό προσωπικό ή να ήταν στενοί συνεργάτες του και επιτελάρχες του, ή φίλοι και φίλες της ερωμένης του Εύας Μπράουν. Ο Αδόλφος Χίτλερ από το 1943 και μετά προτιμούσε να περνάει τον περισσότερο του χρόνο στη “φωλιά των αετών” παρά στην καγκελαρία. Ο πύργος ήταν πια το στρατηγείο του πάλαι ποτέ ισχυρότερου στρατού του κόσμου.

Σε καθημερινή βάση επίσης ο πύργος εφοδιαζόταν με κάθε είδους λιχουδιές που το εξειδικευμένο προσωπικό μαγείρευε για τον Χίτλερ και τους εκλεκτούς καλεσμένους του. Ο Χρόνος εκεί έδειχνε να σταματά. Το τοπίο σε μάγευε ο πόλεμος εκεί ήταν τόσο μακρινός. Οι κραυγές των εκατομμυρίων αθώων νεκρών δεν έφταναν τόσο ψηλά στις Βαυαρικές Άλπεις...

Όμως από τις αρχές του Φθινοπώρου και μετά, το σκηνικό θα άλλαζε δραματικά. Η Γερμανία έχασε ολοκληρωτικά το μέτωπο της Βορείου Αφρικής, οι σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στην Ιταλία και οι “καταραμένοι” μπολσεβίκοι (όπως αποκαλούσαν τους Σοβιετικούς οι ναζί), είχαν ξεκινήσει τη μεγάλη τους αντεπίθεση και ήταν ζήτημα χρόνου το πότε θα έσπαζαν την άμυνα της Βέρμαχτ και θα έμπαιναν από τα Ανατολικά σύνορα της Γερμανίας, αγριεμένοι και έτοιμοι να μην αφήσουν τίποτε όρθιο...

Ο Αδόλφος Χίτλερ έβλεπε το τέλος να έρχεται αλλά συνέχιζε να απολαμβάνει μικρές όμορφες στιγμές στο υπέροχο τοπίο στη “φωλιά των αετών”. Αγαπημένο του χόμπι ήταν η κάμερα χειρός. Λάτρευε να μαγνητοσκοπεί και να καταγράφει σε έγχρωμο φιλμ την ερωμένη του Εύα, αλλά και τους φίλους που με τα παιδιά τους, τον επισκέπτονταν.

Το σπάνιο βίντεο που θα δείτε είναι αποτυπωμένο σε έγχρωμο 8αρι φιλμάκι από τη μηχανή του Χίτλερ, τραβηγμένο είτε από τον ίδιο είτε από την Μπράουν είτε από κάποιο φίλο τους...
Το βίντεο ξεκινάει με τον Χίτλερ να περπατάει με κάποιον στρατηγό του και να μιλάνε σε ένα χιονισμένο δρόμο πάνω στο βουνό. Στη συνέχεια μιλάει και γελάει με την Εύα Μπράουν , ενώ πίσω τους οι φίλοι του ζευγαριού με τα παιδιά τους ζουν στιγμές ξεγνοιασιάς. Αμέσως μετά στο βίντεο που τραβάει ο ίδιος φαίνεται η αγαπημένη του να κάνει πατινάζ κρατώντας ένα φτυάρι (για να ανοίξει περισσότερο χώρο από τα χιόνια πάνω σε μια παγωμένη λίμνη). Δίπλα στην Μπράουν ένα από τα σκυλιά του ζευγαριού παίζει ανέμελα. Στα πλάνα που ακολουθούν την κάμερα έχει η Εύα η οποία καταγράφει τον Χίτλερ στις συναντήσεις με τους στενούς του φίλους στην τεράστια βεράντα του Πύργου. Μάλιστα με μια προσεκτική ματιά στο 1.03 θα δείτε τον αντικατοπτρισμό του ειδώλου της Μπράουν που τραβάει με την κάμερα της τον Χίτλερ.

Αμέσως μετά υπάρχουν πλάνα από αφίξεις υψηλών προσκεκλημένων. Μάλιστα σε κάποιο εμφανίζεται και ένας...σεΐχης. (η αποτυχία της Βέρμαχτ να καταλάβει το Στάλινγκραντ και να έχει άμεση πρόσβαση στα πετρέλαια του Μπακού για να εφοδιάζεται ο στρατός με καύσιμα, οδήγησαν τον Χίτλερ να αναζητήσει νέες συμμαχίες για το τόσο αναγκαίο πετρέλαιο)

Στα επόμενα πλάνα που πάλι μαγνητοσκοπεί η Μπράουν, βλέπουμε τον Χίτλερ να παίζει με παιδάκια και να εμφανίζει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Βέβαια είναι παιδιά στενών του φίλων, διότι κάποια άλλα, εκατομμύρια παιδάκια στην Ευρώπη, πέθαιναν στα κολαστήρια την ώρα που έκαναν μπάνιο, ή πέθαιναν από πείνα και αρρώστιες στις κατακτημένες από τους γερμανούς χώρες, ή απλά εκτελούνταν εν ψυχρώ γιατί δεν άνηκαν στην Άρια Φυλή.

Στο τελευταίο μέρος του σπάνιου βίντεο εμφανίζεται ο Χίτλερ να περιοδεύει σε πόλεις της Γερμανίας και παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος έφτανε στο τέλος του και η Γερμανία θρηνούσε σιγά σιγά τα ίδια της τα παιδιά, ο κόσμος συνέχιζε να τον πιστεύει και να τον ακολουθεί τυφλά. Το φιλμάκι τελειώνει με κοντινά πλάνα του Αδόλφου εμφανώς αλλαγμένου. Λείπει πλέον το χαμόγελο στο πρόσωπο του, τα σύννεφα σκιάζουν τη ματιά του. Η Γαλλία έχει πέσει μετά την απόβαση στη Νορμανδία. Ο Χίτλερ από τον Ιούνιο που έγινε η απόβαση, δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια. Τον απασχολούσε πως θα κρατήσει για κάποιο χρόνο το “τείχος του Ατλαντικού” στα δυτικά προκειμένου να μεταφέρει δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο και να σταματήσει τους Σοβιετικούς που λυσσαλέα κατατρόπωναν όπου έβρισκαν τις δυνάμεις της Βέρμαχτ...
                                                                                       ΠΗΓΗ: onAlert.gr

Δείτε το σπάνιο βίντεο!!!!!!


 

Η Δικαιοσύνη άρχισε τις έρευνες για το ΜΤΣ.!!!!!!


“Άρχισαν τα όργανα”,λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ αναφερόμενος στις έρευνες της Δικαιοσύνης σχετικά με τη κατάρρευση του ΜΤΣ! Ήδη κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Εμμανουήλ Σαρτζετάκης κι όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δικαστικές εξελίξεις και για το θέμα του ΜΤΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ:

Με αφορμή τα υπ΄ αριθμ. πρωτ. 9/10-11-2010, 34/14-12-2010 και 2/3-1-2011 έγγραφά μας, αναφορικά με την κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με κάποιους φερόμενους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση αυτή, αλλά και τα πρακτικά της υπ΄ αριθμ. 175/26-10-2010 επίκαιρης ερώτησης, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2010 και απεστάλησαν από το Σύνδεσμό μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 46/23-2-2011 έγγραφό μας, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, διατάχθηκε (από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε (από Πταισματοδίκη Αθηνών) η διερεύνηση αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών φυσικών προσώπων που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ενεπλάκησαν στην κατάρρευση ή σε φερόμενη κακοδιαχείριση των εισφορών των "εν ενεργεία" Ελλήνων στρατιωτικών - μετόχων του Ταμείου αυτού, σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 34/20-12-2010 εγγράφου μας.

Στη συνέχεια έγγραφο απέστειλε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), επικουρώντας την προσπάθειά μας να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν τυχόν υπαίτιοι. Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται και αισιοδοξούμε ότι η δικαιοσύνη θα ξεδιαλύνει την άκρη και θα αποδώσει αυτά που πρέπει.

Την Παρασκευή 27/4 ο πρώην Πρόεδρος του Προσωρινού ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ Ε. Σαρτζετάκης εκλήθη και κατέθεσε στην αρμόδια Πταισματοδίκη ως μάρτυρας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για το ΜΤΣ, σε αναφορά της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Η προκαταρκτική εξέταση έχει συνδυαστεί με παλαιότερη αναφορά του ΣΥΣΜΕΔ για το ίδιο θέμα. 
                                                                                                ΠΗΓΗ: onAlert.gr.

28 Απριλίου 2012

Φθάσαμε εκεί; ΄Εκπτωση και προσφορές στους Γιατρούς;!!!

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 113 , 11526,ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2103816404, 2103839770, 2103304008
FAX ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  2103839753, FAX ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2103841234
Email Επικοινωνίας: isathens @ isathens.gr (χωρίς τα κενά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ  ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


     Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση, μέσω διαδικτύου ή με άλλο τρόπο,  διαφήμισης, η οποία αφορά στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών είτε δωρεάν είτε με εκπτώσεις και προσφορές, καθώς και γενικότερα κάθε ενέργειας αθεμίτου ανταγωνισμού σε βάρος των μελών του ΙΣΑ. Η άμεση ή έμμεση διαφήμιση τόσο εκ μέρους των ίδιων των ιατρών όσο και εκ μέρους ιατρικών εταιρειών απαγορεύεται ρητά εκ του νόμου.
     Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί τέτοια φαινόμενα καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη για την προάσπιση του κύρους της ιατρικής και του ιατρικού σώματος εν γένει. Η υγεία δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας .
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                   ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ........


  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . .       τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργα­σίας.   
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . .       κρατείστε  επ' αόριστον.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν, . . .        τρως σφαίρα.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας,         θα πρέπει να φυλακιστείτε.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . .       ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την το­πική αστυνομία.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . .      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . . .      ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.
  • Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . .       θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.
  • Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . . .
  • ΠΑΙΡΝΕΤΕ:                                                                                                                                    - Μια θέση εργασίας,
    - Μια άδεια οδήγησης,
    - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
    - Πρόνοια,
    - κουπόνια συσσιτίου,
    - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
    - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
    - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
    - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
    - Δωρεάν εξόδους απ
    o τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
    - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.
            
  • - και   ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
  • Και για όλα αυτά ποιος φταίει , εσύ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έλληνα εργαζόμενε, γι’αυτό σου κόβουμε τις συντάξεις τους μισθούς, ώστε να μπορεί το κράτος σου με τον πιο πάνω τρόπο, να τιμωρεί τους  παρανόμως εισερχό­μενους στη χώρα σου, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαφωνεί συμφωνώντας για την λα­θρομετανάστευση.   

26 Απριλίου 2012

Εικόνες σοκ στις «τρώγλες» της Μενάνδρου- Η πρώτη σύλληψη ιδιοκτήτη διαμερίσματος (βίντεο)


Άρχισε ο έλεγχος διαμερισμάτων του Κέντρου της Αθήνας που αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης από την διαμονή υπεράριθμων μεταναστών από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων, του αρμόδιου Εθνικού Φορέα για τα Λοιμώδη Νοσήματα (ΚΕΕΛΠΝΟ), με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «σκούπα» έγιναν έλεγχοι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου).

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν...
κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά 21 μετανάστες.





Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Συνελήφθη, ακόμα, ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης, ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που επέτρεπε την υπεράριθμη διαμονή παράνομων αλλοδαπών.

Οι είκοσι ένας μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Επίσης, δυο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.





 Επισημαίνεται ότι κατά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που διαπιστώνεται υπεράριθμη στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα σχηματίζεται δικογραφία, σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης, και εφόσον εντοπίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις Εισαγγελικές Αρχές.

Γελοιογραφίες.


Αϊνστάϊν.

Για να δούμε ΤΩΡΑ τι απάντησε στον Καθηγητή του ο Αϊνστάϊν,όταν εκείνος ισχυρίζετο ότι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ".

24 Απριλίου 2012

Τουρκικό Προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο του "Κουδουνά"

 
 Για ακόμη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του "Κουδουνά", για τιμήσουν την γιορτή του Αγίου.
Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν και χθες στο μοναστήρι στην Πρίγκηπο, όπου χιλιάδες Τούρκοι έφτασαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.
Σύμφωνα με του παράγοντες της Πριγκήπου ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 150.000, καθώς συνέπεσε και με την εορτή της Μέρας της Ανεξαρτησίας των Τούρκων και οι υπηρεσίες ήταν κλειστές.
Τέλος χαρακτηριστική είναι η στιγμή που οι μουσουλμάνοι δεν μιλούν μέχρι να ανέβουν να προσκυνήσουν την εικόνα, ενώ χιλιάδες σημειώματα με ικεσίες και επιθυμίες πλημμυρίζουν την εικόνα.


10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ........



Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια. Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία. Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά με αυτό το γέλιο της φωτογραφικής επιτήδευσης. Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτά.
10 χρόνια πριν ακριβώς. Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη. Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες.
Στις τράπεζες-μία σε κάθε γωνία-ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα.
Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.
Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δεν θέλουν να ξέρουν. 10 χρόνια πριν, η Ελλάδα είχε αφήσει την μοίρα της στα περιποιημένα χέρια του Παπαδήμου. Εορτοδάνια, διακοποδάνεια, ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φαντάζει η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα. Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε.
Αυτή τη φορά υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής. Ο Παπαδήμος είναι πλέον πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη : στον ίδιο ακριβώς ρόλο, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.
Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.
Πόσα θα χρειαστεί να καταλάβουμε;