31 Ιανουαρίου 2014

H Aστυνομία θα επιτρέπεται να σταματάει τα αυτοκίνητα εξ' αποστάσεως!!..


Σε εξέλιξη μυστικό σχέδιο της Ε.Ε.!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή, τον «εξ αποστάσεως διακοπή,» που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου. Εμπιστευτικά έγγραφα από μια επιτροπή των ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν μυστικά, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο με τίτλο «απομακρυσμένη διακοπή οχημάτων» ως μέρος της ευρύτερης εποπτείας της επιβολής του νόμου και την παρακολούθηση των μέτρων. 
«Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως μια τεχνολογική λύση που μπορεί να είναι ένα κατασκευαστικό πρότυπο για όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε ένα εμπιστευτικό έγγραφο. 
Οι συσκευές, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σε όλα τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα ενεργοποιούνται από έναν Αστυνομικό που θα εργάζεται πίσω από μια οθόνη υπολογιστή σε ένα κεντρικό γραφείο.......>>
Μετά την ενεργοποίηση, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται από έναν καταζητούμενο ή άλλον ύποπτο θα σταματάει, η παροχή καυσίμου θα κόβεται και η ανάφλεξη θα απενεργοποιείται. Η τεχνολογία αυτή, που έχει προγραμματιστεί για ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης έξι χρόνων, στοχεύει στο να φέρει τις υψηλής ταχύτητας καταδιώξεις σε ένα τέλος, όπως και τις περιττές τρέχουσες τεχνικές ακινητοποίησης. 
Το Statewatch, μια οργάνωση παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας, επιτήρησης του κράτους και των πολιτικών ελευθεριών στην ΕΕ, έχουν διαρρεύσει τα έγγραφα λόγω ανησυχιών ότι η νέα τεχνολογία αυτή αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες. 
Η απομακρυσμένη ακινητοποίηση και άλλα προγράμματα παρακολούθησης έχουν υπογραφεί ήδη από το «Standing Committee on Operational Cooperation on Internal Security» της ΕΕ, που είναι γνωστό και ως «Cosi,» πράγμα που σημαίνει ότι το σχέδιο έχει την υποστήριξη των ανώτερων δημόσιων υπάλληλων του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών και των αστυνομικών. 
Η εισαγωγή των μηχανισμών ακινητοποίησης έχει εγείρει ερωτήματα πάνω στην οδική ασφάλεια. 
Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, συντηρητικός βουλευτής για το Haltemprice και Howden, προειδοποίησε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. «Είναι καιρός οι νομοθέτες να σταματήσουν να πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι μια μορφή μαγείας και να συνειδητοποιήσουν ότι μερικές φορές αποτυγχάνει, και οι αποτυχίες αυτές μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές βλάβες.» iefimerida

Ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών για τα ανεξόφλητα ΕΕΤΗΔΕ,καθώς και για τον επιμερισμό αυτού.

 Δελτίο Τύπου
Ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012
Σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ ενημερώνουν για τα ακόλουθα: 
Τα ποσά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ
Η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 31.5.2013, πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο “Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ” και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο.....>>
Συνεπώς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν. Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ, που κατά τεκμήριο είναι μικρά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπενθυμίζουμε πως υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ 2012 είναι όσοι έχουν ακίνητα που ηλεκτροδοτούντο την 31/3/2012. Σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείτο την ημερομηνία αυτή και βεβαιώθηκε ποσό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην ΔΟΥ. 
Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop

Επιμερισμός ΕΕΤΗΔΕ 
Δελτίο Τύπου 
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ’ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. και, προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο Α.Φ.Μ. ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο Α.Φ.Μ., καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίως ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό ΕΕΤΗΔΕ που να μην μπορεί να βεβαιωθεί. Σημειώνεται ότι η διαγραφή του ΕΕΤΗΔΕ από το πρόσωπο στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υποχρεώσεων. ΠΗΓΗ:

29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ.


Οι Ενώσεις - Σύνδεσμοι Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ν. Λάρισας, διοργανώνουν ενημερωτική συγκέντρωση την Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00΄, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛάρισας. 
Κεντρικός ομιλητής ο Απόστολος Παπαπαρίσης, πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Λάρισας. 
Αντικείμενο ενημέρωσης είναι:......>>
α). Διαρροή απόφασης Σ.τ.Ε. Σενάρια, πως και πόσο θα επηρεασθούν οι συντάξεις. Θα παρουσιασθούν (5) αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. 
β). Δίκη - πρότυπο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρέμβαση θεσμικών Ενώσεων με τον νομικό τους σύμβουλο. 
γ). Φορολόγηση μερισμάτων. Τι ίσχυε και τι σημαίνει αυτό στην τσέπη μας σε μηνιαία βάση. 
δ). Οδηγίες εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Σύνταξης.
ε).΄Αλλα θέματα της επικαιρότητας.

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.!..


Μειώνεται κατά 43% η ΕΛ.ΑΣ και διαχωρίζεται: Σε Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.


Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε ο Υπουργός Δημ.Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας Νικόλαος. 
Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα Τετάρτη προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. η ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις κλάδους: Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. 
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την αποδέσμευση του υπουργείου από την Αστυνομία, που θα είναι πλέον ένας καθαρά πολιτικός οργανισμός με συνδετικό κρίκο μια γενική διεύθυνση. 
Επίσης για την Αστυνομία προβλέπεται η κατάργηση του Αρχηγείου με τη σημερινή του μορφή και η αντικατάστασή του με ένα επιτελείο που θα επιβλέπει τους τρεις παραπάνω κλάδους. 
Η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης. Οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική θα γίνονται πλέον μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.....>>
Το όλο εγχείρημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, μειώνει τις δομές κατά 43% στην Αστυνομία, όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη Γ.Γ.Π.Π. 
Ο Δένδιας χαρακτήρισε «επανάσταση» στο θέμα της αστυνόμευσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει μεγάλες καινοτομίες και στηρίζεται στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ψηφιοποίηση με βάση τη νέα τεχνολογία για να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές όλες οι υπηρεσίες. 
Ο Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. 
Ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας. Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ. Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.ΠΗΓΗ:

28 Ιανουαρίου 2014

Δείτε μέσω του Η/Υ άν χρωστάτε στην Εφορία!..

Μέσω του διαδικτύου, χωρίς δηλαδή να πηγαίνουν αναγκαστικά στα γκισέ της Εφορίας, μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία. 
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε ειδική εφαρμογή στον ηλεκτρονικό ισότοπο link.minfin.gr/eidopp,με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία.  Όπως αναφέρει το express.gr η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISnet.....>>
Εισάγοντας το Username και το password που έχουν πάρει από την Εφορία θα οδηγούνται στη σελίδα που θα παρουσιάζει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους άλλα και όλους τους φόρους που πρέπει να καταβληθούν και είτε αφορούν το εισόδημα είτε τα ακίνητα κ.λπ. 
Η Γ.Γ.Π.Σ. έχει αντιστοιχήσει και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (web-banking) τον φόρο ή την οφειλή τους ή εναλλακτικά να τυπώσει σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία. 
Στόχος της Γ.Γ.Π.Σ. είναι ηλεκτρονικά σελίδα να ενημερώνεται άμεσα για τις πληρωμές και να επικαιροποιεί αναλόγως το ύψος των οφειλών. Σε τρίτο στάδιο η Γ.Γ.Π.Σ. θα επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών από τρίτους. Δηλαδή θα δώσει ειδικές άδειες σε εταιρίες πληροφορικής και ιδιώτες να αναπτύξουν προγράμματα που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία από φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.ά. 
Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου: 
Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής
1). Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας 
2). Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποίησης Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης Ν.4111/2013 (φόρου πολυτελείας) απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα,ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου πολυτελούς διαβίωσης και για την ειδοποίηση πληρωμής. 
3). Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν.3986/2011, απευθύνεται σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάρισή τους και για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. 
4). Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων ανείσπρακτων υπολοίπων Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012 (χαράτσι ΔΕΗ) απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να ενημερωθούν για στοιχεία ακινήτου και παροχής που αφορά η βεβαίωση οφειλής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012. 
5).Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής Φόρου Εισοδήματος τρέχοντος έτους.

27 Ιανουαρίου 2014

Αλλάζει το πλαφόν στα φάρμακα!...

"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
 ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε σε ασθενείς και γιατρούς το πλαφόν που θεσπίσθηκε. 
Το γεγονός αυτό παραδέχθηκε και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου υγείας Χριστίνα Παπανικολάου
Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να επιμένει ότι δε θα αλλάξει το......>>
πλαφόν -κούρεμα στις συνταγές φαρμάκων που επέβαλε εδώ και λίγες ημέρες αλλά, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση αυτή θα αλλάξει. 
Όπως παραδέχθηκε σε διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο η κ. Χ.Παπανικολάου το πλαφόν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα τόσο σε ασθενείς όσο και σε γιατρούς. 
Πάντως κάλλιο αργά παρά πότε το αρμόδιο υπουργείο δια στόματος Γενικής Γραμματέως προαναγγέλλει ότι την ρύθμιση αυτή θα την πάρει πίσω. 
Σύμφωνα με την κ.Παπανικολάου βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να δώσουμε κάποιες νέες εντολές στην ΗΔΙΚΑ και να προσαρμόσει το σύστημα
Πρέπει να βρεθούν δικλείδες ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου. Την ίδια στιγμή η κ.Παπανικολάου δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι "με την οριζόντια περικοπή σε ποσοστό 20% πραγματικά δημιουργήθηκε πρόβλημα ειδικά στα νοσοκομεία που οι γιατροί γράφουν φάρμακα αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία" Τα νοσοκομεία εξαιρέθηκαν αλλά καθυστέρησε η διαδικασία στην ΗΔΙΚΑ. ΠΗΓΗ: iatropedia.gr 

ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

 Δεν έχει καμιά σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε.

Την 5η Φεβρουαρίου 2014, έχει εισαχθεί προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης και τυχαία επιλογή, η προσφυγή Απόστρατου του Λιμενικού Σώματος. 
Πολλοί Απόστρατοι,έχουν ασκήσει έφεση, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου,που στρέφεται κατά των πράξεων αναπροσαρμογής (διπλής μείωσης), αναδρομικά από 01-08-2012 των συντάξεων, που έχουν εκδοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, βάσει των......>>
διατάξεων των Ν. 4093/2012 και Ν. 4151/2013. 
Οι ενώσεις Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.(ΝΠΔΔ) θα ασκήσουν παρέμβαση η οποία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, καθώς η κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να επηρεάσει όλες τις συναφείς υποθέσεις.

25 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟΥ Ν.4093/2012.


Αναφορικά με τις Εφέσεις-Προσφυγές που είχαν κατατεθεί από τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. και τους πληρεξουσίους δικηγόρους αυτών-μεταξύ των οποίων και από το Δικηγορικό μας γραφείο-στο Ελεγκτικό Συνέδριο (εις βάρος των προβλεπομένων μειώσεων/περικοπών του ν.4093/2012),σας ενημερώνουμε πως οδηγούμαστε σε.......>>
δίκη-πρότυπο (πιλοτική) στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, μετά από έγκριση σχετικού αιτήματος δικηγόρου, που εκπροσωπούσε Απόστρατο συνάδελφο του Λιμενικού Σώματος. 
- Παρέμβαση σκοπεύουν να κάνουν και οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων μέσω του δικηγορικού μας γραφείου και του κ. Θωμά Καρανίσα, ως επίσημου νομικού τους συμβούλου. ΠΗΓΗ:

Μια διαφορετική προσέγγιση για την απόφαση του Σ.τ.Ε.από τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο!..

Η απόφαση του Σ.τ.Ε. άνοιξε το δρόμο για διεκδίκηση διά της δικαστικής οδού των παρακρατηθέντων ποσών από τις αποδοχές των ενστόλων. Κατόπιν αυτής υπό αμφισβήτηση πλέον τίθεται η συνταγματικότητα της σχετικής ρύθμισης του Ν. 4093/2012 και η δικαίωση των ενστόλων είναι πλέον θέμα χρόνου και ορθολογικού χειρισμού. 
Το γραφείο δικηγορικό Παναγιώτα Φαρμάκη και Συνεργάτες σε συνεργασία με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου - Νομική Σχολή Α.Π.Θ Κώστα Χρυσόγονο σας παραθέτει τις αναγκαίες πληροφορίες προς διάλυση του μέχρι τώρα ομιχλώδους τοπίου που έχει δημιουργηθεί από τις ασαφείς διαρροές....
Η υπουργική απόφαση (του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα) που ακυρώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία διέρρευσε στον τύπο και τα Μ.Μ.Ε. και πρόκειται να δημοσιευθεί στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο, αφορά μόνο την αναδρομική παρακράτηση ποσοστού των αποδοχών των ένστολων του β΄ εξαμήνου 2012. 
Συνεπώς, μετά την έκδοση της απόφασης του Σ.τ.Ε. το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μόνο τα παρακρατηθέντα με βάση την υπουργική απόφαση ποσά. Αντίθετα, για τις αποδοχές μετά την 01.01.2013 δεν υπήρχε υπουργική απόφαση, παρά μόνο η ρύθμιση του ν. 4093/2012 και ως γνωστό νόμος δεν μπορεί να ακυρωθεί ευθέως με απόφαση του ΣτΕ, αλλά μπορεί να κριθεί παρεμπιπτόντως η αντισυνταγματικότητά του. 
Συνεπώς, και εφόσον από το σκεπτικό της απόφασης του Σ.τ.Ε. προκύπτει (όπως έχει διαρρεύσει) ότι κρίθηκε παρεμπιπτόντως αντισυνταγματική γενικά η μείωση των αποδοχών των ενστόλων (και όχι μόνο το αναδρομικό μέρος της), χρειάζεται να ασκηθούν αγωγές κατά του Δημοσίου από καθένα από τους ενδιαφερόμενους (έστω και σε ομαδική βάση, έως 50 κατά δικόγραφο, αλλά πάντως με συγκεκριμένη αναφορά ονομάτων και αιτούμενων ποσών) για το διάστημα από 01.01.2013 έως και σήμερα, προκειμένου να αναγκασθεί το Υπουργείο Οικονομικών να καταβάλει και αυτά τα ποσά, που είναι πολλαπλάσια της αναδρομικής παρακράτησης του β΄ εξαμήνου 2012. 
Σκόπιμο μάλιστα είναι οι σχετικές αγωγές να κατατεθούν το νωρίτερο δυνατό, έτσι ώστε να αρχίσει να «τρέχει» και ο σχετικός τόκος (6% ετησίως, από την επίδοση της αγωγής και μετά). ΠΗΓΗ:

24 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της Ε.Α.Α.Α.σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε.

Με αφορμή τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών, αλλά και τις αναδρομικές κρατήσεις από 01-08-12 έως 31-12-2012, ακούμε καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ δημοσιογράφους και διάφορους αναλυτές να αναφέρονται σε διάφορα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους Στρατιωτικούς και τα οποία βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι για να επιστραφούν τα ποσά αυτά, θα πρέπει δήθεν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, είτε από φόρους είτε θα τα πάρουν από άλλους εργαζόμενους, προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς. 
Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν ακόμη και για τεράστιο οικονομικό κόστος, που θα καλύψει όλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι ψευδές και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.....>>
Και αν έστω ότι το ποσό αυτό, είναι τόσο όσο το προσδιορίζουν, ποιοί φταίνε οι Στρατιωτικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για την εις βάρος τους κατάφορη αδικία δηλ. τις διπλές περικοπές, ή αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι με απόλυτη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και προχώρησαν σε διπλές περικοπές σε βάρος μας που η αντισυνταγματικότητά τους ήταν κραυγαλέα; 
Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς των ΜΜΕ ότι, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να μη μας περικόψουν. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μη συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, εξάλλου είμαστε οι τελευταίοι που θα βάλλουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Ούτε βέβαια ζητήσαμε προνόμια και ιδιαίτερη μεταχείριση, διότι ποτέ δεν είχαμε. Το μόνο προνόμιο μας ήταν και είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας μας. 
Ζητήσαμε όμως, να αντιμετωπιστούμε ισότιμα, ισόνομα και αναλογικά σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, να υποστούμε δηλ. και εμείς τις ίδιες περικοπές και όχι διπλάσιες. 
Και προς το σκοπό αυτό δώσαμε όλοι μαζί δύσκολους και άνισους αγώνες, κάναμε μεγάλες πρωτοφανείς συγκεντρώσεις για πρώτη φορά και το τελευταίο όπλο μας ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτό δηλ. που θα έκανε ο κάθε ένας όταν αδικείται. 
Η προσφυγή μας στο ΣτΕ δεν οφείλεται σε μια γενική διαμαρτυρία επειδή περικόπηκαν απλά οι συντάξεις μας. Οφείλεται στο γεγονός ότι υπεστήκαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και ειδικά με το Ν 4093/12 διπλάσιες μειώσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπεστήκαμε και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των Στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5 μηνών.(Δηλ. μία περικοπή από το ειδικό μισθολόγιο και μία άλλη ταυτόχρονα όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι από 5 έως 20%). 
Έτσι σήμερα οι συντάξεις μας αλλά και οι μισθοί των εν ενεργεία έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 65% και θεωρούμεθα πλέον οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα και σε σχέση με αυτό που προσφέραμε και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α, το υπέρτατο αγαθό που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη. 
Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μη προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και να υφιστάμεθα την αδικία; Εσείς κύριοι δεν θα το κάνατε; Θα ανεχόσαστε δηλ να σας αδικούν και να μην αντιδράτε; Γιατί τα λέτε όλα αυτά και δημιουργείτε ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών, δίνοντας την εντύπωση ότι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη ήταν πράξη ανέντιμη; 
Και όλο αυτό το διάστημα εσείς σιωπούσατε, ενώ γνωρίζατε ότι μας έχουν τσακίσει, μας έχουν εξαθλιώσει με τις διπλάσιες περικοπές έναντι των άλλων, οδηγώντας μας στη μιζέρια, την ανέχεια και την απόγνωση, εσείς κωφεύατε και δεν είχατε την ευαισθησία να το παίξετε ούτε κάν ως τελευταίο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Αλήθεια γιατί; Και εδώ κύριοι οφείλετε μία απάντηση. 
Και τώρα που δικαιωθήκαμε θέλετε να μας κάνετε να αισθανόμαστε ένοχοι;ΝΤΡΟΠΗ!!! ΠΗΓΗ:
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης 
      Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ 
           Πρόεδρος ΕΑΑΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.!...


Η απόφαση του Σ.τ.Ε.για τους ενστόλους,επιβαρύνει το Κρατικό προϋπολογισμό του 2014 και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόϊκα,η οποία με επείγον e-mail ζητάει διευκρινήσεις επί του θέματος από το Υπουργείο Οικονομικών....>>

23 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Video).


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας,εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιείτο στην πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής, συλλεκτικής και χρηματικής αξίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας....>>
Δείτε το σχετικό video



EΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινουπόλεως,για έγκυρη και ακομμάτιση ενημέρωση....>>
Για να την ξεφυλλίσετε,πατήστε ΕΔΩ:

22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ.


- Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-01-2014) και από τις ώρες 09.00΄-12.00 στα γραφεία του Συνδέσμου,η δεύτερη αιμοδοσία του Συνδέσμου μας. 
- Η αιμοδοσία διενεργήθηκε από κινητή Μονάδα του Γ.Κ.Ν.Λάρισας Λάρισας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία,καθώς είκοσι πέντε (25) συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν.....>>
να αιμοδοτήσουν,συγκεντρώνοντας ισάριθμες φιάλες αίματος. 
- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην δεύτερη Αιμοδοσία, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους στο δύσκολο έργο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ,που είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, συνεχίζοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014.



Ενημερώνουμε τους συναδέλφους,ότι σύμφωνα με το Ενημερωτικό Σημείωμα μηνός Φεβρουαρίου 2014,που εκδίδεται πλέον ηλεκτρονικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,η σύνταξη που θα καταβληθεί.....>>
την 30-01-2014 δεν θα περιέχει την προβλεπόμενη προκαταβολική παρακράτηση φόρου,η οποία προβλέπεται από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το καταβληθέν ποσό σύνταξης θα είναι στα ίδια επίπεδα των προηγουμένων μηνών.

20 Ιανουαρίου 2014

Διευκρινήσεις για την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του Ν.4093/2012!...

Ο Δικηγόρος κ.Καρανίσας, που εκπροσώπησε την Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ) στην εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση της αίτησης ακύρωσης, της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που αφορά στις αναδρομικές περικοπές ως αχρεωστήτως καταβληθείσες λόγω μείωσης του βασικού μισθού (Ν.4093/2012) και όχι μόνον, γράφει: «Όλες οι Ενώσεις, κ.λπ. των στρατιωτικών υποστηρίζαμε την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012. 
Η επίμαχη υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας, προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών.....>>
και Λιμενικών, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά στην υποχρέωση επιστροφής των αποδοχών που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς και χαρακτηρίζονται από τα νομοθέτη, ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» αναδρομικώς από τη 1η Αυγούστου 2012. 
Εμείς υποστηρίξαμε ότι με τις περικοπές των αποδοχών μας παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν, υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι συνταγματικά ανεκτές οι περικοπές των αποδοχών. 
Επιπρόσθετα μάλιστα τεκμηριώσαμε πως, οι μειώσεις που έγιναν στις αποδοχές μας είναι υψηλότερες από εκείνες που θα ήταν αναγκαίες για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού προβλήματος της χώρας, ενώ η Πολιτεία δεν εξέτασε ενδελεχώς άλλες ηπιότερες λύσεις. 
Επίσης, το Μνημόνιο ΙΙΙ ρίχνοντας το βάρος της προσπάθειας της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, μονομερώς στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας. 
Η τελευταία αυτή αρχή, ερμηνευομένη υπό το πρίσμα του άρθρου 25 του Συντάγματος το οποίο αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα. 
Όμως, παραβιάζεται και το Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, όσο και το δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, υποστηρίζουν οι ένστολοι. 
Τέλος, όπως υποστηρίξαμε στο ΣτΕ, τα επίμαχα νομοθετήματα που επιφέρουν μείωση αποδοχών, κ.λπ., αντιβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).» 
Επίσης, όπως διαβάσαμε στο διαδίκτυο http://www.espea.gr «κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η αίτηση των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών και πλήθους συναδέλφων από την Επικράτεια, για ακύρωση της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με την οποία ρυθμίζεται, κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 37 της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, ο τρόπος επιστροφής των αποδοχών μας που θεωρήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ως άνω νόμου, διότι εξεδόθη κατ’ εφαρμογή διατάξεων νόμου που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1, 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.» 
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι κατά τη συζήτηση του ν.4093/2012, η Διοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γνωμοδότησε, ως εξής: (α). Την 30η Οκτωβρίου 2012 ότι, στην περίπτωση που προβλέπεται με άλλο νομοσχέδιο μείωση των αποδοχών οποιασδήποτε κατηγορίας λειτουργών και υπαλλήλων υπάρχει ο κίνδυνος οι συνταξιούχοι των κατηγοριών αυτών να υποστούν διπλή μείωση λόγω αναπροσαρμογής των συντάξεών τους και αυτοτελή μείωση με βάση το προς γνωμοδότηση νομοσχέδιο και συνεπώς πρέπει να διευκρινιστεί ότι μόνο μία μείωση είναι συμβατή με το πνεύμα της παραπάνω γνωμοδότησης άλλως θίγεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας. 
(β). Την 27η Φεβρουαρίου 2013 ότι, η σύνταξη «…δεν επιτρέπεται να καταργηθεί ή αποσβεσθεί ή περιορισθεί με αναδρομική ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση,…» αφού αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., ενώ δεν τηρούνται επίσης οι αρχές της ισότητας και της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών (άρθρο 4 παρ. 1 και 5) και της αναλογικότητας (δεν θεσπίσθηκε για τους λοιπούς εν γένει συνταξιούχους του Δημοσίου). Για το ανωτέρω θέμα μίλησε επίσης και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας κ.Παπαπαρίσης Απόστολος,καλεσμένος στη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV" και στην εκπομπή "Το μαγκαζίνο της Θεσσαλίας".Δείτε το σχετικό video,κάνοντας κλικ εδώ: