31 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ: το Γενικό Λογιστήριο ομολογεί νέο "κούρεμα" συντάξεων!!



Τελικώς δεν θα αποφευχθεί το νέο "κούρεμα" των συντάξεων. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους η οποία συνοδεύει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Τα ποσά που αναγράφεται ότι θα "εξοικονομηθούν" είναι πολύ μεγάλα. Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μείωση αποδοχών και μάλιστα πολύ σύντομα. 
Το κούρεμα αφορά αυτή τη φορά τις επικουρικές συντάξεις που χορηγούνται μέσα από το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) αλλά και Ταμείο Επικουρικής ΑΣφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Γι' αυτα τα δύο ταμεία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι θα .....>>
υπάρξει εξοικονόμηση δαπάνης λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. "Το επισπεύδον υπουργείο εκτιμά την εξοικονόμηση αυτή σε 335 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2015 ενώ για το έτος 2014, η εξοικονόμηση περιορίζεται σε 169 εκατ. ευρώ.
Το ποσό είναι πολύ μεγάλο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η δαπάνη για τις επικουρικές συντάξες συνολικά, διαμορφώνεται περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά, για να εξασφαλιστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό, θα πρέπει το κούρεμα να ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 8-9%. 
Το Γενικό Λογιστήριο αποδίδει την εξοικονόμηση στον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων ο οποίος θα ισχύσει από την 01/07/2014. Ουσιαστικά, με το νέο σύστημα, θα λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές που έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό που θα παίρνει. Εννοείται ότι για να εξοικονομηθούν τόσα χρήματα, θα πρέπει να υπάρξει περικοπή συντάξεων και για τους υφιστάμενους συνταξιούχους. 
Μάλιστα, το ζήτημα "μειώσεις" δεν φαίνεται να κλείνει εδώ. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΓΛΚ, ο ΟΑΕΔ χάνει 500 εκατ. ευρώ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ετήσια βάση ενώ επιπλέον 100 εκατ. ευρώ χάνει το ΙΚΑ. 
Ποιος θα πληρώσει για να καλυφθεί αυτή η τρύπα; Από την εμπειρία με τα επικουρικά -τα οποία σημειωτέτον χάνουν περίπου 180 εκατ. ευρώ λόγω της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων- μπορούμε να καταλάβουμε.  ΠΗΓΗ:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΠΙΕΡΙΑΣ.


Την 30-03-2014 ο Σύνδεσμός μας παρέστη στο ετήσιο Μνημόσυνο που έγινε στον Ι.Ν. Μητροπόλεως Λιτοχώρου-Πιερίας,για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων την 30/31-3-1946 (12) ανδρών του Σταθμού Χωρ/κής Λιτοχώρου και στρατιωτών της Φρουράς,κατά τη διάρκεια των Εθνικών Εκλογών της 31-03-1946.
Στο Ηρώο της πόλης έγιναν ομιλίες, ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων......>>
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου-Βεροίας και στην Ι.Μ. Παναγιάς Σουμελά στο όρος Βέρμιο Ημαθίας.
Ακολοθούν σχετικές φωτογραφίες και video από τις εκδηλώσεις.  







ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΑΑΣΑ (ΜΕΣΟΝ)-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Ι.Μ.ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-ΒΕΡΟΙΑΣ

Ι.Μ.ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


ΠΑΤΣΙΑΤΖΗΣ - ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΗΣ-ΗΡΩΟ ΠΟΛΗΣ

30 Μαρτίου 2014

ΣΤΑ 500 € ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Σ.Α.-Ε.Δ.



Στα 500 € «κλειδώνει» η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στα στελέχη των Σ.Α. & Ε.Δ.,σύμφωνα με τη διάταξη που αναμένεται να ενσωματωθεί τελικώς στο πολυνομοσχέδιο. 
Δικαιούχοι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα είναι όσοι κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2014, είχαν τακτικές αποδοχές 1.500 €. 
Στο νομοσχέδιο, ενσωματώνεται διάταξη η οποία προβλέπει ότι θα χορηγείται χαμηλότερη ενίσχυση (δλδ κάτω από 500 €)......>>
και σε αυτούς που υπερβαίνουν ελάχιστα το όριο των 1.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, για κάθε ευρώ πάνω από τα 1.500 ευρώ, η παροχή θα μειώνεται κατά 12 ευρώ και ουσιαστικά θα μηδενίζεται για τακτικές αποδοχές άνω των 1.542 €!!
Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει μετά την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. 

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.4.: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ 

1). Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν.3205/2003 (Α’ 297), όπως ισχύουν, και ευρίσκονταν σε ενέργεια κατά την 31-1-2014, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, ύψους πεντακοσίων (500) €. Η καταβολή της ενίσχυσης πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) με καταστάσεις που συντάσσουν οι εκκαθαριστές αποδοχών των οικείων Υπηρεσιών. 
2). Η ανωτέρω ενίσχυση καταβάλλεται ολόκληρη, εφόσον οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές μηνός Ιανουαρίου 2014 των ανωτέρω στελεχών, δεν υπερέβαιναν τα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ. Για αποδοχές πάνω από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ και μέχρι χίλια πεντακόσια σαράντα δύο (1.542) ευρώ, η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα (12) ευρώ για κάθε ένα (1) επιπλέον ευρώ αποδοχών. 
3). Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, στις μηνιαίες τακτικές αποδοχές δεν συνυπολογίζονται οι κάτωθι παροχές: α) Η οικογενειακή παροχή (άρθρο 17 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄)). β) Η ειδική αποζημίωση της αριθμ.2015007/1423/0022/14.2.1989 κ.υ.α. (ΦΕΚ 199 Β΄), που κυρώθηκε με το άρθρο 7 παρ.1 του ν.1858/1989 (ΦΕΚ 148 Α΄) και της αριθμ.164721/4033/12.1.1982 κ.υ.α. (ΦΕΚ 58 Β΄), που κυρώθηκε με το άρθρο 55 παρ.Θ΄του ν.1249/1982 (ΦΕΚ 43 Α΄). γ) Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων (άρθρο 51 παρ.Α8 του ν.3205/2003). 
4). Η ανωτέρω χρηματική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΟ:
Εγώ προσωπικά σκέφτομαι τον φουκαρά συνάδελφο, που θα έχει την ατυχία ο μισθός του να είναι πάνω από τα 1500 €,(μικτά) δλδ στα 1543 €.(!) και θα χάσει το υπέρογκο ποσό των 500 €, που θα του έλυνε το Βιοποριστικό του πρόβλημα(;)...
Ειλικρινά κρίμα!!

Αυξήσεις στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.


Αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας («ΕΤΜΕΑΡ»), που πληρώνουν οι καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών ρεύματος κατά 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 2014, προκύπτει από τις διατάξεις για την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, που κατατέθηκαν στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 
Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ήδη με απόφασή της προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό του για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με ισχύ από την προσεχή Τρίτη 1η Απριλίου. 
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τους οικιακούς καταναλωτές π.χ. το τέλος κατά την απόφαση αυτή αυξάνεται κατά 114 % (από 20,8 σε 44,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα), για τις αγροτικές χρήσεις 150 % (από 7,33 σε 18,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα), κλπ). 
Όμως, η απόφαση αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεξετασθεί με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ώστε η αύξηση να περιοριστεί μεσοσταθμικά, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, στα 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Δηλαδή η μεσοσταθμική τιμή του τέλους θα διαμορφωθεί γύρω στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 14,96 ευρώ που είναι σήμερα και 33,68 ευρώ που θα πήγαινε, αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο.......>>
Τα μέτρα, που περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο, προβλέπουν για αρκετές κατηγορίες επενδύσεων (π.χ. οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά) μικρότερη μείωση στις εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά, κλπ) σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση. 
Η μείωση των «ταριφών» προβλέπεται ότι θα εξοικονομήσει περί τα 470 εκατ. ευρώ, ετησίως, στο λογαριασμό χρηματοδότησης των ΑΠΕ. Προβλέπεται, επίσης ότι οι επιστροφές εσόδων από τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας προς το λογαριασμό θα γίνουν με κλίμακα και όχι οριζόντια. Συγκεκριμένα, αυτές κλιμακώνονται από 20 έως 34% των εσόδων του 2013 για τα φωτοβολταϊκά (ανάλογα με την περίοδο σύνδεσης) και 10% για τις λοιπές ΑΠΕ, ενώ με το αρχικό κείμενο η επιστροφή ήταν οριζόντια, 35% για όλους. Διατηρείται πάντως η εξαίρεση των οικιακών φωτοβολταϊκών από την επιστροφή τζίρου. 
Ωστόσο, δεδομένου ότι υπήρχε δέσμευση προς την τρόικα για μηδενισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ στο τέλος του 2014, οι διαφορές που προκύπτουν καλύπτονται με την αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ. ΠΗΓΗ:enikos.gr

Αναβαθμίζονται σε Τ.Ε.Ι. οι Σχολές Υπαξιωματικών .


Η αναβάθμιση του συνόλου των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από διετούς σε τριετούς φοιτήσεως και η ισοτιμία τους με τα ΤΕΙ έχει δρομολογηθεί από το ΓΕΕΘΑ και αναμένεται λίαν συντόμως, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, να εγκριθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ώστε αυτή να έχει ολοκληρωθεί και να ισχύσει από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας Παραπολιτικά, η ρύθμιση αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.......>>
στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναβαθμίσεως των σχολών και του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως προς τους σπουδαστές τους, ενώ ταυτοχρόνως υλοποιείται και ένα πάγιο αίτημα (άνω από 17 ετών) των Συνδέσμων και Συλλόγων Αξιωματικών προελεύσεως των παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών. 
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι όλες οι ΑΣΣΥ έχουν σπουδαστές που είναι από τους καλύτερους μαθητές και οι οποίοι σε ετήσια βάση συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, με τις οποίες θα είχαν μπει σε πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές του κύκλου του. Πηγή: Παραπολιτικά

28 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ.5.: 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: 


Από 01-07-2014, καταργούνται:
1). Η απόδοση στους ασφαλιστικούς φορείς του προσωπικού της ελληνικής Αστυνομίας, του ποσοστού 4% των εισπρακτέων από τρίτους ή φορείς μη επιχορηγούμενους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, εσόδων από την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 22, του ν. 3938/2011(Α.61). Σο ανωτέρω ποσοστό αποτελεί, εφεξής, έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, του άρθρου 22, του ανωτέρω νόμου. 
2). Η απόδοση στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, των ποσών που προβλέπονται με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 20, του ν. 4058/2012 (Α.63), όπως ισχύει. Στα ποσά αυτά αποτελούν εφεξής έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού. 3). To πρώτο εδάφιο της παρ. 1, του άρθρου 20, του ν. 4058/2012(A’ 63), αντικαθίσταται ως ακολούθως:.....>>
4). «Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68%:» 
5). Η κράτηση 3% επί των διενεργηθέντων παντός είδους προμηθειών, κατασκευών, αγορών, επισκευών, που πραγματοποιούνται για λογαριασμό του ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ, όπως προβλέπεται με τις διατάξεις του άρθρου 8, του Α.Ν. 884/1937(A.387), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. ιη, της παρ. 1, του άρθρου 3, του ν. 1169/1981(A.180). 
6). Ο κοινωνικός πόρος ποσοστού 2%, ως προϊόν ειδικής αύξησης επί των τιμολογίων των εισιτηρίων, υπέρ του τέως Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΣΑ.Π.Π.- Ο.Σ.Ε.) και νυν Σ.Π.Π.-Ο.Σ.Ε., ως τομέα πρόνοιας του Σαμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), ο οποίος προβλέπεται με τις διατάξεις του Καταστατικού του Ταμείου(απόφαση Υφυπουργού Εργασίας 22359/16-6-1938), όπως ισχύει, 
7). Τα ειδικά έντυπα παράβολα υπέρ Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, τα οποία προβλέπονται με τις διατάξεις του ν. 2141/1939 (Α.538), του άρθρου 25, του ν. 2873/2000 (Α.285), του π.δ/τος 251/2002 (Α.224) και π.δ/τος 123/2003 (Α.108), 
8). Η απόδοση της προβλεπόμενης από τις διατάξεις του άρθρου 4, του α.ν. 440/1945 κράτησης ποσοστού 1% υπέρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη Δ/νση Τοπογραφικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
9). Ο πόρος ποσοστού 2% που υπολογίζεται στην αξία των εκτελούμενων έργων και των προμηθειών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται με τις διατάξεις της περ. στ, της παρ. 1, του άρθρου 13, του π.δ/τος 142/1996 (Α.109). 
10). Οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις των περ. γ, δ, ε και ια, της παρ. 2, του άρθρου 24, του ν. 2145/1993(Α.88), εκ του Δημοσίου, αποδόσεις από τα εισπραττόμενα κατά την παρ. 1, του ιδίου άρθρου, ποσά που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών με τις επ’ αυτών προσαυξήσεις, καθώς και από τα εισπραττόμενα ποσά εξόδων της ποινικής διαδικασίας. 
11). Η είσπραξη των εσόδων-παραβόλων, τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 27, του ν. 721/1977 (Α’ 298), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 1, του ν. 2538/1997(Α’ 242), υπέρ του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών(λογαριασμός 26670/0), όπως προβλέπεται με τις διατάξεις της περ. V, της παρ. 2, του άρθρου 4, της αριθ. 334133/2006 κοινής υπουργικής απόφασης (Β.1829). 
Εφεξής τα έσοδα αυτά εισπράττονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό (Κ.Α. Εσόδου 3425) και αποτελούν δημόσια έσοδα.

Συνέντευξη του Προέδρου της Π.Ο.Σ.

- Σε συνέντευξή του στο site OnAlert.gr,ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ. κ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, αποκάλυψε πώς βρήκε το "Λάθος του Γ.Λ.Κ." και τις διπλές περικοπές για τους Στρατιωτικούς. 
- Είχε γίνει λάθος στο Γ.Λ.Κ. στον υπολογισμό των βαθμών και του πλήθους των Συνταξιούχων. 
- Τα αναδρομικά των Αποστράτων για τις Ε.Δ. & Σ.Α. (Απόφαση Σ.τ.Ε) είναι περίπου 120.000.000 με 130.000.000 για τα δύο (2) έτη και όχι 1.000.000.000, όπως εσφαλμένα αναγράφεται. 
- Δίνει απαντήσεις για το Μ.Τ.Στρατού.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

27 Μαρτίου 2014

Υπέροχο βίντεο με εικόνες από την Κέρκυρα!

Μαγευτικό βίντεο, αποτελούμενο από 60.000 φωτογραφίες, που επιμελήθηκε ο Βασίλης Μεταλληνός, μας παρουσιάζει υπέροχες νυχτερινές εικόνες από την πανέμορφη Κέρκυρα....>>
 
 
ΠΗΓΗ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ 27-03-2014.

Διαβάστε τη σημερινή έδκοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινουπόλεως,για έγκυρη ενημέρωση.....>>
Για ανάγνωση,κάντε κλικ ΕΔΩ:

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.


Με σημερινή ανακοίνωσή του το Μ.Τ.Σ. αναφέρει ότι λόγω τεχνικών 
προβλημάτων που αφορούν στην καταβολή του μερίσματος μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ Α.Ε., η πληρωμή του μερίσματος μηνός Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί.....>>
την 31η Μαρτίου 2014 αντί για την 28η Μαρτίου.-

26 Μαρτίου 2014

Θα κληθούν για έλεγχο όσοι συμπληρώσουν από μόνοι τους το έντυπο φορολ.δήλωσης Ε1!


Για έλεγχο στην Εφορία θα κληθούν όσοι αλλάξουν ή συμπληρώσουν από μονοί τους τα ποσά των αμοιβών (που εισέπραξαν το 2013), τα οποία θα βρουν προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. 
Αν δουν κενούς τους κωδικούς αυτούς, θα πρέπει να πιέσουν τους εργοδότες τους να σπεύσουν να αποστείλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.....>>
Με την απειλή φορολογικού έλεγχου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης... συστήνει (με ανακοίνωσή του) στους φορολογουμένους «την αποφυγή της χρήσης της δυνατότητας αλλαγής των ποσών που δηλώνονται, καθώς η διαδικασία αυτή εκτρέπει την δήλωση προς έλεγχο». 
Η διαδικασία: 
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η διαδικασία αλλαγής των στοιχείων θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις αδυναμίας συνεννόησης (π.χ. εργοδότης σε πτώχευση ή εκκαθάριση που δεν ανταποκρίνεται). 
Στη φετινή διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εισάγεται η καινοτομία της προσυμπλήρωσης των ποσών των εισοδημάτων για όσους φορολογουμένους λαμβάνουν βεβαιώσεις αποδοχών από τους εργοδότες τους, δηλαδή για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, εργαζομένους με μπλοκάκια και γενικά όλους τους αμειβόμενους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Τα καθαρά ποσά φορολογητέων εισοδημάτων από μισθούς, συντάξεις και αμοιβές ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν από τα εισοδήματα αυτά θα προσυμπληρώνονται από τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. στους αντίστοιχους κωδικούς των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων. 
Βέβαια, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί όταν όλα τα λογιστήρια αποστείλουν (έως τις 28 Μαρτίου) στη ΓΓΠΣ τις βεβαιώσεις αποδοχών των φορολογουμένων. Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Θεοχάρη, «σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν βλέπουν προσυμπληρωμένα στοιχεία εισοδημάτων, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον χορηγό της βεβαίωσης (π.χ. εργοδότης), για να πληροφορούνται πότε θα δηλώσει τα στοιχεία αποδοχών»
Φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν στους φορολογουμένους έντυπα εκκαθαριστικά σημειώματα, αλλά τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τα εκτυπώνουν όσες φορές επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν. ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜ."Δημοκρατία"

Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Ν.Λάρισας.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 22-03-2014 και ώρα 10.00΄στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας,η ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου μας. Υπήρξε πλήρη απαρτία και  έγινε:....>>
1). Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου. 
2). Ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. 
3). Διάφορες Ανακοινώσεις. 
Δείτε τα σχετικά video,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:
ΕΔΩ:

ΕΔΩ:

25 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Ενώσεων Αποστράτων για το κοινωνικό μέρισμα.


Το Συντονιστιικό των Αποστράτων με την υπ αριθ΄5/2014 ανακοίνωσή το,αναφέρει ότι η παροχή των 500 € από το κοινωνικό μέρισμα, δεν θα πρέπει να είναι εφάπαξ, αλλά διαρκής και θα πρέπει να ενταχθεί στις μηνιαίες αποδοχές των εν ενεργεία......>>
Διαβάστε την ανακοίνωση,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

24 Μαρτίου 2014

Αθετούν τις υποσχέσεις τους για τους ένστολους!


 Γράφειο ο Σωτήριος Αθαν.ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Τελευταία «έπαιξε» πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ…. το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και η κατανομή του στους ένστολους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. 
Ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων των αποστράτων και των εν ενεργεία, που τον είχαν επισκεφθεί μετά τις επιτυχείς και ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα,την άρση της αδικίας προς τους ενστόλους.
 Όμως, από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι η υπόσχεση ήταν χωρίς αντίκρυσμα και «άνθρακας ο θησαυρός» για τους ενστόλους ,που περίμεναν την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού της χώρας. 
Οι ανήκοντες στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δεν υπήρξαν ποτέ προνομιούχοι, ούτε διαμαρτύρονται για τις περικοπές που είναι ισοδύναμες με εκείνες των συναδέλφων τους του Δημοσίου. Οι ένστολοι ζήτησαν όχι διατήρηση προνομίων, αλλά άρση της ......>
αδικίας (διπλής παρακράτησης).  
Κάποιοι,εκ του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκαν τη εξίσωση των μισθών-συντάξεων των στρατιωτικών (των υπαγομένων στο στρατιωτικό μισθολόγιο ανδρών και γυναικών) με τους αντιστοίχους συνταξιούχους του Δημοσίου και μάλιστα κάθετα και οριζόντια, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια (ασφαλιστέος χρόνος, μισθολογικά κλιμάκια κλπ.),θεωρώντας τους προνομιούχους μισθολογικά-συνταξιοδοτικά! Έτσι οι ανήκοντες στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών υπέστησαν διπλές περικοπές, μείωση λόγω μνημονιακών διατάξεων και μείωση των συντελεστών των μισθολογικών βαθμών (για την οποία μείωση εκδόθηκαν και νέες πράξεις συνταξιοδότησης). 
Αυτό συνέβη ΜΌΝΟ στους μισθωτούς και συνταξιούχους του ειδικού στρατιωτικού μισθολογίου!! Αγνοήθηκαν εσκεμμένως οι συνθήκες εργασίας ,που επέβαλαν την καθιέρωση ενός ειδικού μισθολογίου, για την ειδική κατηγορία των ένστολων εργαζομένων [όπως η εργασία πέραν του πενθημέρου ,στις αργίες και Κυριακές, των νυκτερινών, των υπερωριών (24ωρο συνεχόμενο),το επικίνδυνο-ανθυγιεινό σε πολλές περιπτώσεις, εκ περιτροπής κυλιόμενο ωράριο εργασίας, ο πραγματικός χρόνος εργασίας, οι τακτικές ή έκτακτες -και χωρίς κριτήρια- μετακινήσεις με τις εξ αυτών απορρέουσες συνέπειες ,τόσο για τους τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους]. 
Και όμως, όλα τα ανωτέρω, που είχαν ληφθεί υπόψη για την σύσταση του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, διαγράφηκαν «ελαφρά τη καρδία και συνειδήσει» και επί πλέον δεν λήφθηκε υπόψη και η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών που συναρτάται με τον ασφαλιστέο χρόνο και το ύψος των αποδοχών. 
Αποτέλεσμα ήταν η μείωση των αποδοχών αυτών σε ποσοστό 40% και πλέον σε ετήσια βάση και 50% στις επικουρικές συντάξεις. 
Οι ενδιαφερόμενοι αντέδρασαν και γνωστοποίησαν με κάθε πρόσφορο μέσο την σε βάρος τους αδικία και προσέφυγαν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. 
Η Κυβέρνηση, για να καθησυχάσει τους διαμαρτυρόμενους υποσχέθηκε την άρση της αδικίας από το …πλεόνασμα του προϋπολογισμού. 
Τελικά αθέτησε την υπόσχεσή της και προκλητικά εξαιρέθηκε το 80% των μισθωτών και συνταξιούχων του στρατιωτικού μισθολογίου, διότι οι μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές-συντάξεις (συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών τους) υπερβαίνουν το όριο των 1.500€ που η ίδια έθεσε. Βέβαια οι καθαρές αποδοχές (αφαιρουμένων των κρατήσεων κλπ) δεν υπερβαίνουν τα 1.250 € στους βαθμούς του Στρατηγού! Αυτό για να μην παραπληροφορείται ο Έλληνας πολίτης. 
Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο που ακολουθεί είναι η δικαίωση των στρατιωτικών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου αναμένεται να καθαρογραφεί,σύμφωνα με την οποία θεωρείται αντισυνταγματική η περικοπή των μισθών και συντάξεων (μείωση μισθολογικών συντελεστών-έκδοση νέων πράξεων συνταξιοδότησης),που έγινε με τον Ν.4093/12. 
Η θεραπεία της αντισυνταγματικότητας είναι μοναδική. Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν. Επαναφορά των προηγουμένων συνταξιοδοτικών πράξεων και καταβολή των συντάξεων με βάση εκείνες που καταργήθηκαν. Αυτό αφορά ΌΛΟΥΣ τους εν ενεργεία και συνταξιούχους. Διακινούνται διάφορες φήμες, πολλές πληροφορίες, για ισοδύναμα κλπ (δηλ.τα δίνω με το ένα χέρι και τα παίρνω με το άλλο!!).Ίδωμεν. 
Ευχόμαστε αυτή η φημολογία να μην επαληθευθεί. Σε περίπτωση που συμβεί η ευθύνη της αναξιοπιστίας και της «εμπαθούς» συμπεριφοράς προς τους στρατιωτικούς (εν ενεργεία και αποστράτους) βαρύνει αποκλειστικά εκείνους που υπόσχονται, αδικούν,εμπαίζουν και προσβάλλουν ανθρώπους που προσέφεραν στην πατρίδα και στην κοινωνία γενικότερα.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ "¨ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημρίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>>
Για ανάγνωση κλικ ΕΔΩ:

23 Μαρτίου 2014

Στις 9 Μαΐου εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα οι ένστολοι και στις 18 ψηφίζουν!!!



Εφάπαξ βοήθημα το πρωτογενές πλεόνασμα, το ύψος του οποίου δεν ανακοινώθηκε ακόμη, προκειμένου να καλλιεργηθεί και η σχετική προσμονή, θα μοιραστεί τελικώς σε 64.065 ένστολους, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Η ημερομηνία καταβολής ορίστηκε η 9η Μαίου 2014, που μόνο τυχαία και άσχετη με την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!! 
Έτσι, οι 64.065 ένστολοι θα πάνε με ..."γεμάτους" τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην κάλπη (;).......>>
Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν μεικτές αποδοχές κάτω των 1500 €, χωρίς στο όριο αυτό να περιλαμβάνονται τα νυχτερινά και τα πενθήμερα.
Οι δικαιούχοι: 
26.525 είναι αστυνομικοί 
2.315 λιμενικοί. 
1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 
33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014 ΠΗΓΗ: fpress.gr

22 Μαρτίου 2014

ΤΟ ...ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!...


Αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία φέρεται να δικαιώνει τους Στρατιωτικούς, για τις οριζόντιες περικοπές που υπέστησαν γι’ ακόμη μια φορά τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα πάντοτε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεχίζεται και το ...«μαρτύριο της σταγόνας»
Οι Ενώσεις των Στρατιωτικών, οι οποίες χωρίς καμία υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, προσέφυγαν ενώπιον του Σ.τ.Ε. και ζήτησαν την ακύρωση του νόμου 4093/2012.  
Τον τελευταίο καιρό έχουμε συνεχείς διαρροές πληροφοριών, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της σχετικής απόφασης, πριν ακόμη καθαρογραφεί και δημοσιευθεί προκειμένου να γνωρίζουμε το εύρος της αντισυνταγματικότητας του σχετικού νόμου.....>>
Τα σενάρια είναι σχεδόν καθημερινά, σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο επιστροφής των χρημάτων, που αντισυνταγματικώς κατά τη φερόμενη κρίση του Σ.τ.Ε. κρατήθηκαν χρηματικά ποσά, από τη μισθοδοσία των Στρατιωτικών. Ακούγεται έντονα, ότι τα χρηματικά ποσά που θα επιστραφούν θα κρατηθούν από τους ίδιους σε μεταγενέστερο χρόνο, με νέο νομοθέτημα, προκειμένου να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία!! 
Πιστεύουμε ότι, η κυβέρνηση πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα, να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα: 
(α). Σε περίπτωση που το Σ.τ.Ε. κρίνει αντισυνταγματικό το Ν.4093/2012, που αφορά τις περικοπές των Στρατιωτικών, θα προβεί στην τροποποίηση ή ακύρωσή του; 
(β). Το δημοσιονομικό κενό, που θα δημιουργηθεί, θα καλυφθεί με μέτρα που δεν αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων; 
(γ). Θα νομοθετήσει ή όχι περαιτέρω περικοπές για τους Στρατιωτικούς - Απόστρατους; 
Δυστυχώς, οι φήμες που κυκλοφορούν έχουν προβληματίσει τα στελέχη των Ε.Δ-Σ.Α, που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά δυσχεραίνοντας την ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους. ΠΗΓΗ: Ε.Σ.-staratalogia.blogspot.gr

21 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΑΝΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Η "ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ".


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα  18.30  στην αίθουσα του Συλλόγου, Καραθάνου 33 στη Λάρισα,θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Μαστόροι και λαϊκή αρχιτεκτονική της Ξηροκρανιάς-Κουδαρίτικα» του συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου μας,Γεωργίου Ιωάννη ΜΠΑΛΗ. 
Πρόκειται για μια προσπάθεια μελέτης και ανάδειξης της τοπικής λαϊκής αρχιτεκτονικής των μαστόρων, που έχτιζαν πέτρινα σπίτια και άλλες κατασκευές στην Κρανιά, αλλά και μετακινούμενοι, σε πολλά χωριά στην ευρύτερη  περιοχή της επαρχίας  Ελασσόνας, Κοζάνης και Λάρισας.  
Ακόμη,  ξεκινώντας βιωματικά και από αγάπη για την τοπική λαλιά του χωριού του,πραγματοποιεί μία προσπάθεια πλήρους καταγραφής της κουδαρίτικης-μαστορικής «συνθηματικής γλώσσας», που έχει την ιδιομορφία, της διάχυσης και ενσωμάτωσης στην καθημερινή γλώσσα των Κρανιωτών.
Ο συνάδελφος ασχολείται επίσης,εδώ και πολλά χρόνια, με την έρευνα της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας, καθώς επίσης και με την ποίηση. Ήδη έχει εκδόσει ένα αξιόλογο βιβλίο που συγκέντρωσε θετικότατες κριτικές από ειδήμονες και αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο αυτό έχει τον τίτλο: "Ο πλούτος του Αριστοφάνη στην Ξηροκρανιώτικη ντοπιολαλιά". Επίσης, έχει δημοσιεύσει πολλά ερευνητικά άρθρα σε εφημερίδες,περιοδικά και εκδόσεις, όπως το "Θεσσαλικό Ημερολόγιο", που εκδίδει εδώ και πολλά χρόνια ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας, Κώστας Σπανός.......>>
Στην ανωτέρω εκδήλωση θα μιλήσουν οι: 
Kώστας Σπανός (εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου») 
Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη (δημοσιογράφος, εκλ. επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) 
Γεωργία Λάλου (αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θεσσαλονίκης) 
• Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Παύλος Λάλος (συνταξιούχος δημοσιογράφος, υπεύθυνος του περιοδικού «Αντίδωρο Περραιβίας».
- Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το βιβλίο, και στη συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.
- Η είσοδος είναι ελεύθερη.