30 Ιουνίου 2014

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ:Τα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α. δεν είναι το ...γομάρι του Έθνους!!

Θα ξεκινήσω με μια αναγκαία επανάληψη μιας παρατήρησης. Κόψτε άπαντες το “ένστολοι”. Ένστολοι είναι και οι σεκιουριτάδες ή ο θυρωρός της “Μεγάλης Βρετανίας”. Άξιοι άνθρωποι και τίμιοι εργαζόμενοι,αλλά δεν είναι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί. Αυτός που είναι ταγμένος,αν χρειαστεί, να πεθάνει κι ενίοτε πεθαίνει,αξίζει κάτι παραπάνω από το τσουβάλιασμα της λέξης “ένστολος”. Ξοδέψτε λίγο παραπάνω οξυγόνο,ώστε με σεβασμό και τιμή να αναφέρεστε πάντα σε στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και στο κέντρο αυτού του πυρήνα,θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας μας,θεματοφύλακας της ελευθερίας όλου του έθνους ,από τη Χειμάρρα έως τα ελεύθερα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.....>>
Τους υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι δεν θα τους πειράξουμε και τους κάναμε διπλή,περιποιημένη μείωση αποδοχών. 
Είχαν δε προηγηθεί κάτι προσβολές περί “αυτιστικών” κλπ. Είναι από τις εξυπνάδε που αμολάνε συνήθως οι “Γιωτάδες”,που συχνά πυκνά... καβαλικεύουν την εξουσία και την καμπούρα του λαού,γιατί περάσαμε από το 1974 στο αντίθετο άκρο και κανείςδεν θα τους πετάξει το πηλίκιο στα μούτρα
Είναι βολικό γομάρι τα στελέχη. Πειθαρχημένοι, δεν απεργούν,δεν καταλαμβάνουν το Υπουργείο ή τις Μονάδες τους, δεν κλείνουν την Πανεπιστημίου και δεν ουρλιάζουν συνθήματα με ντουντούκες. Κάθονται προσοχή ακόμη και μπροστά στους υβριστές τους, όταν έχουν θεσμική θέση. Και με δύο καπάκια πίτουρα να πληρωνόντουσαν,την κρίσιμη ώρα,από φιλότιμο και περηφάνεια θα την κάνουν την δουλειά στην αναχαίτιση,θα ξαγρυπνούν στην προκάλυψη,στα readiness και στις γέφυρες,θα τη φάνε τη σφαίρα,θα εξακολουθήσουν να περιπολούν με βουνό τα κύματα,να πηδάνε νύχτα από αεροπλάνα και ελικόπτερα,να συντηρούν με κόπους,θυσίες και πατέντες το υλικό,να ματώνουν στην εκπαίδευση,να σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τον εναέριο χώρο μας και τα χωρικά μας ύδαρα,τη γη των Ελλήνων και τους Έλληνες. Είμαι ένας απ΄ αυτούς.
Ανήκω στο Σώμα των Αξιωματικών,ως ταπεινός έφεδρος υπολοχαγός. Έχω μοιραστεί για 23 μήνες τις ευθύνες τους και τον τρόπο της “νομαδικής” ζωής τους. 
Έχω κουβαλήσει στα χέρια τον οικογενειάρχη Λοχαγό μου με συντριπτικό κάταγμα σπονδύλου ύστερα από άλμα στην Πάχη.Κι όπως ωραία μας έλεγε ένας εξαίρετος αξιωματικός,τότε υπολοχαγός στην ηρωϊκή ΣΕΑΠ και νυν διοικητής της, ο Ταξίαρχος Μπουζάκης Γεώργιος, οι έφεδροι αξιωματικοί είμαστε ο σύνδεσμος των μόνιμων στελεχών με την κοινωνία. Είναι λοιπόν, τώρα πάλι ώρα εμείς που μοιραστήκαμε τις ευθύνες τους κι είμαστε στην κοινωνία να συνηγορήσουμε υπέρ τους. Να χτυπήσουμε το χέρι μας στο τραπέζι. Ένα πράγμα είμαστε στην εκπαίδευση κι ακόμη περισσότερο στον πόλεμο Στα κοιμητήρια των πεσόντων δίπλα,δίπλα. 
Λοιπόν τα στελέχη δεν είναι το γομάρι του έθνους που υπομένει σιωπηλά τα πάντα.Έχουν πειθαρχία αλλά κι αντοχές.Ακόμη κι αυτοί που στα 18 τους διάλεξαν να φορέσουν το “ράσο” της στολής κι έχουν αποδεδειγμένα ψυχικές και σωματικές αντοχές πέρα από τα ορια των πολλών έχουν όμως κι αυτοί όρια. Είμαι κατά του συνδικαλισμού στις Ε.Δ και στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθετα. Όμως αυτή η αντίθεσή μου έχει μια προϋπόθεση. Το κράτος να φροντίζει τα στελέχη του και τα μέσα που τους διαθέτει για την αποστολή,ως κόρη οφθαλμού.Να μην χρειάζεται να συνδικαλιστούν. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τους προκινδυνεύοντές σου ως αποπαίδια, όταν η λογική είναι σκάσε και κολύμπα ή “τι θα κάνεις θα κάτσεις κλαρίνο και θα πεις κι ένα τραγούδι” ενώ η αξιοπρέπειά σου θα είναι καταγής,τότε η ανάγκη γεννά τη δράση.Και θυμίζω κάτι μπανάλ,αλλά εξόχως πρακτικό για όσους δεν χαμπαριάζουν περί αξιοπρέπειας,σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και λοιπών ακατανόητων στην Κολονακιώτικη ελίτ. Τα στελέχη δεν απεργούν,δεν οχλαγωγούν στους δρόμους,αλλά ψηφίζουν. Έχετε πάρει ήδη μια γεύση , σοφολογιότατοι “επιτελικοί” της παράταξης,από τη σιωπηρή οργή τους. 
Πάντως η ομάδα των στελεχών που ανέλαβε την πρωτοβουλία,συλλέγοντας, μαθαίνω,με έρανο τα 12.500 € που χρειάστηκαν για τον δικαστικό αγώνα, προσέφερε καλή υπηρεσία στους συναδέλφους της αλλά και στην πατρίδα.Η δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. δεν είναι ένα “πρόβλημα”. Η συμμόρφωση με αυτή είναι η λύση. Καμία τρόικα δεν μπορεί να παραβιάσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας. 
Η πολιτική ηγεσία τους αδίκησε κατάφωρα και οφείλει να επανορθώσει. Κι επειδή η όποια τρόικα θα γκρινιάξει,απλά θα της δείξουμε την απόφαση. Έχουν νόμους και δικαστήρια και στα τευτονικά,γαλατικά και γιάνκικα χωριά τους. Ξέρουν. 
Θα πουν βέβαια οι ιθύνοντες και τα καθεστωτικά montblanc των υπουργείων και των αντηχείων τους, “μα που θα βρούμε τα λεφτά”; Ξαναλέω αρχίστε απολύοντας τους γιούς,τις κόρες,τους γαμπρούς,τις νύφες ,τα ανίψια,τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία ,μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας,που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό,κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα… ΠΗΓΗ:

28 Ιουνίου 2014

Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.: Για την τροπολογία για τους μισθούς των Δικαστικών...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) 



Σιγή «ιχθύος» παρατηρείται εκ μέρους της Κυβέρνησης, παρά την παρέλευση περίπου ενός 15νθήμερου από τη δημοσίευση των Αποφάσεων της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. (2192/13-06-2014), αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν. 4093/2012, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η παραπληροφόρηση και να κατακλύζεται η Ομοσπονδία μας από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας των μελών μας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφάνθηκε αμετάκλητα για την αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών περικοπών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τα παραγόμενα αποτελέσματα σε ένα κράτος δικαίου. 
Σύμφωνα με την απόφαση, επιβάλλεται......>>
ουσιαστικά στο ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του, ήτοι: 
α).  Να δρομολογήσει την επιστροφή του μισθολογίου στην προτεραία κατάσταση (Ιούλιος 2012) και 
β). Να επιστρέψει τις δικαιούμενες αναδρομικές αποζημιώσεις. 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, ας αναλογισθεί τις αυτονόητες παραλείψεις της προς τους Αστυνομικούς και τους Στρατιωτικούς, που ήρθε να αποκαταστήσει η απόφαση του Σ.τ.Ε, γιατί γνωρίζει καλά ότι η προαναφερόμενη κατηγορία, ήταν η χαμηλότερα, με μεγάλη διαφορά, αμειβόμενη έναντι των άλλων κατηγοριών των Ειδικών Μισθολογίων και χωρίς παρελκυστικές τακτικές ή άλλες προφάσεις, ας αποδώσει το στοιχειώδη σεβασμό και την επιβαλλόμενη αξιοπρέπεια σε έναν κλάδο στελεχών που μάχονταν ή μάχεται καθημερινά κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς και αντίξοες. 
Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των χιλιάδων Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υφίστανται τις άδικες, δυσανάλογες και οριζόντιες επιπτώσεις των «μνημονιακών» πολιτικών, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, άμεσα, με σχετική νομοθετική ρύθμιση να αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ήδη συμμορφούμενη, πράττει για τους δικαστικούς.-
                   
                                                             Αθήνα 25 Ιουνίου 2014

27 Ιουνίου 2014

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

Μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολόγια των ενστόλων ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν για ψήφιση οι αναγκαίες διατάξεις που τα μισθολόγια θα εναρμονίζονται με αυτές.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το δημοσιονομικό κόστος για την καταβολή των αναδρομικών στους εν ενεργεία ενστόλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς) υπολογίζεται σε 420.000.000 €.....>>
Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος για την αναπροσαρμογή των συντάξεων των αποστράτων που υπολογίζεται σε 130.000.000 €. 
Τέλος η αναπροσαρμογή των βασικών μισθών δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση στο δημόσιο περί τα 70.000.000 €., λόγω των προαγωγών από βαθμό σε βαθμό. πηγή:ΠΗΓΗ:

Δόθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων...

To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα. 
Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις. 
Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη.....>>
αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. 
Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. 
Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες. ΠΗΓΗ:

Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"της Κωνσταντινούπολης.



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>>
Για να την ξεφυλλίσετε κάντε κλικ ΕΔΩ:

26 Ιουνίου 2014

Σύνταξη-Επικουρικά Ταμεία μηνός Ιουλίου 2014...

 Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Τελικά δεν θα ισχύσει από τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ η προκαταβολική παρακράτηση του φόρου, με αναδρομική ισχύ από 01-01-2014, όπως είχαμε ανακοινώσει με σχετική ανάρτησή μας εδώ και οι Συντάξεις - Ταμεία θα είναι......>>
στα ίδια επίπεδα, όπως και τους προηγούμενους μήνες. 
ΣΧΟΛΙΟ:
- Να θεωρηθεί η ανωτέρω ενέργεια ...καλόπιασμα(;)...
΄Η ότι εκεί στο Γ.Λ.Κ. δεν ...πρόκαναν κατά τον 
Χαρίλαο ΦΛΩΡΑΚΗ να κάνουν την αναπροσαρμογή!!
Ο Χρόνος θα δείξει...

Το 2015 τα "χρωστούμενα" στους ένστολους και το σενάριο για τα ομόλογα!!

Όλα δείχνουν ότι η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τους μισθούς των Στρατιωτικών και τις συντάξεις των Αποστράτων πάει για το 2015. 
Σύμφωνα με το onalert.gr αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για να ανκοινώσει αυτή τη “λύση”, η οποία φαίνεται ότι θα “κάμψει και τις αντιδράσεις” όσων κυβερνητικών βουλευτών θυμήθηκαν τώρα ότι κακώς είχαν ψηφίσει τις αλόγιστες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το επιχείρημα θα είναι ότι θα συμβεί ότι και με τους Δικαστικούς, οι οποίοι είχαν απόφαση το 2013 και η δαπάνη της γράφτηκε στον προϋπολογισμό του 2014. 
Το ίδιο λένε οι κυβερνητικές πηγές θα γίνει.....>>
και με τους Στρατιωτικούς. 
Λύση που χωρίς αμφιβολία εξυπηρετεί την κυβέρνηση και για τα εκλογικά της σχέδια, όποια κι αν είναι αυτά. 
Το άλλο σενάριο που κυκλοφόρησε αλλά δεν έχει και πολλές πιθανότητες να “μείνει ζωντανό” είναι να δοθούν στους στρατιωτικούς ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τριετούς διάρκειας, τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα “σπάσει” άμεσα, χάνει το 25%. Σενάριο που οι δικαστικοί είχαν απορρίψει πριν καν διατυπωθεί επισήμως και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Στρατιωτικούς. Αναμένοντας λοιπόν τον Χρήστο Σταϊκούρα και τις δηλώσεις του...

25 Ιουνίου 2014

Πέντε (5) βουλευτές της ΝΔ: Δώστε λεφτά στους ένστολους ...



Να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών απειλούν πέντε γαλάζιοι βουλευτές. 
Ο όρος που θέτουν είναι να αποκατασταθού, παράλληλα και οι μισθολογικές αδικίες και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Ολόκληρη η ανακοίνωσή των πέντε βουλευτών της ΝΔ έχει ως εξής: «Η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών, αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο, την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.....>>
και για τους βουλευτές. Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή». 
Την κοινή δήλωση αυή υπογράφουν οι: 
1).Ηλίας Βλαχογιάννης,βουλευτής Τρικάλων.
2).Ιορδάνης Τζαμτζής,βουλευτής Πέλλας.
3).Θεόδωρος Σολδάτος,βουλευτής Λευκάδος.
4).Παύλος Βογιατζής, βουλευτής Λέσβου και  
5).Δημήτριος Κυριαζίδης,βουλευτής Δράμας.

24 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε...

Ερωτήματα: 
Μεγάλος αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,εν ενεργεία και αποστρατεία, ζητούν λεπτομέρειες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει προσφυγές σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 
Εξειδικεύοντας και εκλαϊκεύοντας την απόφαση του Σ.τ.Ε. εστιάζουμε στα εξής: 
α). Είναι υποχρεωτική η υλοποίησή της από την κυβέρνηση; 
β). Η απόφαση ποιους αφορά; 
γ). Περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις βαθμίδες χωρίς εξαιρέσεις και ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους-αποστράτους; 
δ). Πότε θα πρέπει να υλοποιηθεί (χρονικός ορίζοντας); 
Aπαντήσεις:......>>
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των Στρατιωτικών και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα. 
Δηλαδή, η αντισυνταγματικότητα των περικοπών ανατρέχει αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012 τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους (η αναπροσαρμογή της σύνταξης προς τα κάτω έγινε λόγω των περικοπών στους μισθούς των εν ενεργεία δεδομένου ότι η σύνταξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον μισθό των εν ενεργεία). 
Συνεπώς, με βάση την απόφαση κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών για όσο διάστημα θα είναι σε ισχύ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την περικοπή των επίμαχων αποδοχών.
Πλέον όμως της περικοπής των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λ.π., η απόφαση προβλέπει και την υποχρέωση επιστροφής των αποδοχών που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012. 
Ο νομοθέτης χαρακτηρίζει την αναδρομική αυτή επιστροφή από την 1η Αυγούστου 2012 και μετά ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» αποδοχές. 
 Σχετικά με την υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις ακυρωτικές διαφορές και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το άρθρο 95 του Συντάγματος ορίζει ότι «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως ο νόμος ορίζει. Ο νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης»
Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση υποχρεούται κατ’ αρχήν να απέχει από κάθε ενέργεια αντιτιθέμενη προς τα κριθέντα από το ΣτΕ. Επίσης, στo άρθρο 50 του Π.Δ 18/89 ορίζονται τα εξής: 
1). Η απόφαση που δέχεται την αίτηση ακυρώσεως απαγγέλλει την ακύρωση της προσβαλλομένης πράξης και συνεπάγεται νόμιμη κατάργησή της έναντι όλων, είτε πρόκειται για κανονιστική είτε πρόκειται για ατομική πράξη. 
2). Στις περιπτώσεις παραλείψεων όταν το Συμβούλιο δέχεται την αίτηση παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια αρχή για να εκτελέσει την οφειλόμενη ενέργεια. 
3). Οι διοικητικές αρχές, σε εκτέλεση της υποχρέωσής τους κατά το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, πρέπει να συμμορφώνονται ανάλογα με κάθε περίπτωση, με θετική ενέργεια προς το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου, ή να απέχουν από κάθε ενέργεια που είναι αντίθετη προς όσα κρίθηκαν από αυτό. Ο παραβάτης, εκτός από τη δίωξη κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα,υπέχει και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση. 
4). Οι αποφάσεις της Ολομέλειας, ακυρωτικές και απορριπτικές, καθώς και των Τμημάτων, αποτελούν μεταξύ των διαδίκων δεδικασμένο που ισχύει και σε κάθε υπόθεση ή διαφορά ενώπιον δικαστικής ή άλλης αρχής». 
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η Διοίκηση συμμορφούμενη προς ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ υποχρεούται όχι μόνο να θεωρήσει ανίσχυρη και μη υφιστάμενη την επίμαχη υπουργική απόφαση, αλλά και να προβεί σε θετικές ενέργειες για την αναμόρφωση των νομικών καταστάσεων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπουργικής απόφασης, με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση των πραγμάτων στη θέση που θα βρίσκονταν αν δεν είχε δημοσιευθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση. 
Συνεπώς, η ανάκληση της υπουργικής απόφασης είναι αναγκαία και δεν υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, εφόσον πρόκειται για ακυρωτική διαφορά. Ειδικότερα έχει κριθεί νομολογιακά ότι όταν ακυρώνεται ατομική διοικητική πράξη με αμετάκλητη δικαστική απόφαση η Διοίκηση υποχρεούται σε ανάκληση της πράξης μετά από αίτηση εντός ευλόγου χρόνου εκείνου που έχει το έννομο συμφέρον για την ανάκλησή της
Στην περίπτωση αυτή, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξετάσει τη νομιμότητα της πράξης και να προχωρήσει στην ανάκλησή της κατ’ εκτίμηση λόγω υπέρτερων δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν ή αποκλείουν την ανάκλησή της. 
Με την εν λόγω απόφαση που έκρινε παράνομη ως αντίθετη σε συνταγματικές διατάξεις (αρ. 23,29&45 Σ) την επίμαχη υπουργική απόφαση ουσιαστικά καταρρίπτεται το επιχείρημα της Πολιτείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος που έκριναν επιβεβλημένες τις εν λόγω περικοπές. 
Θα πρέπει, όμως, να είμαστε επιφυλακτικοί για τον χρόνο υλοποίησης της εν λόγω απόφασης, καθώς μπορεί να προκύψουν λόγοι καθυστέρησης υλοποίησής της ή μετάθεσης των αποτελεσμάτων που αυτή παράγει λόγω εξαιρετικού δημόσιου συμφέροντος, όπως είναι η εκτέλεση του κατ’ αρ. 79 του Συντάγματος εγκριθέντος προϋπολογισμού και η εν γένει υλοποίηση του δημοσιονομικού προγραμματισμού της χώρας
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι υφίσταται υποχρέωση άμεσης εξάλειψης εκ μέρους της Πολιτείας των αδικιών που επέφερε η εν λόγω υπουργική απόφαση και επαναφορά του μισθολογίου όπως ίσχυε πριν από τις επίμαχες διατάξεις του ν. 4093/2012  ΠΗΓΗ:

23 Ιουνίου 2014

Χρ. Σταϊκούρας:Μόνο το Ασφαλιστικό θα συζητήσουμε!!

Πριν προλάβουν να χαρούν οι στρατιωτικοί με το τηλεφώνημα από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ήρθε η διευκρίνηση ..."πάγος"!!
Απο το γραφείο του κ. Σταϊκούρα υπήρξε νέος κύκλος τηλεφωνημάτων προς τους εκπροσώπους Στρατιωτικών Ενώσεων, όπου διεκρινίζονταν ότι η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει μόνο το θέμα του ασφαλιστικού για τους στρατιωτικούς που εντάχθηκαν στις 'Ενοπλες Δυνάμεις την περίοδο 1990-1992. 
Για το θέμα της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα υπάρξει άλλη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σ΄αυτή τη συνάντηση γίνεται προσπάθεια να .........>>
εκπροσωπηθούν οι στρατιωτικοί Μ Ο Ν Ο από τις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων. Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αποδεχτό απο την Π.Ο.Ε.Σ., η οποία μόνη της ξεκίνησε και τελείωσε την υπόθεση του Σ.τ.Ε. ΠΗΓΗ:

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο Τομέα. Ποιοί χάνουν, ποιοί κερδίζουν...

Αντιμέτωποι με νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιο υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο. 
Η κατεύθυνση είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα. 
Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την Υγεία. 
Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί: 
1). Να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης......>>
2). Να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός αριθμός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο οποίος μετά τις μειώσεις βρίσκεται στα 780 € ώστε να πλησιάσει τον κατώτατο μισθό που έχει καθοριστεί νομοθετικά στα 580 € τον μήνα και 540 € για τους νέους κάτω των 25 ετών προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο των εργαζομένων δύο ταχυτήτων στην ελληνική οικονομία. 
3). Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελεί το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα είναι αισθητή αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία. Σήμερα ο εισαγωγικός τους μισθός είναι 858 €. 
4). Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων των δύο εκπαιδευτικών κατηγοριών υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
* Δημιουργία νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που θα καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές. Έτσι θα προσπαθούν περισσότερο να πάρουν τις προαγωγές τους, καθώς δεν προκύπτει αυτόματη αύξηση του μισθού αν δεν προαχθούν. 
* Προσεκτική μελέτη του ζητήματος αμοιβών των δικαστικών και συναινετική λύση στις διαφορές που υπάρχουν. 
* Δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους εκπαιδευτικούς και τους νοσηλευτές. Πηγή: Εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής"

Πως θα γλιτώσετε κατάσχεση καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο...

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISNET, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως ανακοινώθηκε,«ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 € μηνιαίως.......>>
Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 €, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα». 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο». 
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. 
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης». ΠΗΓΗ: ΠΗΓΗ:

Οι απόστρατοι στο Κράτος του «Περίπου»

Γράφει ο  Σμηναγός ε.α. Κώστας Λιούτας,
      πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α/Λάρισας

Σύμφωνα με την διεθνή ορολογία «Αποτυχημένο Κράτος» («Failed State») στην πολιτική επιστήμη σημαίνει ένα κράτος στο οποίο δεν υπάρχει πλέον εσωτερική ασφάλεια. Στην οικονομία είναι η χώρα με το χαμηλό εισόδημα, όπου οι οικονομικές πολιτικές του, οι θεσμοί και η διακυβέρνησή του βρίσκονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε η ανάπτυξη σε αυτό το κράτος να καθίσταται εν πολλοίς αδύνατη. Το ελληνικό κράτος εν έτει 2014 εκτός από τα χαρακτηριστικά του «αποτυχημένου κράτους» που συστηματικά και με πολύ «κόπο» φρόντισαν οι λαθρεπιβάτες της κάθε εξουσίας να του προσδώσουν είναι και το κράτος του «περίπου».
Ένα κράτος που ακόμα και σήμερα λειτουργεί στο «περίπου». Δεν γνωρίζει πόσος είναι ο ακριβής πληθυσμός της χώρας, πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσοι είναι οι συνταξιούχοι, πόσοι είναι οι ......>>
εκπαιδευτικοί, πόσοι είναι οι αστυνομικοί, κ.λ.π. Η απάντηση είναι, «περίπου». 
Σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Γαβριήλ Αβραμίδη για «τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων αποστράτων αξιωματικών που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας» και η σύνταξη περικόπτεται 40% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1000 €, η γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ανάμεσα σε άλλες ανακρίβειες, είναι ότι υπάρχουν 6.500 περίπου απόστρατοι αξιωματικοί αυτής της κατηγορίας με ετήσια δαπάνη 7.100.000 € περίπου. 
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των αποστράτων. Με τον ίδιο τρόπο δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει και οι «δικαιούχοι» λαμβάνουν παράνομα τη σύνταξη. Δεν μπορούν να εξακριβώσουν τον πραγματικό αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες που δικαιούνται επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας με αποτέλεσμα το 30% του πληθυσμού μιας πόλης να έχει χαρακτηρισθεί τυφλό. Όλα είναι στο «περίπου». Ανικανότητα, υποκρισία, σκοπιμότητα, εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών και 
κομματικών συμφερόντων; «περίπου». 
Για άλλη μια φορά Υπουργείο Οικονομικών και ο πολιτικός του προϊστάμενος επιδεικνύοντας πρωτοφανή εμπάθεια και απροκάλυπτο μένος κατά των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα συκοφαντώντας τους ε.α. αξιωματικούς ως δήθεν προνομιούχους που τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. 
Οι απόστρατοι με επιχειρήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από τον κοινό νου έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι έχουν υποστεί, δυσανάλογα, τις μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων και ότι τα κριτήρια περικοπής της σύνταξης σε ποσοστό 40% για το ποσό πάνω από τα 1000 € προσβάλλουν κάθε στοιχειώδη έννοια ισότητας και ισονομίας που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες ακόμα και σε ένα κράτος του «περίπου». 
Πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας σε συνέντευξη στον ANTENA δήλωσε «τους στρατιωτικούς τους έχω πάντα στο μυαλό μου». Τον Οκτώβριο του 2013 ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς το υπουργείο οικονομικών για την άρση της παραπάνω εξόφθαλμης αδικίας. Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλος κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι ΕΔ και τα στελέχη τους σήκωσαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Η Ν.Δ στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2012 για την Εθνική Άμυνα αναφέρει «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων». 
Υποθετικά, στο κράτος του «περίπου», οι υπουργοί, τα κόμματα, το δίκαιο, η ισότητα, οι υποσχέσεις, θα είναι «περίπου».
Η πραγματικότητα και η μεγάλη αλήθεια που οι γραφειοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αποκρύβουν επιμελώς είναι ότι η αποστρατεία, και όχι παραίτηση, των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. γίνονταν και γίνεται διαχρονικά με την προτροπή και την ευλογία τους καλλιεργώντας έντεχνα ένα κλίμα τρομοκρατίας για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Η αφαίμαξη των Ε.Δ. από έμπειρο και ικανό προσωπικό όλων των βαθμίδων ουδόλως τους απασχολεί καθώς στην τεχνοκρατική τους αντίληψη υπάρχουν μόνο αριθμοί και μηχανορραφίες για την οικονομική εξόντωση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Τα επιπλέον εκατομμύρια των ευρώ που δόλια αφαιρούνται από το οικογενειακό εισόδημα των στρατιωτικών θα χρηματοδοτήσουν τις πολιτικές, κομματικές και προεκλογικές τους ανάγκες. Τα 7.500.000 € είναι ακριβώς όσα και η έκτακτη εκλογική επιχορήγηση των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. 
Ένας στρατιωτικός που αποστρατεύθηκε με αίτησή του και δεν συμπλήρωσε 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, έλαβε μικρότερο εφάπαξ και λαμβάνει εφ’ όρου ζωής μικρότερη σύνταξη. Η διαφορά μεταξύ ε.ε. και ε.α. καθώς και η μείωση της σύνταξης ποικίλλει και μπορεί να είναι από 250 έως 450 ευρώ. Για τους «περίπου» 6.500 αποστράτους αυτής της κατηγορίας, που σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών η αποκατάσταση της αδικίας θα επέφερε δημοσιονομικό κόστος 7.500.000 €, η ετήσια απώλεια λόγω της αποστρατείας με αίτησή τους είναι ήδη μεγαλύτερη από 20.000.000 €. Όλα αυτά επειδή, τρομοκρατούμενοι, επέλεξαν την αποστρατεία με αίτησή τους. Καθώς όσοι αποστρατεύονται με πρωτοβουλία τους και είναι πολλοί περισσότεροι από 6.500, δεν εμπίπτουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου και δεν αντικαθίστανται από νέα στελέχη, το όφελος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι δυσθεώρητο.
Από τα παραπάνω προκύπτει η μεγάλη υποκρισία και δολιότητα του Υπουργείου Οικονομικών που ως στρατός κατοχής ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν και «επιβάλλει» στα εν ενεργεία στελέχη, κατ’ αρχήν, την αποστρατεία με αίτησή τους και εκ των υστέρων τους εγκαλεί, ως εν αποστρατεία, γι’ αυτή την απόφαση. 
Η χώρα μας στην πολύχρονη ιστορία της γνώρισε και υπέφερε από πολλούς και ποικίλους δυνάστες με τελευταίους την τρόικα και τους διεθνείς πιστωτές της που έχουν οδηγήσει 1.500.000 του λαού στην ανεργία. 
Φαίνεται ότι σε αυτό το ρόλο έχουν βρει, στο πρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, άξιους και ικανούς συμμάχους, έτοιμους από καιρό να υπηρετήσουν με περίσσιο ζήλο και επιμονή τις εντολές που εξαθλιώνουν το λαό και αποδεκατίζουν κάθε κοινωνική ομάδα και ιδιαίτερα τους αποστράτους. Το δίκαιο ή άδικο των μέτρων αποτελεί ακριβή πολυτέλεια στο κράτος του «περίπου». 
«Περίπου» Δημοκρατία, «περίπου» δικαιοσύνη, «περίπου» αξιοκρατία, διαφάνεια, ηθική, εντιμότητα, ειλικρίνεια, ήθος. 
 Ο θυμόσοφος λαός λέει: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Αλλά λέει και το άλλο: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.»Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

21 Ιουνίου 2014

Κλειδωθήκατε από το taxisnet; Δείτε βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε...

Αρκετοί είναι οι χρήστες του taxisnet, ειδικά αυτή την περίοδο που έχουν προβλήματα με τον λογαριασμό τους στο σύστημα της ΓΓΠΣ. Το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται στην εισαγωγή, πολλές φορές, λάθος κωδικών με αποτέλεσμα το taxisnet να κλειδώνει τον λογαριασμό. 
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, παρακάτω μπορείτε να δείτε ενα χρήσιμο οδηγό του τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση. Κατά την είσοδο μου στο σύστημα εμφανίζεται το μήνυμα:"Ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί. Ειδοποιήστε το διαχειριστή του συστήματος". Τι πρέπει να κάνω;.....>>
Αν έχετε καταχωρήσει λανθασμένα πάνω από έξι φορές τους κωδικούς πρόσβασης, για την εισαγωγή σας στον λογαριασμό σας, το σύστημα κλειδώνει. 
Ο λογαριασμός ξεκλειδώνει μετά από δέκα λεπτά, εφόσον σταματήσετε τις προσπάθειες εισόδου στο σύστημα. 
Αν παρ όλα αυτά ο λογαριασμός σας παραμένει κλειδωμένος, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία μας, αναφέροντας το αίτημα μαζί με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ., username και τηλέφωνο επικοινωνίας). 
Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνει επανεγγραφή; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται να πραγματοποιηθεί επανεγγραφή στο σύστημα. 
Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τους κωδικούς πρόσβασης. 
Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο.
Μετά την επανεγγραφή θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή νέου κλειδαρίθμου. 
Έκανα εγγραφή νέου χρήστη ή επανεγγραφή και ξέχασα το username. Τι πρέπει να κάνω; 
Μετά την παραλαβή του κλειδάριθμου από τη Δ.Ο.Υ, το σύστημα σας αποστέλλει e-mail, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έγκρισης της αίτησης και σας υπενθυμίζει και το username. Ξέχασα τον κωδικό (password).  
Πώς μπορώ να τον ανακτήσω; 
Η επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο τον λογαριασμό τους.
Για την είσοδο στην υπηρεσία αυτή είναι απαραίτητος και ο κλειδάριθμος. 
Πώς μπορώ να κάνω αλλαγή username; 
Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αλλαγής του username με το νέο σύστημα. Για να αλλάξετε το username, πρέπει από τις υπηρεσίες πιστοποίησης να κάνετε επανεγγραφή, όπου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε νέο username. 
Μετά την επανεγγραφή θα πάτε στη Δ.Ο.Υ. να πάρετε νέο κλειδάριθμο και στη συνέχεια ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. 
Γιατί χρειάζεται να πάω στη Δ.Ο.Υ. για να αποκτήσω κλειδάριθμο; Γιατί δεν μου τον στέλνετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; Υποθέστε ότι λαμβάνουμε ένα ηλ-ταχ που μας ζητάει κλειδάριθμο από τη διεύθυνση forologoumenos@gmail.com (όχι δηλαδή την αυθεντική δική σας) και δίνουμε κλειδάριθμο για πρόσβαση στα δικά σας στοιχεία (εισοδήματα, ακίνητα, ΙΧ, ιατρικά έξοδα, αποδείξεις, οφειλές, δεδομένα της επιχείρησης) σε κάποιον τρίτο, πιθανώς κακόβουλο, χρήστη. 
Ακόμα και αν ζητήσουμε πρόσθετα στοιχεία για επιβεβαίωση της ταυτότητας, μπορεί ο χρήστης αυτός να τα έχει βρει από φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σας που δώσατε π.χ. σε μια τράπεζα ή εταιρία κινητής τηλεφωνίας. 
Θα ήσασταν διατεθειμένος να αναλάβετε αυτό τον μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο προκειμένου να εξυπηρετηθείτε χωρίς να χρειαστεί να πάτε στη Δ.Ο.Υ.; 
Γιατί δεν έλαβα στο e-mail μου μήνυμα με το username παρόλο που έχω παραλάβει τον κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ; 
α). Αν είστε νέος χρήστης το πιθανότερο είναι κατά την εγγραφή σας να πληκτρολογήσατε λανθασμένα το e- mail σας. 
β). Αν είστε παλιός χρήστης το πιθανότερο είναι να έχετε αλλάξει το e-mail σας και να μην έχετε ενημερώσει την υπηρεσία μας. 
Είμαι παλιός χρήστης, έχω χάσει τους κωδικούς μου και έχω αλλάξει το e-mail μου χωρίς να ενημερώσω το TAXISnet για την αλλαγή. 
Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω τους κωδικούς πρόσβασης; 
Θα πρέπει, από την ενότητα «εγγραφή νέου χρήστη» να επιλέξετε «επανεγγραφή» όπου θα ορίσετε νέο username και κωδικό (φροντίστε να τους σημειώσετε πριν την υποβολή της αίτησης επανεγγραφής). 
Μετά την επανεγγραφή θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή νέου κλειδαρίθμου και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας μπορείτε να δηλώσετε την αλλαγή του e-mail σας από τα στοιχεία επικοινωνίας.

Συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών, Δημ. Τάξης & Ναυτιλίας για τις Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. ζητούν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας...


Με την υπ΄αριθ΄αριθ΄πρωτ.605/13/46 κοινή επιστολή τους οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.ΑΞ.ΙΑ. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. -Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Ε.Α.Π.Σ. -Π.Ε.Α.Λ.Σ.) ζητούν συνάντηση με τους:1). Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ 2).Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ και 3). Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 
Σας επιδόθηκαν νόμιμα οι υπ'αριθ. 2194, 2195, 2196/14 αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., σύμφωνα με τις οποίες κηρύχθηκαν αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες οι διατάξεις του υποκεφαλαίου Γ.1, του κεφαλαίου Γ. του Ν. 4093/2012 και ακυρώθηκε η υπ. αριθ. οικ. 2/83408/0022 Υπουργική Απόφαση, κατά το μέρος που αφορά την αναδρομική από 01/08/2012 μείωση των αποδοχών των ενστόλων......>>
Οι αποφάσεις αυτές δεν υπόκεινται σε κανένα ένδικο μέσο και είναι άμεσα εκτελεστές. 
Κατ' απαίτηση του συνόλου των ενστόλων που εκπροσωπούμε και με σκοπό την πλήρη και άμεση εκτέλεση των αποφάσεων, σύμφωνα με το διατακτικό τους, όπως καθορίζεται στο σκεπτικό, ζητούμε συνάντηση μαζί σας εντός των προσεχών ημερών. 

       ΠΟΑΣΥ               ΠΟΑΞΙΑ            ΠΟΕΥΠΣ           ΠΟΕΠΛΣ              ΕΑΠΣ                 ΠΕΑΛΣ 
ΧΡ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  Δ.ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ  Ν.ΑΘΑΝΑΤΟΣ    Γ.ΔΡΙΒΑΚΟΣ   ΙΩΝ.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ   Δ.ΣΑΪΤΑΚΗΣ

20 Ιουνίου 2014

Η Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων για την απόφαση του Σ.τ.Ε....


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα 
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429 
Ημερομηνία 20-06-2014 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 6 /14 

1). Ως γνωστόν το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και οι 3 Ενώσεις Αποστράτων Ε.Α.Α.Σ. –Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α, είχαν καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά των οικείων υπουργικών αποφάσεων εκτελεστικών του Ν 4093/2012, με τις οποίες υπήρξε άδικη και δραματική μείωση των αποδοχών τους. 
2). Κατά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, οι Ενώσεις παραστάθηκαν με το Δικηγόρο Αθηνών Ευστάθιο Μπακάλη και το Δικηγόρο Πειραιώς Θωμά Καρανίσα. Ήδη έχει κοινολογηθεί στο ευρύ κοινό ότι έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφαση για τις Ενώσεις Αποστράτων καθώς.......>>
και οι υπ’ αριθμ. 2193-2196/2014 για τους λοιπούς διαδίκους. Από τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις προκύπτει ότι τουλάχιστον η συμπροσβαλλόμενη υπ΄αριθμ.οικ.2/83408/0022/ 14.11.2012) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Β΄3017/14.11.2012) που αφορά στην αναδρομική από 1/8/2012 έως την εφαρμογή του νόμου 4093/12, μείωση των συντάξεων των αποστράτων (συνεπεία της οποίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν συντάξιμες αποδοχές που είχαν εισπράξει, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες)  
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ και πρέπει κατά το μέρος αυτό, να ακυρωθεί, καθόσον αντιβαίνει εμμέσως στα άρθρα 45 , 23 παραγ.2, 29 παργ. 9, 4 παραγ. 5 και 25 παραγ, 4 του Συντάγματος.
Επίσης οτι το σκεπτικό όλων των εν λόγω αποφάσεων αναλύει την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων των αποδοχών των εν ενεργεία σε εκτέλεση του Ν. 4093/12 και επομένως επιβάλλουν και την προσαρμογή των συντάξεων στους αντίστοιχους μισθούς των εν ενεργεία. Επίσης χρειάζεται να τονιστεί ότι αναμένεται και η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του ιδίου αντικειμένου, που έχει ήδη εκδικασθεί.. 
3). Είναι πρόδηλο ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο θα αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα αμέσως μετά τη θεώρηση της αποφάσεως και τη νόμιμη απόκτησή της. 
4). Συνακόλουθα, θα υπάρξει εμπεριστατωμένη μελέτη και συναγωγή βάσιμων συμπερασμάτων για την έκταση και την ποιότητα της δικαίωσης μας σε σύγκριση με το περιεχόμενο της αίτησης ακύρωσής μας, οπότε θα ακολουθήσει και η επιβεβλημένη αναλυτική ενημέρωση των μελών μας. 
5). Ανεξάρτητα από τα παραπάνω οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών και τα Στελέχη που εκπροσωπούν για μια ακόμη φορά, αισθάνονται την υποχρέωση να εκφράσουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στους Δικαστικούς λειτουργούς της χώρας. Οι τελευταίοι τιμώντας το λειτούργημά τους διέγνωσαν με αξιέπαινη ευδικία την κρίσιμη διάσταση «για τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των Στρατιωτικών μέσω των οποίων , απορρέει η υποχρέωση της Πολιτείας για «ιδιαίτερη» μεταχείρισή τους με αποδοχές που πρέπει «να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος» 
6). Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως την εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας, που τις καθιστά υποχρεωτικά εκτελεστέες. 
7). Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε ότι τα ποσά που ακούγονται από τα ΜΜΕ ότι δήθεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Τα ορθά –πλην πολύ κατώτερα- ποσά επιστροφής χρημάτων μνημονεύονται στην ειρημένη απόφαση. Όσον αφορά δε στο «εκδικητικό» σενάριο περί ισοδύναμων μέτρων ή άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ με κατασκευή κωλυμάτων μη απόδοσης των οφειλομένων, το θεωρούμε ανάξιο ακόμα και σχολιασμού, για ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. 
8). Οι Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, πάντα στις επάλξεις, σε συνεργασία με τους νομικούς τους Συμβούλους, θα παρακολουθούν στενά πλέον το θέμα και θα ενημερώνουν έγκαιρα και έγκυρα τα μέλη μας, για τις επόμενες κινήσεις, που τυχόν θα απαιτηθούν, αφού λάβουμε νόμιμα και επίσημα ακριβές αντίγραφο της αποφάσεως και αναδιφήσουμε στις επιμέρους νομικές σκέψεις.
9). Ειλικρινώς επιθυμούμε να εκφράσουμε την πίστη μας ότι οι ισόχρονες με τη δημοσίευση των αποφάσεων, όσο και επίμονες διαδόσεις περί στρατιωτικών που ιδιοποιήθηκαν παράνομα χρήματα των συμπατριωτών μας επ’ ευκαιρία της υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι εντελώς συμπτωματική και δεν αποσκοπεί στη συντονισμένη μείωση του κύρους και της υπερηφάνειας των Στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. 
10).Ασφαλώς, εάν υπήρξαν μεταξύ μας μεμονωμένα επίορκα Στελέχη είναι κατακριτέα και καταδικαστέα, η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και θα καταλογίσει τις αντίστοιχες κυρώσεις.  
Το Συντονιστικό Συμβούλιο 
Υποστράτηγος (Σ.Ξ.) Ε.Δανιάς ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΣ 
Αντιστράτηγος (ΣΞ) Κ.Σκαρμαλιωράκης ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ.
 Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού Συμβουλίου 
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ.Γεωργακόπουλος Π.Ν.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α.ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΑ Αντισμήναρχος (Ρ)Ι.Κρανιάς Π.Α.ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ 
Για την ακρίβεια Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α. 
Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

Ένας Απόστρατος..."τα λέει" στους Απόστρατους συναδέλφους του συνδικαλιστές,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ,στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

 * Γράφει ο Σωτήριος Αθ.Μουντζούρης,                ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
        Αστυν.Υποδ/ντής ΕΛ.ΑΣ.ε.α. και
     μέλος του Συνδέσμου μας.
κ.Βουλευτά (και παλιέ συνάδελφε Συνδικαλιστή). 

Τι έχετε να μας πείτε για την λίαν προσφάτως εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ ,που αναφέρεται στους ένστολους, που ανήκουν στο στρατιωτικό μισθολόγιο; 
1).Θα αποκατασταθεί η αδικία της, από διετίας συντελεσθείσας, διπλής παρακράτησης και θα επανέλθει σε ισχύ η προηγούμενη πράξη συνταξιοδότησης του Γ.Λ.Κράτους, όπως λέει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου;
2).Ισχύει η φημολογία ότι σχεδιάζεται είσπραξη ισοδυνάμου ποσού, δια της μεθόδου νέου μισθολογίου-συνταξιολογίου,κατά το οποίο δεν θα υπάρχουν μισθολογικές προαγωγές,αλλά ΜΌΝΟ ο βαθμός; 
3).Αληθεύει η (δια της TV) διάδοση ότι θα δοθεί ΜΌΝΟΝ στους 550 περίπου που προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε,ενώ οι υπόλοιποι θα παραπεμφθούν....στις καλένδες.....!,αφού πλέον δεν υφίσταται δυνατότητα προσφυγής τους, λόγω εκπροθέσμου; 
4).Μήπως,τελικά, το ποσόν του…πλεονάσματος (που εξαγγέλθηκε για τους ένστολους και ποτέ δεν εκπληρώθηκε η εξαγγελία αυτή) είναι εκείνο που αντιστοιχεί στις επιστροφές των δικαιωθέντων από το Σ.τ.Ε. συναδέλφων μας;.....>>  
κ.Βουλευτά, (αγαπητέ Ηλία και αγαπητέ Δημήτρη) 
 Απαιτείται υπεύθυνος χειρισμός του θέματος διότι η ευθύνη της αναξιοπιστίας θα σας βαρύνει,ως Κυβερνώσα παράταξη εννοείται, και επιπλέον θα είσθε «ηθικοί αυτουργοί»,συνυπεύθυνοι δηλαδή για μια άστοχη και άδικη ρύθμιση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ενστόλων και μάλιστα με απροσδιόριστες συνέπειες για΄ΟΛΟΥΣ μας,κυρίως για τους υπεύθυνους που αποφασίζουν. 
Η λύση είναι μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Επαναφορά στην νομιμότητα δια της ανακλήσεως της τελευταίας συνταξιοδοτικής μας πράξης και εφαρμογή εκείνης που ανακλήθηκε.
Προς τούτο υφίσταται,πλέον, υποχρέωση συμμόρφωσης εκ του Νόμου. Τερτίπια,λόγω διαφόρων σκοπιμοτήτων (πολιτικών κλπ) δεν νοούνται, μάλιστα σε μια ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων «που άσπρισαν τα μαλλιά τους» στην προσφορά για το΄Εθνος, την Πατρίδα, την Κοινωνία. 
Εάν-ο μη γένοιτο-συμβεί θα πρόκειται για απροκάλυπτο εμπαιγμό. 
Τα παραπάνω αποτελούν έκφραση άποψης και προβληματισμού ενός παλιού σας συναδέλφου,με κοινούς αγώνες για την αναγνώριση του συνδικαλισμού στην Αστυνομία και για την στήριξη - υποστήριξη των δικαίων αιτημάτων των πλέον ΜΗ προνομιούχων εργαζομένων, δηλαδή των Αστυνομικών-Στρατιωτικών. 
Με τον προσήκοντα σεβασμό (στην ιδιότητά σας ),ακόμη δε, με αισθήματα φιλίας και συναδελφικότητας (με την παλιά μας επαγγελματική και συνδικαλιστική ιδιότητα).  
*(Απευθύνεται,ως ανοικτή επιστολή στους Βουλευτές και πρ.συνδικαλιστές κ.κ.Ηλία Βλαχογιάννη και Δημήτρη Κυριαζίδη)