30 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά η Δωροαγορά (Μπαζάρ) στην Πορεία Αγάπης...






Ξεκινά από αύριο (01-12-2014) από τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο Λάρισας "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ",η Δωροαγορά (Μπαζάρ), η οποία θα διαρκέσει έως και την επόμενη Κυριακή (07-12-2014).
´Ολα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την Δωροαγορά θα διατεθούν για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική. 
«Δεν θα πρέπει η κρίση να εμποδίσει το έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων μας στην Αφρική. 
Η αγάπη, η ανθρωπιά, η καλοσύνη δεν........>>   έχει όρια.
Όταν μιλάει η καρδιά υποχωρούν τα πάσης φύσης εμπόδια»,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ", που καλεί τα μέλη και τους φίλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολής να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.


"Δώστε πίσω συντάξεις και ανδρομικά στους Απόστρατους" λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην κυβέρνηση!!


Την ίδια ώρα που οι διεκδικήσεις των στρατιωτικών “υπονομεύονται” με ανούσιες κόντρες “σκάει” δεύτερη βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση. Βόμβα που έχει επίσης “χακί” απόχρωση! 
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,αλλά και σε Πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του Ε.Σ.Υ. Μάλλον δεν ήταν τυχαία η  δημόσια παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου (video),ο οποίος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"πρόκειται........>> για τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012. 
Ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά την άμεση επιστροφή! 
Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές. Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. 
Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012! Πάνω που η κυβέρνηση πίστεψε ότι με τους στρατιωτικούς το “τακτοποίησε το θέμα” με πολλούς και διάφορους τρόπους, έρχεται αυτή η εξέλιξη για να σημάνει πάλι συναγερμό.ΠΗΓΗ:

28 Νοεμβρίου 2014

EΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" της Ομογένειας Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση ΠΡΟΣΟΧΗ:Στη τελευταία σελίδα ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον,δήλωσε ότι ≪Η Βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει την Α.Ο.Ζ.της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας –και μόνον αυτής–να αναπτύξει οποιαδήποτε αποθέματα υδρογονανθράκων υπάρχουν στην Α.Ο.Ζ. της≫.......>> Για να την αναγνώσετε ολόκληρη,πατήστε ΕΔΩ:

27 Νοεμβρίου 2014

EΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης, για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>> Για να την ξεφυλλίσετε,πατήστε ΕΔΩ:

Η πιο σκληρή φωτογραφία του 20ου αιώνα!!!



Το εξαντλημένο από την πείνα παιδάκι, κάπου στην Αφρική, σέρνεται και αναζητά την απροσδιόριστη σωτηρία, ενώ ο γύπας περιμένει να μην τα καταφέρει(!)..., γιατί οι γύπες τρώνε μόνο πτώματα... 
΄Αν βάλετε στη θέση του παιδιού μικρά......>> κράτη, λαούς, κοινωνίες και ανθρώπους που σήμερα περνούν «κρίση» και στη θέση του γύπα τις «αγορές» και την ολιγαρχία του χρήματος, θα έχετε μια χαρακτηριστική αποτύπωση της σημερινής «πολιτισμένης» ανθρωπότητας…

26 Νοεμβρίου 2014

Αλλαγή των αδειών ικανότητας οδήγησης Μοτοποδηλάτου, αλλιώς πρόστιμο....

Με πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18-01-2015 πρέπει να αλλάξουν τα διπλώματά τους, οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Οι προαναφερθέντες πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω.........>> άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους , είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. 
Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι. 

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής: 
1). Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση 
2). Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου. 
3). Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας και 
4). Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.ΠΗΓΗ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" THΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της  Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.........>> Για να την ξεφυλλίσετε,πατήστε ΕΔΩ:

Παγιδευμένοι στον Eθνομηδενισμό...

 Του Χρήστος Γιανναρά

Αντιγράφω από ένα μικρό βιβλίο του Γιάννη Πατίλη, με τίτλο «Ελληνικά και Ιστορική Ορθογραφία στην Πλανητική Εποχή», που πρόσφατα κυκλοφόρησε (δυστυχώς, λόγω κρίσης, σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων). 
«Το 1930, στο περιοδικό “Πρωτοπορία”, ο μαρξιστής διανοούμενος Γιάννης Σιδέρης έγραφε χαρακτηριστικά: “Την ημέρα που θα επιβληθεί πια το λατινικό αλφάβητο και που θα μπει στα σχολειά, θα έχουμε προχωρήσει πολύ και θ’ αποδειχτεί πως έχουν γκρεμιστεί ένα σωρό προλήψεις και αμορφωσιές”. 
"Οσοι είμαστε σήμερα εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά πως το λατινικό αλφάβητο είναι ήδη εδώ, στα σχολειά μας. Αυτό όμως που αστόχαστα παραγνωρίζουμε είναι, πως αυτή τη φορά το λατινικό αλφάβητο, ως φορέας της φωνητικής γραφής, δεν έρχεται από τα......>>πάνω, από κάποια προϋποτιθέμενη προοδευτική εκπαιδευτική πολιτική ή από τις ελίτ των διανοουμένων, τον κ. Γληνό ας πούμε ή τον κ. Φιλήντα, και άλλες σοβαρές μορφές του πρώιμου διαφωτισμού μας, που υποστήριζαν την κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας, όπως ο Γιάννης Βηλαράς ή ο Αθανάσιος Ψαλίδας."
Τώρα το λατινικό αλφάβητο έρχεται κατευθείαν από τα κάτω, από τη νεολαία, η οποία το χρησιμοποιεί ανεπίσημα παντού, από τα κινητά τηλέφωνα ώς το διαδίκτυο, πράγμα που του δίνει την οικειότητα και το ψυχικό προβάδισμα, την όλη ψυχοπνευματική επένδυση μ’ άλλα λόγια, την οποία στερείται, όχι μόνο στη συνείδηση των μαθητών αλλά και μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών, το ίδιο το κουτσουρεμένο με το μονοτονικό επίσημο και γι’ αυτό “καταναγκαστικό” σύστημα της σχολικής ιστορικής ορθογραφίας. Μια τέτοια ψυχολογικής τάξεως διαφορά δεν ήταν που οδήγησε σταδιακά στην πλήρη κατίσχυση της κοινής ομιλούμενης απέναντι στην γραπτή καθαρεύουσα;»
Τι ελπίδες έχει λοιπόν να επιζήσει το επίσημο σύστημα της ιστορικής ορθογραφίας, όταν το λατινόγραπτο μήνυμα που στέλνω στο κορίτσι μου με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με το κινητό μετράει, ως τρόπος γλωσσικής έκφρασης των πιο κρίσιμων συναισθημάτων μου, πολύ περισσότερο από τις ανούσιες σαχλαμάρες που θα πρέπει να γράψω την επομένη στο σχολείο;»
Αυτή λοιπόν η εκ των κάτω κίνηση αποδόμησης της γραπτής παράδοσης των ελληνικών, η οποία συνεπικουρείται από την παρδαλή ημι-αγγλόφωνη εικόνα των “Free Press”, πραγματοποιεί το καθυστερημένο ραντεβού με την κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας… Με την επιβολή του μονοτονικού έχουμε ήδη κάνει το πρώτο βήμα, το μονοτονικό αποδεικνύεται ένα απλώς μεταβατικό στάδιο ώς την πλήρη κατάργηση των τόνων. Και μετά το ατονικό, συνέπεια φυσική των αρχών που υπαγόρευσαν το μονοτονικό (αρχών μιας “ιδεολογίας της ευκολίας”, όπως έλεγε ο Αγγελος Ελεφάντης) θα είναι η παραδοχή της φωνητικής γραφής (“όλι ι άνθροπι ίδιι ίνε”), δηλαδή στην ουσία η διάλυση της ελληνικής γλώσσας εις τα εξ ων συνετέθη». 
Η νύχτα της 11.1.1982 μοιάζει να έκρινε αμετάτρεπτα τις προοπτικές του Ελληνισμού: Η Βουλή συζητούσε νομοσχέδιο «περί εγγραφής μαθητών στα λύκεια», όταν, αιφνιδιαστικά, μετά τα μεσάνυχτα, εισάγεται τροπολογία με αντικείμενο την επιβολή του μονοτονικού στην εκπαίδευση. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση (Ν.Δ.) διαμαρτύρεται που ένα «μέγα θέμα» έρχεται για να εγκριθεί ως δευτερεύουσα, ήσσονος σημασίας προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο, σε μεταμεσονύκτιες ώρες. Και αποχωρεί από την αίθουσα, χωρίς να δώσει έστω την ελάχιστη μάχη «επί της ουσίας». Το μονοτονικό επιβάλλεται με την ψήφο τριάντα παρόντων κυβερνητικών βουλευτών. 
Να γεννιέσαι σε μια γλώσσα που μιλιέται τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, και τα τελευταία δύο χιλιάδες διακόσια χρόνια εξασφαλίζει την ιστορική και λειτουργική της συνέχεια χάρη στην πολυτονική γραφή της (δεν υπήρχαν τόνοι στα αρχαία ελληνικά, απλούστατα, επειδή σώζονταν στην προφορική εκφορά τους), να σου έχει χαριστεί μια τέτοια γλώσσα, είναι δώρο ζωής και χάρισμα ποιότητας της ζωής από τα σπανιότερα που μπορεί να χαριστούν σε άνθρωπο. Οποιος συλλαμβάνει το ιλιγγιώδες μέγεθος του προνομίου, καταλαβαίνει ότι η άρνησή του για χάρη μιας φτηνιάρικης χρησιμοθηρίας («για να μην καταταλαιπωρούνται τα παιδιά στο σχολείο» ή «για να έχει όφελος η εθνική οικονομία»), φανερώνει κριτήρια ωμού πρωτογονισμού, βαρβαρικής ολιγόνοιας. 
Πολύ ρεαλιστικά και ψύχραιμα, χωρίς συναισθηματισμούς ή ψυχολογικές εμμονές, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η επιβολή του μονοτονικού είναι στην ιστορία των Ελλήνων μια καταστροφή, ασύγκριτα ολεθριότερη από τη Μικρασιατική. Στη Μικρασιατική Καταστροφή χάθηκαν πανάρχαιες κοιτίδες του Ελληνισμού, χάθηκε η κοσμοπολίτικη αρχοντιά του, η συνείδηση ότι η ελληνικότητα είναι πολιτισμός, δηλαδή «τρόπος» βίου, όχι υπηκοότητα βαλκανικού επαρχιωτισμού. Ομως δεν χάθηκε η συνέχεια της γλώσσας του, που είναι και έμπρακτη συνέχεια της ιστορικής του συνείδησης, της ένσαρκης στον γραπτό λόγο συνέχειας του ελληνικού «τρόπου».
Το μονοτονικό κατάργησε τη σημειογραφία που συνέδεε την αρχαιοελληνική φωνητική «προσωδία» με τη γραπτή αποτύπωσή της και καθιστούσε ενιαία την ελληνική γλώσσα από τον Ομηρο ώς σήμερα. Διέρρηξε τη συνέχεια της γραπτής σημαντικής των σημασιών: Η μονοτονική γραφή της διατύπωσης του Αριστοτέλη «το ον η ον» δεν έχει κανένα νόημα, δεν είναι καν γλώσσα. Για να κατανοήσει, τώρα πια, ένας Ελλαδίτης τα κείμενα της κλασικής αρχαιότητας ή της «κοινής» ελληνικής (ή τον Παπαδιαμάντη, τον Ροΐδη, το «Τη υπερμάχω»), πρέπει να εισαχθεί εξ υπαρχής στη γραπτή σημαντική μιας άλλης γλωσσικής λογικής (σύνταξης, γραμματικής, ετυμολογίας) – σε μιαν άλλη, ξένη γι’ αυτόν γλώσσα. 
Αντιδράσεις θεσμικών φορέων ή οργανωμένων κοινωνικών ομάδων για την γκανγκστερική επιβολή του μονοτονικού δεν υπήρξαν. Από τη μεταγενέστερη πολιτική της συμπεριφορά η Ν.Δ., όταν έγινε η ίδια κυβέρνηση, απέδειξε στην πράξη ότι συνέπλεε απολύτως με τους αυτουργούς του ιστορικού κακουργήματος. Η Ακαδημία Αθηνών δεν έκλεισε τις πύλες της διακηρύσσοντας ότι δεν έχει πια λόγο να υπάρχει μετά το ηροστράτειο πραξικόπημα. Καμιά πανεπιστημιακή σύγκλητος δεν παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη, καμιά Φιλοσοφική Σχολή δεν έκλεισε, δεν είπαν λέξη οι εταιρείες φιλολόγων, οι δικαστές, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η Ιερά Σύνοδος, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ. Η Ελλάδα ήταν πανέτοιμη για τον γλωσσικό αφελληνισμό της, είχε πια ταυτίσει την «πρόοδο» και τον «εκσυγχρονισμό» με την αποθέωση της χρησιμότητας, της ευκολίας, της καταναλωτικής ευχέρειας. 
Κάθε κομματική επιλογή μας σήμερα είναι παγιδευμένη στον ίδιο αφελληνισμό.

24 Νοεμβρίου 2014

Παραπληροφόρηση και κοινωνικός αυτοματισμός…

Το παρόν άρθρο αν και διαπραγματεύεται αντικείμενο που αφορά στους Αποστράτους των Ε.Δ και των Σ.Α, δεν έχει αποδέκτες τους συναδέλφους μου, που λίγο – πολύ γνωρίζουν τι σημαίνει γι’ αυτούς στην πράξη η πολυσυζητημένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε) με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική μία εκ των πολλών μειώσεων που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά απευθύνεται κυρίως στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να γίνει κοινωνός της νέας προσπάθειας παραπληροφόρησης εις βάρος μας. Καθημερινώς γινόμαστε αποδέκτες σχολίων, όπως.......>> «τυχεροί», «τα κονομήσατε πάλι», «μόνο για σας το πλεόνασμα», ότι ακριβώς δηλαδή είχαμε ακούσει και για το «κοινωνικό μέρισμα». Τι κι αν ενημερώναμε ότι δεν αφορά στους Αποστράτους. Ελάχιστοι μας πίστεψαν. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο. Η αλήθεια είναι μία και μόνη. Με το τρίτο μνημόνιο μειώθηκαν σκανδαλωδώς και δυσανάλογα με τις άλλες κοινωνικές ομάδες οι συντάξεις μας από 200 έως 500 ευρώ και πρόκειται να μας επιστραφούν λόγω της προαναφερόμενης απόφασης από 2 έως 70 ευρώ. Το τελευταίο ποσό αφορά ελάχιστους με συνταξιοδοτικούς μισθολογικούς βαθμούς του Α/ΓΕΣ και αντίστοιχων. 
Γιατί όμως γίνεται αυτό; Η απάντηση, απλή. Οι μειώσεις που αφορούν στη σύνταξη μας που σε ποσοστό 80% και πλέον είναι και οικογενειακό εισόδημα, πραγματοποιήθηκαν με «διαβολικά» επιστημονικό τρόπο, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάτω από την «πίεση» των απανωτών μειώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μισθολογικός βαθμός Υποστρατήγου (ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία και ηλικίας άνω των 60 ετών), όπου αν και η μικτή βασική σύνταξη «αυξάνεται» κατά 163 ευρώ, το τελικό ποσό (πληρωτέο) «αυξάνεται» μόνον κατά 12 ευρώ. Υπόψη ότι από τον Ιούλιο του 2012 η μείωση της καθαρής (πληρωτέας στο χέρι) σύνταξης του ανωτέρω ανήλθε στο ποσό των 270 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις των μερισμάτων που έχουν καταντήσει πλέον φιλοδώρημα για κουλουράκια. Αναλυτικότερα, στον ανωτέρω συνάδελφο, η μείωση του ν.3865/2010 αυξάνεται κατά 31 ευρώ, η του ν.4024/11 κατά 27 ευρώ, η του ν.4051/11 κατά 13 ευρώ, η του ν.4093/12 κατά 71 ευρώ, η περίθαλψη κατά 7 ευρώ και ο φόρος κατά 4 ευρώ. Έχουμε λοιπόν μικτή «αύξηση» 163 ευρώ και μειώσεις (31+26+13+70+7+4=) 151 ευρώ, οπότε απομένει ως καθαρή «αύξηση» μόλις 12 ευρώ. Πέστε μου τώρα, αυτό ακούτε, αυτό διαβάζετε; 
Πώς λοιπόν να μην εκφράζουμε την αγανάκτηση μας αφού για ακόμη μία φορά γινόμαστε θύματα παραπληροφόρησης με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού; Μετά την απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιμέναμε από την επίσημη πολιτεία να ενημερώσει ορθώς τον Ελληνικό λαό και όχι να «βαπτίζει», την ηθική αυτή δικαίωση και επιστροφή μικρού μέρους των άδικων, παράνομων, αντισυνταγματικών και στοχευμένων περικοπών, «αύξηση». Είχαμε την ελπίδα ότι θα ενημέρωνε ότι το πλεόνασμα προέκυψε και από την «κλοπή» των συντάξεων μας και ότι στην κοινωνική ομάδα των ανέργων συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά μας αλλά και οι γυναίκες μας. Δυστυχώς, μόνον μετά το τραγικό ατύχημα των πεζοναυτών στο Βόλο άρχισε ν’ αλλάζει λίγο τη φρασεολογία μερικών ανιστόρητων
Τελικώς η τροπολογία ψηφίστηκε και ο νόμος 4307/2014 είναι πλέον μια πραγματικότητα. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι αδυνατεί να συμμορφωθεί πλήρως (για πρώτη φορά) με δικαστική απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας, όχι πως το αντίθετο θα άλλαζε κατά πολύ την κατάσταση για τους Αποστράτους. Από την άλλη μεριά, εμείς οι Απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σ.Α. καλούμαστε να διαχειριστούμε μία νέα κατάσταση. Και «κερατάδες» και δαρμένοι, όπως λέει η λαϊκή ρήση. Το παρόν άρθρο θα σταλεί με e-mail σε όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας, περιμένοντας την απάντηση – άποψη τους, αν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συνέβη και τι σκέφτονται να πράξουν γι’ αυτό. Η απάντηση τους θα δημοσιοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσον.

22 Νοεμβρίου 2014

Αυξημένος φόρος εισοδήματος στους στρατιωτικούς...

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα

Για να μην μακρηγορήσω στην ανάλυση θα το κάνω με ένα παράδειγμα. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες πως και επί ποιου ποσού υπολογίζεται ο φόρος, αλλά πάμε με πρακτικό παράδειγμα. Έστω αν κάθε μήνα ο φόρος υπολογίζεται σε ένα εισόδημα 1000€, τότε θα είχες κράτηση υπέρ Φόρου 45 € το μήνα. Άρα συνολικά σε ένα έτος, αν ήταν σταθερή η μισθοδοσία θα σου παρακρατούνταν 45€*12μηνες=540 €. 
´Αν έστω τώρα τον τελευταίο μήνα Δεκέμβριο 2014 πήρες αναδρομικά 1000 €, τότε θα έβλεπες στην κράτηση υπέρ Φόρου αντί για 45€, το ποσό των 265 €. Διακόσια είκοσι ευρώ παραπάνω και αρχίζεις να.......>> τρελαίνεσαι, δυσανασχετείς και θεωρείς ότι σου τρώνε τα αναδρομικά. Είναι όμως έτσι, είναι λόγος να τρελαθείς; Συνολικά δηλαδή για εισοδήματα 12.000€ ετησίως +1000€ αναδρομικά=13.000 € θα σου έχει κρατηθεί φόρος 540+220 €=760 €. 
´Ας το πάμε όμως και αλλιώς γιατί το νόμισμα έχει 2 όψεις και έστω ότι δεν σου έδιναν αυτά 1000 € σε ένα μήνα, τον Δεκέβριο αλλά κάθε μήνα Από Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο, αποκαθιστώντας μηνιαίως δηλαδή τον μισθό σου. Τότε για 12 μήνες θα είχες αύξηση 83,5 € (83,5*12=1000 € περίπου). Δηλαδή αντί για 1000 € θα πληρωνόσουν με 1083,5 €. 
Ο φόρος τότε κάθε μήνα αντί για 45€ θα ήταν 63,33€. Συνολικά δηλαδή σε 12 μήνες θα σου παρακρατούνταν φόρος 63,33*12=760€. Βλέπεις καμία διαφορά στο παραπάνω ποσό, είτε σου παρακρατήθηκε μηνιαίως είτε με την επιστροφή των αναδρομικών; Όσος φόρος αντιστοιχεί γίνεται το ίδιο συνολικό ποσό και με τους 2 τρόπους.; Συμπέρασμα τα αναδρομικά έχουν και τις προβλεπόμενες κρατήσεις. Όταν μειώθηκαν οι μισθοί μειώθηκαν και οι κρατήσεις αλλά και ο μηνιαίως Φόρος. Όταν αυξάνονται οι μισθοί αυξάνονται και οι κρατήσεις και ο Φόρος. Ανατρέξτε στα παλιότερα αντίγραφα μισθοδοσίας και δείτε το φόρο, με τις μειώσεις. 
Απάντηση σε όσους έχουν τον μήνα Δεκέμβριο κράτηση για διαφορά προαγωγής.
Τι είναι η κράτηση αυτή και πως υπολογίζεται. 
1). Κράτηση υπέρ Μ.Τ.Σ. για διαφορά προαγωγής: 
Η κράτηση υπέρ Μ.Τ.Σ. για διαφορά προαγωγής, αποτελείται από τη διαφορά του βασικού µισθού (Β.Μ) του βαθµού που προάγονται και του Β.Μ. του βαθµού που κατείχαν για ένα τρίµηνο. Η διαφορά προαγωγής κρατείται εφάπαξ κατά την πρώτη µισθοδοσία µετά από την προαγωγή. Εφόσον ο στρατιωτικός προαχθεί µισθολογικά, η κράτηση διαφοράς προαγωγής θα γίνει κατά τη µισθολογική προαγωγή αυτού και όταν στη συνέχεια λάβει και τον διοικητικό βαθµό, η παραπάνω κράτηση δεν θα επαναληφθεί. 
2). Κράτηση υπέρ Μ.Τ.Σ. ΕΛΟΑΣ για διαφορά προαγωγής: 
Σε περίπτωση προαγωγής στρατιωτικού (διοικητική ή µισθολογική εφόσον προηγείται), ενεργείται κράτηση ανάλογη µε αυτή του ΜΤΣ/∆Π, µόνο για την περίπτωση του ΤΑΣ η διαφορά των βασικών µισθών κρατείται για ένα µήνα. Συμπέρασμα: Αν δεν δίνονταν τα αναδρομικά αυτό το μήνα όσοι θα είχατε τις παραπάνω κρατήσεις για διαφορά προαγωγής, θα είχατε μείωση σε αυτή τη μισθοδοσία. Άλλωστε μπορείτε, μιας και έχετε στην κατοχή σας όλα τα αντίγραφα μισθοδοσίας,να ανατρέξτε στο παρελθόν, όταν είχατε κράτηση διαφοράς προαγωγής και να το επιβεβαιώσετε. Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση αυτή η κράτηση με τα αναδρομικά που επιστρέφονται, καθώς αυτά επιστρέφονται, όπως καθορίστηκαν και η κράτηση αυτή προϋπήρχε. Απάντηση σε όσους έχουν τον μήνα Δεκέμβριο αυξημένο ποσό στην εισφορά αλληλεγγύης. 
Τι είναι η εισφορά αλληλεγγύης και πως υπολογίζεται:
Η εισφορά αλληλεγγύης παρακρατείται κάθε μήνα και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα (Μεικτά –κρατήσεις κ.λ.π) μέχρι 12.000 € το ποσό που παρακρατείται είναι μηδέν (0€), για εισόδημα από 12.001€ έως 20.000€, η εισφορά είναι 1%. Δηλαδή για εισόδημα 15.000€ είναι 150€ το χρόνο, για εισόδημα από 20.001€ είναι 2%, δηλαδή για εισόδημα ετήσιο 25.000€ είναι 500€ ετησίως κ.ο.κ. 
Για παράδειγμα κάποιος που είχε ετήσιο εισόδημα 11.500€ δεν θα είχε καθόλου εισφορά αλληλεγγύης μέσα στο 2014. Αν τώρα έλαβε αναδρομικά από Ιούλιο 2014 Έως και Δεκέμβριο 2014 έστω 600€, τότε καθώς ξεπερνά τα 12.000€ του αντιστοιχεί κράτηση 1% δηλαδή 120,10€ ετησίως. Επειδή η μισθοδοσία Δεκέμβριο είναι η τελευταία του 2014 γίνεται η παρακράτηση όλου αυτού του ποσού σε αυτή την μισθοδοσία, καθώς δεν έχει επιμεριστεί μέσα στο έτος.. Όπως και με το φόρο βλέπεις 120,10€ παρακράτηση και αρχίζεις να τρελαίνεσαι, δυσανασχετείς και θεωρείς ότι σου τρώνε τα αναδρομικά. Είναι όμως έτσι, είναι λόγος να τρελαθείς;
Ας το πάμε όμως και αλλιώς γιατί το νόμισμα είπαμε έχει 2 όψεις και έστω ότι δεν σου έδιναν αυτά τα 600 € των αναδρομικών σε ένα μήνα, δηλαδή τον Δεκέμβριο αλλά κάθε μήνα Από Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο, αποκαθιστώντας μηνιαίως δηλαδή τον μισθό σου. Τότε για 12 μήνες θα είχες αύξηση 50€ (50*12=600€). Δηλαδή αντί για 958,33 € που πληρωνόσουν κάθε μήνα (11.500/12=958,33) θα πληρωνόσουν με 958,33+50€=1.008,33 €. Έτσι όμως θα είχες κάθε μήνα αντί για 0€ κράτηση υπέρ αλληλεγγύης 10€, άρα και θα πληρωνόσουν και με 10€ λιγότερα.. Συνολικά δηλαδή σε 12 μήνες θα σου παρακρατούνταν φόρος 10*12=120.€. Βλέπεις καμία διαφορά στο παραπάνω ποσό, είτε σου παρακρατήθηκε μηνιαίως είτε με την επιστροφή των αναδρομικών; Όση κράτηση αλληλεγγύης αντιστοιχεί, γίνεται το ίδιο συνολικό ποσό και με τους 2 τρόπους. Αν ανατρέξει κάποιος σε προηγούμενο έτος θα δει, αν πχ ήταν πάνω από τα 12.000€ να του γίνονταν κάθε μήνα παρακράτηση περίπου 10€ (ανάλογα το εισόδημα). Με τις μειώσεις θα είδε ότι εξαφανίστηκε αυτή η κράτηση ή μειώθηκε. Άρα είναι φυσική επακόλουθη αυτή η μεταβολή.  
Τα ίδια ισχύουν και για αυτούς που είναι στο όριο κάτω των 20.000€ και τώρα με την αποκατάσταση του μισθού ανήλθαν τα 20.000 €. Αν δηλαδή είχε 19.000€ του παρακρατούνταν 190 € το χρόνο, επιμερισμένο δηλαδή σε 12 μήνες, περίπου 18 € το μήνα. Αν τώρα ξεπέρασε τα 20.000€ θα πρέπει να του γίνει παρακράτηση 20.000 €*2%=400 € και λόγω του ότι μέχρι σήμερα του έχουν γίνει 190 € θα του παρακρατηθούν με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου τα υπόλοιπα 210 €. Το τονίζω και κάθε μήνα να δίνονταν τα χρήματα πάλι αυτά τα χρήματα θα παρακρατούνταν, αντί δηλαδή για 18€ το μήνα θα είχε κράτηση μηνιαία περίπου 36€. Και αυτά τα αναδρομικά που δίνονται με μισθοδοσία Δεκεμβρίου είναι καθαρά του έτους 2014 και όχι προηγούμενων ετών. 
Όπως είπα ανατρέξτε στο 2012 όσοι είστε σε αυτά τα κρίσιμα εισοδηματικά όρια και θα επιβεβαιώσετε το διπλάσιο ποσό παρακράτησης που γίνονταν πριν τις μειώσεις.  ΠΗΓΗ:

20 Νοεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ " ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.....

Διαβάστε τη σημερινή (20-11-2014) έκδοση της εφημερίδας "AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιση ενηΜέρωση.....>> Για ανάγνωση,πατήστε ΕΔΩ:

19 Νοεμβρίου 2014

Kαταβολή των αναδρομικών στα στελέχη των Σ.Α. & Ε.Δ.,Φ.Ε.Κ. υπ´αριθ´3093/18 -11- 2014 τ.Β´....


Διαβάστε το Φ.Ε.Κ.υπ´αριθ´3093/18/11/2014 τ.Β´, που αφορά τις αναπροσαρμογές στους μισθούς-συντἀξεις, με όλες τις λεπτομέρειες καταβολής, καθώς και τις διαφορές μισθών και συντάξεων προς τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων..........>>


Δείτε ολόκληρο το ανωτέρω Φ.Ε.Κ.,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

18 Νοεμβρίου 2014

O Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ μιλά για την μερική απoκατάσταση (video)...

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, καλεσμένος σήμερα (18/11/2014) στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΡΤΗΡΙΑ» στο ART CHANNEL, με την κ. Φ. Σαβοργινάκη μιλά για..........>>  την μερική αποκατάσταση των αποδοχών των Στρατιωτικών.
Δείτε το σχετικό video,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

16 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛ.ΑΣ,Ε.Α.Α.Σ & Ε.Α.Α.Α.ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.Ε.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ...

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, οι πρόεδροι των Αποστράτων Λάρισας, ΕΛ.ΑΣ,Υπαστυνόμος Α´ε.α. κ.ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος, Ε.Α.Α.Σ, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Σπυρίδων Τσιρώνης και Ε.Α.Α.Α, Σμηναγός ε.α. κ. Κων/νος Λιούτας, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη στα.......>> πλαίσια  της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην πόλη της Λάρισας. 
Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την  απόφαση του Σ.τ.Ε., που αφορά στην αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. 
Επισημάνθηκε επίσης ότι η μερική άρση της αδικίας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις μειώσεις που υπέστησαν τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των Σ.Α. και Ε.Δ. 
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα και εξέφρασε την κατανόησή του για τα αιτήματά μας.

15 Νοεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Σ.Α. & Ε.Δ....


«Δώρα» σε Στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας και δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει αμέσως στη Βουλή η κυβέρνηση και το οποίο ξεκλειδώνει νωρίτερα την πόρτα της εξόδου για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. 
Με σειρά διατάξεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο θεσπίζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις ιδιαίτερα για τους στελέχη όλων των Ε.Δ-Σ.Α (Σ.Ξ., Π.Α., Π.Ν., ΕΛ.ΑΣ, Π.Σ., Λ.Σ.) αλλά και για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους.  
Όπως εξηγεί ο Δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου, αλλάζει εντελώς ο χάρτης των ορίων ηλικίας των στλεχών των Σ.Α. & Ε.Δ. που από 01-01-2015 θα έπρεπε να είχαν συμπληρώσει ......>> 40 έτη ασφάλισης (πραγματικά και πλασματικά) ή το 60ό έτος της ηλικίας τους για να συνταξιοδοτηθούν. Κερδισμένοι είναι, για παράδειγμα, σε αυτήν την περίπτωση όσοι στρατιωτικοί πρωτοασφαλίστηκαν από 01-01-1990 και εφεξής. 
Υπενθυμίζεται πως η θεμελίωση για τα στελέχη Ε.Δ-Σ.Α γίνεται με τη συμπλήρωση 24,5 ετών πραγματικής ασφάλισης (στρατιωτική υπηρεσία, δηλαδή αμιγώς οι ημέρες θητείας στον στρατό, όπως και ενδεχόμενοι χρόνοι ασφάλισης σε άλλους φορείς). 
Με τη νέα ρύθμιση μπορούν και όσοι θεμελιώνουν μετά την 01-01-2015 να συνταξιοδοτηθούν με επιβάρυνση 1,5 έτους παραμονής, όπως δηλαδή γινόταν με όσους θεμελίωναν δικαίωμα μέχρι την 31-12-2014. 
Για παράδειγμα, στρατιωτικός που συμπληρώνει το 2015 τα απαραίτητα 24,5 έτη ασφάλισης θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με 32 έτη συνολικά (με την πλασματική 5ετία) χωρίς όριο ηλικίας. 
Ο εν λόγω στρατιωτικός χωρίς την αλλαγή θα μπορούσε να φύγει με συνολικά 40 έτη χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 του. Επιπλέον χορηγείται σε όλους τους υπηρετούντες σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας η δυνατότητα να εξαγοράσουν πλασματική 5ετία, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας, αλλά με αντίτιμο (κάτι που μέχρι σήμερα μπορούσαν να κάνουν όσοι υπηρετούν σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και από Ένοπλες Δυνάμεις όσοι έχουν παραμεθόριο κ.ά.). 
Το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται από 110 έως 145 ευρώ τον μήνα. Επίσης επεκτείνεται και στους στρατιωτικούς η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ως γονείς αναπήρου τέκνου στους πολιτικούς υπαλλήλους. 
Για την εν λόγω σύνταξη απαιτείται γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) που πιστοποιεί ότι το τέκνο είναι ανίκανο προς εργασία και έχει 67% αναπηρία. 
Ταυτόχρονα επιστρέφεται στους οπλίτες 5ετούς υποχρέωσης η διπλή εισφορά που είχαν καταβάλει την εν λόγω περίοδο για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ, καθώς τους γίνονταν ήδη κρατήσεις για το ΜΤΠΥ. 
Για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους σημαντικές ρυθμίσεις υπάρχουν όσον αφορά τη δυνατότητα αναγνώρισης της άδειας άνευ αποδοχών, κάτι που δεν ήταν έως σήμερα εφικτό (μπορούσαν να εξαγοράσουν έναν μήνα για κάθε χρόνο άδειας). Τώρα δίδεται η δυνατότητα της αναγνώρισης χρόνου άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 5 έτη, με καταβολή των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους, που έχουν προσληφθεί ή καταταγεί στο Δημόσιο πριν από την 1-1-1983, να αξιοποιήσουν συνταξιοδοτικά τον χρόνο απασχόλησής τους σε τομείς εκτός Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ είχε με βάση τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είχε με εξαγορά (όπως ισχύει σήμερα), επιλέγοντας την καλύτερη ασφαλιστική λύση. «Δυνατότητα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτούν στελέχη ΕΔ-ΣΑ που δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι 31-12-2014, ενώ θετικές ρυθμίσεις υπάρχουν και για τους πολιτικούς υπαλλήλους», τονίζει ο Δ. Ρίζος. 
Για όσους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών εξομοιώνονται μισθολογικά με τους διπλωματικούς υπαλλήλους ενσωματώνεται στον συντάξιμο μισθό τους η πάγια αποζημίωση που λαμβάνουν με τις αποδοχές τους, η οποία ήδη έχει ενσωματωθεί στον συντάξιμο μισθό των διπλωματικών υπαλλήλων. 
Παράλληλα ρυθμίζεται το θέμα των υπαλλήλων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι υπάγονταν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και μεταφέρθηκαν στη Eurobank-Ergasias, παρέχοντάς τους το δικαίωμα διατήρησης του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι αποφάσεις της ΑΣΥΕ αποκτούν την ίδια δύναμη με εκείνες του ΚΕΠΑ, βάζοντας τέρμα στην ταλαιπωρία εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων συνταξιούχων αναπηρίας. 
Με το ίδιο νομοσχέδιο ωφελούνται μια κατηγορία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής (υπολογίζονται περίπου σε 300 άτομα) που είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του 1989, αλλά εισήλθαν στις σχολές τους το 1994. 
Οι νέες διατάξεις τους δίνουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν ως συντάξιμα αυτά τα χρόνια με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών. 
Τέλος χορηγείται ισόβιο μηνιαίο τιμητικό βοήθημα 100 ευρώ στους στρατεύσιμους που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τα έτη 1964,1967 και 1974. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ-staratalogia.blogspot.gr

14 Νοεμβρίου 2014

Oι Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης!

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. 
Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας. 
Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει.
Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ........>> ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα! 
1. Η τεχνική της διασκέδασης: 
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, διʼ ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. 
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους. 
2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων:   
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. 
Για παράδειγμα: Αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: Δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των Δημοσίων Υπηρεσιών. 
3. Η τεχνική της υποβάθμισης:  
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μʼ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια. 
4. Η στρατηγική της αναβολής:  
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτʼ απʼόλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. 
Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της
5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά: 
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους» 
6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική 
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές... 
7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία:  
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους». 
8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα:  Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.  
9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή:  
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!.. 
10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους: 
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσεις του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απʼ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. 
Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απʼόσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.. 
Νόαμ Τσόμσκι: Είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. 
Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων, ενώ έχει δώσει και εκτενείς διαλέξεις επάνω σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν τη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την ιστορία της διανόησης. Επίσης ο Τσόμσκι έχει πλούσιο ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού από τη δεκαετία του '60 κι έπειτα, με πληθώρα βιβλίων τα οποία επικρίνουν κυρίως την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ με δήλωσή του τοποθέτησε ιδεολογικά τον εαυτό του στον αναρχικό χώρο, αν και κατά καιρούς έχουν σχολιαστεί οι φιλελεύθερες καταβολές της πολιτικής του σκέψης. 
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, απ' όπου αποφοίτησε με πτυχίο φιλοσοφίας το 1949 και με μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία το 1951. Η συνεργασία του εκεί με τον διάσημο γλωσσολόγο Zellig Harris έθεσε τις βάσεις για τις μετέπειτα θεωρίες του στη γλωσσολογία και την πολιτική του σκέψη.
Ο Τσόμσκι είναι ο εισηγητής της λεγόμενης «γενετικής-μετασχηματιστικής γραμματικής», κυρίως με το ριζοσπαστικό γλωσσολογικό του σύγγραμμα Συντακτικές Δομές του 1957. 
Η γενετική θεωρία για τη γλώσσα, παρά τις αλλεπάλληλες εξελίξεις και αναθεωρήσεις της, χαρακτηρίζεται από κάποιες σταθερές παραδοχές όπως η ακόλουθη: Η ικανότητα του ανθρώπου να παράγει και να κατανοεί ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου αριθμό προτάσεων είναι έμφυτη και μας οδηγεί βάσιμα στην υπόθεση για την ύπαρξη γλωσσικών καθολικών, γενικευμένων δομών και περιορισμών στους οποίους υπακούν όλες οι φυσικές γλώσσες, παρά την παρατηρούμενη τεράστια τυπολογική ποικιλία τους. 
Η ύπαρξη μιας εγγενούς «Καθολικής Γραμματικής» καθιστά το παιδί ικανό να μαθαίνει τη μητρική του γλώσσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, παρά την αποσπασματικότητα των δεδομένων τα οποία προσλαμβάνει ο άνθρωπος κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. 
Ο Τσόμσκι αμφισβήτησε βάσιμα τη συμπεριφοριστική θεωρία για την γλωσσική κατάκτηση και προώθησε ένα τυπικό/φορμαλιστικό πρότυπο περιγραφής και ανάλυσης της γλώσσας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της σύνταξης. 
Ο τρόπος με τον οποίο ο Τσόμσκι απέδωσε φορμαλιστικά την γλωσσική ικανότητα εξηγεί επαρκώς τη λεγόμενη "γλωσσική δημιουργικότητα", κεντρική ιδιότητα των φυσικών γλωσσών: Με ένα πεπερασμένο αριθμό κανόνων και ένα ορισμένο σύνολο γλωσσικών μονάδων (φωνολογικών και λεξικών), οι άνθρωποι είναι ικανοί να παραγάγουν και να αντιληφθούν ένα άπειρο πλήθος προτάσεων, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων που ποτέ ξανά δεν έχουν παραχθεί. τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

13 Νοεμβρίου 2014

Ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή (12-11- 2014) για τις αποδοχές-συντάξεις των στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.(video)...




ΣΧΟΛΙΟ: Ο κος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ κατά τη σημρινή ομιλία στη Βουλή και συγκεκριμένα στο 6.17´ αναφέρει ξεκάθαρα για ΕΦΑΠΑΞ καταβολή των αναδρομικών από 1/7/2014 για τους αποστράτους και όχι μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014, όπως είχε δηλώσει ΕΔΩ: & κατά τη συνάντησή του με ταυς Προέδρους των Ομοσπονδιών των Σ.Α.και αργότερα διευκρινιστικά ΕΔΩ: Τελικά άλλαξε κάτι; Διότι με τις παλινωδίες του ΔΕΝ γνωρίζουμε τι εν προκειμένω ισχὐει!! Ας ελπίσουμε ότι πρυτάνευσε η λογική και θα ισχύσουν οι σημερινές δηλώσεις του...´Ιδωμεν...

12 Νοεμβρίου 2014

"Να συνδεθεί ο μισθός των Στρατιωτικών με αυτόν των βουλευτών"(;)...

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!!




Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από το μπαράζ περικοπών στους στρατιωτικούς προτείνει τώρα να συνδεθούν οι μισθοί των στρατιωτικών με την βουλευτική αποζημίωση!! 
Πριν από μερικές μέρες μόλις με μήνυμά του στο twitter προκαλούσε την οργισμένη αντίδραση των στρατιωτικών. Κι αυτό γιατί το μήνυμα του που έλεγε ότι “δικαστικοί και στρατιωτικοί θέλουν τώρα να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω” άπαντες το εξέλαβαν ως αιχμή. 
Θα έχει παρόλα αυτά ενδιαφέρον αν ο κ.Γεωργιάδης επιμείνει στην πρότασή του κι αν τουλάχιστον θα την θέσει στα σοβαρά την στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών........>> Απάντηση στην απρόσμενη πρόταση Γεωργιάδη έδωσε ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κ.Δρίτσας αφού επεσήμανε ότι από την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τις “διορθώσεις” των μισθών στρατιωτικών λίγοι,ελάχιστα θα ωφεληθούν απάντησε στην πρόταση Γεωργιάδη: “Θα ήθελα τελειώνοντας να πω στον κ. Γεωργιάδη –επειδή έχει φύγει θα του το θυμίσω και αύριο- αναφορικά με την πρότασή του να συνδεθούν από εδώ και πέρα οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη βουλευτική αποζημίωση: Ας μην κοροϊδευόμαστε! Ας μην προσβάλλουμε έτσι τους ανθρώπους! Προς Θεού! Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει στον ορίζοντα αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης. 
Μειώσεις θα υπάρξουν και άλλες και άλλες, ώστε να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική δυσκολία των Ελλήνων πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αν συνδέσει δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση με τους μισθούς, προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Θα διαβάσω, επίσης, δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης στις 20-1-2014: «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» και «το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί, θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη». 
Τότε δεν περίμενε ότι εκτός από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έβγαινε και η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου εκτέλεσης της απόφασης και ελέγχου της Διοίκησης, γιατί δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις. 
Εμείς θέτουμε σοβαρά το ζήτημα της υλοποίησης όλων των δικαστικών αποφάσεων με πληρότητα και θέτουμε και ζήτημα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη Δικαστική απόφαση –υπάρχουν πολλοί τρόποι-, όπως και όλες τις δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους. 
Οφείλουμε να βρούμε πολλαπλούς τρόπους –θα τα πούμε αύριο- για να αναβαθμίσουμε το βιοτικό τους επίπεδο, γιατί πάνω από τους μισούς από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διαβιούν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας, κύριε Υπουργέ. 
Άρα δεν μπορεί ούτε αυτή η ρύθμιση να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα… 
Κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν τους έκοψε η πατρίδα τους μισθούς και τις συντάξεις σε όλο τον Ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους έκοψαν. 
Ο κ. Σαμαράς, παραμονές των εκλογών του 2012, στις 14 Απριλίου του 2012, έλεγε «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη, προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές…» -αναφερόταν στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς- «…και αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως έθνος, αλλά και γιατί και εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια γι’ αυτούς».
Αυτά έλεγε στις 14 Απριλίου 2012. Ελάχιστο διάστημα μετά, λίγους μήνες μετά, με το ν.4093/2012 ψηφίστηκαν από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση Σαμαρά οι περικοπές που ήταν αντισυνταγματικές και άδικες και που τώρα το Συμβούλιο Επικρατείας θεώρησε παράνομες”.ΠΗΓΗ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ἉΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"THΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...



Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"των Ομογενών τη Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>> Για να την ξεφυλλίσετε,πατήστε ΕΔΩ:

11 Νοεμβρίου 2014

Π.Ο.Ε.Σ: Η απόφαση του Σ.τ.Ε. δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας. Η μερική συμμόρφωση δεν γίνεται αποδεκτή...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ 
ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά 

Κε Πρόεδρε. 
Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως ........>> αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012. Αν και ουδέποτε κληθήκαμε σε διάλογο, παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς. 
Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση προς απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν γίνεται από εμάς αποδεκτή, ούτε σε βάθος οποιουδήποτε χρόνου, όπως δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστροφη όμοια ενέργεια οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Θα ασκήσουμε κάθε νομικό όπλο μάς παρέχει το Σύνταγμα προς εξασφάλιση των αξιώσεών μας, όπως αυτές οι αξιώσεις παρήχθησαν από την ανωτέρω απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας, και θα απαιτήσουμε ό,τι παρανόμως και αντισυνταγματικώς μάς υφαρπάχθηκαν εν μία νυκτί. 
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας, όπως επανειλημμένως τονίζεται από επικοινωνιακούς κύκλους, χάριν εντυπώσεων και κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. 
Κε Πρόεδρε. 
Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε. ΠΗΓΗ:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης                            Ο Γενικός  Γραμματέας 
Ανέστης Αντισυνταγματάρχης               Μαστρογιαννάκης Χρήστος Υπολοχαγός            (ΠΒ) 6937087925                                             (ΣΔΓ) 6974365800  

Ομοσπονδίες Σ.Α. για την τροπολογία Σταϊκούρα: "Η αρχή και μόνο της δικαίωσης του αγώνα μας..."


Οι Ομοσπονδιες εξεδωσαν πρν από λιγηώρα την κατωτέρω ανακοίνωση:  "Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Όπως υπεύθυνα σας είχαμε ενημερώσει από τις 6 Νοεμβρίου 2014, μετά τη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον ίδιο, τροπολογία-προσθήκη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα ψηφισθεί, εντός της εβδομάδας, προς συμμόρφωση σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που τη συνοδεύει, στις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, λαμβάνοντας υπόψη, όπως υποστηρίζει, την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας......>> Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την την αρχή και μόνο της δικαίωσης του αγώνα μας, για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες που ουδείς δικαιούται να υποτιμά ή να καπηλεύεται, αλλά ούτε και να παραγνωρίζει ότι για πρώτη φορά ένα συνδικάτο ανέτρεψε μνημονιακό νόμο και μάλιστα με οικονομικό περιεχόμενο. 
Αναμένουμε δε από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή, να αποδεχτεί το αίτημά μας που είχαμε υποβάλλει κατά τη συνάντησή μας και αφορά τη σύντμηση της καταβολής των αναδρομικών στον ένα χρόνο έως 1.000 ευρώ και στα δυο χρόνια έως 2.000 ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της απόστασης που χωρίζει το διατακτικό των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. από την προωθούμενη ρύθμιση. 
Υπενθυμίζουμε ότι στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας το κατά πόσο η ως άνω ρύθμιση συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις. Είναι αυτονόητο επομένως, ότι τελούμε εν αναμονή για περαιτέρω κινήσεις μας. Όσον αφορά την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών, όπως αυτό θα προκύπτει εξατομικευμένα, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, καλούμε και τους συναδέλφους μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους να προβούν στις δέουσες ενέργειες. 
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ως την πλήρη δικαίωση με την αξιοποίηση κάθε άλλου ένδικου μέσου, αλλά και με τη διεκδίκηση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, όπως έχουμε συναποφασίσει ευθύς εξ αρχής όλες οι Ομοσπονδίες, όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την ακύρωση των επίμαχων μνημονιακών διατάξεων, που τελικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές στο σύνολό τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας."