30 Δεκεμβρίου 2014

Διευκρίνηση για τα ...κουτσουρεμένα αναδρομικά των Αποστράτων...

Η αιτία που τα καθαρά ποσά της «αύξησης» εμφανίζονται κουτσουρεμένα, οφείλεται επειδή τα αναδρομικά επανυπολογίζονται(!) με τις κατωτέρω διαφορετικές κατηγορίες μνημονιακών περικοπών και των πάγιων κρατήσεων: 
α).Ο νέος ΛΑΦΚΑ (η Εισφορά Αλληλεγγύη Συνταξιούχων), ο οποίος επιβάλλεται επί μεικτών ποσών συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ......>> β).Οι περικοπές του 20%, που επιβλήθηκαν από την 01/01/2012 σε μικτά ποσά συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, ενώ για όσους ΔΕΝ έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, μειώνεται κατά 40% το ποσό της σύνταξής τους που υπερβαίνει τα 1.000,00 €. 
γ). Οι περικοπές 12% που επιβλήθηκαν από την 01/01/2012 σε μικτά ποσά συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ.
δ). Οι κλιμακωτές περικοπές 5%, 10% και 15%, που επιβλήθηκαν από την 01/01/2013 σε μικτά ποσά συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ. 
ε).  Η εισφορά 4% για την υγειονομική περίθαλψη και 
στ). Η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος...

29 Δεκεμβρίου 2014

Aπό σήμερα σε εφαρμογή το Ασφαλιστικό Βιογραφικό...

Μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων Όσοι έχουν κωδικούς του taxisnet μπορούν από σήμερα να δουν τα ένσημά τους από το 1994 και μετά online μέσω της εφαρμογής του συστήματος «Ατλας». 
Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα καλύπτει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ (ασφαλιστικός βίος έως το 1994) και του ΟΓΑ από το 1998 έως σήμερα. Ο χρήστης πρέπει να μπει στην ...........>>> ιστοσελίδα atlas.gov.gr και να συμπληρώσει στα ειδικά πεδία το Α.Μ.Κ.Α. του και τους κωδικούς του taxisnet. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ. 
Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων. Ήδη, από την αρχή του 2014, μέσω του συστήματος «Ατλας» οι ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης κάθε εργαζόμενου ασφαλισμένου ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, ανά μήνα. 
Τα ασφαλιστικά Ταμεία αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην εταιρεία πληροφορικής των Ταμείων, ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όλα τα νέα στοιχεία του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών που καταβάλλονται. 
´Ετσι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ, και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

27 Δεκεμβρίου 2014

H αιτιολογία διαφόρων φράσεων...

Διαχρονικές φράσεις λαϊκής σοφίας,φράσεις, λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη συχνά, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν και πού έχουν τις ρίζες τους, κρύβουν μερικές φορές γοητευτικές ιστορίες.........>>> Ας δούμε κάποιες από τις πιο διαδεδομένες και χαρακτηριστικές,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

26 Δεκεμβρίου 2014

Ριζικές αλλαγές για τους συνδρομητές κινητών και σταθερών τηλεφώνων!!


Νέες ρυθμίσεις για τη φορητότητα αριθμών επιβάλλει η ΕΕΤΤ, προωθώντας τη διαφάνεια, την ταχύτητα και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διαδικασίας από τους ίδιους τους συνδρομητές και με προτεραιότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά τηλεφωνίας. 
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ, που ισχύουν πλέον: επιταχύνεται ο χρόνος εξέτασης και υλοποίησης των αιτημάτων για φορητότητα,περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης καθορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ακύρωση της αίτησης επιβεβαιώνεται από τον πάροχο η υποβολή όλων των αιτήσεων φορητότητας και των αιτήσεων ακύρωσης του συνδρομητήκαθορίζεται διαδικασία.......>> αποζημίωσης για καθυστέρηση μεταφοράς και καταχρηστική μεταφορά αριθμών.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ:  
α). Επιταχύνεται ο χρόνος εξέτασης και υλοποίησης του αιτήματος της φορητότητας.  
-  Μειώνεται σε 6 εργάσιμες ώρες από μία εργάσιμη ημέρα ο χρόνος εξέτασης της αίτησης που υποβάλλεται από τον νέο πάροχο στον υφιστάμενο. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται αντίστοιχα ο χρόνος υλοποίησης της φορητότητας και στην κινητή τηλεφωνία είναι δυνατή η αυθημερόν ολοκλήρωση του αιτήματος. 
β). Περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης και ορίζεται υποχρέωση ενημέρωσης.  
-  Για την έγκριση της αίτησης απαιτούνται πλέον τα απολύτως αναγκαία στοιχεία ταυτοποίησης του συνδρομητή (ΑΦΜ ή ΑΔΤ). 
-  Την ευθύνη της ταυτοποίησης του συνδρομητή έχει ο νέος πάροχος. 
- Εντός μίας εργάσιμης ημέρας, ο νέος πάροχος οφείλει να ενημερώσει το συνδρομητή για τους λόγους απόρριψης. 
γ). Καθορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ακύρωση της αίτησης φορητότητας.  
δ). Επιβεβαιώνεται η υποβολή όλων των αιτήσεων φορητότητας και των αιτήσεων ακύρωσης. και  
ε). Καθορίζεται διαδικασία αποζημίωσης για καθυστέρηση μεταφοράς και καταχρηστική μεταφορά αριθμών.ΠΗΓΗ:

25 Δεκεμβρίου 2014

´Εκδοση μηνιαίων Ενημερωτικών Σημειωμάτων Σύνταξης...




Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κράτους,για βελτίωση των παρεχόμενων στον πολίτη Υπηρεσιών, μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνσης των εργασιών κ.λ.π., που εκτελεί με τη συνδρομή της τεχνολογίας, σας ενημερώνουμε ότι από 01-01-2014, υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνεστε αναφορικά με τη σύνταξη που σας καταβάλλεται εκ μέρους του Δημοσίου (ακαθάριστα ποσά, κρατήσεις, πληρωτέο ποσό), από τη Διαδικτυακή Πύλη των Συντάξεων. 
Η παροχή της υπηρεσίας αυτής με ηλεκτρονικό τρόπο στους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα δώσει στον χρήστη-συνταξιούχο τη δυνατότητα να ζητά και να ......>>> λαμβάνει ενημέρωση αναφορικά με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης και τις σχετικές κρατήσεις-μειώσεις, ανά μήνα. 
Για να λαμβάνετε αυτή την ενημέρωση, εισέρχεστε στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.grεπιλέγετε το πεδίο Συντάξεις, κατόπιν το πεδίο Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο ΤΑΧΙsπεt), επιλέγετε το πεδίο Ενημερωτικό Σημείωμα και τέλος επιλέγετε το μήνα και το έτος για το οποίο ενδιαφέρεστε να λάβετε γνώση
Το Ενημερωτικό Σημείωμα που θα εκδίδεται μ´αυτό τον τρόπο, αντικαθιστά πλήρως το Ενημερωτικό Σημείωμα που μέχρι τώρα αποστέλλονταν κάθε 3μηνο στην ταχυδρομική σας διεύθυνση και μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. 
Τέλος, στο ίδιο ως άνω πλαίσιο, η Βεβαίωση της καταβληθείσας σύνταξης, για χρήση στην οικεία Οικονομική Εφορία, κατά την υποβολή Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος, θα εκδίδεται ομοίως και αποκλειστικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης, ακολουθώντας την ίδια ως άνω διαδρομή, με τη μόνη διαφορά ότι επιλέγουμε  το πεδίο Βεβαίωση καταβληθείσας σύνταξης (´Ετος...). 
Υπόψη ότι οι παραπάνω δυνατότητες ενημέρωσης (Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα, Βεβαιώσεις καταβληθεισών συντάξεων) θα παρέχονται και για παρελθόντα έτη, συγκεκριμένα από το έτος 2007 και εντεύθεν...

24 Δεκεμβρίου 2014

Ε Υ Χ Ε Σ ...


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, Εύχεται    σ´ όλους τους συναδέλφους και φίλους, η γέννηση του Θεανθρώπου ας μας φέρει πιό κοντά στο Συν-´Ανθρωπό μας... Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο ´Ετος 2015, με Υγεία, Δύναμη και Προκοπή σε κάθε οικογένεια.

23 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με τα ...αναδρομικά μας...

Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα συναδέλφων που αφορούσαν τα κουτσουρεμένα έως μηδενικά αναδρομικά που έπρεπε να πάρουν με τον μισθό Ιανουαρίου 2015, ως αποκατάσταση του 50% και υλοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε., αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΑΑΣΑ), συναντήθηκε χθες (22-12-2014) με τον Διευθυντή Συντάξεων του Γ.Λ.Κράτους κ. ΝΤΑΝΟ και την αρμόδια Τμηματάρχη κα ΦΡΑΓΚΙΑ, οι οποίοι τους ενημέρωσαν σχετικά: 
Συγκεκριμένα πιστοποίησαν ότι τα οποιασδήποτε μορφής ληφθέντα αναδρομικά ποσά αφορούν το 2ο εξάμηνο του 2014 μόνο ως προς την διαμόρφωση του νέου βασικού μισθού των εν ενεργεία η .......>>οποία αύξηση αντανακλά και στους εν αποστρατεία. Αντίθετα, για τους απόστρατους, η κράτηση του Ν. 4093/12 συνεχίζει να εφαρμόζεται και μάλιστα επαυξημένη (λόγω της αυξήσεως του βασικού μισθού) και θα συνεχιστεί έως ότου καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που αποφασίζει για τους συνταξιούχους), κοινοποιηθεί η εν λόγω απόφαση και τύχει της αποδοχής της κυβέρνησης. 

22 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...


Επειδή πολλοί συνάδελφοι είναι και μέτοχοι στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Η αναλογιστική μελέτη Προβλέπει περικοπές 42,8% για το 2015 και σωρευτικό «τσεκούρι» 47,5% στην πενταετία. Έλλειμμα 13,1 δισ. ευρώ βαραίνει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με την εμπιστευτική αναλογιστική μελέτη που παραδόθηκε στο Ταμείο και στην οποία προτείνονται μειώσεις κατά 47,5% στα καταβαλλόμενα μερίσματα 298.267 συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, αρχής γενομένης από......>> το 2015 με ένα ποσοστό περικοπής όλων των μερισμάτων κατά 42.8%. 
Η μελέτη-βόμβα, παρουσιάστηκε από τη διοίκησή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ προκαλώντας σοκ στους συνταξιούχους αλλά και στους εν ενέργεια δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στους συνδικαλιστές που μετέχουν στο Δ.Σ του Ταμείου. 
Το μεγαλύτερο σοκ ήταν ότι για την πρώτη χρονιά, δηλαδή από την 1η/1/2015, τα καταβαλλόμενα μερίσματα θα πρέπει να κοπούν κατά 42,8% και ακολούθως να γίνουν περικοπές κατά 5,6% το 2016 κατά 6% το 2017 και άλλο ένα 3,1% το 2018. 
Η σωρευτική μείωση στην πενταετία αυτή θα είναι 47,5%, όπως αναφέρεται στη μελέτη και μάλιστα είναι το λιγότερο κακό σενάριο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το εναλλακτικό σχέδιο που προτείνεται είναι ο διπλασιασμός της εισφοράς υπέρ του ΜΤΠΥ από 4% στο 8% για τους 335.702 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, σε συνδυασμό με μία εφάπαξ μείωση των μερισμάτων κατά 65%. 
Το πιο ήπιο σενάριο είναι αυτό που προβλέπει ότι η μείωση θα μπορούσε να περιοριστεί στο 36% αν όμως το Ταμείο προχωρούσε στην εκποίηση του 20% της κινητής του περιουσίας που ανέρχεται στα 157 εκατ. ευρώ μόνον. Αυτά για ενημέρωση και ψυχραιμία μέχρι τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ

Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...


Δελτίο Τύπου 

 Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 

Γνωστοποιούμε στους ασφαλισμένους του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ), ότι με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από 29/10/2014 σε θέματα που αφορούν:....>>> Έκδοση ή αντικατάσταση των βιβλιαρίων ασθενείας τους. 
-Διακοπή, αναστολή ή κατάργηση του ασφαλιστικού τους δικαιώματος.
-Χορήγηση Ευρωπαϊκών Εντύπων και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης ΕΚΑΑ. 
-Παραλαβή δικαιολογητικών για χορήγηση εξόδων κηδείας.
Θα προσέρχονται, για μεν την περιφέρεια, στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, για δε την περιοχή Αττικής, που μέχρι τώρα εξυπηρετούντο μόνο από τη Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ (Ηπείρου 38), στα κατωτέρω υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
1).Υπ/μα Αθηνών, Μ. Αλεξάνδρου 3 - Πλ. Καραϊσκάκη. 
2).Υπ/μα Αλεξάνδρας, Πανόρμου & Καρύστου 7. 
3).Υπ/μα Συντάγματος, Ακαδημίας 21. 
4).Υπ/μα Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου 3 & Εθνικής Αντίστασης. 
5).Υπ/μα Αμαρουσίου, Χατζηαντωνίου 15. 
Επισημαίνεται, ότι μετά την κατάργηση της χειρόγραφης θεώρησης για τους άμεσα ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και για τα έμμεσα μέλη αυτών, δεν απαιτείται ετήσια θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας τους.

21 Δεκεμβρίου 2014

Εκτός της αρμοδιότητάς μου το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας...

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων κ. ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος, συναντήθηκε στις 19-12-2014 με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κυκλάδων και Υπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.
Συζητήθηκαν προβλήματα αστυνομικής φύσεως που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους υπηρετούντες στην περιοχή των Κυκλάδων,ιδιαίτερη έμφαση και ανάλυση έγινε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού.
Έγινε λεπτομερής συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α) και ειδικά για την αναγκαιότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης όσον αφορά τις.......>> προβλεπόμενες προθεσμίες, που προβλέπονται στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κριθεί τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο Ε.Τ.Ε.Α. ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (Ν.Π.Ι.Δ). 
Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι διοικητικά το Τ.Ε.Α.Π..Α.Σ.Α. δεν υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, αλλά στο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Κατά συνέπεια, δήλωσε ότι αρμόδιος για την χορήγησης εξάμηνης παράτασης που ζητείται εδώ και καιρό από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ, είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος και οι συναρμόδιοι υπουργοί(Ναυτιλίας & Εθνικής Άμυνας). 
Επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα της συνάντησης, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όταν περιέλθει στα χέρια του, επίσημα, έγγραφο-τροπολογία υπογεγραμμένο από τους συναρμόδιους Υπουργούς, τότε θα υπογράψει και ο ίδιος για τη χορήγηση παράτασης. 
Τέλος ο κ.Υπουργός τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί των Κυκλάδων.

20 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Αυτιάς: «Αδικία... Δώρον Άδωρον τα αναδρομικά των Αποστράτων»!!.. (VIDEO)

Ο Ταξίαχος ε.α. κ. Αργύριος Ανδριώτης, μέλος της Ε.Α.Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, παρενέβη τηλεφωνικά στη σημερινή (20-12-2014) πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή κ. Γεώργιο Αυτιά, προκειμένου να αναδείξει το θέμα των άδικων περικοπών - παράνομων παρακρατήσεων στις αποδοχές των αποστράτων. Ο κ. Αυτιάς αφού είπε ότι: «έχετε μια φωνή κοντά σας και να το ξέρετε αυτό... σας στηρίζουμε μέρα νύχτα... άν έγινε κάποιο λάθος, εγώ πρώτος θα ζητήσω 1.000 φορές συγγνώμη» κατέληξε:........>>> «...θα τα καταγράφουμε αυτά, θα τα παρουσιάζουμε δεν είναι η πρώτη φορά που θα βγείτε και θα μιλήσετε, έχουμε και συνέχεια τις επόμενες εβδομάδες και στο ΔΙΗΝΕΚΕΣ...».


19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Μ.Τ.Σ.!!


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Μ.Τ.Σ.,αλλάζει πάλι την ημερομηνία καταβολής    (ΕΔΩ): του μερίσματος μηνός Ιανουαρίου 2015,το οποίο θα καταβληθεί τελικά την .........>>> 09-01-2015, ημέρα Παρασκευή, λόγω αλλαγής χρήσης οικονομικού έτους. (Σχόλιο: Μακάρι να είναι αυτό και να μην ξεκινήσουν πάλι τα γνωστά τερτίπια,αναβολή από μήνα σε μήνα!!... Οψόθεθα...

18 Δεκεμβρίου 2014

Επιβλήθηκε ..."Μνημόνιο" και στην αποκατάσταση των συντάξεων των Αποστράτων!!

Μνημόνιο εφαρμόσθηκε στις ...."αυξήσεις" που θα λάβουν στις καθαρές αποδοχές τους οι Απόστρατοι στις 22 Δεκεμβρίου 2014. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα καθαρά ποσά αυξήσεων που πρόκειται να καταβληθούν στους απόστρατους, λόγω της επιστροφής του 50% των περικοπών που τους επιβλήθηκαν με τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του   N.4093/2013, θα είναι μειωμένα κατά.......>> 38,28% έως και 92,85%, σε σύγκριση με τα μικτά ποσά αυξήσεων. Η αιτία για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερο Τύπος",οι νέες μικτές συντάξεις των αποστράτων, όπως διαμορφώνονται μετά την επιστροφή του 50% των «αντισυνταγματικών» περικοπών του Ν.4093/2013, υπόκεινται-αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου του 2012 έως και τον Δεκέμβριο του 2014- σε άλλου είδους περικοπές, οι οποίες προβλέπονται από τους «μνημονιακούς» νόμους 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012. 
Επιπλέον, επί των νέων σημαντικά αυξημένων μικτών (ακαθάριστων) συντάξεων επιβάλλονται, αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, αυξημένες κρατήσεις «νέο ΛΑΦΚΑ», υγειονομική περίθαλψη και φόρο εισοδήματος! 
Στα «χαρτιά» οι αυξήσεις, ενώ τα μικτά μηνιαία ποσά των συντάξεων που προκύπτουν από την επιστροφή του 50% των «αντισυνταγματικών» περικοπών του Ν.4093/2013 είναι αυξημένα κατά 18,13 έως 371,48 ευρώ, σε σύγκριση με τα ισχύοντα μέχρι πρότινος, τα καθαρά ποσά συντάξεων, δηλαδή αυτά που θα πάρουν «στο χέρι» οι απόστρατοι στις 22/12, θα είναι αυξημένα μόλις κατά 11,19 έως 112,72 ευρώ!! 

Στον ..."αέρα" το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.!!...


Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ.Σταϊκούρας και Βρούτσης "μπλόκαραν" πριν την τροπολογία για την εξάμηνη παράταση, αναφορικά με τη νομική μορφή που θα λάβει το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με το.........>> πρόσχημα, ότι κάτι τέτοιο δε νομιμοποιείται από τα συμφωνημένα με την τρόϊκα. Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί ραγδαία άμεσες όσο και δραματικές εξελίξεις που πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ενσωμάτωση του στο Ε.Τ.Ε.Α.
Αναμένονται ισχυρές και έντονες αντιδράσεις από τις ε.ε.και ε.α.συνδικαλιστικές οργανώσεις...

17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ...


Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3655/2008 (Α-58) συστάθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Το ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι σήμερα, αποτελεί τον ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με τον Ν. 4142/2013 (Α' 83) τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός του είναι: α). Η παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης από τους αντίστοιχους Τομείς του κλάδου επικουρικής ασφάλισης στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη οικογένειάς τους. 
β). Η παροχή εφάπαξ βοηθήματος από τους αντίστοιχους Τομείς του κλάδου πρόνοιας στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη οικογένειάς τους και 
γ). Η χορήγηση συμπληρωματικών παροχών υγείας από τον αντίστοιχο κλάδο υγείας στους.........>> ασφαλισμένους και στα μέλη οικογένειάς τους. Σύμφωνα με τα άρθρα 35-48, Κεφ. ΙΑ του Ν.4052/2012 (Α-41) συστήνεται Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση. 
Με τις διατάξεις του αριθ. 220 του Ν.4281/2014 (Α-220) το ΤΕΑΠΑΣΑ, από την 1.1.2015 εντάσσεται υποχρεωτικά στο Ε.Τ.Ε.Α., πλην όμως παρέχεται η δυνητική επιλογή, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ασφαλισμένων, να μετατραπούν οι τομείς της επικουρικής ασφάλισης (ΤΕΑΕΧ-ΤΕΑΥΑΠ-ΤΕΑΥΠΣ) έως την 31.12.2014 σε Ν.Π.Ι.Δ. υποχρεωτικής ασφάλισης (επαγγελματικό ταμείο). Με την παραπάνω διάταξη, καλούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς να λάβουν αποφάσεις, ζωτικής σημασίας που επηρεάζουν συθέμελα το οικοδόμημα της επικουρικής ασφάλισης στα Σώματα Ασφαλείας. 
Η πρωτοφανής δυνατότητα, που δίδεται στα συνδικάτα είναι αφενός διλημματική, αφετέρου δεν πλησιάζει με κανένα τρόπο τα πάγια αιτήματα των τελευταίων ετών των Ένστολων για Ενιαίο Ταμείο. Απομακρύνεται δε, από τις προθέσεις όλων για ενοποίηση, καθώς η βίαιη χρονική επιβολή από τον Νόμο και το κατά τα άλλα ελλειμματικό ΕΤΕΑ, δεν μπορούν να εγγυηθούν, ούτε στο ελάχιστο, την απόδοση των κεκτημένων όλων των προηγούμενων ετών. 
Η διλημματική επιλογή - ένταξη στο ΕΤΕΑ ή δημιουργία επαγγελματικού Ταμείου - δημιουργεί επιπλέον ζητήματα. Επειδή ο Νόμος θεσπίζει την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και την υποχρεωτική καταβολή εισφοράς, είτε από μέρους του μισθωτού, είτε από μέρους του εργοδότη, οφείλει να καθιστά εγγυητή και φορέα της μόνο το Κράτος. Στα πλαίσια δηλαδή, της προστασίας του δικαιούχου της σύνταξης, από τους επιχειρηματικούς κινδύνους που συνδέονται με την λειτουργία των επαγγελματικών Ταμείων Ασφάλισης, με δεδομένο ότι υποχρεώνεται σε εισφορές εκ του Νόμου του Κράτους, πρέπει το ίδιο το Κράτος να εγγυηθεί και για την απόδοσή της. 
Με άλλα λόγια, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η κύρια και η επικουρική ασφάλιση, ως υποχρεωτική ασφάλιση εκ του Συντάγματος μας, πρέπει να εξαιρείται της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η παρεχόμενη ασφαλιστική προστασία από τα επαγγελματικά Ταμεία δεν συνιστά κοινωνική ασφάλιση. Μόνο το Κράτος και οι αποκεντρωμένοι φορείς του (ΝΠΔΔ) μπορούν να εγγυηθούν την απόδοση της σύνταξης, ή του μερίσματος. Επομένως, τα επαγγελματικά Ταμεία μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, όπως και ένα απλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 
Η σημασία της αποστολής των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων τους, αλλά και το επικίνδυνο της εργασίας τους, δεν έχουν προσμετρηθεί στις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις και το όφελος που ενδεχομένως θα προκύψει. Επιπλέον, δεν έχει εκτιμηθεί αν θα μπορούσαν να ληφθούν ισοδύναμου αποτελέσματος μέτρα με μικρότερο κόστος για το ανωτέρω προσωπικό. Τώρα λοιπόν, που η προθεσμία για την υλοποίηση της ανωτέρω διάταξης πλησιάζει την ημερομηνία λήξη της, ήτοι την 31.12.2014, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει και πάλι το ζήτημα με μεγαλύτερη προσοχή. 
Η ταυτόσημη μισθολογική, ασφαλιστική και συνταξιοδοτική νομοθεσία που διέπει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγήσει στην σκέψη και την μελέτη ενός νέου Ασφαλιστικού πυλώνα, αυτόν των Ένστολων συνολικά, με σίγουρα θετικά αποτελέσματα για το προσωπικό, αφού τα επιμέρους Ταμεία είναι υγιή και μπορούν να εξασφαλίσουν την ανταποδοτικότητα στις νέες γενιές. 
Κατόπιν τούτων, 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ: 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, για την διατήρηση της αυτονομίας του υγιούς Ασφαλιστικού Επικουρικού Ταμείου (ΤΕΑΠΑΣΑ), καθότι η προθεσμία για την ένταξή του στο ΕΤΕΑ λήγει την 31.12.2014
                                                                                        Ο Ερωτών Βουλευτής   

                                                                                          Γιάννης Πανούσης

16 Δεκεμβρίου 2014

Eπιστροφή αναδρομικών ποσών από το Γ.Λ.Κράτους....

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς το ύψος των επιστρεφομένων αναδρομικών ποσών, μεταξύ συναδέλφων με τα ίδια συνταξιοδοτικά δεδομένου, ότι ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α) προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πήρε την διαβεβαίωση από το Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κανονισμού και Πληρωμής Στρατιωτικών συντάξεων, ότι θα επανεξετασθούν εκ νέου όλες οι συντάξεις........>> Εάν υπάρχουν λάθη, αυτά θα διορθωθούν και το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί την 27η Ιανουαρίου 2015 με την καταβολή της σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου.
Υπόψη ότι οι διαφορές που προκύπτουν στα επιστρεφόμενων ποσών, καθορίζονται και από άλλους παράγοντες-πέραν του ενδεχόμενου λάθους-όπως π.χ.η ηλικία (κάτω των 55,κάτω των 60,άνω των 60),η αιτία αποστρατείας (αυτεπάγγελτη ή με αίτηση του ενδιαφερομένου),από το ύψος της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ),3,6,7% και του Ν.4093/2012 5,10,15,20%,που πλήττει κυρίως τους υψηλόβαθμους!!

15 Δεκεμβρίου 2014

Διασώζονται μέχρι νεωτέρας τα μερίσματα και το εφάπαξ στελεχών Σ,Α. & Ε.Δ....

«ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ» ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Γλιτώνουν από το «μεγάλο» ψαλίδι τα μερίσματα και τα εφάπαξ των στρατιωτικών, ενώ προς παράταση έξι μηνών οδεύει και η εφαρμογή του νόμου για τα μετοχικά τους ταμεία, προκειμένου η υποχρεωτική τους ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης να μην ισχύσει από την 1/1/2015, αλλά από τον Ιούλιο, εκτός και αν μέχρι τότε μετατραπούν σε Ταμεία Ιδιωτικού αντί Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα
Οι διατάξεις που είχαν ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλιο με το νόμο 4281/14 και προέβλεπαν μειώσεις τόσο στα μερίσματα (από τον Νοέμβριο) όσο και στα εφάπαξ (άμεσα από τον Ιούλιο) τελικά δεν θα εφαρμοστούν και οι......>> 218.403 εν ενεργεία και απόστρατοι των φορέων αυτών γλιτώνουν -ίσως και οριστικά για τα μερίσματά τους- τις μεγάλες περικοπές. 
Μη εφαρμογή: 
 Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος": 
 Για τα μεν μερίσματα, δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθόριζε τους συντελεστές μείωσης των βοηθημάτων, και ως εκ τούτου οι περικοπές που θα γίνονταν από τον Νοέμβριο πάνε στις καλένδες και πάντως μετατίθενται για μετά τον Ιούνιο του 2015. Μάλιστα, για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού προβλέφθηκε σε μεταγενέστερο νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο (ν.4284/14) ότι οι αποφάσεις για το ποσό του ετήσιου μερίσματος που απονέμει στους δικαιούχους του θα λαμβάνονται από τη διοίκηση του Ταμείου ενώ στο νόμο του Ιουλίου αναφερόταν ότι τα μερίσματα όλων των φορέων θα διαμορφώνονται αφού προηγηθεί εισήγηση της αναλογιστικής αρχής για το εύρος των τυχόν περικοπών. Η διάταξη που πέρασε αναφέρει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, κατόπιν έγκρισης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους μέρισμα από τα καθαρά ετήσια έσοδα αφού πρώτα αφαιρεθούν από τα συνολικά έσοδα του Ταμείου όλες οι υποχρεώσεις του, καθώς και 20.000.000 ευρώ ανά έτος για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος». Αυτός ο τρόπος υπολογισμού του μερίσματος ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. 
Για το εφάπαξ δεν έχει καθοριστεί η ρήτρα αξιόμαχου που θα περιόριζε τις όποιες μειώσεις, γιατί αποδείχθηκε ότι η ρήτρα αυτή δεν μπορεί να βγει και μάλιστα στο νόμο δεν αναφέρεται ούτε ο τρόπος ούτε ο τύπος που θα υπολογίζεται ώστε να μην κουρεύει τα εφάπαξ τόσο όσο να πλήττεται το αξιόμαχο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας! Η ρήτρα μπήκε στο συρτάρι και τα εφάπαξ των στελεχών Ε.Δ-Σ.Α, δηλαδή όσων αποστρατεύονται από τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό, το Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό δεν θα έχουν καμία μείωση από το νόμο 4281/14. Μάλιστα, στον μετέπειτα νόμο 4284 και το άρθρο 7, η θεμελίωση για λήψη εφάπαξ πέφτει στα 10 έτη από 25. Και όσοι αποχωρούν έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω τις εισφορές τους άτοκα, αν δεν έχουν βγάλει σύνταξη. 
Για τα Μετοχικά τους Ταμεία, ο νόμος έδινε διορία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να μετατραπούν σε επαγγελματικούς φορείς και να μην ανήκουν στους φορείς του Δημοσίου, διαφορετικά, από την 1/1/2015 θα εντάσσονταν υποχρεωτικά στο «Ενιαίο Επικουρικό» που ασφαλίζει όλους τους μισθωτούς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Φαίνεται όμως ότι και εδώ ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί καθώς η προθεσμία μετατροπής των Ταμείων των σττρατιωτικών σε επαγγελματικά οδεύει προς εξάμηνη παράταση, με τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. 
Ασπίδα:  
Από τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεων επέρχεται η «ακύρωση» των μεγάλων περικοπών που θα είχαν σε διαφορετική περίπτωση τα μερίσματα και τα εφάπαξ για 218.403 εν ενεργεία και συνταξιούχους από τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ. 
Ωστόσο, δεν θα αποφευχθούν μικρότερες περικοπές οι οποίες θα είναι με αποφάσεις των ίδιων των διοικήσεων και όχι με εισηγήσεις τρίτων!῎...

Στάση πληρωμών(;) στο Επίδομα Οικογενειακών Βαρών (Ε.Ο.Β.);...

Παρατηρήθηκε ότι, σε πολλά Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης του Ιανουαρίου 2015 Αποστράτων, το Επίδομα Οικογενειακών Βαρών (Ε.Ο.Β),μειώθηκε, καίτοι υπέβαλαν  εμπρόθεσμα στο Γ.Λ.Κράτους τα σχετικά δικαιολογητικά (βεβαίωση φοίτησης κ.λπ.), λόγω ενηλικίωσης των παιδιών τους (συμπλήρωση το 18ο έτος της ηλικίας).Επίσης πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση προς το Γ.Λ.Κ., πριν από 10-12 μήνες περίπου και δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη το σχετικό επίδομα.....>> Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γ.Λ.Κράτους,απαιτείται τουλάχιστον ένας (1) χρόνος για να επαναχορηγηθεί (!) και θα δοθεί αναδρομικά από την ημερομηνία που είχε διακοπεί. 
Πάντως είναι απορίας άξιον γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση;... 

Διεκδίκηση αναδρομικών ποσών ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου...


Το μέλος της Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α), ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας, Αστυν.Δ/ντής ε.α.,Δικηγόρος, έχει συντάξει σχετικά έντυπα και προτείνει στα μέλη μας να προσφύγουν άμεσα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με ομαδικές αγωγές των (50) ατόμων......>>> Τα έντυπα μπορείτε να προμηθευτείτε από το γραφείο του Συνδέσμου μας.
´Οποιος συνάδελφος διαμένει εκτός Λάρισας και επιθυμεί να προβεί στην ανωτέρω αγωγή,να στείλει e-mail για να του αποστείλω τα σχετικά έντυπα.

14 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Λ.ΚΡΑΤΟΥΣ....

Μετά την δημοσιοποίηση των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2015, συνεχίζονται οι καταγγελίες των συναδέλφων, που εκφράζουν την αγανάκτησή τους τόσο για το ύψος της υποτιθέμενης ..."αύξησης", όσο και για το ύψος των αναδρομικών, καθώς και στις μισθολογικές διαφορές που εντοπίσθηκαν μεταξύ συναδέλφων που είχαν την ίδια μισθολογική προαγωγή, τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και την ίδια οικογενειακή κατάσταση.....>> Αυτό που θα ξεκαθαρίσει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί και θα δώσει τις απαντήσεις, στα τυχόν πιθανά λάθη, είναι η ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, που θα λάβουμε από το Γ.Λ.Κράτους. Από την ερχόμενη εβδομάδα,όπως μας διαβεβαίωσαν οι Ομοσπονδίες των Αποστράτων των Σ.Α. & Ε.Δ.,θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει και στη συνέχεια θα προβούν σε σχετική ενημέρωση.

12 Δεκεμβρίου 2014

Υπολογισμός κρατήσεων από τα επιστρεφόμενα ποσά,χωρίς τον φόρο (Ενδεικτικό Παράδειγμα)...

Δείτε ενδεικτικό παράδειγμα επιστρεφομένων ποσών 6 μηνών για Μ.Β. 1/2 Αστυν.Δ/ντή: 
Μικτή σύνταξη από 01/01/2015.......>>   1676,53 €.
Μικτή σύνταξη από 31/12/201414......>> 1588,00 €.
ΔΙΑΦΟΡΑ= ------>88,53€.......>>> ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ:88,53 Χ 4%=3,54 
Ε.Α.Σ:88,53 Χ 3%=--->    2,66 
-20%:85,87 Χ 20%=--->17,17 
-12%:68,70Χ10%=--->    8,24 
-10%:60,46Χ10%=--->    6,05 
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ=--->37,66 €.
ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ: 88,53 -37,66=50,87 €.
50,87 Χ 6 μήνες = 305,22 €.
Το 50,87 Χ 6 μήνες,υπόκειται σε φόρο 20%, λόγω περασμένου έτους συν 1,5% έκπτωσης φόρου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ...



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού το Μέρισμα για τον μήνα Ιανουάριο 2015 θα καταβληθεί την.........>> 02-01-2015, ημέρα Παρασκευή.

11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...


Επειδή επικρατεί μεγάλη σύγχιση μεταξύ των συναδέλφων,σχετικά με το ύψος της περίφημης "αύξησης"-Αποκατάστασης του 50% των συντάξεών μας,που δόθηκε ύστερα από την μερική συμμόρφωση της κυβέρνσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε.και προς αποφυγή παραπληροφόρησης,παρέχουμε τις κατωτέρω επεξηγήσεις στο Ενημερωτικό Σημείωμα του Ιανουαρίου 2015,που αναρτήθηκε χθές (09-12-2014) στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
Τα αναδρομικά ποσά είναι έξι (6) μηνών και όχι επτά (7),όπως λανθασμένα από πολλούς ερμηνεύτηκε,ήτοι από 01-07-2014 έως και 31-12-2014
Ο 7ος μήνας (Ιανουάριος) είναι ενσωματωμένος στη σύνταξη του Ιανουαρίου 2015......>>> Για να βρούμε την μηνιαία ..."αύξηση" που μας αναλογεί,διαιρούμε το ποσό που φαίνεται από την ανάλυση αναδρομικών στο κόκκινο πλαίσιο δια (6) μήνες.
Το ποσό που προκύπτει είναι με όλες τις κρατήσεις,χωρίς όμως τον φόρο.Στη συνέχεια αυτό το ποσό το πολλαπλιασιάζουμε επί (23) μήνες (δόσεις),δλδ από τον Αύγουστο 2012 έως και τον Ιούνιο 2014. 
Τέλος,το ποσό αυτό το διαιρούμε δια (36) μήνες και βρίσκουμε την μηνιαία διαφορά χωρίς τον φόρο...


Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α) με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α...

Χθές, Τρίτη (09-12-2014), η Ομοσπονδία μας με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσος Μαυρόπουλος και μέλη του τμήματος. 
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων μας που είναι η περεταίρω βελτίωση της αναγνωσιμότητάς της, η συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της και όλων των εν αποστρατεία συναδέλφων γενικά.
Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε τις προτάσεις της και δήλωσε την αντίθεση της στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου. Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου ......>> Ταμείου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. και δήλωσε ότι η Αστυνομία ως θεσμός πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες. 
Η Ομοσπονδία μας περιέγραψε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εν αποστρατεία συνάδελφοι και κατήγγειλε την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του Σ.τ.Ε. από την κυβέρνηση, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τους βάζει απέναντι στην κοινωνία, αφού παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα οικονομικής μας αποκατάστασης. 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε ότι, οι θέσεις του κόμματος για την απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι αυτές που εκφράστηκαν στο Κοινοβούλιο. 
Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της και η ψήφος “παρών” ήταν για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μόνο το 50%. 
Η πρόταση για 6μηνη αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξετάζεται από τα αρμόδια τμήματα, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός ενιαίου ταμείου Ε.Δ-Σ.Α, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων.  
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού αναφέρθηκε σε κεντρικά σημεία του προγράμματος του για την ΕΛ.ΑΣ. και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της Αστυνομίας στη διαρκώς εντεινόμενη καταστολή, την ανοχή της κυβέρνησης στον έλεγχο των αυξανόμενων περιστατικών υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών, η οποία ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε ότι πέρα από τις διαταγές που δίνονται για την άγρια καταστολή υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε αστυνομικού για τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει, μέσα και έξω από τη Βουλή, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. ΠΗΓΗ:

10 Δεκεμβρίου 2014

Συγκρότηση Επιτροπής διερεύνησης προβλημάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Αποστράτων...


Ενημερωθείτε για τις ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου των τριών (3) θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ.,Ε.Α.Α.Ν.,Ε.Α.Α.Α.), σχετικά με τα προβλήματα των συναδέλφων σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.....>>

Κατατίθεται τροπολογία εξάμηνης παράτασης για τη νέα νομική μορφή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α...


Δεδομένη θεωρείται από ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η εξάμηνη παράταση προκειμένου να καθοριστεί η μορφή και το πλαίσιο λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, όπως ακριβώς θα προκύψει είτε στη νέα μορφή του, είτε ως ενσωματωμένος κλάδος του Ε.Τ.Ε.Α.......>> Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική τροπολογία πήρε σήμερα την υπογραφή των κ.κ. Κικίλια και Βαρβιτσιώτη, ενώ αύριο αναμένεται να υπογραφεί και από τον κ. Βρούτση, ώστε να κατατεθεί προς συζήτηση- επικύρωση σε απροσδιόριστο ακόμα σχέδιο νόμου. ΠΗΓΗ:

Οι πιο κακοπληρωμένοι του Ελληνικού Κράτους οι Στρατιωτικοί! (Πίνακες)



Οι πιο κακοπληρωμένοι του Ελληνικού Κράτους είναι οι στρατιωτικοί, ακόμη και μετά από τις “διορθώσεις” του 50%
Και θα παρέμεναν οι πιο κακοπληρωμένοι ακόμη κι αν τους επέστρεφαν το 100%! 
Δεν πρόκειται για εκτίμηση, αλλά για την αλήθεια που λένε οι αριθμοί.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρουσιάζει τους πίνακες σύγκρισης των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών, μετά τη μερική αποκατάσταση με τις αποδοχές των, αμειβομένων με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, δημοσίων υπαλλήλων......>>> Τα στοιχεία που παρατίθενται στους πίνακες αποδεικνύουν ότι μετά τη μερική επαναφορά (κατά 50%) των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-7-2012, οι βασικές αποδοχές τους υπολείπονται κατά μέσο όρο 10,4% των αντιστοίχων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και διαψεύδουν την άποψη του ΓΛΚ, η οποία διατυπώθηκε στην αιτιολογική έκθεση του προσφάτως ψηφισθέντος ν.4307/2014 βάσει της οποίας οι μηνιαίες μικτές αποδοχές των στρατιωτικών είναι μεγαλύτερες από αυτές των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του ν.4024/2011. 
Η προσπάθεια του ΓΛΚ να συγκρίνει τις αποδοχές των στρατιωτικών με αυτές των πολιτικών υπαλλήλων που αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αντιστοιχία χρόνου υπηρεσίας και εκπαιδευτικής βαθμίδας και αθροίζοντας στις τακτικές αποδοχές των στρατιωτικών τις δόσεις των αναδρομικών που θα τους καταβάλλονται από 1.1.2015, παραλείποντας ταυτόχρονα να συνυπολογίσει το κόστος της υπερωριακής αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί παραποίηση των πραγματικών στοιχείων και διαστρέβλωση της αληθινής κατάστασης αφού οι δόσεις των αναδρομικών καταβολών δε μπορούν να θεωρηθούν τακτικές μηνιαίες αποδοχές, ενώ η μη συνυπολογιζόμενη υπερωριακή αποζημίωση των πολιτικών υπαλλήλων δεν υφίσταται με καμία μορφή στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αν επανέρχονταν πλήρως οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-7-2012, οι βασικές αποδοχές τους θα υπολείπονταν κατά μέσο όρο 7,3% των αντιστοίχων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. 
Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι ακόμα και αν το δημόσιο συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση 2193/2014 του Σ.τ.Ε, οι αυξήσεις που θα έχουν δοθεί στους στρατιωτικούς, θα καλύψουν μόνο το μισό της διαφοράς που τους χωρίζει από τις βασικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο... Διαβάστε ΕΔΩ: όλη τη μελέτη. ΠΗΓΗ:

9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...


Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης, για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση......>> Για ανάγνωση,κλικ ΕΔΩ:

8 Δεκεμβρίου 2014

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής του ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους...


Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, την οποία υλοποίησαν από κοινού ο ΟΑΕΔ και η Microsoft και χάρη στην οποία, όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας. 
´Oπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες.........>> παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. 
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. 
Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη. 
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες: 
1). Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
2). Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης: 
a). Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο. 
b). Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων. 
c). Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks. Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server. 
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος. Στόχος είναι, σταδιακά, να επεκταθεί στο σύνολο των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ. Για τα επόμενα βήματα θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι του Οργανισμού. 
Δείτε ΕΔΩ: πως κάνετε την εγγραφή σας. ΠΗΓΗ:

5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...

Δείτε κατωτέρω τον συγκριτικό πίνακα που εξσφάλισε η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" από το Γ.Λ. Κράτους, σχετικά με την μερική αποκατάσταση των συντάξεων των Αποστράτων.
Στο αριστερό μέρος του πίνακα φαίνονται τα εκτιμώμενα στοιχεία (Βαθμοί) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και δεξιά των Ε.Δ.- Σ.Α.........>>

EΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...


Οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης ΔΗΜΑΡΑΣ και Γραβριήλ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, απέστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών επιστολή, σχετικά με την αναστολή καταβολής της σύνταξης στους εργαζομένους Αποστράτους......>>>