30 Ιουνίου 2015

Οι Τράπεζες που θα ανοίξουν αύριο για τις συντάξεις...


Στην δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η αναλυτική λίστα των τραπεζών που θα ανοίξουν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων, μετά το capital control που επιβλήθηκε από χθες======>> Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η αγωνία των συνταξιούχων για την πληρωμή των συντάξεών τους είναι έκδηλη. 
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα την αναλυτική λίστα των Υποκαταστημάτων των τραπεζών που αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα ανοίξουν ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων
Δείτε την λίστα των τραπεζών: 
-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
-ALPHA BANK 
-EUROBANK - ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 
-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
-ATTICA BANK

Η αποστομωτική απάντηση Έλληνα πολίτη στο Γερμανικό περιοδικό Stern...


Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη! Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες… με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύτηκε, όπως αναφέρει το athensmagazine, πριν από λίγο καιρό σε τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση ενός Έλληνα=======>> Ο υπέρτιτλος του άρθρου του Walτer Wuellenweber αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν». Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι. Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. 
Στην Ε.Ε είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή. 
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ό,τι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο. 
Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα. 
Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας: 
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα. 
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας. 
Η αλήθεια είναι πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρεία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους "λάδωνε", για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια που γέρνουν. Είμαι σίγουρος ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού. 
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται: 
(α).Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
(β).Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας. 
(γ).Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής. 
(δ).Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές που της προξένησε το Γ’ Ράιχ την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι. 
(ε).Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα). 
(στ).Στην ατίμητη ηθική προσβολή που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας. 
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες ! 
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ. 
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θα έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πώς θα τους αντιμετωπίσετε; 
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών! 
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε! 
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες», αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω κοντά στους πατέρες μου! ΠΗΓΗ:

28 Ιουνίου 2015

Πόσο εύκολο είναι για έναν άγνωστο να μπει στο σπίτι σας με τα παιδιά σας, όταν απουσιάζετε; [video]...


Το κατωτέρω βίντεο δείχνει με πόσο μεγάλη ευκολία τα μικρά παιδιά μπορούν να επιτρέψουν σε έναν παντελώς άγνωστο να εισέλθει στο σπίτι τους, όταν οι γονείς τους απουσιάζουν=====>> Ο δημοσιογράφος, παίρνοντας την άδεια από τους γονείς των παιδιών, έκανε το πείραμα το οποίο κατέγραψε σε βίντεο, με σκοπό να αφυπνίσει και να ενημερώσει τον κόσμο. 

26 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2015...


Εκδόθηκε από το Αρχηείο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων ιδιωτών υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές,έτους 2015=======>>> Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα,κάντε κλικ ΕΔΩ:

Συγκρότηση Διακλαδικής επιτροπής για την Βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων - ΕΛΟΑ -ΕΚΟΕΜ ΤΗΝ 26-06-2015...





TO ΨΉΦΙΣΜΑ 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 
 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ 
 e- mail:poaasa@yαhoo.gr ιστοσελίδα: www.poaasa.gr 
Τηλεφωνα : 210-5249884 ΦΑΞ: 210-5228253 

 ΨΗΦΙΣΜΑ 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 
                         Λάρισα 21-06-2015 

Οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας με το πέρας των εργασιών του 16ουκαταστατικού Πανελληνίου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την 20η και 21η Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του ανακαθορισμού της στρατηγικής, των στόχων αλλά και της δράσης μας για το επόμενο διάστημα, εκδώσαμε το κάτωθι ψήφισμα:=======>> Μετά το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας, οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας βγαίνουμε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, στον δύσκολο αγώνα της καθημερινής μάχης με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθώς πλέον αντιληφθήκαμε ότι δεν ωφελεί να ελπίζουμε σε φρούδες ελπίδες αλλά και να μένουμε αδρανείς από το φόβο ως έντεχνα οι κρατούντες διασπείρουν. 
1). ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την υπεράσπιση της ΖΩΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. 
2).Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την συνεχιζόμενη, που τελικά αποδεικνύεται, διακομματική αδιαφορία ικανοποίησης των οικονομικών αιτημάτων μας, αιτημάτων που έχουν κριθεί δικαστικά και δικαιώθηκαν, αιτημάτων που ταυτίζονται με την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας και στα οποία εμπεριέχονται και αποκαθίστανται όλες οι αδικίες που διαχρονικά και διακομματικά έχουμε υποστεί. 
3).Ανησυχούμε για την τύχη του ασφαλιστικού μας φορέα, του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η υγεία, η πρόνοια και η επικούριση είναι κοινωνικά αγαθά παρεχόμενα και προστατευόμενα από το κράτος και δεν αποτελούν αντικείμενο εμπορίας ή εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. 
4).Διεκδικούμε τη δημιουργία Ενιαίου Ασφαλιστικού Πυλώνα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. 
5).ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. 
    Για το λόγο αυτό επιπλέον διεκδικούμε: 
    α).Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας. 
  β).Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, με την επιπλέον επιβάρυνση στα συνήθη υποζύγια, μισθωτούς, μικρομεσαίους, επαγγελματίες και συνταξιούχους.
6). ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

25 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΑΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ-ΠΡΑΤΗΡΙΑ...

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.Θ.) σχετικά με το θέμα της εισόδου των Αστυνομικών στα ΚΑΑΥ, τα Στρατιωτικά Πρατήρια και τις Στρατιωτικές Λέσχες======>>> 

24 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α...


ΠΡΟΣ: Τους Συνδέσμους μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας συγχαρώ από καρδιάς, διότι με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προτάσεις συμβάλλατε στην επιτυχία του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας. 
Ήταν ένα συνέδριο που θα μείνει στην ιστορία σαν συνέδριο======>> ενότητας, συμμετοχής, συναδελφικότητας και αγώνα προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα κοινά προβλήματα μας και να μεταβούμε στην νέα εποχή. 
Η Ομοσπονδία μετεξελίσσεται, αφού στο Συνέδριο συνδυάστηκαν αρμονικά οι σκέψεις και οι ιδέες των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της, καθώς και οι διαμορφωθείσες συνθήκες της σύγχρονης εποχής όπως η ορμή η αγωνιστικότητα και το σφρίγος των συναδέλφων που την εκφράζουν. 
Ως πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. παραμένω εγγυητής της συνέχισης των αρχών της Ομοσπονδίας μας και πρώτος μεταξύ ίσων στις διεκδικήσεις της, προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν. 

 Σας Ευχαριστώ 
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος 
Υποστράτηγος ε.α. 
Πρόεδρος Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Φεβρουαρίου 2015...


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης.......>> πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο Μ.Τ.Σ.Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου 2015
-Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
Κολοκοτρώνη 13 
Τ.Κ. 10562, Αθήνα 
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

21 Ιουνίου 2015

Λήξη εργασιών του 16ου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.στη Λάρισα...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.),που διεξήχθησαν στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο (20 & 21-06-2015)====>> ΄Εγκρίθηκε κατά πλειψηφία η τροποποίηση του Καταστατικού της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α,που υπήρξε και το κυρίαρχο θέμα του 16ου Συνεδρίου.
΄Εγινε η ανακοίνωση των πεπραγμένων του Δ.Σ.της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. έτους 2015 από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο και παρουσιάστηκε ο Ισολογισμός-Απολογισμός της Ομοσπονδίας.
Γενικά επικράτησε συναινετικό κλίμα και μετουσιώθηκε σε πράξη το σύνθημά μας  "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ". "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ.ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΕΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΔΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ.ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΔΡΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡ/ΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.,ΑΝΤ/ΓΟΣ Ε.Α.κ.ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΔΡΙΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ.ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,  ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΜΟ".
Ο ΠΡΟΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΠΕΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΔΡΙΟΥ.
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΑΑΣΑ κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΑΑΣΑ κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΔΡΟΥΣ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ ΠΟΑΑΣΑ,ΕΤΟΥΣ 2015.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΑΙΩΝ ΑΠΕΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΔΡΙΟΥ.

20 Ιουνίου 2015

Η Απόφαση του Σ.τ.Ε. για τις Αντισυνταγματικές τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις...


Δαβάστε ολόκληρη την Απόφαση του Σ.τ.Ε.,που έκρινε Αντισυνταγματικές τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου,Ι.Κ.Α. κ.λ.π.==============>>> Για ανάγνωση κλικ ΕΔΩ:

19 Ιουνίου 2015

Συμπληρωματικό εφάπαξ στους ασφαλισμένους στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α...

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ 
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους 
Παραθέτουμε απόσπασμα της σχετικής απόφασης υπ' αριθ. 389/24-12-2014 Γνωμοδότησης της Β΄ Τακτικής Ολομέλειας του ΝΣΚ., η οποία έγινε δεκτή από τον Αναπλ. Υπουργό (κ. Πανούση) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους=====>> «.Από το συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων προκύπτουν τα εξής: 
α). Οι μέτοχοι των Τομέων Πρόνοιας Αστυνομικών και Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, είναι δυνατό, μετά την αρχική υποχρεωτική αποχώρησή τους από το Σώμα, να επιτύχουν την επαναφορά τους σε αυτό με διοικητική αποκατάσταση, που επέρχεται (μετά από μάλλον ικανό χρονικό διάστημα) είτε με νόμο είτε με δικαστική απόφαση είτε και με διοικητική πράξη. Η ως άνω διοικητική αποκατάσταση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επαναφορά τους στην ενεργό υπηρεσία, μπορεί όμως οι ανωτέρω διοικητικά αποκαθιστάμενοι να μην επανέρχονται σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση όμως (δηλ. είτε επανέρχονταν στην Υπηρεσία είτε όχι) σύμφωνα με τις αρχικές καταστατικές διατάξεις των αντίστοιχων Τομέων, οι ούτω αποκαθιστάμενοι ελάμβαναν συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα αναλόγου των επιπλέον ετών υπηρεσίας για τα οποία αποκαταστάθηκαν διοικητικά, αρκεί να έλαβαν για τον εκτός υπηρεσίας χρόνο αποδοχές ενεργείας επί των οποίων έγιναν και οι υπέρ του Ταμείου νόμιμες κρατήσεις. 
β). Ο νομοθέτης, στο πλαίσιο δημοσιονομικής περιστολής των πάσης φύσεως δαπανών, ηθέλησε, για τους μετόχους εκείνους που δεν επανέρχονται μετά τη διοικητική τους αποκατάσταση στην ενεργό υπηρεσία, να μην δικαιούνται συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος. Με το μεταβατικού χαρακτήρα τελευταίο εδάφιο της επίμαχης διατάξεως όρισε ότι οι, κατά την ανωτέρω ημερομηνία, «εκκρεμείς υποθέσεις για διοικητική αποκατάσταση» κρίνονται κατά τα οριζόμενα στη διάταξη αυτή. Το εδάφιο επομένως αυτό, τέθηκε προκειμένου να περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες στους ασφαλισμένους εκείνους, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία ισχύος του νόμου, δεν είχαν ακόμη επιτύχει τη διοικητική τους αποκατάσταση, αλλά και να επιλύσει το ζήτημα της έκτασης της εφαρμογής της ερμηνευομένης διατάξεως, ενόψει των πολλών εκκρεμών αιτήσεων ασφαλισμένων τόσο στη Διοίκηση όσο και στο Ταμείο, που υποβλήθηκαν σε διάφορα χρονικά σημεία (Γνωμ. 110/2013 πλειοψ.). 
γ). Συνεπώς κατά την γραμματική ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης (της παρ. Γ 2α του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012), η διακοπή καταβολής συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος αφορά τους διοικητικά αποκαθιστάμενους μετόχους μετά την 20-2-2012, δηλαδή όσους αποκατασταθούν διοικητικά μετά την ανωτέρω ημερομηνία και όχι τους ήδη διοικητικά αποκατασταθέντες πριν την ισχύ του νόμου αυτού. Περαιτέρω και δεδομένου ότι με εν λόγω διάταξη δεν συναρτάται η χορήγηση ή μη του συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος με τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης στο Ταμείο, παρέπεται ότι οι ανωτέρω, δηλαδή οι διοικητικά αποκατασταθέντες πριν την ισχύ του ανωτέρω νόμου (20.2.2012) δικαιούνται συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος, ακόμα και στην περίπτωση υποβολής της σχετικής αιτήσεως στο ΤΕΑΠΑΣΑ , μετά την ισχύ του ανωτέρω νόμου. 
IV. Σύμφωνα με προεκτεθείσες σκέψεις, το Δ΄ Τμήμα ΝΣΚ γνωμοδοτεί ομόφωνα ότι στο τεθέν ερώτημα προσήκει θετική απάντηση, ότι δηλαδή δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΑΣΑ, οι οποίοι αποκαταστάθηκαν διοικητικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο πριν την έναρξη ισχύος του ν.4052/2012, αλλά υπέβαλαν αίτηση για την καταβολή του μετά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού». ΠΗΓΗ:

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.στη Λάρισα...


Ξεκινούν αύριο Σάββατο (20-06-2015) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (21-06-2015) οι εργασίες του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) Συγκεκριμένα το Σάββατο (20-06-2015) και ώρα 19.30΄θα γίνει έναρξη του Συνεδρίου στο Ξενοδοχείο======>> «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και την Κυριακή (21-06-2015) θα συνεχιστούν οι εργασίες ώρα 08.30΄
Θέματα που θα απασχολήσουν τους Συνέδρους είναι: 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: 
-  Εισήγηση του Προέδρου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου. 
-  Ανακοίνωση των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. έτους 2015. 
-  Παρουσίαση Ισολογισμού-Απολογισμού. 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: 
-  Τροποποίηση του Καταστατικού της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. 
-  Ψήφισμα με τα αιτήματα των Αποστράτων Αστυνομικών. 
Καλούνται τα μέλη μας να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ανωτέρω Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας.

17 Ιουνίου 2015

΄Αγαμοι υιοί στρατιωτικών μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους...

Εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις θέτει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να μπορούν οι υιοί θανοντων στρατιωτικών να εισπράττουν τη σύνταξή τους. Αυτό διευκρινίζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο,το οποίο αναφέρει ότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο δεν αρκεί ο υιός να είναι άγαμος αλλά πρέπει να έχει κριθεί ανίκανος για εργασία σε ποσοστό πάνω από 50%======>> Επίσης μπορούν να την εισπράττουν όσοι σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή ή σε δημόσια ΙΕΚ, αλλά όχι μετά από τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας τους. 
Όλοι οι άλλοι υιοί δεν έχουν το δικαίωμα είσπραξης της σύνταξης και το Ελεγκτικό Συνέδριο εξηγεί το γιατί βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους μετά από δημοσίευμα εφημερίδας: 
“Οι άγαμοι γιοι των στρατιωτικών δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους αφού από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) αλλά και την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, δεν προκύπτει ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση με τις άγαμες θυγατέρες των αποβιωσάντων στρατιωτικών. Ακόμα, σύμφωνα με το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, είναι δικαιολογημένη και δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η ιδιαίτερη μεταχείριση των άγαμων θυγατέρων εκ μέρους του νομοθέτη σε σχέση με τους άγαμους γιους.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ιδιαίτερη αυτή μεταχείριση δεν αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και στις αρχές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ δεν τίθεται θέμα αντίθεσης με το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. 
Παράλληλα, η απόφαση της Ολομέλειας, επισημαίνει: «Η ιδιαίτερη μεταχείριση των αγάμων θυγατέρων, που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που κατατάχθηκαν στο στράτευμα πριν την 31.12.1982, δικαιολογείται από λόγους που ανάγονται στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες και στις ανεπαρκείς δυνατότητες των αρχαιοτέρων αυτών στρατιωτικών να εξασφαλίσουν στις θυγατέρες τους τις κατάλληλες συνθήκες για εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση». 
Τέλος, υπογραμμίζει απόφαση της Ολομέλειας: «0ι διατάξεις του συνταξιοδοτικού Κώδικα δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ε.Σ.Δ.Α., υπό την έννοια ότι προσβάλλεται περιουσιακό δικαίωμα των άγαμων γιων σε σχέση με τις άγαμες θυγατέρες, εφόσον οι άγαμοι γιοι δεν είχαν απαίτηση ή εύλογη προσδοκία, απορρέουσα από την υπάρχουσα νομοθεσία ή αναγνωρισμένη δικαστικά, ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση, με εκείνη των αγάμων θυγατέρων, ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προστατεύεται από τις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού». ΠΗΓΗ:

16 Ιουνίου 2015

Μεθοδεύεται η συγχώνευση των Μετοχικών μας Ταμείων...


Κάτι γίνεται στα Μετοχικά Ταμεία και οι πληροφορίες λένε πως το σενάριο της συγχώνευσης των ΜΤ Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας είναι όχι μόνο ενεργό αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και πως μόνο τυχαία και «τυπική» δεν ήταν η συνάντηση των Διοικήσεων Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, πριν από περίπου δύο μήνες, στην έδρα του Μ.Τ.Σ. Ένα σενάριο, πάντως, που δεν βρίσκει σύμφωνους τους μετοχομερισματούχους του Μ.Τ.Ν. και του Μ.Τ.Α, που δεν καταλαβαίνουν=====>> γιατί πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα του Μ.Τ.Σ. Άλλωστε, η λύση για τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων είναι αλλού, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ακούγονταν προεκλογικά: 
Πρώτον στην αναστροφή των αποτελεσμάτων του PSI.
Δεύτερον στη μείωση των αποστρατειών, αφού –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ (31/7/2014)– για την κακή κατάσταση των Μ.Τ. ευθύνεται το «μεγάλο κύμα αποστρατειών της τελευταίας τετραετίας, που αύξησε σημαντικά τον αριθμό των μερισματούχων και επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την, ήδη, δυσμενή αναλογία ενεργών μετόχων και μερισματούχων». 
Τρίτον στην παροχή πραγματικών αυξήσεων, γιατί οι μειώσεις εσόδων από τις κρατήσεις επί των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών, λόγω των περικοπών στη μισθοδοσία τους, είχε δυσμενή αντίκτυπο στα Μ.Τ.
Τέταρτον στους εξοπλισμούς, καθώς –σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ– ευθύνεται και η «αυξανόμενη μείωση εσόδων από κρατήσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων», πέμπτον στην επιστροφή των διαθεσίμων, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την «μείωση των ρευστών διαθεσίμων», και έκτον στην αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. 
Όπως, λοιπόν, σωστά δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στις 31/7/2014 και όπως επαναλαμβάνουν –ομοίως σωστά– τώρα τα στελέχη, η ενδεδειγμένη απάντηση σε κάθε προσπάθεια αλλαγής που θα είναι στην κατεύθυνση του «μπαλώματος», που στο τέλος θα πληρώσουν πάλι τα στελέχη, είναι η φράση που συνόδευε την τότε δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάτω τα χέρια από τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ήταν αυτός που τον Απρίλιο του 2011 κατήγγειλε τα σενάρια συνένωσης των Μ.Τ ως λύση στο πρόβλημα του Μ.Τ.Σ, σημειώνοντας πως «τους τελευταίους μήνες στο σύνολο του ημερήσιου Τύπου φιλοξενούνται άρθρα για τη συνένωση των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα του ΜΤΣ, το οποίο, όμως, είναι αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης η οποία συντελέστηκε με ευθύνη και κάλυψη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αλλά και της μεταφοράς των Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης». ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΡΙΔΑ "ΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"-staratalogia.blogspot.gr

15 Ιουνίου 2015

Στη Λάρισα το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α...


Στις 31-03-2015 το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. συνδερίασε στην έδρα της, με αποκλειστικό θέμα το 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Συνέδριό της.
΄Υστερα απο εισήγηση του Προέδρου της και αφού άκουσε την πρόταση του Προέδρου μας και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. κ. ΔΙΒΑΝΗ Βασιλείου, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση της======>> ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ του Συνδέσμου μας για ανάληψη της διοργάνωσης του Συνεδρίου στη πόλη της Λάρισας.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 21 Ιουνίου 2015,στο ξενδοχείο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ"
Επίσης αποφασίστηκε το Συνέδριο να είναι Καταστατικό.

Απόφαση που διασφαλίζει το Β.Ο.Ε.Α...


Απόφαση που διασφαλίζει την πρόσκποπτη χορήγηση του ΒΟΕΑ στους στρατιωτικούς που δεν το έχουν λάβει ακόμη.

Για τους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση από 01−01−2015 έως και 31−12−2015 και δεν τους έχει καταβληθεί το ΒΟΕΑ, τότε το ύψος αυτού δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού εκείνου που προκύπτει βάσει της τιμής μεριδίου του μερίσματος του έτους 2011.(κλικ ΕΔΩ) Αυτό προβλέπει απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας======>>> Επίσης σύμφωνα με την απόφαση το απομένον ποσό των εισφορών υπέρ ΒΟΕΑ που δεν αναλώθηκε για την πληρωμή του βοηθήματος εντός του έτους, θα τηρείται σε ξεχωριστό λογαριασμό ως αποθεματικό υπέρ ΒΟΕΑ για κάλυψη μελλοντικών αναγκών καταβολής του βοηθήματος.
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ) είχε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες ότι υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τον καθορισμό της τιμής μεριδίου, βάσει της οποίας θα γίνει η πληρωμή των Βοηθημάτων Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α), οικονομικού έτους 2015. 
Κατόπιν τούτου, το Μ.Τ.Σ. έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει η πληρωμή της ως άνω εφάπαξ παροχής, αρχής γενομένης από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τα δικαιούχα τέκνα το μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει η πληρωμή των αιτήσεων των επομένων μηνών. ΠΗΓΗ:

Άδεια άνευ Αποδοχών για εργασία σε Διεθνή Οργανισμό...


Αθήνα, 15 Ιουν 2015
Αρ. Πρωτ. 144/2015 

ΠΡΟΣ : Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Κώστα Ήσυχο.
KOIN :- κ.κ. Υ.ΕΘ.Α, ΥΦ.ΕΘ.Α 
          - Συνήγορο του Πολίτη.
          - Περιφερειακές Ενώσεις.
          – Μέλη μας.
          - Στρατιωτικούς Συντάκτες.

ΘΕΜΑ: Άδεια Χωρίς Αποδοχές για Εργασία σε Διεθνή Οργανισμό.
ΣΧΕΤ:(α). Ν.3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26,«Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.») 
        (β). Ν.4249/2014 (ΦΕΚ Α΄ 73, «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών ======>> του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις»). 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 51 του σχετικού (α) νόμου ορίζεται ότι στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμη πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία. 
Με το άρθρο 48 του σχετικού (β) νόμου η ανωτέρω άδεια θεσπίστηκε και για τους Αστυνομικούς, ως εξής: 
«1). Στον Αστυνομικό που αποδέχεται θέση, υπό καθεστώς σύμβασης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται άδεια χωρίς αποδοχές, μέχρι πέντε έτη, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ... 4). Κατά τη διάρκεια της άδειας χωρίς αποδοχές ο αστυνομικός υποχρεούται να καταβάλλει τις νόμιμες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση στα μετοχικά και επικουρικά ταμεία … Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο υπόχρεος δεν αποδίδει τις ως άνω κρατήσεις, δεν αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και δεν υπολογίζεται για τις βαθμολογικές και μισθολογικές προαγωγές και προσαυξήσεις. 5). Ο χρόνος της άδειας, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της προηγούμενης περίπτωσης, αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας, λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές για τον υπολογισμό του ελάχιστου χρόνου υπηρεσίας σε κάθε βαθμό, καθώς και του συνολικού χρόνου υπηρεσίας λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας, διανυθείς στον τόπο συμφερόντων του Αστυνομικού... 
Μέχρι και σήμερα η αντίστοιχη άδεια δεν έχει θεσπιστεί και για τους στρατιωτικούς. 
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορηγήσεως αδείας χωρίς αποδοχές, μέχρι πέντε (5) έτη, στους στρατιωτικούς που αποδέχονται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα. 
Ευελπιστούμε στην αποδοχή του ανωτέρω αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. 
Ο συνήγορος του πολίτη, προς τον οποίο αποστέλλεται αντίγραφο του παρόντος, παρακαλείται για την παρέμβασή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία.ΠΗΓΗ:
 Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800 
 Ο Γεν. Γραμματέας Μαστρογιαννάκης Χρίστος Υπολοχαγός (ΠΒ) 6972516650

Προσλαμβάνει ιερέα η ΕΛ.ΑΣ...

Ένα από πιο πρωτότυπα προεδρικά διατάγματα θα κρίνει το Συμβούλιο Επικρατείας, καθώς αφορά την πρόσληψη από την Ελληνική Αστυνομία ενός ιερέα, κάτω των 40 ετών, ο οποίος θα ομιλεί ξένη γλώσσα και θα αναλάβει καθήκοντα ιερέα της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των Σ.Α.======>> Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Πανούσης και ο Υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς. 
Ο ιερέας θα κατέχει τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του Ταξίαρχου και αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ για μετάταξη, τότε ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι και ιδιώτης Έλληνας ιερέας. 
Θα συγκροτηθεί μάλιστα Επιτροπή που θα κρίνει τους υποψηφίους οι οποίοι (αν πρόκειται για ιδιώτες) θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ. ΠΗΓΗ:

Συμψηφισμός του ποσού Αλληλεγγύης στα στελέχη των Ε.Δ.-Σ.Α....

Θα ζητηθεί αναδρομικά να επιστραφεί, από 01-01-2015, με μέρος ποσού από το υπόλοιπο 50% που οφείλουν λόγω απόφασης Σ.τ.Ε.
Tο 2012 κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα όπου φέρονταν ο κ.Αντώνης Σαμαράς να έλεγε ότι “πετσοκόπηκαν” οι αποδοχές των υψηλόβαθμων στρατιωτικών προκειμένου να αποφευχθούν “αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών” που θα “τσάκιζαν τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος”=======>>> Τo 2014 επιστράφηκε το 50% των μειώσεων που έγιναν τότε και ενώ το 2015 όλα τα στελέχη των ΕΔ αναμένουν ακόμη να τους επιστραφεί και το υπόλοιπο 50% (έχει αποφασίσει το Σ.τ.Ε) οι Ταξίαρχοι, οι Υποστράτηγοι, οι Αντιστράτηγοι και όσοι λαμβάνουν επιδόματα επικινδυνότητας, «θα βάλουν πλάτη» εκ νέου καθώς θα επιστρέψουν αναδρομικά από 01-01-2015, ποσό που ξεκινά από 180 € και αφορά στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα νέα μέτρα μέσα στο σχέδιο που κατατέθηκε στους Θεσμούς. 
Με δεδομένο ότι η νέα Κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος οφείλουν και δεσμεύτηκαν ότι θα επιστρέψουν το άλλο 50% της απόφασης του Σ.τ.Ε, μια καλή λύση θα είναι, για να μην δουν μειώσεις στα εισοδήματα τους εκ νέου οι Στρατιωτικοί, αυτό το επιπλέον ποσό της εισφοράς να συμψηφιστεί με μέρος ποσού από το 50% που οφείλει η Κυβέρνηση να τους επιστρέψει. ΠΗΓΗ:

Εξετάζεται παράταση ενός μήνα στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων...


Παράταση ενός μηνός, έως τέλος Ιουλίου, θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων. Αυτή τη διαβεβαίωση φέρεται να έχουν εξασφαλίσει λογιστές και φοροτεχνικοί από το περιβάλλον της Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη======>> Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 914.423 δηλώσεις, ενώ πρέπει να υποβληθούν 5.8000.000 Δηλώσεις. Πηγή:

14 Ιουνίου 2015

Τη φωτογραφία με τον δακρυσμένο Εύζωνα δήρησε ο Π. Καμμένος στον Αιγύπτιο ομόλογό του...

Του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη.

Ένα τελείως απλό δώρο, με πολύ μεγάλη – όπως αποδείχτηκε – συναισθηματική αξία, πρόσφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντιστράτηγο SEDHI SOBHI SAYED πριν ξεκινήσει η εντυπωσιακή επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)=====>> Ο Π. Καμμένος πρόσφερε στον Αιγύπτιο ομόλογό του τη γνωστή φωτογραφία του δακρυσμένου Εύζωνος φρουρού του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το Μνημείο αν και γύρο γίνονταν επεισόδια και η Αστυνομία έριχνε δακρυγόνα, με ιδιόχειρη αφιέρωση. 
Ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ την παρέλαβε και εμφανώς συγκινημένος, σχεδόν έκλαιγε, είπε, μέσω διερμηνέως, τα εξής: «Και στην Αίγυπτο ο Στρατός έσωσε την τιμή και την υπερηφάνεια της χώρας. Το 2011 όταν δόθηκε εντολή οι στρατιώτες να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές, αυτοί αρνήθηκαν να το κάνουν. Τώρα από το στρατό, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, ξεκίνησε η αναστύλωση της χώρας μας». 
Όπως ήταν φυσικό παραξενευτήκαμε από όλα αυτά και ζητήσαμε διευκρινίσεις κατ’ ιδίαν από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, ο οποίος μας είπε τα εξής: «Χθες (προχθές) βράδυ, στη διάρκεια του δείπνου, ο Αιγύπτιος συνάδελφός μου μου είπε πόσο πολύ εντυπωσιάστηκε από τους Εύζωνες του Μνημείου, όπου είχε πάει να καταθέσει στεφάνι. Εγώ του εξήγησα ότι οι Εύζωνες έχουν μακρά ιστορία και είναι η περηφάνια των Ελλήνων. Του έδειξα μάλιστα από το κινητό μου ορισμένα στιγμιότυπα με Ευζώνους, μεταξύ των οποίων και τις ειδήσεις με τον δακρυσμένο Εύζωνα όπου του εξήγησα ότι όταν έλαβε διαταγή μαζί με το ζευγάρι του να φύγουν για να προστατευτούν, αυτοί αρνήθηκαν και έμειναν εκεί φυλάσσοντας το Μνημείο, κάτι που τον εντυπωσίασε. Έτσι λοιπόν σήμερα του κάναμε αυτό το απλό δώρο για να θυμάται και ο άνθρωπος φαίνεται ότι συγκινήθηκε πάρα πολύ». ΠΗΓΗ:

13 Ιουνίου 2015

Στον αέρα τα 5 πλασματικά χρόνια στις Ε.Δ...


Κι όμως οι στρατιωτικοί πρωταγωνιστούν -χωρίς να το επιδιώκουν- στην “μάχη” της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πως; Το συνταξιοδοτικό είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που δανειστές και ελληνική κυβέρνηση έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις. Οι δανειστές επιμένουν ότι πρώτα απ΄ όλα οι “πρόωρες συνταξιοδοτήσεις” πρέπει όλες να καταργηθούν=====>> Μόνο που οι δανειστές όταν μιλούν για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις έχουν πρώτα απ΄ όλους στο μυαλό τους τους στρατιωτικούς!!! Οι οποίοι βέβαιως δεν συνταξιοδοτούνται πρόωρα, αλλά έτσι το παρουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και από το εξωτερικό αλλά δυστυχώς και από το εσωτερικό της χώρας! 
Πληροφορίες που διακινούνται εδώ και ημέρες θέλουν και την σημερινή κυβέρνηση να έχει προσχωρήσει σ΄ αυτόν τον παραλογισμό,προκειμένου να δείξει ότι “κάτι κάνει” σε σχέση μ΄ όσα πιεστικά απαιτούν οι δανειστές. 
Σύμφωνα μ΄ αυτές τις πληροφορίες και τα σενάρια σε συρτάρια κυβερνητικών γραφείων νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι κανένας στρατιωτικός δεν θα μπορεί να αποστρατευθεί πριν συμπληρώσει τα 58 του χρόνια. Κάτι που ισχύσει και σήμερα με πέντε πλασματικά χρονια όμως που οι στρατιωτικοί πληρώνουν 10.000 €! Αυτά τα πέντε χρόνια φαίνεται ότι καταργούνται όπως είχε εισηγηθεί το ΓΕΕΘΑ το 2010!!! 
Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα που διαμορφώνεται κατά των στρατιωτικών δεν είναι τυχαίο. Το έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές από τις αρχές της κρίσης. 
Αλήθειες και μεγάλα ψέμματα για τις συντάξεις στην Ελλάδα.
Το θέμα του ύψους των συντάξεων και του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην Ελλάδας, τέθηκε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ύψος των συντάξεων στη χώρα μας. Τα στοιχεία, όμως, δεν τον επιβεβαιώνουν. 
Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα, ανά κατηγορία σύνταξης, είναι για την κύρια 664,69 € και για την επικουρική 168,40 ευρώ. Το 44,8%, μάλιστα, των συνταξιούχων [1.189.396 από τους 2.654.784 συνολικά] παίρνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, που είναι 665 €. 
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο μέσος όρος των μηνιαίων συντάξεων σε Ελλάδα και Γερμανία είναι περίπου ο ίδιος. Στην Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος των συντάξεων ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει 9% του ΑΕΠ [ο κ. Τζέρι Ράις είπε το 10%] ενώ στην Γερμανία το 3% του ΑΕΠ. 
Η διαφορά, όμως, είναι μόλις 1,5 ποσοστιαία μονάδα καθώς από το 9% του ΑΕΠ το 4,55% αποτελεί μέρος της τριμερούς χρηματοδότησης και μόνο το υπόλοιπο 4,45% αποτελεί κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος [στοιχεία από Ageing Report 2012]. 
Ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Ελλάδα για τους άνδρες είναι 63 ετών και για τις γυναίκες 59. Στην Γερμανία είναι ο ίδιος για τους άνδρες [63ο έτος] και για τις γυναίκες το 62ο έτος [στοιχεία OECD, Pension at Glance 2011]. Ο κ. Τζέρι Ράις είχε ισχυριστεί ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Γερμανία είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος από την Ελλάδα… ΠΗΓΗ: