31 Ιουλίου 2015

Γ.Κατρούγκαλος: Θα διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς για ΤΕΑΠΑΣΑ και συντάξεις των ένστολων!!


Αναδημοσιεύουμε την κοινή Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α, που εκδόθηκε,ύστερα από την συνάντησή τους με Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Αντιπροσωπείες Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων - δραστηριοτήτων που έχουν συναποφασίσει για την αντιμετώπιση της νέας λαίλαπας μέτρων που ήρθαν και έρχονται με την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, σήμερα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, προκειμένου====>> να ενημερωθούν για τις Μεταρρυθμίσεις του Συνταξιοδοτικού - Ασφαλιστικού Συστήματος της Χώρας και το κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τους προσωπικούς και οικογενειακούς προγραμματισμούς των εργαζομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Από την πλευρά μας, τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των ενστόλων, με δεδομένο ότι αυτό προσφάτως τροποποιήθηκε από τους μνημονιακούς νόμους του 2010, προκαλώντας ήδη μεγάλες ανατροπές στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά στους νέους συναδέλφους. Επιπρόσθετα, αναλύσαμε διεξοδικά την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και προς αποφυγήν εφαρμογής των νέων μέτρων υπενθυμίσαμε τον χρόνο εισόδου στις Παραγωγικές Σχολές, το προσδόκιμο όριο ζωής, τα ακατάστατα ωράρια, την υποχρεωτική εξαήμερη εργασία που πολλές φορές μετατρέπεται σε επταήμερη, τη νυχτερινή απασχόληση κ.λπ. 
Τέλος, ρωτήθηκε για τις ψηφισθείσες αλλαγές στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ειδικότερα για την τύχη των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και της περιουσίας που διαθέτουν οι εν λόγω Τομείς, καθώς και για την πιθανή ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης και τη δυνατότητα μετατροπής τους σε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.
Ο κ. Υπουργός, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, διαβεβαίωσε τις Αντιπροσωπείες των Προεδρείων μας ότι τα ως άνω θέματα θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και προφανώς μπορεί να υπάρξει ένα ανοιχτό παράθυρο για κάποιες αλλαγές, τόσο στο συνταξιοδοτικό των εργαζομένων, όσο και στα ασφαλιστικά Ταμεία. 
Οι Ομοσπονδίες μας, από την πρώτη στιγμή, αντιστέκονται στις νέες προκλήσεις που για άλλη μια φορά καλείται να αντιμετωπίσει ο εργαζόμενος - φορολογούμενος Έλληνας Αστυνομικός με την έλευση του 3ου Μνημονίου στη Χώρα μας, κάνοντας μια σειρά από συναντήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν, με τις αναγκαίες αγωνιστικές δράσεις, όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες . 

Βελκουλέσκου κατά Καμμένου και στη...μέση οι περικοπές στις Ε.Δ!!


Η Ρουμάνα Βελκουλέσκου ήρθε κι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι “τρέμουν” τις φαεινές ιδέες που μπορεί να έχει στις αποσκευές της. Μεγαλωμένη και ευνοημένη στην περίοδο του καθεστώτος Τσαουσέσκου η παγερή Ρουμάνα ,είναι η εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. που ήρθε για να μας …ξαναπάρει μέτρα. Για τους στρατιωτικούς και τις Ε.Δ ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται διάφορα περί νέων περικοπών. Και όσο κι αν όλοι λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέες μειώσεις κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά======>> Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη που βρέθηκε για την ορκομωσία των νεοσύλλεκτων εμφανίστηκε κάθετος: 
“Μην ακούτε απολύτως τίποτα. Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή έχω ασκήσει βέτο στο θέμα των μειώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο εγώ είμαι Υπουργός δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%. Να πούμε ότι δεν είναι η ίδια δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, δεν εργάζονται σε μια οχτάωρη βάση, εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, είναι σε συνεχή επιφυλακή ακόμα και μετά την αποστρατεία τους, έχουν κινδύνους, ζουν πολλές φορές μακριά από τις οικογένειες τους, πάνε μαζί με τις οικογένειες τους στις μεταθέσεις. 
Δεν μετατίθεται μόνο ο Αξιωματικός, μετατίθεται και η γυναίκα του, τα παιδιά του αλλάζουν σχολεία, πολλές φορές έχουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης διότι έχει μειωθεί ο μισθός τους σε τέτοια επίπεδα που δεν μπορούν να παρέχουν τις ανάγκες που χρειάζεται η οικογένεια τους και για αυτό τον λόγο όπως ξέρετε δίνουμε σπίτια πλέον και εκμεταλλευόμαστε την περιουσία των ταμείων της Εθνικής Άμυνας, του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε κατοικίες σε στρατόπεδα. Να μπορούμε δηλαδή να παρέχουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες των στρατιωτικών να παραμένουν μέσα στις Μονάδες και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε. 
Λοιπόν περιθώρια περικοπών δεν υπάρχουν, να τελειώνει αυτή η ιστορία. Όσο αφορά τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις για μείωση των δαπανών της Άμυνας θα σας πω ότι αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα. 
Αυτά τα οποία ακούω σε Μέσα Ενημέρωσης για την απόλυση μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τα συζητώ και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μας περισσεύει κανείς, ίσα - ίσα έχουμε ελλείψεις και ζητάμε περισσότερα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις”
Μένει να δούμε τι έχει να πει και η Βελκουλέσκου...ΠΗΓΗ:

30 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση ζητά η ΠΟΑΣΥ ζητά από τον ΥΠΟΙΚ για Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και αναμόρφωση Ειδικών Μισθολογίων....

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών,Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Μαρδά ζητά η Π.Ο.ΑΣ.Υ. ώστε να τεθούν επί τάπητος και να διασαφηνιστουν όλα τα καυτά θέματα ενδιαφέροντος όπως το μέλλον του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και η "απειλή" νέας αναμόρφωσης προς τα κάτω των Ειδικών Μισθολογίων. Η επιστολή στάλθηκε χθες και μέχρι τώρα παραμένει ... αναπάντητη=======>>  
Κύριε Υπουργέ, 
"Μετά τη ψήφιση του Ν.4333/2015 «Δανειακή Σύμβαση του 3ου Μνημονίου» και τα όσα βλέπουν, τις τελευταίες ημέρες, τα φώτα της δημοσιότητας, περί σύστασης νέου ενιαίου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού πλαισίου στη Χώρα μας, το οποίο θα λειτουργεί καθολικά για όλες τις εργασιακές ομάδες και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις συνθήκες εργασίας, τα χρόνια ασφάλισης και τον μέσο όρο ζωής εκάστης κατηγορίας ασφαλισμένων. 
Επίσης, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, έντονη είναι και η φημολογία της αναμόρφωσης των Ειδικών Μισθολογίων τον προσεχή Οκτώβρη, γεγονός που έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία και αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων μας, καθ’ ότι, για μια ακόμα φορά, οργιάζει η παραφιλολογία για επικείμενες νέες περικοπές, τόσο σε μισθολογικές απολαβές, όσο και σε συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί ο παραμικρός διάλογος. 
Γνωρίζετε ήδη, ως υπεύθυνος Υπουργός, τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο εργαζόμενος Αστυνομικός, σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, εξαιτίας των συνεχών περικοπών. Η εν λόγω θέση επιβάλλει σε κάθε νουνεχή άνθρωπο να αναθεωρήσει τις όποιες λανθασμένες τοποθετήσεις και προτάσεις του και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με παρρησία και γενναιότητα, διότι ήδη τείνει αυτό να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ανεπανόρθωτες συνέπειες για το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη και για τον ίδιο τον εργαζόμενο Αστυνομικό. 
Επειδή, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία υπεύθυνη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται η πεποίθηση και οι φόβοι μας για αιφνιδιαστικές κινήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, παρακαλούμε όπως έχουμε άμεση συνάντηση μαζί σας τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο, για τις πρωτοβουλίες και τις προθέσεις της Κυβέρνησης και εν συνεχεία, με τη σειρά μας, ενημερώσουμε τους χιλιάδες συναδέλφους μας που αγωνιούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο"ΠΗΓΗ:

29 Ιουλίου 2015

Αλλαγές από σήμερα στις αναλήψεις μετρητών - Ερωτήσεις - απαντήσεις για καταθέσεις-δάνεια κλπ...


- Φρένο στην ταλαιπωρία έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών μπαίνει από σήμερα.
- Το ποσό παραμένει το ίδιο και είναι στα 420 ευρώ (7 ημέρες Χ 60 ευρώ).
- Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αν κάποιος κάνει ανάληψη 420 ευρώ τη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένει μια εβδομάδα για να “σηκώσει” ξανά το αντίστοιχο ή οποιοδήποτε άλλο ποσό που επιθυμεί=====>>> κλικ ΕΔΩ: για να διαβάσετε αναλυτικά τι ισχύει.

Πως διαμορφώνεται η σύνταξη με τις νέες μειώσεις...


Παραθέτουμε κατωτέρω ενδεικτικό παράδειγμα μείωσης σύνταξης,με Μισθολογικό Βαθμό 1/2 Αστυν.Διευθυντή,ύστερα από τις νέες μειώσεις που προέκυψαν και θα εφαρμοσθούν από τον μήνα Σεπτέμβριο,με αναδρομική ισχύει τριών (3) μηνών (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)=======>>> Κάντε ΕΔΩ: για να δείτε το παράδειγμα.

28 Ιουλίου 2015

Μειώνονται οι κύριες & επικουρικές συντάξεις αναδρομικά από τον Ιούλιο...


Τρίμηνες μειώσεις από 29,16 € έως και 180 € στις κύριες συντάξεις και από 26,94 έως 53,98 € στις Επικουρικές θα έχουν στις αποδοχές τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, καθώς οι νέες αυξημένες εισφορές ασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα επιβληθούν αναδρομικά, σύμφωνα με το σχέδιο της εγκυκλίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης======>> Στο σχέδιο αυτό μάλιστα, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει η εφημρίδα  "Ελεύθερος Τύπος", προτείνεται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να επιβάλλεται εισφορά ασθενείας 6% στις Επικουρικές Συντάξεις όχι στο τελικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι δικαιούχοι, αλλά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό πριν από τις μειώσεις. 
Πώς θα εφαρμοστούν: 
Οι νέες κρατήσεις θα εφαρμοστούν από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου που θα πιστωθεί στο τέλος Αυγούστου. Από τα ποσά που θα λάβουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, θα αφαιρεθούν αναδρομικά οι κρατήσεις ασθενείας που αναλογούν στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου, οι κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση. 
Για παράδειγμα: 
1).Δικαιούχος με κύρια σύνταξη 486 ευρώ, έχει σήμερα εισφορά ασθενείας 4% και παίρνει 466,56 ευρώ. Με την αύξηση της εισφοράς κατά 2% (6% αντί για 4%) θα χάσει 9,72 ευρώ το μήνα και η σύνταξη θα πάει στα 456,84 ευρώ. Η απώλεια αυτή θα υπολογιστεί αναδρομικά για τις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και θα αφαιρεθεί τον επόμενο μήνα. Έτσι ο συνταξιούχος θα έχει συνολική μείωση κατά 29,16 € και θα πληρωθεί 437,40 €. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου θα έχει κράτηση 9,72 € και σύνταξη 456,84 ευρώ. 
2).Δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 € που παίρνει σήμερα 1.772 € θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 € λόγω της αύξησης της εισφοράς ασθενείας και κατά 180 € επειδή θα υπολογιστούν και οι εισφορές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα 180 € θα αφαιρεθούν από τη σύνταξη του επόμενου μήνα και έτσι θα πάρει 1.592 €. Τον Οκτώβριο θα έχει τη μηνιαία κράτηση των 60 ευρώ, οπότε η σύνταξη θα πάει στα 1.712 €. 
Επικουρικές: 
Εμπλοκή υπάρχει στις επικουρικές. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου λένε στο σχέδιο της εγκυκλίου ότι καταβαλλόμενο ποσό για την κράτηση ασθενείας είναι το ποσό που αναγράφεται στην αρχική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που είχε αρχική επικουρική 400 € και τώρα είναι στα 200 €, με εισφορά 6% στα 400 € θα έχει μείωση 24 €, οπότε η σύνταξη πάει στα 176 €, ενώ με εισφορά 6% στα 200 €, η μείωση είναι 12 € και η σύνταξη πάει στα 188 €. Πηγή:"Ελεύθερος Τύπος"- ΠΗΓΗ:

27 Ιουλίου 2015

Εξετάζεται η ενσωμάτωση του Επιδόματος Εξομάλυνσης στο Βασικό Μισθό στα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α., λόγω οικογενειακής κατάστασης...


Ανάλυση του Ηλία Νατσιούλα, Αξιωματικού Απόφοιτου Οικονομικού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) 

Για άλλη μια φορά μετά από 2 χρόνια επαναφέρεται πάλι το σενάριο για κατάργηση τους Επιδόματος Εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, με ενσωμάτωσή του στο Βασικό Μισθό. Είναι όμως εύκολη η ενσωμάτωσή του στο Βασικό Μισθό; Θα έχει την ίδια επίπτωση σε όλα τα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α; Σε ποια στελέχη θα επέλθει αύξηση, σε ποια μείωση και σε ποια δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εισόδημα από τυχόν ενσωμάτωση του Επιδόματος στο Βασικό μισθό;======>> Οι απαντήσεις δίνονται στην παρακάτω ανάλυση για να γνωρίζετε τι θα συμβεί και να μην διαβάζεται διάφορα δημοσιεύματα που "τρομοκρατούν". 
Πριν την ανάλυση υπενθυμίζεται ότι το 2013 είχα γράψει και τότε άρθρο για το τι θα επιφέρει η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών καθώς και τότε διαβάζαμε, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο για κατάργηση του. Όπως τότε αλλά και σήμερα ξαναλέω επαναλαμβάνω τις ίδιες φράσεις «Έχουν γνώση οι φύλακες… και Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ τι θα συμβεί». Για να δείτε το άρθρο του 2013 πατήστε πάνω στην κάτωθι εικόνα (έχει και τη σημασία η ιστοσελίδα της αναδημοσιέυσης τότε): 
Πάμε στο σήμερα καθώς 2 χρόνια μετά δεν καταργήθηκε το επίδομα αλλά ούτε και μειώθηκε. Επιπλέον: 
-Επιστράφηκε ένα ποσό που είχε περικοπεί μετά την 01-08-2012. 
-Δόθηκε το αυξημένο επίδομα εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€) και στα 2 στελέχη συζύγους (Στρατιωτικοί, Σώματα Ασφάλειας κ.λ.π) όπου μέχρι τότε ο ένας λάμβανε το Εξομάλυνσης Εγγάμου (159,61€) και ό άλλος το Εξομάλυνσης Εγγάμου με τέκνα (212,94€). 
-Με Νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βουλή διευρύνεται η χορήγηση του επιδόματος Εξομάλυνσης Εγγάμου με τέκνα (212,94€) και σε νέους δικαιούχους, καθώς θα δίνεται και σε διαζευγμένα στελέχη που πληρώνουν διατροφή για επιμέλεια τέκνων. Μέχρι σήμερα λαμβάνουν το επίδομα εξομάλυνσης άγαμου (105,86€). 
Τι θα συμβεί τώρα αν το επίδομα εξομάλυνσης Μισθολογικών διαφορών ενσωματωθεί στο Βασικό Μισθό και ποιο θα είναι το ποσό που θα ενσωματωθεί; 
Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών δίνεται σήμερα με βάση την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών, ως εξής:
-Άγαμος 105,86€ 
-Έγγαμος 159,61€ 
-Έγγαμος με τέκνα 212,94€. 
1ο ΣΕΝΑΡΙΟ: 
Ενσωμάτωση ποσού 212,94€ στο ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ: 
Αυτό είναι το καλό σενάριο να ενσωματωθεί το υψηλότερο ποσό (212,94€). 
Σε αυτή την περίπτωση: 
-Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου με τέκνα. -Θα δοθεί αύξηση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου και άγαμου καθώς αντί του ποσού 159,61€ και 105,86€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσό (212,94€) στο βασικό μισθό. 
2ο ΣΕΝΑΡΙΟ: 
Ενσωμάτωση ποσού μεταξύ 159,61€ έως 212,94€ στον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ: 
Σε αυτή την περίπτωση: 
-Θα δοθεί αύξηση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση άγαμου, καθώς αντί του ποσού 105,86€, θα ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσό (159,61 έως 212,94€) στο βασικό μισθό. 
-Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου ή θα δουν αύξηση αν το ποσό που ενσωματωθεί είναι άνω των 159,61€.
-Θα μειωθεί σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 212,94€, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό (159,61 έως 212,94€) στο Βασικό Μισθό. 
3ο ΣΕΝΑΡΙΟ: 
Ενσωμάτωση ποσού 105,86€ έως 159,61€ στον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ: 
Σε αυτή την περίπτωση: 
Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση άγαμου ή θα δουν αύξηση αν το ποσό που θα ενσωματωθεί είναι άνω των 105,86€.
-Θα μειωθεί σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου και εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 159,61€ και 212,94€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό (105,86€ έως 159,61€) στον Βασικό Μισθό. 
4ο ΣΕΝΑΡΙΟ: 
Ενσωμάτωση ποσού κάτω από 105,86€ στον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο με το να ενσωματωθεί μικρότερο ποσό από 105,86€. 
Σε αυτή την περίπτωση: 
-Θα μειωθεί σε όλα τα στελέχη, με οικογενειακή κατάσταση άγαμου, εγγάμου και εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 105,86€, 159,61€ και 212,94€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό από 105,86€ στον Βασικό Μισθό. Συμπεράσματα: 
-Με όλα τα σενάρια δεν θα υπάρξει ίδια επίπτωση με ίδιο ποσό μεταβολής σε όλα τα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας τους επιδόματος (οικογενειακή κατάσταση). 
-Οι οικογένειες που έχουν τέκνα θα είναι αδικημένες, ως προς το ποσό μεταβολής σε σύγκριση με τις οικογένειες που δεν έχουν τέκνα ή με τα άγαμα στελέχη. 
-Θα συμβεί ότι έγινε με το κοινωνικό μέρισμα των 500€ όπου δεν το έλαβαν οικογένειες με τέκνα λόγω του ότι δεν είχε προβλεφτεί να αφαιρεθεί και το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών από τις μεικτές αποδοχές, αν και είχε επισημανθεί από πλευράς μου αυτή η αδικία. ΠΗΓΗ:

26 Ιουλίου 2015

Κάθε Μνημόνιο και μια ..."μαχαιριά" στους Αποστράτους!!


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος ε.α.
Τα δύο πρώτα Μνημόνια είχαν σαν αποτέλεσμα την ψήφιση των Ν.3865/10, Ν.4024/11, Ν.3986/11, Ν.4051/12, Ν4093/12, με συνέπεια την μείωση των συντάξεων των Αποστράτων μεσοσταθμικά κάτω του 50%,αφού καταργήθηκαν και τα Δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και Δώρο Αδείας. Τα μέτρα του 3ου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στο σύνολό τους με 229 ψήφους υπέρ, από το Ελληνικό κοινοβούλιο την 15-07-2015, θα δώσουν την χαριστική βολή "μαχαιριά" στους Αποστράτους, αφού θα μειώσουν και ΠΑΛΙΝ τις συντάξεις τους. Συγκεκριμένα οι όροι του Μνημονίου προβλέπουν:======>> α).Αύξηση της εισφοράς για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ στη κύρια μεικτή σύνταξη από 4% σε 6%. Σημειωτέο ότι αυτή η εισφορά αυξήθηκε πρόσφατα με τα Μνημόνια από 2,6% σε 4%
β).Επιβάλλεται εισφορά ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ και στις Επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις στο 6%. 
γ).Καταργείται ο νόμος που μείωνε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 01-01-2015 κατά 30%. Σημειωτέον ότι η εισφορά αυτή είχε επιβληθεί ως έκτακτη (προσωρινή),λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και ως έκτακτη την είχε αποδεχτεί το Σ.τ.Ε, έτσι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να την μειώσει κατά 30% και να τη διατηρήσει.΄Ας υπολογίσουμε λοιπόν τις μειώσεις της σύνταξης ενός Αποστράτου,με μισθολογική προαγωγή Ταξιάρχου για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά:
1).Εισφορά Περίθαλψης 6% στη κύρια μεικτή σύνταξη, συμπεριλαμβάνεται και το Ε.Ο.Β της συζύγου: 2.096,32+35,00=2.131,32Χ2%=42,62 € για κάθε μήνα. (6%-4%=2%). 
2).Εισφορά Περίθαλψης 6% στις μικτές επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις: 31 μερίσματα Χ 9,8=303,80Χ6%=18,22 €. για κάθε μήνα. 
3)Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης Ν.3986/11 στη κύρια σύνταξη:  Από 01-01-2015 ήταν για τον εν λόγω συνταξιούχο 10,56€ μηνιαίως, με το Μνημόνιο επανέρχεται στα επίπεδα της 31-12=2014 που ήταν 14,57€ μηνιαίως, συνεπώς θα αυξηθεί η μείωση κατά 14,57-10,56=4,01€ για κάθε μήνα. Επισημαίνεται ότι η ΄Εκτακτη Εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε με το άρθρο (29) του νόμου 3986/11 στο συνολικό καθαρό εισόδημα ως εξής: 12.000,00€ έως 20.000,00 συντελεστής 1%, 20.000,01 έως 50.000,00 συντελεστής 2%, 50.000,01 έως 100.000,00 συντελεστής 3% και 100.000,00 και άνω συντελεστής 4%. Ίσχυε για τα έτη 2010 έως και 2014 και θα επιβαλλόταν με τις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2011 έως και 2015. Σε δημοσίευμα της 28ης Μαίου του 2015 αναφέρεται ότι «η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ και 9 κατά ) αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα». Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε και από κυβερνητικό βουλευτή στα Μ.Μ.Ε. Δυστυχώς το νέο Μνημόνιο όχι μόνο δεν την καταργεί αλλά την αυξάνει κατά 30% στα επίπεδα του 2014 και με δεδομένο ότι επιβάλλεται στο σύνολο των εισοδημάτων η μείωση του εισοδήματος του Αποστράτου θα είναι πολύ μεγαλύτερη,εάν υπάρχουν και άλλες πηγές εισοδημάτων.  Το σύνολο λοιπόν της μείωσης της μηνιαίας σύνταξης του εν λόγω αποστράτου θα είναι 42,66 + 18,22 + 4,01 = 64,89 €,μηνιαίως που αυτό σημαίνει 64,89x12=778,68€,περίπου τα 2/3 μιας μηνιαίας σύνταξης το χρόνο. 
Επισημαίνεται ότι οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να είναι ανταποδοτικές. Δυστυχώς όμως στους ασφαλισμένους Απόστρατους τους επιβλήθηκε με τα Μνημόνια και αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, που αρκετές φορές υπερβαίνει το 25%, αναμφισβήτητα τους παρέχεται επίσης, με τα μέτρα των Μνημονίων κατά πολύ υποβαθμισμένη υποστήριξη υγείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα. Ομολογουμένως ο Έλληνας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο σύστημα υγείας που οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους: 
α).Μείωση κονδυλίων προϋπολογισμού υγείας. 
β).Μείωση προσωπικού. 
γ).Η μείωση του εισοδήματος των πολιτών και η αύξηση του Φ.Π.Α 23% με το Μνημόνιο ΙΙΙ, (ιδιωτικούς ιατρούς , ιδιωτικά νοσοκομεία) έχει εκτρέψει πολλούς Έλληνες στη Δημόσια Υγεία που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί το Ε.Σ. ΥΓΕΙΑΣ.
δ). Επίσης η λαθρομετανάστευση έχει επιβαρύνει το έργο της δημόσιας υγείας. Κατόπιν τούτων το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει στο ακέραιο το Άρθρο -21- του Συντάγματος που κελεύει: «Το κράτος μεριμνά για την Υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας ,του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»
Γι αυτό προτείνω και επιμένω στην καθιέρωση «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ» στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, με κάποιο συμβατικό τίμημα που θα προσδώσει την ιδιότητα του ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΥ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ και έτσι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στους ευπαθείς Αποστράτους που τους πρέπει μια αξιοπρεπής ζωή. Υπομονή και όποιος αντέξει!!! ΠΗΓΗ:

25 Ιουλίου 2015

Ενέργειες που πρέπει να κάνετε όταν σας αναγκάσουν να πάρετε χρήματα από ATM...


Πως θα καλέσετε την Αστυνομία, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα! 

Σε περίπτωση που κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από μηχάνημα ATM, μπορείτε να ειδοποιήσετε την Αστυνομία χωρίς να σας καταλάβει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον αριθμό του PIN σας... αντίστροφα=======>> Αν για παράδειγμα ο αριθμός pin είναι 1234, θα πρέπει να εισάγετε 4321. Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. 
Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του κλέφτη, ειδοποιείται η Αστυνομία!!

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξανεμίζει την ελπίδα για επιστροφή του υπολοίπου 50% στους Μισθούς-Συντάξεις των Στρατιωτικών!!!


Πάει να χαθεί οριστικά το 50% της αποκατάστασης μισθών και συντάξεων στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Μία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ' αριθμ. 4707/2015) την οποία γνωστοποιεί ο Αθανάσιος Γεωργακάκης Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω & Συμβουλίω Επικρατείας Πρώην Πρόεδρος Στρατιωτικού Δικαστηρίου,προβληματίζει ιδιαίτερα.=====>> Σύμφωνα με το ενημερωτικό του σημείωμα η απόφαση δεν ασχολήθηκε καν με την επιστροφή του υπόλοιπου 50%! Διαβάστε τι γράφει: “Με την υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την διαδικασία της πρότυπης δίκης έγινε δεκτή η έφεση Αποστράτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με την οποία αυτός ζήτησε τη ακύρωση της συνταξιοδοτικής πράξης του, που αναπροσάρμοζε μειωτικά την σύνταξή του με βάση τα μισθολογικά δεδομένα του ν.4093/2012 αναδρομικά από 1-8-2012. 
Ωστόσο, παρά την ακύρωση της ανωτέρω συνταξιοδοτικής πράξεως που βασίζονταν στις διατάξεις του Ν.4093/2012, από το σκεπτικό της απόφασης δεν προκύπτει εάν μετά ταύτα ο εφεσηβάλλων συνταξιούχος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των συνταξίμων αποδοχών που ελάμβανε πριν την εφαρμογή του παραπάνω νόμου ή μόνο το 50%, όπως καθορίσθηκε με τον Ν.4307/2014. 
Τούτο διότι η ακύρωση της προσβληθείσας συνταξιοδοτικής πράξης, όπως απεφάνθη η Ολομέλεια του Ε.Σ., δεν ήταν απόρροια κατ’ ουσίαν ελέγχου της υπόθεσης, αλλά αποτέλεσμα τυπικού ελέγχου. Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε, ότι μετά την ισχύ των νεότερων διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014, που είχε αναδρομικό χαρακτήρα και καταργούσε τις διατάξεις των περιπτώσεων 31,32 και 33 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 από την ημερομηνία ισχύος των, θα έπρεπε η προσβληθείσα συνταξιοδοτική πράξη να ακυρωθεί γιατί βασίζονταν στις καταργηθείσες (πρακτικά ουδέποτε ισχύσασες) ως άνω διατάξεις. [παράγραφος 9, τέλος σελ 12 και σελ 13 (Πλην όμως, ενόψει των νεότερων διατάξεων του άρθρου 86 του ν.4307/2014...), της 4707/2015 απόφασης της ολομέλειας του Ελ.Συν] 
Έτσι πέραν κάποιας μειοψηφίας του ίδιου Δικαστηρίου που έκρινε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το αίτημα της ασκηθείσας εφέσεως στο σύνολό της, δηλαδή το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση της σύνταξης στα προ του Ν.4093/2012 ισχύοντα (ήτοι επιστροφή ολόκληρης της διαφοράς) [παράγραφος 10, σελίδες 13 έως και 17, της 4707/2015 απόφασης της ολομέλειας του Ελ.Συν], η πλειοψηφία περιορίστηκε στην ακύρωση της πράξεως με την λογική ότι ο Ν.4093/2012, είχε καταργηθεί, χωρίς όμως να λάβει θέσει αναφορικά με το τι θα πρέπει να γίνει με την εφαρμογή του Ν. 4707/2014, σύμφωνα με τον οποίο η επαναφορά της σύνταξης γίνεται σε ποσοστό 50% μόνο. 
Κατά συνέπεια πιστεύω ότι αιτήματα για επαναφορά του υπολοίπου 50% από τις επιβληθείσες μειώσεις του ν.4093/2012 με την επίκληση της υπ’ αριθμ. 4707/2015 του Ε.Σ. (Ολ), δεν ευσταθούν, αφού η απόφαση αυτή σιωπά για το θέμα αυτό παντελώς” ΠΗΓΗ:

Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου για 2,6 εκατ. συνταξιούχους!!


Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου.====>> Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις παρακρατούν από αυτό τον μήνα. Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των συντάξεων του μηνός Αυγούστου -που θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου- χωρίς να επιβάλουν τις νέες εισφορές, αφού δεν εκδόθηκε καμία σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου νόμου. 
Με αυτό το δεδομένο, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Και αν δεν αποφασιστεί διαφορετικά (είσπραξη των οφειλόμενων σε δόσεις) θα παρακρατηθούν, αναγκαστικά, από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου οι εισφορές τριών μηνών. 
Η επιβάρυνση -απώλεια εισοδήματος- για τους συνταξιούχους θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ - ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ). 
ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: 
Χωρίς περικοπή θα είναι μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + Επικουρικής Σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων. Κύκλοι της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνουν ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν προβλέπει την παρακράτηση εισφοράς ασθενείας από τις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, μολονότι είχαν και αυτές συνυπολογιστεί στο ετήσιο «όφελος» των 840.000.000€ για τον ΕΟΠΥΥ (τα έσοδα υπολογίζεται, έτσι, να είναι λιγότερα, περί τα 780.000.000 €). 
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021: 
Διορθωτική διάταξη που προβλέπει «πάγωμα» των κατώτατων ορίων των συντάξεων έως το 2021 θα καταθέσει, στο μεταξύ, η κυβέρνηση, αποκαθιστώντας «λάθος» διατύπωσης, που έγινε κατά τη ψήφιση του πρώτου πολυνομοσχεδίου που «πέρασε» ορίζοντας ότι «παγώνει» η χρηματοδότηση των Ταμείων στα επίπεδα του 2015. Το «λάθος» παραδέχονται στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι σε κανένα σημείο της αρχικής συμφωνίας με τους εταίρους δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη ή απαίτηση. Τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένει «ανοικτή» και για τον περιορισμό, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έχει συμφωνηθεί και θα ισχύσει.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σ΄ό,τι τουλάχιστον μας αφορά σαν Αποστράτους,ξεχνούν(;)ότι τα μη επιδοτούμενα από το κράτος Μετοχικά Ταμεία, εφαρμόζουν από χρόνια τώρα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γι αυτό και έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 50%, εν αντιθέσει με όλα τα επιδοτούμενα από το κράτος Επικουρικά Ταμεία, που έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης ΜΟΝΟ του 20%!!! ΠΗΓΗ:

24 Ιουλίου 2015

Οι εξελίξεις για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α...


Αναδημοσιεύουμε την  κοινή ανακοίνωση της Ε.Α.Π.Σ. και Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.,με την οποία γνωστοποιούν ότι  με το άρθρο 220 του Ν.4281/2014, το "εμπρηστικό μνημόνιο Νο 2" στόχευσε το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, το οποίο προέβλεπε το γνωστό Σκύλα ή Χάρυβδη για τον Επικουρικό μας τομέα, καθότι μέχρι τέλους του 2014 ή θα έπεφτε στο χαοτικό υπερ - Ε.Τ.Ε.Α, ή θα μετατρεπόταν σε επαγγελματικό ταμείο. Για δε τον προνοιακό μας τομέα, προβλεπόταν ή η=====>>> "τακτοποίησή του" με τις περίφημες "τροικανές" ρήτρες αξιομάχου και μηδενικού ελλείμματος ή η επίσης μετατροπή σε επαγγελματικό ταμείο. 
Με υπευθυνότητα τα σωματεία μας, ενημέρωσαν με όλους τους διαθέσιμους τρόπους το πυροσβεστικό προσωπικό και σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου, η ΠΟΕΥΠΣ, ως αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση του χώρου, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (σύγκλιση συνεδρίου και σχετική απόφαση), αποφάσισε την μετατροπή των επικουρικών και προνοιακών τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ (τΕΤΥΠΣ και τΤΑΥΠΣ) σε επαγγελματικό Ταμείο. 
Εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών διενεργήθηκε αναλογιστική μελέτη, η οποία και υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, ενώ συντάχθηκε και το προβλεπόμενο καταστατικό για τη δημιουργία του επαγγελματικού ταμείου του Πυροσβεστικού προσωπικού. 
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, εγκαίρως, ολόκληρος ο φάκελος με όλα τα απαιτούμενα, κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία του επαγγελματικού ταμείου. Παράλληλα τόσο η τότε κυβέρνηση, όσο και η καινούργια, παρά τις δηλώσεις καλών προθέσεων για κατάργηση της ως άνω ρύθμισης και της διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ με όλους τους τομείς του, ως έχει, με τρεις εν συνεχεία νομοθετικές παρεμβάσεις, απλά μετάφεραν την τελική ημερομηνία της τέλεσης της διάλυσής του. 
Μέχρι που πριν λίγες μέρες, που ο πρώτος Νόμος του νέου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 ήρθε και ανέτρεψε όλα τα παραπάνω και με τις ρυθμίσεις του, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, χωρίς πλέον καμία επιλογή, εντάσσει τους επικουρικούς τομείς του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ. Στις 22/7 οι Πρόεδροι της ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ μαζί με στελέχη του Π.Σ. από το ΤΕΑΠΑΣΑ και τους αναλογιστικούς συμβούλους επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εργασίας και είχαν συναντήσεις με τον Αν.Υπουργό κ.Χαικάλη, τον Γεν. Γραμματέα κ.Ρωμανιά και διευθυντικά στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών για το ζήτημα. 
Παράλληλα σημαντική ήταν και η συνδρομή της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Καφαντάρη η οποία παρέστη στη συνάντηση με τον κ.Ρωμανιά. 
Στις συναντήσεις υπενθυμίσαμε την κυβερνητική δέσμευση για κατάργηση του άρθρου 220 και την εξασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ και ότι σε κάθε περίπτωση, ειδικά για τους τομείς επικουρικής και προνοιακής ασφάλισης του πυροσβεστικού προσωπικού, έχουν γίνει ενός των νομίμων προθεσμιών όλες οι διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος της Πολιτείας, δαπανώντας μάλιστα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την όλη διαδικασία. 
Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, υπήρξε θετική ανταπόκριση, και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει εξέλιξη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

23 Ιουλίου 2015

Αλλάζει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το όριο στις αναλήψεις...


Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το κοντέρ θα μηδενίσει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 € ή 420 €, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου. Αναλυτικά… Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 € την ημέρα, ή έως 420 € σωρευτικά την εβδομάδα=====>>> 'Ετσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 € ανά ημέρα, ή των 300 € που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσόν μέχρι τα 300 ευρώ)
Από εκεί και πέρα το "κοντέρ" θα μηδενίζει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 € ή 420 €, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας. Διαφορετικά θα μπορούν να τα παίρνουν μαζεμένα τα 420 € συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής. Και το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

22 Ιουλίου 2015

Ορίζονται Αστυνομικοί-Σύνδεσμοι με τα σχολεία!!


Οδηγίες δόθηκαν στα Τμήματα Ασφαλείας όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας για τον ορισμό του αστυνομικού-συνδέσμου με τα σχολεία που υπάγονται στην εδαφική αρμοδιότητα κάθε Τμήματος. Παράλληλα θα τηρούνται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις ενέργειες που θα κάνουν τα αστυνομικά τμήματα=====>>> Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Πανούση μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ κκ Καραθανασόπουλου και Μωραϊτη. 
Ο υπουργός γνωστοποιεί πως καθίσταται επομένως σαφές ότι ο σκοπός των αναφερομένων πρωτοβουλιών είναι η διαμόρφωση επιθυμητού περιβάλλοντος ασφαλείας στη σχολική κοινότητα, για την ακώλυτη άσκηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προστασία διδασκόντων – διδασκομένων και εγκαταστάσεων),μέσω της συνεργασίας εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και των σχολικών μονάδων, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός και να ενισχύεται η αποτελεσματικότητά τους, ιδίως σε προληπτικό – αποτρεπτικό επίπεδο. 
«Τέλος, σας πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου προγράμματος, Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου μας, θα συνεχισθούν οι ανωτέρω προσπάθειές μας, ενεργώντας πάντοτε με σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει ο κ. Πανούσης. 
Παράλληλα τονίζει ότι για το Υπουργείο και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ή προστασία των μαθητών και εν γένει των ανηλίκων αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως αποτυπώνεται στο υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σε αυτό περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, με στόχο την εξασφάλιση περιβάλλοντος ασφαλείας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και την πρόληψη και αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών σε βάρος μαθητών, καθηγητών και σχολικών εγκαταστάσεων. 
Ωστόσο δεδομένου ότι η προστασία των ανηλίκων και της μαθητικής κοινότητας δεν αποτελεί αμιγώς Αστυνομικής φύσεως ζήτημα, το Αρχηγείο αναπτύσσει συνεργασία με τους κατά περίπτωση, συναρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς, Υπηρεσίες, Οργανώσεις, με στόχο, τόσο την πρόληψη και αποτροπή, όσο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενεργειών στρεφομένων κατά των ανηλίκων.Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τέτοιου είδους συνεργασίας αξιοποιούνται περαιτέρω, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού δράσεων για την αποτελεσματικότερη προστασία των νέων και των χώρων όπου αυτοί εκπαιδεύονται (σχολεία, φροντιστήρια κλπ) ή συχνάζουν (πλατείες, καταστήματα, γυμναστήρια κλπ), από τους διάφορους κινδύνους. 
Προς την κατεύθυνση αυτή, από το Αρχηγείο Αστυνομίας εκδίδονται σχετικές εγκύκλιοι, για την καθοδήγηση των περιφερειακών υπηρεσιών, στις οποίες εξειδικεύεται πλέγμα δράσεων και πρακτικές που βασίζονται στο διάλογο και στην ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. 
Στο πλαίσιο και το πνεύμα αυτό, ενδεικτικά γνωστοποιείται ότι κάθε έτος, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, εκδίδεται ανάλογη διαταγή με κατευθυντήριες εντολές –οδηγίες προς τις περιφερειακές Υπηρεσίες για την εφαρμογή ενός πλέγματος ενεργειών, προγραμμάτων και δράσεων, μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση του προσωπικού τους, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες. 
Επίσης, δίδονται κατευθύνσεις για την οδική ασφάλεια των μετακινουμένων μαθητών και τη λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας πλησίον των σχολείων, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρησή τους.ΠΗΓΗ:

21 Ιουλίου 2015

Προσλήψεις σε Δήμους και Πανεπιστήμια-Αναλυτικά οι προκυρήξεις...


Προκηρύξεις για προσλήψεις από φορείς του δημοσίου είναι ανοιχτές για αιτήσεις αυτές τις ημέρες. Οι προκηρύξεις αφορούν προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους Οργανισμούς. Επίσης αφορούν αποσπάσεις ενώ στο συνοπτικό αρχείο στο τέλος της σελίδας μπορείτε να βρείτε τις θέσεις, αναλυτικά την προκήρυξη που σας ενδιαφέρει και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται======>>>> Οι φορείς που αφορούν οι προκηρύξεις του δημοσίου αλλά και οι θέσεις που ζητούνται προς πρόσληψη τον μήνα Ιούλιο. 
Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου 
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΙΠΤΗΛ) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ιωαννίνων ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ – Πρόσληψη προσωπικού με ωριαία αποζημίωση ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων: Πρόσληψη ατόμων ΤΕΙ Πελοποννήσου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ./Τ.Ε.Ι Κρήτης: Πρόσληψη 2 ατόμων 
Ε.Λ.Κ.Ε./Τ.Ε.Ι Κρήτης: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.ΚΕ. Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας & Λοιπών Δήμων: Πρόσληψη 4 ατόμων Ι.Ι. Ε.Α.Α.: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Φ Α. Ιωαννίνων: Πρόσληψη 7 ατόμων 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Πρόσληψη 6 ατόμων 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πρόσληψη 9 ατόμων 
Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού Ε.Λ.Π.Κ.: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Αριστοτέλη: Πρόσληψη 4 ατόμων
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Αριστοτέλη: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.:Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.:Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.:Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.:Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.:Πρόσληψη 1 ατόμου 
Ε.Λ.Π.Κ.: Πρόσληψη 1 ατόμου 
Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης: Πρόσληψη 3 ατόμων ( μετάταξη)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!!


Η απόφαση της πρότυπης δίκης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνει με επαναφορά στη προηγούμενη κατάσταση σύνταξης όσους είχαν προσφύγει κατά της άδικης απόφασης για τις διπλές κρατήσεις που επήλθαν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς σε σχέση με τούς υπόλοιπους συνταξιούχους=====>> Οι μειώσεις στις συντάξεις των Απόστρατων ήταν μεταξύ 15%-18%,αλλά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά ενέταξε τους Απόστρατους Αξιωματικούς και στην κατηγορία των συνταξιούχων του υπόλοιπου Δημόσιου τομέα(!), που έπρεπε να υποστούν επιπλέον μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του 2013!! 
Επρόκειτο για διπλές μειώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, οι συντάξεις των Απόστρατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέστησαν απώλειες της τάξεως του 52%!!
Όσοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κέρδισαν την θετική απόφαση που μπορείτε να δείτε (ΕΔΩ):

20 Ιουλίου 2015

Πληρωμή Β.Ο..ΕΑ. μηνός Μαρτίου 2015...


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Μάρτιο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης=======>> πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο Μ.Τ.Σ. Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 30 Αυγούστου 2015. 
- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
Μετοχικό Ταμείο Στρατού 
Κολοκοτρώνη 13 Τ.Κ. 10562, Αθήνα 
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Αναρτήθηκε απο το Γ.Λ.Κράτους η σύνταξη μηνός Αυγούστου 2015...


Αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα (21-07-2015) στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κράτους,(ΕΔΩ): η σύνταξη μηνός Αυγούστου 2015,που θα καταβληθεί στις 30-07-2015. Υπενθυμίζουμε ότι για να εισέλθετε στην εφαρμογή πρέπει να πληκτρολογήσετε=========>> τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης (κωδικός πρόσβασης στο TAXISNET: Όνομα χρήστη/username - Κωδικός πρόσβασης/password).ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καλό κουράγιο συνάδελφοι,οπλιστείτε με υπομονή και στηθείτε μπροστά από τα ΑΤΜ για τη καθημερινή ανάληψη των 50 €(!),με την ελπίδα ότι κάτι θ΄αλλάξει εν τω μεταξύ [...]

19 Ιουλίου 2015

Επίδομα εξομάλυνσης για τους άγαμους ή διαζευγμένους Στρατιωτικούς...


Το νέο επίδομα εξομάλυνσης για όλους τους στρατιωτικούς.

Το επίδομα εξομάλυνσης για τους άγαμους ή χωρισμένους στρατιωτικούς Ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος καθορίζεται σε διατάξεις του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΘ.Α. που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση====>> Με τη διάταξη αυτή, ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος. Τούτο θα καταβάλλεται, υπό την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, καθότι μέχρι πρότινος λόγω της διάζευξης έπαυε η παροχή του εν λόγω επιδόματος, με αποτέλεσμα η παραπάνω κατηγορία να αντιμετωπίζονται σαν να μην είχαν τέκνα, ενώ αυτά προφανώς και υπήρχαν και μετά τη διάζευξη ή τη διάσταση. 
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ουσιαστική εκπλήρωση της αρχικής βούλησης του νομοθέτη, αφού οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη γονική ιδιότητα, εξακολουθούν να υφίστανται και στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνοικούν με τα τέκνα τους και αυτό, για το λόγο ότι υποβάλλονται σε δαπάνες και καταβάλλουν διατροφή. 
Επιπρόσθετα, οι δαπάνες που προκαλούνται από τη διάταξη αυτή, θα καλυφθούν από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Πως διαμορφώνεται το επίδομα εξομάλυνσης στις Ενοπλες Δυνάμεις: Εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ποσού εκατό πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (105,86€), για όλους εν γένει τους στρατιωτικούς. Για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε εκατόν πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα ένα λεπτά (159,61€). 
Για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (212,94€). 
Προκειμένου περί συζύγων, που τελούν σε διάσταση, ή διαζευγμένων ή αγάμων, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών χορηγείται, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή και ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά(212,94€). 
Στη βάση υπολογισμού των μηνιαίων αποδοχών των μαθητών των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Εφέδρων και των Δόκιμων Εφέδρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το επίδομα εξομάλυνσης ορίζεται σε εκατό πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (105,86€). ΠΗΓΗ:

18 Ιουλίου 2015

Επιτέλους θα ανοίξου οι Σχολές της Αστυνομίας για να υποδεχθούν Δοκίμους...


Θετικά τα νέα και για τις 3 Αστυνομικές Σχολές της Θράκης, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Μετατίθεται στην Κομοτηνή ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης και στην θέση του τοποθετείται ο Β. Γκίκας.
Η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη, που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, αποφασίστηκε και επισήμως πλέον από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως είχε αναγγελθεί πρόσφατα, ενώ εκδόθηκε και εστάλη και η σχετική διαταγή======>> Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς ήδη από φέτος η Αστυνομική Σχολή θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχθεί Δόκιμους Αστυφύλακες, για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016. 
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από έναν μεγάλο αγώνα που κατέβαλαν κυρίως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, στην Ξάνθη, μέσω των διαρκών οχλήσεων τους προς το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση που παρείχαν στον κ. Πανούση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη. Έλεγχος καταλληλότητας: 
Μετά και την επίσημη πλέον απόφαση για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής, ξεκίνησαν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή των σπουδαστών. Σε πρώτο στάδιο η Σχολή θα λειτουργεί παράλληλα και ως Κέντρο Κράτησης ενώ ξεκίνησε ο έλεγχος των εκπαιδευτικών χώρων αλλά και των χώρων φιλοξενίας των σπουδαστών, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. 
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ικανοποιεί την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, που άλλωστε επανέφερε στο προσκήνιο, μέσω των παρεμβάσεών της, την ανάγκη επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής, ενώ ζητούμενο παραμένει το να λειτουργήσει στο μέλλον ξανά αποκλειστικά και μόνο ως εκπαιδευτικό κέντρο των Δοκίμων Αστυφυλάκων, όπως και στο παρελθόν. 
Θετικά τα νέα για την Θράκη: Θετικά ωστόσο είναι τα νέα για ολόκληρη την Θράκη μιας και η σχετική διαταγή που εκδόθηκε αφορά και τα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., «ήρθε η διαταγή που ορίζει ότι τα Τ.Δ.Α Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν προκειμένου να υποδεχθούν προς εκπαίδευση τους Δόκιμους Αστυφύλακες , για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 -2016!». 
Η κα Σταυρούλα Τζατζανά χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή εξαιρετική, ενώ από την πλευρά της η Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκφράζει συγχαρητήρια σε όλους τους συνδικαλιστές που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών! Αλλαγές στην Αστυνομία: 
Την ίδια στιγμή, η επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών επιφέρει και αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κος κ. Γεώργιος Καλαϊτζής φαίνεται πως μετατίθεται στην Κομοτηνή, στο τιμόνι της εκεί Αστυνομικής Σχολής, ενώ τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Υποδιευθυντής, και με μεγάλη πείρα και παρουσία στο Αστυνομικό Σώμα, κος Βαγγέλη Γκίκας.Πηγή:

Τι ισχύει για τους Στρατιωτικούς για τον τρόπο υπολογισμού των Συντάξεων...


Γράφει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ, Λοχαγός (Ο) Ηλίας Νατσιούλας 

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους είχαν θεμελιωμένα δικαιώματα, και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 01-01-2015. Η Ειδική Διάταξη δεν υπήρχε στο αρχικό σχέδιο που κατατέθηκε και "πέρασε" την τελευταία στιγμή και επηρεάζει όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας µετά την 01-01-2015 ενώ προηγουμένως ίσχυε, με βάση το Ν. 3863/2010 μόνο για όσους ασφαλισμένους θεμελίωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 01-01-2015=====>> 
 Προηγούμενη διάταξη:  Όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο έως και 31-12-2010 και θεμελιώνουν δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας μετά την 01-01-2015, δικαιούνται: 
Νέα διάταξη: Όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δηµόσιο έως και 31-12-2010 και υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας µετά την 01-01-2015 δικαιούνται:».  
Τι ισχύει για του Στρατιωτικούς: 
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3863/2010 τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄βαθμίδας,θα ρυθμιστούν με Ειδικό Συνταξιοδοτικό Νόμο των αρμόδιων Υπουργών και ο οποίος είναι ο μετέπειτα Ν. 3865/2010. 
Στην παρούσα φάση δεν επηρεάζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης των στρατιωτικών για όσους έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα μέχρι 31-12-2014 και έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 01-01-2015 καθώς δεν έχει τροποποιηθεί το αντίστοιχο κομμάτι του ν.3865/2010 για τους Στρατιωτικούς.  Διάφορες πηγές, χωρίς ωστόσο να έχουν ούτε τη γνώση αλλά ούτε και την πληροφορία για τις αλλαγές που επέρχονται στα διάφορα νομοθετήματα και εάν αυτά αφορούν και τoυς στρατιωτικούς, σπεύδουν εντελώς αυθαίρετα και σε πολλές των περιπτώσεων λανθασμένα να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν διατάξεις, δημιουργώντας πανικό και σύγχυση. Ήδη μέλη μας μας ανέφεραν ότι του λένε ότι θα λάβουν σύνταξη 380€!!! Για αυτό παρακαλούνται τα μέλη μας να μας εμπιστεύονται, να παρακολουθοπυν και να ενημερώνονται ανελλιπώς από εμάς.
Για πληρέστερη ενημέρωση η διάταξη που αφορά τους Στρατιωτικούς είναι στην παράγ '3" του άρθρου "4" του Ν.3865/2010,είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα και ορίζει ότι μόνο όσοι έχουν υπαχθεί για πρώτη φορά στην ασφάλιση του Δημοσίου έως και 31.12.2010 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015 δικαιούνται:  
(α). Αναλογικό τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους στο Δημόσιο έως 31-12-2010, το οποίο υπολογίζεται με βάση τις οικείες διατάξεις του Π.Δ. 169/2007, του Ν. 2084/1992, καθώς και κάθε άλλης γενικής ή Ειδικής Διάταξης, όπως αυτές ισχύουν κατά το χρόνο συνταξιοδότησής τους.
(β). Αναλογικό τμήμα σύνταξης με βάση το χρόνο ασφάλισής τους από 01-01-2011 έως την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους.

Παράταση έως 26 Αυγούστου 2015 για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων...


Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου 2015 η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου)======>> Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως χθές Aναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015)ΚΛΙΚ ΕΔΩ:. 
Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών (3) δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

17 Ιουλίου 2015

Από Δευτέρα ανοικτές πλέον οι Τράπεζες-Ποιές συναλλαγές θα εκτελούνται...

«Από τη Δευτέρα διευρύνονται οι τραπεζικές υπηρεσίες. Όλες οι τράπεζες είναι ανοιχτές, οι πολίτες μπορούν να κάνουν ένα σύνολο εργασιών, με τη διαφορά πως δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη πέραν των 60€», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στην ΕΡΤ και στη συνέχεια εξήγησε πως «αν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 την Τρίτη»=====>> Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες έως την Κυριακή 19 Ιουλίου καθώς παρατάθηκε με υπουργική απόφαση, η τραπεζική αργία. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των τραπεζών, τα οποία θα διενεργούν ένα σύνολο συναλλαγών, ενώ θα παραμείνουν οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών και την κίνηση κεφαλαίων. «Επιδιώκεται η πλήρης ομαλοποίηση της αγοράς, η οποία θα γίνει σταδιακά», τόνισε ο υπουργός. 
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις συναλλαγές των τραπεζών από τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη αύριο. Όπως είπε ο κ. Μάρδας, στα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν οι πελάτες τους να κάνουν μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό ή καταθέσεις. 
Θα δίδεται η δυνατότητα σε όσους έχουν προθεσμιακές καταθέσεις να προχωρούν σε μερική λήξη τους και να χρησιμοποιούν τα χρήματα για να πληρώνουν οφειλές στο δημόσιο ή των προμηθευτών τους, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με λογιστική μορφή. 
Το όριο για τις αναλήψεις μετρητών από τα A.T.M. παραμένει στα 60 €, αλλά εξετάζεται η πρόταση να μπορεί η ανάληψη να γίνεται σωρευτικά, αν δηλαδή κάποιος πάει στην τράπεζα της Τρίτη να μπορεί να σηκώσει 120 €, την Τετάρτη 180 € κ.ο.κ. Μένει να επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά, ώστε να δοθεί το πράσινο φως με την ΠΝΠ, είπε ο κ. Μάρδας. Αντίστοιχα, εξετάζεται η δυνατότητα να παίρνουν οι συνταξιούχοι σωρευτικά τα 120 € που δικαιούνται κάθε εβδομάδα. 
Όσον αφορά στις επιταγές, θα μπορεί να γίνεται κατάθεσή τους, ενώ για όσες είχαν λήξει στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, ως πρώτη ημερομηνία λήξης θα θεωρείται η Δευτέρα. Για τις θυρίδες, ο υπουργός είπε ότι, καθώς θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, θα μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν και να παίρνουν ότι θέλουν, αφού κλείσουν ραντεβού με τις τράπεζες
Για τους Έλληνες, που θα βρίσκονται στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα με τις ελληνικές κάρτες τους. Για τους εξαγωγείς, είπε ότι προβλέπεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το 80% των εσόδων τους σε ευρώ, χωρίς να χρειάζεται καμία διαδικασία έγκρισης.
Για την πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα γίνουν μετά από 15 ημέρες και έως τότε θα εισέλθουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. 
Για τα δημόσια έσοδα, ο κ. Μάρδας είπε ότι η υστέρηση από τον στόχο είναι μικρή και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά. Τέλος, για τις καταθέσεις είπε ότι την Τετάρτη θα ψηφισθεί η ευρωπαϊκή τραπεζική οδηγία που προβλέπει πρόσθετες διασφαλίσεις για τους καταθέτες. ΠΗΓΗ: