30 Νοεμβρίου 2017

Διευκρινήσεις για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών Υγειονομικής Περίθαλψης από τον επιζώντα συζύγο και κληρονόμους...



Σε συνέχεια της από 27-11-2017 ανάρτησής μας (ΕΔΩ), σχετικά με την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών,που παρακρατήθηκαν παράνομα-λανθασμένα υπέρ της Υγειονομικής περίθαλψης,παραθέτουμε τις κατωτέρω παραδείγματα:

Παράδειγματα: 
1).΄Εστω ότι συνταξιούχος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2015 και η σύνταξη μεταβιβάστηκε στον επιζώντα σύζυγο και στο ανήλικο τέκνο του. Από Ιανουάριο 2015 έως Ιούνιο 2016,τα αναδρομικά ποσά καταβλήθηκαν ήδη με την σύνταξη Δεκεμβρίου 2017.
΄Ομως για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2013 έως Δεκέμβριο 2014 θα πρέπει να υποβάλλουν και οι δύο αιτήσεις στο Γ.Λ.Κράτους γα να τα δικδικήσουν.

2).Εάν υπάρχει ΜΟΝΟ ο επιζών σύζυγος που έχει μεταβιβασθεί η σύνταξη, θα υποβάλλει αυτή αίτηση,για το χρονικό διάστημα 2013/10ος έως 2014/12ος.

3).Εάν υπάρχει ΜΟΝΟ ένα ανήλικο τέκνο, που του έχει μεταβιβασθεί η σύνταξη, θα υποβάλει αυτό αίτηση στο Γ.Λ.Κράτους,για το ως άνω χρονικό διάστημα.

4). Εάν στις ανωτέρω περιπτώσεις υπάρχουν κι άλλα τέκνα,τα οποία όμως δεν τους έχει μεταβιβασθεί η σύνταξη,θα υποβάλουν κι αυτά αίτηση για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
      - Εάν στις παραγρ. (2) & (3) υπάρχουν κι άλλα τέκνα, που ΔΕΝ τους έχει μεταβιβαστεί η σύνταξη, θα πρέπει να υποβάλουν κι αυτά αίτηση στο Γ.Λ.Κράτους,για το ως άνω χρονικό διάστημα.

5). Εάν δεν μεταβιβάστηκε σε κανέναν η σύνταξη του αποβιώσαντα,τότε υποβάλλουν αίτηση οι νόμιμοι κληρονόμοι και διεκδικούν τα αναδρομικά ποσά από το 2013/10ος έως την ημερομηνία θανάτου του συνταξιούχου ή το 2016/6ος,σε περίπτωση που συνταξιούχος απεβίωσε μετά την ημερομηνία αυτή.

➤ Υπόψη,ο κάθε κληρονόμος θα λάβει το ποσό που του αναλογεί προσωπικά, ανεξάρτητα αν οι λοιποί ή ορισμένοι εξ΄αυτών,προβούν στην διεκδίκηση των αναδρομικών.

➤ Οι αιτήσεις των κληρονόμων αποστέλλονται μεμονωμένα ή ομαδικά,επισυνάπτοντας συγχρόνως τα σχετικά δικαιολογητικά,όπως αυτά εμφαίνονται στην αίτηση (ΕΔΩ) το κείμενο της οποίας δύναται να τροποποιηθεί, ανάλογα με την περίπτωση των ανωτέρω παραδειγμάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τα κατωτέρω έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας και του Ε.Φ.Κ.Α,αντίστοιχα.






2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.