1 Φεβρουαρίου 2012

Μάρτιν Σουλτς: «Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας»


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατακρίνει όσους θέτουν θέμα «Eπιτρόπου»


Οξεία κριτική ασκεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην πρόταση για διορισμό «επιτρόπου» για τα ελληνικά δημοσιονομικά, λέγοντας πως διατυπώθηκε από «όσους αντί να ρίχνουν τους ήδη υψηλούς τόνους στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, συμβάλλουν στο να τους σκληραίνουν».

«Ούτε η Γερμανία, ούτε άλλο κράτος μέλος, ούτε κανείς επιτρέπεται να δίνει στον κόσμο την εντύπωση ότι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται, στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε ο Μ.Σούλτς, μέλος ο ίδιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπενθύμισε ότι η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκονται στην Αθήνα, ανταλλάσσοντας συνεχώς απόψεις με τις ελληνικές Αρχές για την κατάσταση και τόνισε ότι αν αυτή η διαδικασία, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, μεταβληθεί, θα έχει τα αντίθετα από το επιθυμητό αποτελέσματα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες. Στην Ελλάδα βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από το εξωτερικό, κάτι το οποίο είναι σκληρό για την κυριαρχία ενός κράτους» ανέφερε ο Σουλτς.

H παρουσία των ελεγκτών στη χώρα είναι απαραίτητη, συνέχισε, και οι Έλληνες την έχουν δεχτεί. «Για αυτό και η όλη συζήτηση είναι εντελώς περιττή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚ.

Ως «τρελή ιδέα» που αγνοεί τα διδάγματα της Ιστορίας απέρριψε την πρόταση και ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Ζ.Γκάμπριελ.
                                                                                                    Πηγή: Palmografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.