4 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

          ΄Αρθρο Νικ.Μπέτσιου
                Υποσ/γου ΕΛ.ΑΣ.ε.α.


Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα ενημερώθηκε από τα Μ.Μ.Ε. για την αυτοχειρία ενός ΕΛΛΗΝΑ πολίτη, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στην Πρωτεύουσα της χώρας, ο οποίος προτίμησε και τόλμησε με συμβολικό τρόπο, να θέσει τέλος στο αγαθό της ζωής , αφού σύμφωνα με όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας, μέσα από το σημείωμά του,-το οποίο άφησε ως παρακαταθήκη,- δεν άντεχε και δεν μπορούσε να ζει μία αναξιοπρεπή ζωή, την οποία με βάρβαρο και ετσιθελικό τρόπο μας επιβάλλουν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες ψυχών και σωμάτων. Ο νεκρός ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν ένας από όλους εμάς. Ήταν ο μέχρι πρότινος αξιοπρεπής άνθρωπος της κοινωνίας μας, ο οποίος βίωνε τη νέα και δυσβάσταχτη καθημερινότητά του,- όπως όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, με πόνο, θλίψη, στέρηση, απογοήτευση, οργή, θυμό και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ;

Προφανώς στη συνείδηση αυτού του άγνωστου και συνάμα γνωστού μας πλέον ανθρώπου στροβίλιζαν οι ίδιες σκέψεις, απορίες και ερωτηματικά , όπως σε όλους μας,  για την κατάντια και εξευτελισμό της προσωπικότητάς του, αλλά και της χώρας μας και για την αναξιοπρέπεια στην οποία οδηγούμαστε ημέρα με την ημέρα <<σαν πρόβατα στη σφαγή>>, εξ’ αιτίας όχι  των ατομικών μας λαθών σε συντριπτικό ποσοστό, αλλά των εγκληματικών λαθών, παραλείψεων, ανικανότητας και ανευθυνότητας  όσων εξ αυτών οι οποίοι  άσκησαν Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ένας από αυτούς οι οποίοι <<δεν τα έφαγαν μαζί>> και ήταν ένας συνάνθρωπός μας ο οποίος συζούσε μέσα στο κοινωνικό σύνολο και όχι στο περιθώριο.

Η πράξη αυτού του ΕΛΛΗΝΑ, μας γυρίζει συνειρμικά στην ιστορία μας, των αγώνων και των θυσιών. Η θυσία των ανωνύμων ηρώων στο Κούγκι, στην Αραπίτσα της Νάουσας, στο Σούλι και τόσες άλλες, εμπεριείχαν ασφαλώς το ίδιο νόημα , με την θυσία του ανώνυμου ΕΛΛΗΝΑ της πλατείας Συντάγματος.

Σε κάθε ώθηση τέτοιας πράξης συνεργούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Αυτούς τους γνωρίζουμε.....Δεν γνωρίζουμε όμως αν οι ερινύες της συνείδησής τους θα τους καταδιώκουν.

Η συμβολική αυτή πράξη του απλού ανώνυμου ΕΛΛΗΝΑ ας είναι το ξυπνητήρι <<της κάθαρσης από την τραγωδία>> του νεοελληνικού δράματος και σίγουρα θα αφυπνίσει τις τρομαγμένες και κακοποιημένες συνειδήσεις  όλων των απλών και ανώνυμων Ελλήνων και Ελληνίδων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.