16 Απριλίου 2012

Χειρουργικές παθήσεις της παιδικής ηλικίας

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Οι συχνότερες χειρουργικές παθήσεις της παιδικής ηλικίας και ο χρόνος αντιμετώπισης τους» οργάνωσε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με ομιλητές τους κκ. Ι. Μαρινόπουλο και Ευ. Πραντσούδη.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο να παρουσιάσει και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με ποιες είναι οι συχνότερες χειρουργικές παθήσεις, πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωσή τους και ποιος είναι ο σωστός χρόνος αντιμετώπισής τους και επίσης να παρουσιάσει καλές πρακτικές των παθήσεων αυτών. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τους χειρουργούς παίδων κ.κ. Μαρινόπουλο Ιωάννη και Πραντσούδη Ευριπίδη, ο οποίος συντόνισε και την συζήτηση.
Η ραγδαία εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών στο χώρο της ιατρικής οδηγεί σε εντυπωσιακά επιστημονικά επιτεύγματα. Η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών, η χρήση της τεχνολογίας και η ανάπτυξη νέων χειρουργικών μεθόδων δημιουργεί νέες καινοτόμες οδούς που διασφαλίζουν την επιτυχή έκβαση του χειρουργείου σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος, μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας και επιτυγχάνεται γρηγορότερα η μετεγχειρητική ανάρρωση των μικρών ασθενών.
Η ενημέρωση και η πληροφόρηση γύρω από τις συχνότερες χειρουργικές παθήσεις της παιδικής ηλικίας συνδράμουν στην έγκαιρη διάγνωσή τους καθώς και στο σωστό χρόνο αντιμετώπισής τους.
Τα παραπάνω και άλλα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες, αναπτύχθηκαν από καταξιωμένους ειδικούς στην εκδήλωση.
                                                                                    Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.