1 Απριλίου 2012

<< Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ>>

                                    Γράφει: Ο Νικόλαος  ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                                                           Υποσ/γος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Τις τελευταίες ημέρες <<παίζει>> συνεχώς και ιδιαίτερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν αποφασίσει; να το επιλύσουν, με δηλώσεις επί δηλώσεων, με αστυνομικές εξορμήσεις και με σχεδιασμούς για χώρους κράτησης -φιλοξενίας των λαθρομεταναστών σε ανενεργά στρατόπεδα ανά την επικράτεια. Η Ελληνική κοινή γνώμη εκφράζει σκεπτικισμό, επιφυλάξεις, αλλά και μεγάλη επιθυμία, για την επίλυση η αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού εθνικού, κοινωνικού και οικονομικού θέματο, αλλά και ερωτηματικά, αν δηλαδή η σπουδή για την αντιμετώπισή του  είναι προεκλογικού χαρακτήρ, ενώ μετεκλογικά, το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων θα έχει <<επανακαταληφθεί>> από τους Αφροασιάτες <<εισβολείς>>. Την 2/9/08 και 30/5/09 σε σχετικά έντυπα σχόλιά μου, με το αντικείμενο, είχα αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα. Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκα απόλυτα για το αναφερόμενο μείζον ζήτημα. Κατά το παρελθόν και σήμερα, αρκετά ειπώθηκαν και διάφορα γράφηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για το οξύτατο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.

Προσωπικά θα καταθέσω εκ νέου τις απόψεις μου, στην προσπάθεια να συμβάλω στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος, το οποίο μας πλήττει και έχει συνέπειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές.  

 Εθνικά μας πλήττει, γιατί με την γεωμετρική πληθυσμιακή αύξηση των μεταναστών νεαρής ηλικίας, αλλοιώνεται ο εθνικός μας χαρακτήρας σταδιακά, ως εθνικής οντότητας. Αν συνεχισθεί, - που θα συνεχισθεί,μέσω των γνωστών λαθρεμπορικών κυκλωμάτων και της αφανούς στήριξης γειτονικών μας κρατών,-- η ραγδαία εισβολή στη χώρα μας τριτοκοσμικών μεταναστών, θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον εθνικός κίνδυνος με ανυπολόγιστες εθνικές συνέπειες στην υπόστασή μας, ως Έθνους. 

Κοινωνικά μας πλήττει, γιατί επέρχεται ταχεία μεταβολή των κοινωνικών μας δεικτών, στις κοινωνικές μας σχέσεις, στην κοινωνική μας υπόσταση, στο κοινωνικό μας status, ενώ επιπρόσθετα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται διάφορες μορφές <<ποσοτικής και ποιοτικής>> εγκληματικότητας. Οικονομικά μας πλήττει, γιατί εμφανίζεται η παράνομη <<μαύρη>> εργασία , με την ανασφάλιστη απασχόληση και οικονομική εκμετάλλευση των αλλοδαπών μεταναστών σε χειρωνακτικές εργασίες, με ορατή συνέπεια οι Έλληνες εργαζόμενοι να υφίστανται απώλειες θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο το εφιαλτικό σημερινό πρόβλημα της ανεργίας. Ακόμη επανακάμπτουν ξεχασμένες ασθένειες και το Ελληνικό Κράτος αναγκάζεται να δαπανά τεράστιους οικονομικούς πόρους,- σε δύσκολες εποχές,- για την νοσοκομειακή περίθαλψη των μεταναστών, σε βάρος βέβαια των Ελλήνων, οι οποίοι <<αυξάνουν τον οβολόν τους>>, για περίθαλψη υγείας, η οποία όμως επιδεινώνεται συνεχώς, λόγω των προεκυψάντων συνθηκών των μνημονίων. Το Αφροασιατικό παραεμπόριο <<σκοτώνει>> καθημερινά το νόμιμο εμπόριο, καταστρέφοντας μία κοινωνική τάξη, ενώ τα <<φανάρια>> των δ/σεων στις πόλεις έχουν <<μπουκώσει>> από επαίτες. Πολιτιστικά  μας πλήττει, γιατί οι προερχόμενοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες, δεν μπορούν και δεν επιθυμούν να συγχρωτιστούν με την ελληνική κοινωνία, λόγω ισχυρών θρησκευτικών διαφορών και πεποιθήσεων, διαφορετικών ηθών και εθίμων, διαφορετικής σκέψης και κουλτούρας και γενικότερα τελείως διαφορετικού τρόπου ζωής.                ---Τι πρέπει να γίνει ; --

Κατ αρχή, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση του προβλήματος, δεν πρέπει να γίνει ούτε αποσπασματικά, ούτε πρόχειρα, απλά και μόνο για τη δημιουργία κλίματος εντυπώσεων, ούτε βέβαια το επί σειρά πολλών ετών διαχρονικό πρόβλημα δεν θα επιλυθεί εντός μερικών ημερών.... 

Απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και συστηματική προσπάθεια, χωρίς υπεκφυγές, λαϊκισμούς, υπερβολές και ερασιτεχνισμό.
Συγκεκριμένα.

1. Είναι επιτακτικά αναγκαία η <<περίφημη>> πολιτική βούληση . Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ΑΠΑΙΤΕΙ πλέον αντιμετώπιση του προβλήματος. <<Πολιτικό κόστος>> από εδώ και πέρα θα επωμίζεται ο πολιτικός φορέας ο οποίος είτε θα εθελοτυφλεί, είτε θα αδιαφορεί, είτε θα λαϊκίζει, είτε θα είναι άτολμος.

2. Επίσπευση της ενίσχυσης με υλικοτεχνικά μέσα και έργα των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας, για την αποτροπή λαθραίας εισόδου μέσα στο Ελληνικό έδαφος των μεταναστευτικών <<κυμάτων >>.

3. Άμεση επαναπροώθηση και επαναπατρισμός στις χώρες προέλευσης -τις οποίες δηλώνουν -, οι παράνομοι  αλλοδαποί, είτε δια θαλάσσης, είτε αεροπορικά. Αυτό τούτο ασφαλώς και είναι δύσκολο, με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που <<έχουν καταλάβει>> την Ελλάδα, αλλά είναι εφικτό. Ο ένας τρόπος είναι μέσω της εθελοντικής απέλασής των , αφού πρώτα προηγηθεί λεπτομερής και <<καταιγιστική>> έγγραφη και προφορική  ενημέρωσή, των δια των Μ.Μ.Ε. Ο δεύτερος τρόπος, -με την οικονομική συνδρομή, της Ε.Ε.- είναι  εκ των πραγμάτων ο διοικητικός τρόπος απέλασης στις χώρες δήλωσής των , η εξακρίβωσης της χώρας καταγωγής των, από τις Ελληνικές Αρχές, δια γλωσσολόγων, εθνολόγων ειδημόνων, η άλλων τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων,γιατί δηλώνουν ψευδή στοιχεία, αφού έρχονται <<δασκαλεμένοι>>.  

4. Ποινικές και βαριές οικονομικές κυρώσεις,- ακόμη και δημεύσεις προσωπικών περιουσιακών στοιχείων,- σε ημεδαπούς οι οποίοι είτε εκμεταλλεύονται εργασιακά, είτε εκμισθώνουν,η επινοικιάζουν κατοικίες με σκοπό τη διαμονή παρανόμων μεταναστών.

5. Κράτηση των λάθρα εισερχομένων μεταναστών, σε ειδικά κέντρα κράτησης-φιλοξενίας αλλοδαπών, για τη διαδικασία της άμεσης απέλασης,ευθύς αμέσως μετά την  σύλληψή των  Τα ειδικά αυτά κέντρα θα πρέπει να πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις κράτησης, μετά από ορθή αξιολόγηση και σαφώς με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, καθόσον σήμερα με τις δηλώσεις πολιτικών η τοπικών παραγόντων ισχύει η παροιμία ....<<μακριά από την πόρτα μου και ας είναι και στου γείτονα....>>.

6. Νομιμοποίηση όσων αλλοδαπών διαβιούν επί σειρά ετών στην Ελληνική επικράτεια , εργάζονται, σπουδάζουν, έχουν αποκτήσει οικογένειες και είναι ομαλά ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο και σύστημα, γιατί αντικειμενικά είναι εξωπραγματικό και κοινωνικά <<ανισόρροπο>> να εκδιωχθούν μετά από μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα και στο Ελληνικό γίγνεσθαι.

Το δημοσιονομικό μας πρόβλημα, ενδέχεται......κάποια στιγμή στο άμεσο η απώτερο μέλλον να κατορθώσουμε να το επιλύσουμε και να αναστρέψουμε θετικά. Το μεταναστευτικό όμως πρόβλημα αν δεν το αντιμετωπίσουμε ΣΗΜΕΡΑ με τη δέουσα σοβαρότητα, στο μέλλον, με μαθηματική ακρίβεια , θα μας α φ α ν ί σ ε ι , σαν έθνος και σαν λαό.

Ο πρόγονός μας Μέγας Αλέξανδρος, όταν διαπίστωσε ότι ο Γόρδιος δεσμός  ήταν αδύνατο να λυθεί  με τα χέρια, η άλλο τρόπο, τον έλυσε χωρίς χρονοτριβή, με το ξίφος. Απαιτούνται λοιπόν άμεσες λύσεις, μέσα στα ανθρώπινα και δημοκρατικά μας όρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.