17 Ιουνίου 2012

Απάντηση κ.Κεφαλογιάννη σε άρθρο-πρόταση κ.Μουντζούρη Σωτηρίου.


Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του τ.Υπουργού και νυν Βουλευτή  της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη,στο άρθρο του αγαπητού μας συναδέλφου κ. Μουντζούρη Σωτηρίου "Εγκληματικότητα: Εθελοντική «επιστράτευση» Αποστράτων Αστυνομικών", το οποίο αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας και δημοσιεύθηκε στη τοιπική εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", ο οποίος  -όπως φαίνεται-  είναι πολύ καλά  ενημερωμένος για θέματα εθελοντισμού των Αστυνομικών στις Η.Π.Α. και  καταθέτει την άποψή του και την πρότασή του.

 

Αγαπητέ Κύριε Μουτζούρη,

Η πρόταση σας για τη σύσταση εθελοντικού σώματος παρακολούθησης/αποτροπής εγκληματικών ενεργειών από συνταξιούχους αστυνομικούς είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πολύ πιθανόν να αποτελέσει την λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και ταυτόχρονα στην αποτροπή δημιουργίας αυτόκλητων  «προστατών» του πολίτη.

Η ιδέα αυτή έχει πολύ επιτυχημένη εφαρμογή στις δυτικές χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ (σύστημα CRIME WATCH).

Απαιτείται βέβαια σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά από ανάλυση όλων των παραμέτρων της πρότασης. Η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πέραν του συστήματος «επιστράτευσης», εξοπλισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των εθελοντών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όσοκαι τη τακτική ενημέρωση/εκπαίδευσή τους από ειδικούς επιστήμονες καιαξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των πρώην στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πρόθυμα θα προσέλθει και θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους στοκοινωνικό σύνολο. Πρέπει όμως ο εθελοντισμός να διδαχθεί και στα σχολεία μας στα πλαίσια της επαναφοράς του μαθήματος της αγωγής του
πολίτη. Δυστυχώς πολλές εθελοντικές προσπάθειες έχουν μικρή συμμετοχή ακόμα από το κοινωνικό σύνολο.

Στη νέα Βουλή θα προτείνω το θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μανώλης Κ.  Κεφαλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.