5 Ιουνίου 2012


 
Γράφει: Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
                     Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δείκτης της <<ποιοτικής>> εγκληματικότητας, σε σχέση και σε βάρος του αγαθού της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών έχει αυξηθεί δραματικά. Χωρίς ανεδαφικές, βαθυστόχαστες, φιλοσοφικές και ακαδημαϊκού τύπου αναλύσεις για την ουσία του θέματος , η κοινή πεποίθηση και λογική με τη βοήθεια των συγκριτικών στοιχείων , συγκλίνει στην άποψη ότι η αύξηση των δεικτών της <<βαριάς>> εγκληματικότητας έχει <<βοηθηθεί>> από τρείς βασικούς παράγοντες ,- πέραν των επιμέρους παραγόντων,- οι οποίοι έχουν συντελέσει στην επιδείνωση μιας εξελισσόμενης κατάστασης <<επί τα χείρω>>.

Η πρώτη βασική αιτία οφείλεται στην ανεξέλεγκτη εισβολή στη χώρα μας σκληρών αλλοδαπών κακοποιών , οι οποίοι αβίαστα διαπράττουν <<κατ επάγγελμα>> σοβαρές κακουργηματικές πράξεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων , <<κάνοντας πάρτη>> . ...

Η δεύτερη αιτία εστιάζεται στο <<καθεστώς ατιμωρησίας>> των ενόχων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας, δεν <<ορρωδούν>> στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, γνωρίζοντες πολύ καλά ότι θα   τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα και αυτό τούτο αποτελεί <<εν τοις πράγμασι>> ουσιαστικό κίνητρο για ....λαμπρή σταδιοδρομία.

Η τρίτη ουσιώδης αιτία έχει να κάνει με την αποσύνθεση του Κράτους και της λεγόμενης κρατικής <<μηχανής>>, με την διάλυση αξιών, θεσμών και αρχών, την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης, τον αποσυντονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την ευθυνοφοβία, την περίεργη αντίληψη της πραγματικότητας, την ανυπαρξία σταθερού κυβερνητικού σχήματος και τον ερασιτεχνισμό <<πολιτικών μάγων >> γύρω από τα θέματα ασφαλείας των πολιτών.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας πολίτης , αν δεν αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα, και υπευθυνότητα, αν δεν αντιμετωπισθεί το μείζον θέμα της εισαγόμενης εγκληματικότητας, μαζί με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση , αν δεν αναμορφωθεί η σχετική νομοθεσία με βάση  τις επικρατούσες συνθήκες, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η ελληνική κοινωνία στο άμεσο μέλλον θα βιώσει χειρότερες καταστάσεις. Η αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού φαινομένου μας αφορά όλους. Η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της 17 Ιουνίου, με ισχυρή βούληση και στρατηγικό σχεδιασμό, θα πρέπει να εντάξει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, μαζί με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει συνάμα το οικονομικό δράμα, μαζί με το χάος της ανασφάλειας. Έχει κατά το κοινώς λεγόμενο, <<φρικάρει>>.

Οικονομική δαπάνη και σπατάλη χρημάτων δεν απαιτείται από το Κράτος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν απαιτείται ούτε καν η διάθεση ενός ευρώ. Το μόνο που απαιτείται είναι αποφασιστικότητα και θέληση. Απαιτείται ένας κυβερνητικός <<τσαμπουκάς τύπου Ταγίπ Ερντογάν>>, [και ας μη μας κακοφαίνεται]-.

 Η Ελληνική κοινωνία αναμένει, εύχεται, ελπίζει ακόμη, προσδοκά ακόμη και θα κρίνει. Η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις επερχόμενες εκλογές θα έχει τεράστια ευθύνη,γιατί σε διαφορετική περίπτωση,- χωρίς καταστροφολογική εκτίμηση, αλλά μόνο ρεαλιστική,-  η αλληλουχία των γεγονότων, με την εξελικτική πορεία της κατάστασης, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα αντικοινωνικά φαινόμενα ακραίων επιθετικών εγκληματικών συμπεριφορών και εκ των πραγμάτων θα επιφέρει αντίστοιχα αναγκαστικές συμπεριφορές αυτοάμυνας, η ακόμη και αυτοδικίας, οδεύοντας ολοταχώς προς μία εγκληματικότητα τύπου Λατινικής Αμερικής. -Ας το <<παλέψουμε>> για να το αποφύγουμε...Είναι στο χέρι και στην ευθύνη σου επόμενη κυβέρνηση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.