20 Αυγούστου 2012

Όχι συνένοχοι στο...έγκλημα



  






Γράφει το μέλος του Συνδέμου μας,
     Σωτήριος Αθαν.Μουντζούρης

΄Ενας απλός έλεγχος της Αστυνομίας,έλεγχος ρουτίνας όπως λένε οι αστυνομικοί,κατέληξε σε  πρώτη διεθνή είδηση σε όλα τα  ΜΜΕ του κόσμου (Ευρωπαϊκά, Αμερικανικά, ίσως  και Αφρικανικά) και χρειάσθηκε η  κατεπείγουσα αποστολή διμοιρίας των ΜΑΤ από την Αθήνα για  την ολοκλήρωση του ελέγχου, προχθές 18 Αυγούστου, στην νήσο΄Υδρα.
Το περιστατικό αυτό της ΄Υδρας-το οποίο δεν είναι μοναδικό βέβαια,αλλά  λόγω της δημοσιότητας  έλαβε αυτές τις διαστάσεις-καταδεικνύει την νοοτροπία του ΄Ελληνα  ως προς την εφαρμογή  του νόμου και την προσαρμογή του στην νομιμότητα.
Πως,στα αλήθεια,μπορείς  να υποστηρίξεις στα διεθνή  ειδησεογραφικά πρακτορεία, που πλέον διαθέτουν και αποδεικτικό υλικό τα ρεπορτάζ τους, ότι όσα μας καταμαρτυρούν οι Ευρωπαίοι και οι  υπόλοιποι λαοί της γής δεν είναι συνωμοσία, υπερβολές και σκηνοθεσία για να μας αφανίσουν δήθεν  από …προσώπου της γής;
Ποιος  Έλληνας  (και ας μη ταξίδεψε στα νησιά μας για ολιγοήμερες διακοπές) δεν είναι αυτόπτης μάρτυρας και παθών του αδικήματος της φοροδιαφυγής και -σε πολλές περιπτώσεις-συνένοχος και συνεργός στην τέλεση του αυτού αδικήματος και ο ίδιος;
Καίτοι οι πάντες γνωρίζουν την έκταση της φοροδιαφυγής και σχεδόν όλοι υπήρξαμε θύματα (ή και συνεργοί ακόμη),εν τούτοις είμαστε πρόθυμοι, όπως οι Υδραίοι, να αντισταθούμε  στα όργανα του κράτους που  εντέλλονται την εφαρμογή των νόμων.
Στην πραγματικότητα επιβραβεύουμε τον παράνομο (τον κλέπτη, διότι κλέβει χρήματα από το κράτος),όταν  η πράξη του αυτή μας αφήνει εντελώς ασυγκίνητους και ταυτόχρονα μας οδηγεί στην  έμπρακτη συμπαράστασή του, αφού είμαστε πρόθυμοι να τον υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε προσωπικό μας κόστος (να  προπηλακίσουμε τους ελεγκτές αστυνομικούς ή εφοριακούς και να  ταχθούμε αναφανδόν υπέρ των  παρανομούντων, που διεκδικούν  δυναμικά το δικαίωμά τους στην παραοικονομία και στην καταπάτηση των νόμων του κράτους) !!
Αυτό είναι κάτι που εντυπωσιάζει και χρειάζεται ειδική ανάλυση από ειδικούς επιστήμονες.
Η αλήθεια είναι ότι, η χώρα μας ευρίσκεται σε ειδικές  οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να αποφύγει την χρεοκοπία και την κοινωνική απορρύθμιση. 
Ο ελληνικός λαός με υπομονή και αξιοθαύμαστη αντοχή ανέχεται  τα δυσβάστακτα  οικονομικά μέτρα και εύχεται η χώρα να ορθοπεδήσει.
Σύμφωνα με τους Κυβερνώντες η  κύρια αιτία επιβολής των σκληρών μέτρων είναι η μεγάλη έκταση της φοροδιαφυγής, η περιστολή της οποίας θα οδηγήσει αυτομάτως σε ελάφρυνση των αγρίως φορολογουμένων ελλήνων πολιτών και στην μείωση της ανεργίας.
Οι νόμοι υπάρχουν, εκείνο που  χρειάζεται είναι η εφαρμογή τους.Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται οργάνωση του κράτους και έλεγχοι  διαπίστωσης της νομιμότητας.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ,μπορεί να είναι το σύνθημα σήμερα.
Οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν.
Οι παράνομοι φοροφυγάδες ας συμμορφωθούν με τους νόμους της πολιτείας και να παύσουν να εγκληματούν κατά της χώρας αυτή τη συγκεκριμένη  εποχή.
Οι παρανομούντες πρέπει να  τιμωρούνται αυστηρά προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων.Οι πολίτες πρέπει να  συνδράμουν στο έργο των Αρχών (Αστυνομικών και Οικονομικών) και να μην καθίστανται  δια της ανοχής  συνεργοί στο έγκλημα .
Φθηνές δικαιολογίες είναι ανεπίτρεπτες.Η οικονομική κρίση πλήττει τους πάντες και κυρίως τους χαμηλόμισθους, τους φτωχούς και τους αδυνάτους, οι οποίοι δεν φοροδιαφεύγουν και υπομονετικά  πειθαρχούν στους νόμους και στην πολιτεία πληρώνοντας τους φόρους που «γενναιόδωρα» επιβάλλει.
Η πολιτεία να συνδράμει και να ενισχύσει τους Αστυνομικούς στην προσπάθεια αυτή και στα νέα τους καθήκοντα (δίωξη οικονομικών –φορολογικών εγκλημάτων) με οικονομικά μέσα, με τεχνική υποστήριξη και θεσμική θωράκιση.
Η Αστυνομία και μόνον μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στους ελέγχους διότι γνωρίζει το αντικείμενο, διαθέτει έμπειρο προσωπικό από γενικούς ανακριτικούς υπαλλήλους και εγγυάται τον πλήρη, ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο.
Σκοπός δεν είναι η εξόντωση των επαγγελματιών αλλά ο συνετισμός, η παιδαγωγία και η επαναφορά στην νομιμότητα των ασυνείδητων φοροφυγάδων που θεωρούν εαυτούς περισσότερο έξυπνους από τους  νομοταγείς και συνεπείς  συμπολίτες τους.
Κλέπτης δεν είναι μόνο εκείνος που  αφαιρεί εκ της κατοχής του άλλου ξένο  κινητό πράγμα μεγάλης αξίας (λίρες ή χρηματικά ποσά, πυραυλάκατους ή υποβρύχια), αλλά και ο οποιοσδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο αφαιρεί ή δεν αποδίδει  στο κράτος τους οφειλόμενους φόρους.
Οι πολίτες-παρά την  αντίδραση των ελαχίστων της΄Υδρας υπέρ των παρανόμων- απαιτούν να  σταματήσει η διαφθορά, η απάτη, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή «πάση θυσία» και είναι πρόθυμοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της οποιασδήποτε Κυβέρνησης, που θα θελήσει να  αποκόψει το σάπιο  αυτό μέλος της κοινωνίας μας.
Τώρα είναι η ώρα για δράση και αποτέλεσμα. Μικρουπολογισμοί, μικροσυμφέροντα και κομματικοί υπολογισμοί  με σκοπιμότητες πελατειακού-κομματικού χαρακτήρα δεν περνούν.
΄Οσοι δειλιάσουν θα χάσουν,διότι η συνέχιση και η ανοχή αυτών των φαινομένων σημαίνει συνενοχή  στην καταστροφή της χώρας. Και στην περίπτωση αυτή όλοι χάνουν.
 Όχι συνενοχή στο έγκλημα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.