18 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΡΤ.



Διαβάστε την επιστολή του Δικηγόρου Αθηνών Θεόδωρου Β. Σιούφα, προς  τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, σχετικά με το "σχόλιο" της δημοσιογράφου της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" Μαριάννας Τζιαντζή, εναντίον της ΕΡΤ, με τίτλο "Η ΝΕΤ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ BBC ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ".


Κύριον
Νικόλαο Τέλη
Πρόεδρον της ΕΡΤ
Αγία Παρασκευή
                                                                                                                                                                 

Κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα στο χθεσινό φύλλο της «Καθημερινής» το κατάπτυστο σχόλιο/επίθεση της δημοσιογράφου Μαριάννας Τζιαντζή εναντίον της ΕΡΤ με τον τίτλο «Η ΝΕΤ λογοκρίνει σειρά του BBC και προκαλεί», για τον λόγο ότι η ΝΕΤ «έκοψε» ανήθικη σκηνή του επεισοδίου της περασμένης Δευτέρας «Ο Πύργος του Ντάουντον».

Θα ήθελα να ξέρετε ότι εκάνατε άριστα!  Η εν λόγω ελευθεριάζουσα κυρία (και μαζί της και η «Καθημερινή» δυστυχώς, η οποία την φιλοξενεί) θεωρεί ότι πρέπει οι πολίτες αυτής της Χώρας και τα παιδιά μας να παρακολουθούν και τις βρωμιές των άλλων για να παιδαγωγούνται στην αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία (της οποίας είναι προφανής υποστηρίκτρια) είναι όχι απλώς φυσιολογική, αλλά και επικροτητή.

Ο ελληνικός λαός που πληρώνει για την δημόσια τηλεόραση στην πλειοψηφία του δεν έχει όρεξη να βλέπει χυδαιότητες και βρωμιές.  Ακόμη περισσότερο: Επιζητεί και χρειάζεται προστασία από την επιδρομή ανηθικότητος που γίνεται σε βάρος του.  Αλλά και το Κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά, τα οποία βλέπουν τηλεόραση πολύ συχνά αυτήν την ώρα (το πρόγραμμα ήταν στις 10.00 μ.μ. και όχι στις 11.00, ως ψευδώς και εν γνώσει της βεβαιώνει η εν λόγω κυρία).

Μένω ενεός για την «ευαισθησία» αυτής της κυρίας υπέρ των ομοφυλοφίλων των οποίων έγινε αυτόκλητη (??) συνήγορος και την αναισθησία της για τα παιδιά και την γενική ανηθικότητα που έχει επικρατήσει στην κοινωνία, εξ αιτίας του ευδαιμονισμού και της ηδονοθηρίας, μέρος της οποίας είναι και η αναγωγή των σεξουαλικών εκτροπών σε φυσιολογικές.

Με αυτά και αυτά εφθάσαμε στο κατάντημα «πνευματικός» άνθρωπος, ο ζωγράφος Τσόκλης, να δηλώνει από ραδιοφώνου ότι οι βιαστές δεν διαπράττουν κανένα αδίκημα.  Και αυτή η εκδήλωση ποταπότητας να μη στιγματίζεται από την κα Τζιαντζή, ενώ κρίνεται ως λογοκρισία τύπου … Χούντας, η αφαίρεση σκηνής που προσβάλλει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο και καταστρέφει τις ψυχές των νέων.

Αποτελεί εντροπή για την «Καθημερινή» ότι φιλοξενεί στις στήλες της απόψεις ως αυτές της κυρίας. Δυστυχώς, όμως, αποτελεί εντροπή και για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Νίκο Σίμο που έσπευσε σήμερα να απολογηθή στους οπαδούς των απόψεων Βαλιανάτου.  Αισθάνομαι αηδία για το κατάντημα των υπευθύνων ανθρώπων που χειρίζονται ζητήματα αγωγής της ελληνικής κοινωνίας και επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους την πορεία αυτού του Εθνους στο μέλλον, πορεία που προδιαγράφεται, εξ αιτίας αυτής της ηγεσίας, σκοτεινή και αβέβαιη.

Καθ’ όσον αφορά σε σας, Κύριε Πρόεδρε, επιθυμώ ως πατέρας δύο νέων παιδιών που παρακολουθούν προγράμματα της ΕΡΤ, να σας επαναλάβω ότι είναι χρέος σας να μην περιλαμβάνονται στα προγράμματά της σκηνές ανηθικότητος και χυδαιότητος, ως είναι, ιδίως, οι ομοφυλοφιλικές ή ανοιχτά σεξουαλικές.  Ας αφεθούν οι ιδιωτικές τηλεοράσεις να δρουν σε αυτό το πεδίο ελεύθερες. 

Με τιμή,
Θεόδωρος Β. Σιούφας
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.