29 Οκτωβρίου 2012

Μ.Τ.Σ." Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ!!!"


Πολλά μέλη του Συνδέσμου μας, με ανησυχία και προβληματισμό συγχρόνως, ρωτούν για το πως έφτασε το Μ.Τ.Σ.στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση και τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να καταστεί βιώσιμο,ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Πολλά έχουν ειπωθεί-δημοσιευθεί στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο το τελευταίο χρονικό διάστημα,που είναι λίγο ως πολύ γνωστά σ΄όλους μας. Διαβάστε όμως και μία εναλλακτική [ανέφικτη φυσικά] πρόταση συναδέλφου, μέλος του Συνδέσμου μας,έτσι για να γλυκάνουμε λίγο το πόνο μας...... 

Γράφει λοιπόν.
 
"Είναι απλά τα πράγματα. 
Εδώ ισχύει εκείνο το περίφημου του Πάγκαλου. «Μαζί τα φάγαμε», με μία μικρή παραλλαγή…. «Εμείς,τελικά,τα φάγαμε».

'Ετσι είναι,δυστυχώς.
Οι Στρατηγοί αποφάσιζαν για τον εαυτό τους.΄Αδειασαν το Ταμείο με τα αποθεματικά που έπρεπε να υπάρχουν για τις μελλοντικές γενεές ασφαλισμένων (εν ενεργεία συναδέλφους), έφαγαν και το Β.Ε.Α. (προικοδοτήσεις) και ΤΩΡΑ, καλούνται οι τότε ασφαλισμένοι (εμείς οι νεότεροι  συνταξιούχοι) να πάρουμε μειωμένα  μερίσματα,κατά 50%, ενώ οι πριν από μας τα παίρνανε ΑΥΞΗΜΕΝΑ κατά 50%!!!!!!.

Τώρα θα τα επιστρέψουν;
Αν, βέβαια μπορούσε να γίνει αυτό το Μ.Τ.Σ. θα παρουσίαζε  πλεόνασμα  1 δις ευρώ.!!!!
Ιδού η απόδειξη.
Πάρτε χαρτί και μολύβι:
Κάντε ένα πολλαπλασιασμό το 45.000 μερισματούχοι (συνταξιούχοι) Χ 100 (αυξήσεις  αλόγιστες στο μηνιαίο μέρισμα,τουλάχιστον) και ακολούθως πολλαπλασιάστε το με το 12 μήνες και στη συνέχεια με το 15 χρόνια  (έτη,1995-2010) για να ιδείτε τι ποσό βγαίνει……!!!!!!
Αυτά είναι τα χρήματα που λείπουν......."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.