18 Οκτωβρίου 2012

"Υποκατάστημα Λάρισας του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών "



Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Λάρισας κ. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ Απόστολος, επισκέφθηκε το Υποκατάστημα Λάρισας του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών [αυτός είναι ο σωστός τίτλος και όχι Στρατιωτικό Φαρμακείο Λάρισας], όπου και ενημερώθηκε από τους αρμοδίους για την πορεία του έργου. Δήλωσε δε, ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τους  ενεργεία συνάδελφους του στρατού για να είναι έτοιμο εντός του μηνός Οκτωβρίου.
Σε πρώτη φάση σας ενημερώνουμε:
(1).Η διαδικασία συνταγογράφησης από τον γιατρό παραμένει η ίδια.
(2).Θα υπάρχει μηχάνημα παραλαβής αριθμού προτεραιότητας.
(3).Το πρόγραμμα θα μετατρέπει αυτόματα τη συμμετοχή από 25% σε 5%, δηλ [αν παλαιότερα για φάρμακα αξίας 100€ πληρώναμε συμμετοχή 25€, τώρα θα πληρώνουμε μόλις 5€) και από 10% σε 0% [αν παλαιότερα για φάρμακα αξίας 100 ευρώ πληρώναμε συμμετοχή 10€ τώρα θα πληρώνουμε 0 €[.
Τυχόν προβλήματα - παράπονα - δυσλειτουργίες, που τυχόν θα υπάρξουν, το πρώτο διάστημα θα συγκεντρώνονται από τα Τοπικά Συμβούλια των Ενώσεων Αποστράτων και θα γίνεται προσπάθεια επίλυσης απ’αυτούς συντονισμένα.
Παρακαλώ να αποφεύγονται προστριβές με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
Εννοείται ότι δε χρειάζεται να "διαφημίζουμε" το εν λόγω θέμα.
Για ό,τι νεώτερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
Παράκληση ενημερώστε σχετικά και τους συναδέλφους μας που δεν έχουν  Η/Υ για να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.

ΦΕΚ Β’ 1346/25-04-2012 Άρθρο 1ο
1. Οι κατηγορίες δικαιούχων παροχής υπηρεσιών από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία καθορίζονται ως εξής:
α. Οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί όλων των βαθμών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
β. Οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί όλων των βαθμών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
γ. Οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των υπαγομένων ή εποπτευόμενων από αυτό, Οργανισμών, Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών.
δ. Οι αποσπασμένοι, μετακλητοί και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπάλληλοι, που υπηρετούν και για όσο χρόνο υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με οποιαδήποτε ιδιότητα.
ε. Οι ανάπηροι πολέμου.
στ. Οι απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), πρώην Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, καθώς και το εν ενεργεία ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, που μετέχει ή δικαιούται μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.)
ζ. Τα μέλη οικογενειών των δικαιούχων των ανωτέρω κατηγοριών, τα οποία είναι ασφαλισμένα από αυτούς.
η. Τα μέλη οικογενειών θανόντων Στρατιωτικών, που ήταν ασφαλισμένα από αυτούς και εξακολουθούν να είναι ασφαλισμένα στο ΥΠΕΘΑ.
2. Για τη διάθεση φαρμάκων στους δικαιούχους απαιτείται:
α. Η κατοχή βιβλιαρίων νοσηλείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (για το Λιμενικό Σώμα − Ελληνική Ακτοφυλακή) ή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
β. Η επίδειξη δημοσίου εγγράφου με το οποίο αποδεικνύεται η υπαγωγή στις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτή δεν προκύπτει ευθέως από το βιβλιάριο νοσηλείας.-         
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.