2 Νοεμβρίου 2012

Γράμμα προς ΄Ελληνες Βουλευτές

Διαβάστε το γράμμα ενός ένστολου,που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα, προς τους΄Ελληνες Βουλευτές,το οποίο μας μοιράστηκε κατά τη χθεσινή [01-11-2012] πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία των Αστυνομικών στην Αθήνα [πλατεία Ευαγγελισμού].





2 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι γενικότερο.Ο καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης,π.χ. πληροφορικάριος,με 10 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει λιγότερο από 400 ευρώ το 15νθημερο (δηλ.400+400=800 τον μήνα!!!).
    ΄Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο Λιμενοφύλακας των 1.000 ευρώ ισχύουν και για τον ίδιο τον Καθηγητή κλπ.υπαλλήλους του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που παίρνουν τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα..
    ΄Ενας άλλος ιδιωτικός υπάλληλος σε ιδιωτική εργασία (και είναι πολλοί αυτοί),οικογενειάρχες και παιδιά σε φροντιστήρια με 15 χρόνια δουλειάς παίρνουν 600 τον μήνα και η αβεβαιότης απόλυσής του είναι μεγάλη,αφού "... οι δουλειές δεν πάνε καλά...."
    Πλείστα όσα παραδείγματα.
    Οι Αστυνομικοί συνάδελφοι πένονται,οι συνταξιούχοι ομοίως.Μειώσεις από παντού.Το θέμα δεν είναι να κόψουν λιγότερα από τους μεν ή περισσότερα από τους άλλους.Αυτά είναι συγκοινωνούχα δοχεία.Εάν δηλ. απαλλαγεί μία κατηγορία (αίφνης οι αγρότες) από περικοπή 30 ευρώ,αυτό μετακυλίεται στους συνταξιούχους,με το επιχείρημα ότι αυτοί (οι συνταξιούχοι) δεν έχουν αυξημένες υποχρεώσεις όπως οι εν ενεργεία (διότι τα παιδιά τους μεγάλωσαν κλπ).
    Υπάρχει πρόβλημα.Η λύση είναι μία. Να ανακάμψει η οικονομία με την προοπτική να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις στην κατάσταση του 2009.Είναι δυνατόν;΄Ισως.
    ΄Αλλη λύση δεν φαίνεται.Κάποιος θα πει 'να τα πάρουν από τους έχοντες...".Αυτό είναι αυτονόητο,πρέπει να γίνει.Εάν δεν γίνει,τότε,θα συνεχισθούν οι μειώσεις και ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα επανέλθουν μισθοί και συντάξεις στην προτεραία κατάστασή τους. Ας σκεφθούμε και λίγο τους νέους (Επιστήμονες κλπ) που μας παρουσιάζουν "δυνατά " χαρτιά και ΔΕΝ έχουν δουλειά και είναι άνεργοι σε ηλική ώριμη για γάμο κλπ...!!!"
    Απλά,στην φιλόξενη ιστοσελίδα μας κατέθεσα την (λογική και συνετή,νομίζω) άποψή μου.
    Βεβαίως έχει δίκαιο ο Λιμενοφύλακας.΄Ομως,πείτε μου,έχει άδικο ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να ενισχύσει τον άνεργο γιό του και πρέπει να του μειωθεί περισσότερο η σύνταξή του,ώστε να ..."βγούν τα μέτρα,λογιστικά";Δυστυχώς λογιστική αντιμετώπιση του χρέους γίνεται.
    Είναι ένας "φαύλος κύκλος".Το ζήτημα είναι άλλο.Θα εξέλθουμε από την κρίση;Υπάρχει βούληση των αρμοδίων και ικανότητα των ιθυνόντων;
    Ευχαριστώ
    Σωτ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με το σχόλιό σου Σωτήρη.Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε μπεί σε ένα φαύλο κύκλο και λειτουργεί σ' όλους μας ο λεγόμενος "κοινωνικός αυτοματισμός",δηλ.η μια κοινωνική ομάδα καταφέρεται εναντίον της άλλης.
      Μοναδική μας ελπίδα - όπως σωστά επισημαίνεις- είναι να ανακάμψει η οικονομία της Χώρας και να επανέλθουν οι μισθοί-συντάξεις κλπ στην προτεραία κατάσταση πριν 2009.
      Ολα τ'άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.