13 Νοεμβρίου 2012

2013... Έτος φυγής των ενστόλων!!!!!!!










Του Αντώνη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Αντιπρόεδρος Οικονομικών ΠΟΑΣΥ


Κύμα φυγής των ένστολων με δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και στις συντάξιμες αποδοχές προβλέπει η επόμενη ημέρα  του μνημονίου υπ. αριθ. 3. Αφενός από την περικοπή των δώρων – επιδομάτων (σε όσους τα λάμβαναν ακόμα) και αφετέρου από την επιβολή του νέου χαρατσιού από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα από τις συντάξεις από οποιαδήποτε πηγή (κύρια –επικουρική και μέρισμα) μέσω της κλιμακωτής μείωσης. Επιπλέον όμως για τους ένστολους επιφυλάσσει και μια έκπληξη.

Την μετακύλιση της μείωσης του βασικού μισθού  και στους ήδη ή εν δυνάμει συνταξιούχους. Οι αναπροσαρμογές αυτές  θα επιφέρουν  ουσιαστικά δυο μειώσεις αθροιστικά. Μια από την κλιμακωτή περικοπή που για πρώτη φορά γίνεται επί του αθροίσματος  των συντάξιμων αποδοχών και  μια δεύτερη, από την  μείωση των βασικών μισθών (κατ επέκταση και του ΕΧΥ) πάνω στα οποία προσδιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές.    

Παράλληλα όμως το 2013 διαφαίνεται ότι θα εξελιχθεί και σε έτος «υποχρεωτικής» συνταξιοδότησης, καθώς εκτός από την μείωση των εφάπαξ βοηθημάτων ακολουθεί η  γενική υποχρεωτική διάταξη για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ από την 1.1.2014, η οποία θα εκδοθεί από έως την 31.12.2013 από τον Υπουργό Εργασίας,  χωρίς φυσικά να αποκλείονται  νέες περικοπές.

Η αβεβαιότητα για το τι θα ισχύσει από το 2014 ήδη δημιουργεί τα πρώτα σημάδια του κύματος φυγής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και που θα δικαιώσει εν τέλει τον Υπουργό που εξήγγειλε την μείωση των οργανικών θέσεων του σώματος παράλληλα με την μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Αναμφισβήτητα πρωταρχικώς στόχος του συνδικάτου πρέπει να είναι, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην νέα γενιά, στους νέους συναδέλφους μας,  η πίεση για άμεση υιοθέτηση από την Διοίκηση του Ταμείου  των πρόσφατων αναλογιστικών μελετών (αν και κάποιοι αμφισβητούν την χρησιμότητα τους) με την οποία να προσαρμοστεί η μείωση για τους συναδέλφους μας της πρώην Α.Π. πολύ χαμηλότερα από το 46%   που προβλέπει το μνημόνιο 3 και η κατάπτωση των 31 ετών πραγματικής υπηρεσίας για τους πρώην της ΕΧ πάνω στην προ εξαμήνου πρότασης της ΠΟΑΣΥ.

Στον αγώνα αυτό θα πρέπει να είμαστε επιτέλους όλοι μαζί………..
                                 
                                                                                     ΠΗΓΗ:bloko gr

7 σχόλια:

  1. Οχι πολλές κουβέντες:
    Οι συντάξεις θα διαμορφωθούν ως εξής:
    Στρατηγοί έως 1.800 ευρώ,αναλόγως με τα έτη υπηρεσίας.
    Ταξίαρχοι (δηλ.Αξ/κοί του ΤΕΜΑ )έως 1300 ευρώ,εφ` όσον είχε 35 χρόνια υπηρεσίας.
    Παρακατιανοί (Αστυφύλακες έως και Ανθ/νόμοι)έως 120 ευρώ,εφ΄όσον έχουν 35 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ υπηρεσίας (προσέξτε εκείνο το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ) ΥΠΗΡΕΣΊΑς,ΔΙΌΤΙ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΆΝ ΤΟ χΙΛΙΆΡΙΚΟ.
    πΡΟΣΟΧΉ: τΑ ΠΟΣΆ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΗσ ΜΙΟΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Τώρα,εν αναμονή των νέων πράξεων συνταξιοδότησης,που θα φαίνονται αυξημένες κατά 300-600 ευρώ από τα παραπάνω ποσά των κατατεθειμένων στα Βιβλιάρια καταθέσεως στην τράπεζα που δηλώσαμε.Σημειωτέον ότι στο βιβλιάριο κατατίθενται ΚΑΘΑΡΑ ποσά,αφαιρουμένων των φόρων και κράτηση για νοσήλεια κλπ.
    ΥΤπομονή και υγεία σε ΟΛΟΥΣ.
    Λαρισαίος Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα παραπάνω ποσδά,συνάδελφε θα συμπεριλαμβάνεται και το μέρισα του ΜΤΣ και του ΕΤΕΧ; Και κάτι άλλο,τα λεφτά μας για τα παιδιά (προικοδ΄ότηση) θα τα πάρουμε ποτέ.
    Συνάδελφος από Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ,αναφέρομαι ΜΟΝΟ στις συντάξεις του Δημοσίου,δηλαδή αυτά που μας πληρώνει το Δημόσιο (Γεν.Λογ.Κράτους).Τα Ταμεία είναι ξεχωριστά.Εντός του 2013 θα εκδοθεί απόφαση Υπουργική που θα ανακαθορίζει τα μερίσματα και το Εφάπαξ.
    ΄Ισως να κόψουν και άλλα.Πάντως το ΜΤΣ και το ΕΤΕΧ ( Επικουρικό) θα είναι σχεδόν ισόποσα.΄Αϊντε να έχουν διαφορά 20-30 ευρώ παραπάνω.
    Τα παραδειγματα είναι ενδεικτικά (στο περίπου δηλαδή).
    Μην ξανοίγεσθε.Κάντε οικονομία.Βάλτε κήπια (=κήπους) στα χωριά σας και περιβόλια για να μειωθούν τα έξοδα.Μάθετε τις γυναίκες σας να κάνουν πίτες και πλαστούς ,τραχανάδες (γλυκούς και ξινούς) και πάρτε και κάνα γουρουνάκι για να εξασφαλίσετε τη λίπα,την αλευριά,τα λουκάνικα και τις τσιγαρίδες.!!!!! Και μην γελάτε.Κάντε κουμάντο.Ετοιμάστε και τα παλιά τα σπίτια στα χωριά,γιατί ίσως χρειασθούν και για τους Χειμώνες....!!!
    Λαρισαίος Αστυνομικός (Συνταξιούχος,ασφαλώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις προικοδοτήσεις δεν με απάντησες,συνάδελφε.
    Συνταξιούχος Αστυνομικός από Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Εχεις δίκιο,ξέχασα να απαντήσω γιοα τις προικοδοτήσεις.
    ΄Ηδη άρχισαν να βάζουν χρήματα για τους συναδέλφους που έκαναν αίτηση το έτος 2009.Μπήκε το νερό στο αυλάκι.Θα τα πάρετε τα χρήματα,δεν χάνονται,αρκεί να έχετε να λαμβάνετε και να έχετε και υπομονή στο να περιμένετε.
    Συνταξιούχος Αστυνομικός από Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κανετε λαθος δεν πληρωσαν κανεναν που εκανε αιτηση για προικοδοτηση του 2009 δεν μπηκε το νερο στο αυλακι...λαθος πληροφοριες...!!!εχουν πληρωθει μεχρι δεκεμβριο 2008 και εκρεμουν αιτησεις απο το ιανουαριο του 2009 και σημερα εχουμε 26-1-2013 4 χρονια αναμονη και παμε για 5ο....!!!για γελια ειμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγο υπομονή χρειάζεται συνάδελφοι.Υπάρχει πρόβλεψη καταβολής των ΒΟΕΑ μέχρι και το 2011. Την εκταμίευση των χρημάτων περιμένει το ΜΤΣ -που είναι έτοιμο από πλευράς προσωπικού - για να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής στους δικαιούχους.Πληροφορίες μιλάνε για δύο μήνες περίπου.....
    ΄Ιδομεν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.