21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Σ.Α. & Ε.Δ.



Η μείωση που είδαμε όλοι οι Απόστρατοι στις συντάξεις μας, κατά τη σημερινή [21-12-2012] πληρωμή, οφείλεται στον επανυπολογισμό της σύνταξής μας, σύμφωνα ........ με τους νέους βασικούς μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Για να υπολογίσουμε τη μείωση, θα πρέπει να προσθέσουμε πρώτα και το ποσό που παρακρατείτο (σε 8 μηνιαίες δόσεις), σύμφωνα με το Ν.4051/2012,άρθρο 1ο. Η τελευταία δόση ήταν το Δεκέμβριο του 2012. [Μας είχε αποσταλεί και απόφαση από το Γ.Λ.Κράτους τον Απρίλιο του 2012]. [π.χ. εάν κάποιος έπαιρνε 1.517 € καθαρά και σήμερα πήρε 1.418 €, δηλ. μείωση 99 € και σ΄ αυτό το ποσό προσθέσουμε και τα 31 € της δόσης, βλέπουμε πως η πραγματική μείωση είναι 130 €]. Ακολουθεί και άλλη μείωση από 01-08-201 -πιθανότατα με τη σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου 2013- σε ισόποσες δόσεις [δηλ. σύμφωνα με το ανωτέρω παράδειγμα [5Χ130=650 € ή 163 για [4] μήνες. Σύμφωνα με τα ανωτέρω η σύνταξη για 4 μήνες θα είναι 1.418-163=1255 € στο χέρι]. Επίσης με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, επίκειται και νέα μείωση, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους γενικά. Στη μικτή σύνταξη θα προστεθούν και τα μερίσματα Μ.Τ.Σ.-Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, ακαθάριστα!!!!! και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι θα ξεπεράσουν τα 2000 €, η μείωση θα είναι στη κλίμακα του 15% [ο καθένας μπορεί να υπολογίσει το ποσό της μείωσης στη σύνταξή του]. Το 2014 μας περιμένει και άλλη μείωση (Βλέπε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), λόγω του νέου Ειδικού Μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.-

8 σχόλια:

  1. Εχω την εντυπωση συναδερφε οτι η μειωση αφορα την αυξηση παρακρατησης φορου απο 1/1/2013 και οχι τον επαναυπολογισμο της συνταξης.Την διπλη μειωση των συνταξεων θα την δουμε τον επομενο μηνα αναδρομικα.
    Νικος απο Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε Νίκο οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πρόκειται για επανυπολογισμό της σύνταξης,λόγω μείωσης του Βασικού Μισθού του Ανθυπολαχαγού που είναι η βάση υπολογισμού της σύνταξης και όχι στην αύξηση της φορολογίας.Εν πάση περιπτώσει δεν διεκδικούμε το αλάθητο....΄Ιδομεν...
    Τους συναδελφικούς χαιρετισμούς στα όμορφα Γιάννενα,Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΑ,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ,Η ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ???ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η πρώτη μείωση[Βλέπε επανυπολογισμός σύνταξης λόγω μείωσης Β.Μ.Ανθυπολαχού].Ακολουθεί άλλη αναδρομικά από 1-8-2012,σε ισόποσες δόσεις [ανάλογα το ποσό της μείωσης].Το άσχημο εάν θα συμπερθιληφθούν τα μερίσματα μαζί[Μ.Τ.Σ.-Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.]!!!!!Αυτό πασχίζουμε όλες οι Ενώσεις Αποστράτων να αποφύγουμε.....Διάβασε προσεκτικά τις αναρτήσεις.
      Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος,με υγεία πάνω απ΄όλα.

      Διαγραφή
  4. Όλοι οι συνταξιούχοι είχαν μειώσεις, ΙΚΑ ή Δημοσίου. Επανυπολογίστηκαν και αυτών οι συντάξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,φυσικά και δεν επανυπολογίσθηκαν οι συντάξεις σε Ι.Κ.Α.-ΔΗΜΟΣΙΟ,διότι σε μας [Αστυνομικούς-Στρατιωτικούς],που είμαστε στη κατηγορία των Ειδικών Μισθολογίων,η σύνταξη επαναπολογίσθηκε,ύστερα από τη μείωση του Β.Μ.του Ανθυπολοχαγού στα 875 €, από 899 που ήταν έως σήμερα.
      Οπως γνωρίζεις ο Β.Μ.του Ανθυπολαχού είναι η βάση του μισθολογίου των εν ενεργεία και κατ΄επέκταση των αποστράτων.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.