4 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι κατηγορούν για "πολιτική ανηθικότητα και αγνωμοσύνη" την ηγεσία του ΥΕΘΑ.




Παρέμβαση αποστράτων για έγγραφο το οποίο φέρεται να έχει την υπογραφή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη και περιεχόμενο σχετικό με τις περικοπές των συντάξεων αποστράτων κάνει η ΑΝΕΑΕΔ, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να πιέζει τον υφυπουργό του να το αποσύρει. Η ΑΝΕΑΕΔ επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ,φθάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για "πολιτική ανηθικότητα".

Η ΑΝΕΑΕΔ σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή της επισημαίνει:
“Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος φέρεται να πιέζει τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη, να αποσύρει το έγγραφο που εξέδωσε την 16-11-2012 με στοιχεία Φ.800/23/192150/ Σ. 124. Το απολύτως τεκμηριωμένο αυτό έγγραφο, αναφέρεται στις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων, που προβλέπονται από τον πρόσφατο νόμο Ν.4046/2012 και του ΜΠΔΣ 2013-2016, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες, που επεβλήθησαν στους λοιπούς συνταξιούχους.

Η άδικη και ενδεχομένως παράνομη (αφού αντίκειται στις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας), αυτή μεταχείριση των αποστράτων των Ε.Δ., δηλαδή, η διπλή μείωση των συνταξίμων αποδοχών τους, δεν επιτρέπεται επ΄ουδενί από το Σύνταγμα και είναι απορίας άξιον πως ο θεματοφύλακας αυτού, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το απεδέχθη και οδηγήθηκε στην υπογραφή του.
Πέραν του ότι καθυστέρησε ο κος συνάδελφος, σημερινός Υφυπουργός, να αντιληφθεί την κατάφορη αδικία εις βάρος των συναδέλφων του, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε, ότι το έγγραφο αυτό, έχει σαν αποδέκτες Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ καθώς και τον ΥΕΘΑ, όχι όμως τους καθ΄ύλην αρμόδιους Υπουργούς.

Επίσης, υπενθυμίζουμε στον κ. Υφυπουργό ότι δεν είναι πλέον Α/ΓΕΝ, θεσμό τον οποίο ευόρκως υπηρέτησε, αλλά Υπουργός μίας Κυβέρνησης με αρμοδιότητες,όπως βέβαια και ο Κος Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Κε Υπουργέ Εθν. Άμυνας, ο μόνος τρόπος διάψευσης της πληροφορίας που λάβαμε, δηλαδή της πίεσης που ασκήθηκε από σας για την απόσυρση του εγγράφου, είναι όχι απλά η υποστήριξή του, αλλά σε συνεργασία με τους συναρμοδίους Υπουργούς, η ψήφιση τροποποίησης του σχετικού νόμου, κατά τρόπο που θα αίρει το σύνολο των αδικιών σε βάρος των αποστράτων των Ε.Δ., που με εμπάθεια αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε πολιτικές κυβερνητικές εξουσίες, διαχρονικά.

Καλούμε το ΥΕΘΑ να παύσει επιτέλους την πολιτική «του διαίρει και βασίλευε» που διαχρονικά εφαρμοζόταν από το μεγαλύτερο μέρος των προκατόχων του και τους προπηλακισμούς, τα άδικα μέτρα και επιθέσεις κατά των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ.

Η ανηθικότητα της πολιτικής ηγεσίας σε όλο της το μεγαλείο, φαίνεται από την αγνωμοσύνη που επιδεικνύει, ιδιαίτερα σε βάρος των αποστράτων των Ε.Δ.,τους μόνους εργαζόμενους που επί δεκαετίες επιτελούσαν το καθήκον τους, κάτω από μεσαιωνικό εργασιακό πλαίσιο, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωριών και υπερεργασίας και υπό συνθήκες που απλά τις ονομάζουμε «ειδικές», χωρίς καμία έμπρακτη αναγνώριση αλλά και με μισθούς πείνας.

Οι Έλληνες ε.ε. και ε.α στρατιωτικοί, ουδεμία ιδιαίτερη μεταχείριση, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν. Δεν μπορούν όμως να δεχθούν για ακόμη μία φορά, εις βάρος τους άνιση και μη ανάλογη μεταχείριση. Με δεδομένο ότι, το μισθολόγιο των ε.ε. στρατιωτικών, καθορίζει και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, τότε δεν χωρά ουδεμία άλλη επιπρόσθετη μείωση των
συντάξεων τους. Άλλωστε, και μόνον η λόγω μισθολογίου μείωση στις συντάξεις των αποστράτων, επιφέρει περικοπές της τάξης του 15% έως 18%. Μέχρι που έχετε σκοπό να φθάσετε τις περικοπές!

Κε Υπουργέ ΕΘ.Α., το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. καθώς και των αποστράτων, τυγχάνουν της αποδοχής και εμπιστοσύνης του κυρίαρχου Λαού μας,κάτι που δεν εισπράττουν οι πολιτικές μας δυνάμεις και για τον λόγο αυτό,ενδεχομένως, να επιδιώκεται διαχρονικά η ταπείνωσή και απαξίωσή τους. Σε κάθε δε αντίδρασή τους, να τους προσάπτουν το αμάρτημα της Χούντας, αμάρτημα για το οποίο, ιστορικά, αποδεικνύεται ότι την κύρια ευθύνη είχε η πολιτική εξουσία με την πολιτική που ασκούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Καλούμε τον κ.Υπουργό και τους Υφυπουργούς ΕΘ.Α., καθώς και τους αντιστοίχους του υπουργείου Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, για τη δίκαια και νόμιμη αντιμετώπιση των αποστράτων και για την άμεση αποκατάσταση του σφάλματός τους”.
                                                                                  ΠΗΓΗ: Ον Αλέρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.