16 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΑΞΙΑ: Στην πόρτα εξόδου 7.250 αστυνομικοί εξαιτίας του "νέου" εφάπαξ που μειώνεται κατά 50%...

Συνάδελφοι,
Η απόφαση (υπ’ αριθ. 30854/3809-ΦΕΚ Β’ 3498 από 31-12-2012) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη με την οποία τίθεται πλέον σε νέα τεχνική βάση ο υπολογισμός του εφάπαξ μέσω ενός πολύπλοκου μαθηματικού τύπου από 01-01-2014 έχει προκαλέσει όπως είναι επόμενο αναστάτωση....... στο σύνολο των συναδέλφων μας καθώς με το νέο τρόπο υπολογισμού, το ποσό του χορηγούμενου εφάπαξ μειώνεται κατά 50% περίπου.
Το αιτιολογικό της απόφασης, ότι δηλαδή ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ σε όλους τους τομείς πρόνοιας ήταν επιβεβλημένος λόγω της μνημονιακής δέσμευσης του Ν.4046/2012 για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να εξασφαλισθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα ελλείμματα στους φορείς πρόνοιας, δεν τυγχάνει εφαρμογής και στους τομείς πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ διότι ήδη το ταμείο έχει πάρει αποφάσεις αυτορρύθμισης –όπως αύξηση των εισφορών από 4.5% σε 7.5% χορήγηση του εφάπαξ μετά από 31 έτη πραγματικής υπηρεσίας κλπ. 
Παράλληλα τυχόν εφαρμογή του μέτρου και για το σύνολο των ασφαλισμένων από 1/1/2014, θα σημάνει αυτόματα και την πρόωρη έξοδο από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 7.250 ατόμων τα οποία έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν εντός του 2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 
Μια τέτοια εξέλιξη όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας θα σημάνει αφενός την διάλυση της ΕΛ.ΑΣ. και αφετέρου την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων (πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης). Για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα η Ομοσπονδία μας έχει προγραμματίσει αύριο συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη προκειμένου να εκθέσουμε τα ανωτέρω και να ζητήσουμε την εξαίρεση μας από την εν λόγω απόφαση. 
Παράλληλα καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο να ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση για την τροποποίηση της εν λόγω απόφασης καθότι είναι ο μόνος που δύναται να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί όχι μόνο στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στη Κοινωνία γενικότερα σε περίπτωση που αυτή θα εφαρμοστεί ως έχει. Συνάδελφοι, Για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ. ΒΡΟΥΤΣΗ,καθώς και για οποιαδήποτε εξέλιξη για το θέμα αυτό θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση μας. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.