10 Ιανουαρίου 2013

Οι εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας (Προσοχή! Ποιοι θα μπουν φέτος)

ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας θα καθορίζουν στο εξής τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες τους, αφού οι απόφοιτοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών προσλαμβάνονται αυτομάτως μετά την αποφοίτηση τους. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και, εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε εφαρμογή από το φέτος. Όσον αφορά τις Σχολές Αστυφυλάκων.......... και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Ακαδημία, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα δεχτούν εισακτέους το 2013-2014 και το 2014-2015, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια εξαίρεση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη προσλήψεων. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές κατά τις δύο επόμενες χρονιές θα δεχτούν νέους σπουδαστές, οι οποίοι όμως θα προέρχονται από όσους ήδη υπηρετούν στον Στρατό ή στην Αστυνομία και επιθυμούν να ανελιχθούν σε υψηλότερη βαθμίδα. Η επιλογή των εισακτέων θα πραγματοποιηθεί με εσωτερικούς διαγωνισμούς που θα διεξάγει κάθε σχολή ξεχωριστά. Στόχος είναι να μην επηρεαστεί η υπηρεσιακή εξέλιξη στρατιωτικών και αστυνομικών, ενώ δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και όσοι εισήχθησαν στις σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων κατά τα προηγούμενα έτη. Φέτος,πάντως, αναμένεται να δημιουργηθούν και οι νέες κατηγορίες στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μόνο Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές. Όσοι υποψήφιοι επιλέξουν αυτές τις κατηγορίες πιθανότατα δεν θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και άλλα Επιστημονικά Πεδία. ΠΗΓΗ:Εφημερίδα"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

2 σχόλια:

  1. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Να μην αιφνιδιασθούν τα παιδιά,που δίνουν χρήματα για φροντιστήρια.
    Να καταργηθει το σύστημα αυτό,να επανέλθει το παλιό -περισσσότερο ενισχυμένο με αντικειμενικά,δίκαια και μετρήσιμα κριτήρια-π.χ.Ξένη γλώσσα,ειδικές δυνάμεις,επάρκεια Η/Υ,διπλώματα κλπ. + γραπτές εξετάσεις σε συγκεκριμένη ύλη.Να εξασφαλισθεί το αδιάβλήτο και να γίνεται επιλογή ως προς τα σωματικά προσόντα (ύψος,μυική δύναμη,στηθική περίμετρος κλπ,κατά το Αμερικάνικο σύστημα),εάν θέλουν να κάνουν αστυνομία δυνατή και να μην σκιάζεται ο χωροφύλακας να κυνηγήσει ή να ζητήσει τα στοιχεία του Αναρχικού και του άνθρώπου της νύκτας.΄Ε΅ξω ο κομματάρχης.Ο ικανός,ας είναι ξυποόλυτο παιδάκι από τα άγραφα και την Πίνδο να εισέρχεται αφού είναι ικανός και παλληκάρι.Τελείωσαν τα ψέμματα.
    Συνταξιούχος Αστυνομικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνάδελφε και προσθέτω, ότι πάνω απ΄όλα ο ενδιαφερόμενος να έχει μεράκι να εισαχθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Τελικά, απεδείχθη στη πράξη ότι η είσοδος στην ΕΛ.ΑΣ. με τη μέδοδο των πανελλαδικών,απέτυχε!!!Καιρός είναι λοιπόν να γίνει ενα νέο ξεκίνημα για να πάει μπροστά το Σώμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.