15 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων [ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ,ΕΑΑΑ], συναντήθηκε την 09 Ιανουαρίου 2013 με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ.Ελευσινιώτη στο Γραφείο του κ.ΥΦΕΘΑ, με συμμετοχή και Επιτελών του. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που έλαβαν αναφέρονται κατωτέρω:…….. 
α. Αποφυγή διπλών περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων και μη προσμέτρηση στο προς περικοπή ποσό των Μερισμάτων και των Ε.Κ.Ο.Ε.Μ. Ο κος ΥΦ.ΕΘ.Α απήντησε ότι έκανε ότι έπρεπε να κάνει και η αρμοδιότητα αυτή είναι τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχει πιθανότητα να μην προσμετρηθεί το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ. και 
β. Μη περικοπή των συντάξεων για τους εργαζόμενους αποστράτους για ένα χρόνο, οι οποίοι εξαιρούνται από σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του Γ.Λ.Κ. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε ότι θα αναλάβει σχετικές ενέργειες. 
- Γνωρίζεται επίσης ότι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων σε συνεργασία με το Δ.Σ. των τριών Ενώσεων Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ, Ε.Α.Α.Ν, Ε.Α.Α.Α) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου ΙΙΙ (ν.4033/12), διεκδικώντας την κατάργηση του, και την επιστροφή των αχρωστήτως καταβληθεισών αποδοχών των Μελών τους από την 1η Αυγούστου 2012. 
Τέλος, το Συντονιστικό απεφάσισε την ανάθεση αμισθί καθηκόντων Νομικού του Συμβούλου στον Αντιστράτηγο ε.α. (Δ) Θ. Καρανίσα επίτιμο Πρόεδρο Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Μέλος του Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. 
-Αντιστράτηγος ε.α.               Π. Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ 
-Υποστράτηγος ε.α.               Ε. Δανιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ 
-Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.        Σ. Περβαινάς, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν 
-Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α. Γ. Τζικάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ 
-Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α.ε.α. Κ. Ιατρίδης Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α 
-Επισμηναγός (Ι) Π.Α.ε.α.    Γ. Κασσαβέτης -Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.