9 Ιανουαρίου 2013

Στα χέρια Σαμαρά οι περικοπές των στρατιωτικών!!!!

Συνάντηση με το Συντονιστικό όργανο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να έχει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα -ενδεχομένως ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί αναφορικά ........... με τις ενστάσεις που διατυπώνουν τα εν αποστρατεία στελέχη του στρατεύματος για τις επικείμενες διπλές περικοπές στις αποδοχές τους. 
Αντιδράσεις: 
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένο από τις έντονες αντιδράσεις δεξαμενή ψήφων, η πλειονότητα των οποίων παραδοσιακά πρόσκειται στο κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο σε συνεργασία και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκο, να του ετοιμάσουν και να του παραδώσουν εντός των επόμενων ημερών έναν φάκελο με προτάσεις που θα απαντούν στα προβλήματα των αποστράτων προκειμένου κατά την επικείμενη συνάντηση μαζί τους να είναι ενήμερος για τα θέματά τους -ώστε να έχει κάτι να τους πει-, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό. Την κυβέρνηση ανησυχεί έντονα το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών φορέων των αποστράτων των Ε.Δ. οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό μέσω επιστολών που έχουν αποστείλει, τόσο προς τον κ. Σαμαρά και τους δύο άλλους αρχηγούς κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (Ευάγγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη) όσο και προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και σε όλο τα συναρμόδια για τα θέματά τους υπουργεία, επισημαίνουν ότι δεν θα ανεχτούν περαιτέρω μειώσεις στο εισόδημά τους. 
Επιστολή: 
«Το κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να δεχτεί την ενδεχόμενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων στους οποίους θα περιλαμβάνονται και Ανώτατοι Αξιωματικοί και Επίτιμοι ακόμη Αρχηγοί, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό το Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστράτων Ε.Δ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει δώσει εντολή προς τους συνεργάτες του να αναζητήσουν τρόπους ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών, συνολικού ύψους περίπου 20%. Μέχρι στιγμής, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να βάλει καθόλου «νερό στο κρασί του» εμμένοντας στη θέση του πως οι διπλές μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων στρατιωτικών είναι αδύνατον να αποφευχθούν. 
Χαρακτηριστικό της σκληρής στάσης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης έναντι των πρώην στελεχών του στρατεύματος είναι η έλλειψη κατανόησης που επέδειξε ο κ. Στουρνάρας όταν σε συνάντηση που είχε στις 2 του μήνα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με τον ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκο εμφανίστηκε απρόθυμος να απαντήσει στις αντιρρήσεις που του εξέφρασαν οι δύο τελευταίοι αναφορικά με τις αδικίες που έχουν υποστεί οι απόστρατοι. Να σημειώσουμε πως ανάλογο περίπου κλίμα επικράτησε, άλλωστε, και κατά την προχθεσινή συνάντηση, επίσης για το ίδιο θέμα που είχε εκ νέου ο κ. Κωσταράκος αυτήν τη φορά με τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.    ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.