8 Φεβρουαρίου 2013

Αποποίηση ευθυνών μέσω παραίτησης σε στιγμές κρίσης!!! ΛΥΣΗ ή ΠΑΡΑΛΥΣΗ;

  Γράφει ο Παντελής Μαυροδόπουλος,
Αντιστράτηγος ε.α.,Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα την 5 Φεβ. 2012 στα γραφεία της ΕΑΑΣ, με συμμετοχή 33 Συνδέσμων Τάξεων, Συνδέσμων Όπλων και Σωμάτων, προέδρων Ν.Π.Ι.Δ. και προέδρων 2 παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, με παρουσία των προέδρων της ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, ακούστηκαν πολλές γνώμες και υποβλήθηκαν ανάλογες προτάσεις. Το κλίμα, κάποιες στιγμές, άγγιξε τα όρια της έντασης. Υπήρξαν, ως ήταν φυσικό, και..........>> διαφωνίες και κριτική για το έργο μας, αλλά οι περισσότεροι ομιλητές επεσήμαναν το απλό, απλούστατο “Η ισχύς εν τη ενώσει”, δηλαδή ομόνοια, κοινή προσπάθεια, δυναμική συμμετοχή στον κοινό αγώνα όλων των ε.α. συναδέλφων, που υφίστανται πράγματι, άμεση και άδικη μεταχείριση σχετικά με τα οικονομικά βάρη που τους επέβαλαν οι τελευταίες ρυθμίσεις, κατάσταση υλικής και ηθικής εξόντωσης, αφού οι συντάξεις μας μειώνονται συνολικά άνω του 50%.
- Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ αλλά ταυτόχρονα ως Αξκός ε.α. και σε τελευταία ανάλυση, ως άνθρωπος στον οποίο έτυχε αυτό το τιμητικό βάρος και μάλιστα σε καιρό κλιμακούμενης κρίσης, προσπαθώντας όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, η κατάσταση και τα μέσα που διαθέτει η ΕΑΑΣ, δεν θα κρύψω τη φόρτιση, που με διακατέχει τις τελευταίες ημέρες από τις διάφορες επιθέσεις (φραστικές και μέσω επιστολών από το διαδίκτυο) που δέχτηκα, παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλλα μαζί με το Δ.Σ. της Ένωσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν για τυχόν παραλείψεις, αντιλαμβανόμενος πλήρως το περιεχόμενο των εν λόγω προς το άτομό μου, επιθέσεων. Ίσως και εγώ αν δεν είχα την τύχη να γευτώ από αυτή τη θέση τα γεγονότα, θα έπραττα και θα σκεπτόμουν ανάλογα, μηδενίζοντας το έργο της ΕΑΑΣ, το οποίο όλοι γνωρίζουν έστω και αν κάποιοι το παραβλέπουν σκοπίμως.
- Εκείνο όμως, το οποίο κρίνω ως απαράδεκτο, είναι η αποποίηση ευθυνών μέσω παραιτήσεων ή κριτικής εκ των ένδω ότι, τίποτε δεν γίνεται - παραιτηθείτε - πάλι εκλογές - κάτω ο πρόεδρος κ.ά. Στάση δηλαδή, και συμπεριφορά κάποιων που φαίνεται να εγκαταλείπουν το “καράβι” εν μέσω τρικυμίας προς αποποίηση ευθυνών και μελλοντική επιστροφή. (λευκοί πλέον, ως περιστερές)! 
- Τις όποιες ευθύνες, τις αναλαμβάνω προσωπικά στο ποσοστό που μου αναλογούν. Αλλά η στάση και συμπεριφορά κάποιων, ξεπερνά τα όρια κάθε δεοντολογίας. Χωρίς να μονοπωλώ την αξία του έργου της ΕΑΑΣ. Χωρίς να θέλω να μειώσω κατ’ ελάχιστο, την αξία της δράσης και των στόχων των λοιπών ενώσεων αποστράτων και ΝΠΙΔ που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη συγκέντρωση θα ήθελα να υπογραμμίσω τη ζημιά που θα υποστούμε ως ε.α. Αξκοί, αν η ΕΑΑΣ ατονίσει και υποβαθμιστεί.
Έχοντας επίγνωση αυτών των κινδύνων αλλά και των υποχρεώσεων που ανακύπτουν από την κατάσταση, το χρονικό διάστημα που μου απομένει του ενός έτους περίπου, ως προέδρου της ΕΑΑΣ, θα συνεχίσω με όσους συνεργάτες είναι κοντά μου, πιστεύοντας ότι η παραίτηση οιουδήποτε από τα καθήκοντα του Δ.Σ., αυτή τη στιγμή, όχι μόνο είναι αποποίηση ευθυνών ή κάποια τέλος πάντων λύση, αλλά παράλυση. 
- Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι προτάσεις από την προαναφερθείσα συγκέντρωση επεξεργάζονται και σύντομα θα γίνουν οι απαιτούμενες προτάσεις και ενέργειες, επικειμένης μάλιστα, της συνάντησης των προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.