1 Απριλίου 2013

Μέρισμα ΜΤΣ και τo βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ κατατίθενται 05-04-2013.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ θα κατατεθούν την Παρασκευή 05 Απριλίου 2013, το μεν πρώτο χωρίς μείωση, το δε δεύτερο με μείωση 10%. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εξετάζεται όπως το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ από το καλοκαίρι να κατατίθενται ανά μήνα. Υπόψη ότι τα Ταμεία μας δεν είναι επικουρικά, δεν επιδοτούνται δηλαδή από το κράτος και ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών προέρχεται από τις κρατήσεις των μισθών των εκάστοτε εν ενεργεία συναδέλφων και διανέμονται στους αποστράτους στο πλαίσιο.....>> της αλληλεγγύης των γενεών. Για τον παραπάνω λόγο πρέπει όλες μας οι ενέργειες μας να έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων και να αποτελούν οι ενέργειες των παλαιοτέρων συναδέλφων παράδειγμα προς αποφυγήν. Εννοείται ότι δεν ξεχνούμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του εισαγγελέα επί του γνωστού πορίσματος.-

2 σχόλια:

  1. Απόστρατος Ανώνυμος1 Απριλίου 2013 στις 5:09 μ.μ.

    "Υπόψη ότι τα Ταμεία μας δεν είναι επικουρικά, δεν επιδοτούνται δηλαδή από το κράτος"
    ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ το κράτος υπολογίζει και τα μερίσματα στο συνολικό ύψος της σύνταξης που μας δίνει, και την μειώνει ανάλογα.

    Με ποιο δικαίωμα το έκανε το κράτος; Με ποιο δικαίωμα υπολογίζει στο μέγεθος της σύνταξης μας (άρα και στις % περικοπές στην κανονική σύνταξη) λεφτά που ΔΕΝ μας δίνει το κράτος;

    Αν θεωρεί οτι έχει αυτό το δικαίωμα από όταν επενέβη για την διάσωση του ΜΤΣ, ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. Το κράτος ήταν υποχρεωμένο να διασώσει τον ιδωτικό ΜΑΣ οργανισμό που το ίδιο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είχε καταστρέψει παράνομα(!!!)
    Επίσης,
    το κράτος μας υποχρέωνε με νόμο να δίνουμε εισφορές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο δικό μας ταμείο (ΜΤΣ), θέλαμε-δεν θέλαμε, και ηταν τώρα υποχρεωμένο να κόψει τον κώλο του να σώσει το ταμείο. Γιατί ήταν λεφτά που δεν βάζαμε εμείς σαν "επενδυτές" ούτε κατόπιν δικής μας "ελευθέρας βουλήσεως" αλλά γιατί μας υποχρέωναν με νόμο!

    Η αγανάκτηση μου για αυτό το κρατικό θέατρο παρανομίας, με ετσιθελικές αποφάσεις και "δημοκρατικό αέρα", είναι τόσο μεγάλη που ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν ξέρω τι μου έρχεται να κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.