6 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΣΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014.


ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 750 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 
Με μειωμένο κατά 30% τον αριθμό των εισακτέων και χωρίς βασική προϋπόθεση εισαγωγής το ελληνικό γένος δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι θέσεις για κάθε σχολή θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες αναλυτικά με νέα προκήρυξη. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 23 Απριλίου να έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Η μείωση σε ποσοστό 30% των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων είχε αποφασιστεί εδώ και αρκετούς μήνες κατ’ απαίτηση της τρόικας, που θέλει λιγότερους ένστολους, όπως και δημοσίους υπαλλήλους. Με τη μείωση αυτή, το συνολικό «κούρεμα» των αυριανών αξιωματικών και υπαξιωματικών φθάνει το 55%, αφού ήδη έχουν προηγηθεί δύο «ψαλιδίσματα», 15% το 2012 και 10% το 2011.....>>  
Προβληματισμός: Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στη στρατιωτική ηγεσία, αφού τίθεται πλέον μείζον θέμα στελέχωσης στο μέλλον καίριων θέσεων στο Στράτευμα. Πόσω μάλλον όταν οι όποιες μειώσεις στο προσωπικό δεν ακολουθούν επιχειρησιακό σχεδιασμό,αλλά υπαγορεύονται από δημοσιονομικούς λόγους. Εκτιμάται λοιπόν πως οι θέσεις των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα είναι περίπου 750. Από την προκήρυξη προκύπτει επίσης ότι οι προσπάθειες που έκανε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να επανέλθει το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές δεν καρποφόρησαν, αφού η κυβέρνηση υπέκυψε στις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., που δεν ήθελαν αλλαγές επί του συγκεκριμένου θέματος.  
Αναταράξεις: Είχαν προκληθεί μάλιστα αναταράξεις στη συγκυβέρνηση, αφού 84 βουλευτές της Ν.Δ. είχαν καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά του γένους, για λόγους εθνικούς όπως ανέφεραν, αλλά παρά τη στήριξη από Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες τελικώς το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες λόγω της άρνησης και μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη, όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες για τις στρατιωτικές σχολές πρέπει αφενός να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο μηχανογραφικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή στη σχολή του ενδιαφέροντός τους το αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Σκοπός είναι να περάσουν σε προκαθορισμένο χρόνο τις λεγόμενες προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχοτεχνικές, υγειονομικές και αθλητικές) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια (πλην ομογενών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς άλλη διατύπωση με την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές), έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας και η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών είναι τουλάχιστον κοσμία και δεν έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. (Ε.Τ. 05/04/2013 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: (1). Ο αριθμός των θέσεων θα κοινοποιηθεί με νέα προκήρυξη (συμπληρωματική), μετά την υπογραφή και τη δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων. (2). Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι -ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας. (3). Δεν προκηρύσσονται θέσεις για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) της Πολεμικής Αεροπορίας. (4).Οι υγειονομικές εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Δ.Ι. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει εντός διμήνου προ της ημερομηνίας παρουσίασής τους για τις ΠΚΕ και να είναι νόμιμα επικυρωμένες.
                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.