24 Απριλίου 2013

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους απόστρατους....


Μέσω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ απόστρατους αξιωματικούς κλείνει η κυβέρνηση, προωθώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Όπως τόνισε... χθες στην Ολομέλεια του Σώματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, δεν θα περικόπτεται πλέον η σύνταξη των απόστρατων που αυτοαπασχολούνται από το ποσό των 990 € και άνω, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά από τα 1.980 €. Επίσης μειώνεται κατά 6 χρόνια (από το 53ο στο 47ο) το όριο ηλικίας που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης των αυτοαπασχολούμενων στρατιωτικών συνταξιούχων. Επομένως οι απόστρατοι μπορούν να εργάζονται από τα 47 τους χωρίς να θίγεται η σύνταξή τους κάτω από τα 1.980€.....>> Με άλλη ρύθμιση προβλέπεται ακόμη ότι όσοι εξήλθαν της υπηρεσίας από 1.7.2011 και δεν είχαν λάβει τη μισθολογική προαγωγή που δικαιούνταν λόγω του «παγώματος» των ωριμάνσεων, τη λαμβάνουν αναδρομικά. Αυτό ισχύει εκτός από τους στρατιωτικούς και για όλα τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικούς, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, γιατρούς ΕΣΥ κ.λπ.). Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν από τις μειώσεις στις συντάξεις οι 130 οικογένειες των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε πως το ζήτημα θα εξεταστεί, καθώς έχει αμελητέο δημοσιονομικό κόστος, ωστόσο αποτελεί αρμοδιότητα δύο υπουργείων, γεγονός που περιπλέκει μια ενδεχόμενη άμεση και ταχεία λύση. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Άμυνας, οι οποίες έφτασαν τα 509 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο έχει διαθέσει ήδη 388 εκατ., ποσό το οποίο μέχρι τέλος Απριλίου θα φτάσει τα 455 εκατ. (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 24/04/2013 – Χ. ΙΩΑΝΝΟΥ)

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ Κ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΤΙΠΟΤΑ????ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ "ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο συνέδεσαν με την υπόθεση Δασταυρίδη,για να κάμψουν τις αντιστάσεις μας και τις αντιδράσεις μας.

    Το αποτέλεσμα ποιο είναι;Τελικά μήπως ο Δασταυρίδης κατέστη το εξιλαστήριο θύμα του κόμματος ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ –φαντάζομαι-ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.