23 Μαΐου 2013

Φορολογικές Δηλώσεις έτους 2013.



Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών,οι φορολογικές δηλώσεις φέτος, όπως και πέρυσι, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και όλοι οι Συνταξιούχοι και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, θα βρουν συμπληρωμένες τις φορολογικές δηλώσεις τους, μπαίνοντας στην προσωπική τους σελίδα, στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών Τaxisnet, με τους κωδικούς τους. Οι δηλώσεις τους θα είναι προσυμπληρωμένες, με όλα τα ποσά που έχουν λάβει από την εργασία ή τη Σύνταξή τους. Δλδ θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία που αφορούν:.....>> 
1. Στα καθαρά ποσά από μισθούς και συντάξεις. 
2. Τον φόρο που παρακρατήθηκε. 
3.Τον φόρο που αναλογεί στις αποδοχές ή τις συντάξεις του 2012
ΠΡΟΣΟΧΗ:  
α].Οι μερισματούχοι του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.έχουν λάβει τις βεβαιώσεις των μερισμάτων του 2012 . 
β].Οι μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. θα λάβουν τις βεβαιώσεις των μερισμάτων του 2012 έως στα τέλη Μαϊου ε.έ
γ].Γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών τα προσυμπληρωμένα έντυπα να επεκταθούν και στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών Ταμείων.  
δ].Για τους Συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ μπορούν να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών, αφού επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των Ταμείων τους, ενώ οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα λάβουν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις 
ε].Από φέτος θα υποβάλουν δηλώσεις και όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, με εξαίρεση μόνο τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα.
στ].Η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet θ΄ανοίξει προς το τέλος της εβδομάδας περίπου για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.