24 Μαΐου 2013

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΤΣ - ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24-05-2013.


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση τους μήνες Σεπτέμβριο του έτους 2010 έως και Δεκέμβριο του έτους 2012, τα παρακάτω: 
- Να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή – courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, μέχρι 10 Ιουνίου 2013.....>>  
Να προβούν άμεσα στον έλεγχο των λογαριασμών τους (Γενική ή Αγροτική Τράπεζα), προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν εάν είναι ανενεργοί και σε περίπτωση που απαιτηθεί αλλαγή λογαριασμού, χωρίς καμία καθυστέρηση, να αποστείλουν τον νέο λογαριασμό στο ΜΤΣ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν υφίσταται αλλαγή λογαριασμού να μην αποστέλλεται στο ΜΤΣ εκ νέου ο παλιός λογαριασμός σε φωτοτυπία, καθόσον δημιουργούνται προβλήματα στη ροή της εργασίας. 
- Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των αναφερόμενων στην εν λόγω ανακοίνωση, θέτοντας υπόψη σας ότι λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος τόσο η τηλεφωνική, όσο και η αυτοπρόσωπη επικοινωνία σας με τα αρμόδια όργανα του Ταμείου είναι πολύ δύσκολη.

- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση: 
 Μετοχικό Ταμείο Στρατού Κολοκοτρώνη 13 
               Τ.Κ. 10562 – Αθήνα 
  (Υπόψη Κας Μπασουκέα Σταυρούλας). 
                                                                               ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

36 σχόλια:

  1. kalispera o pateras mou apoluthike anthypastinomos me 27 xronia ego ekana ta xartia mou to martio tou 2011 otan ekleisa ta 25,exo steilei ti forologiki mou enimerotita pote peripou tha paro ta xrimata kai poso na perimeno na einai to poso pleon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,όταν λές πως έστειλες τη φορολ.ενημερότητα,πότε ακριβώς; Υπόψη ότι η φορολογική ενημερότητα είναι ισχύος [4] τεσσάρων μηνών.Οπότε εάν την έστειλε κατά την υποβολή των δικαιολογητικών σου,δεν ισχύει πλέον...Για την καταβολή των χρημάτων,ακριβή ημερομηνία δεν γνωρίζω,αλλά πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι να καταβληθούν,διότι είναι μικρότερος ο αριθμών των δικαιούχων,συγκριτικά με άλλες περιόδους.Το ποσό που θα πάρεις ανέρχεται περίπου στα 10.900 €,το οποίο ενδεχομένως να είναι λίγο πάνω ή και πιο κάτω,διότι δεν γνωρίζω τον Μ.Β. του πατέρα σου. Ο υπολογισμός έγινε κατά προσέγγιση και με βάση τον Μ.Β. του Αστυν.Υποδ/ντή.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κ. Αποστόλη! Σαν να ήξερα κάτι και την Παρασκευή, στις 24/5 πήρα μία "φρέσκια" φορολογική ενημερότητα την οποία απέστειλα την ίδια μέρα το απόγευμα με courier. Πιστεύω πως θα πιστωθούν σύντομα τα χρήματα στο λογοριασμό μου στη Γενική, καθώς έκανα αίτηση το Νοέμβρη του 2010. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια σας και για την υπομονή σας στο να απαντάτε κάθε απορία μας. Σας εκτιμώ πολύ. Σας εύχομαι υγεία και ότι καλύτερο σε εσάς και στην οικογένεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ αγαπητέ μου φίλε για τα καλά σου λόγια.Να είσαι καλά και σε χαίρονται ο γονείς σου.Πολύ καλά έκανες κι έστειλες άμεσα τη φορολ.ενημερότητα και θέλω να πιστεύω ότι έλεγξες και τον λογαριασμό σου στη Γενική Τράπεζα αν είναι ενεργός,σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜΤΣ. Τα χρήματα θα καταβληθούν σύντομα μέσα στο καλοκαίρι,διότι αυτή περίοδος έχει λιγότερους δικαιούχους,συγκριτικά με άλλες περιόδους και ως εκ τούτου είναι ευκολότερη διαδικασία επεξεργασίας των ΒΟΕΑ.

      Διαγραφή
    2. Eixes mipws nea me Ta xrimata file? Giati egw akoma den...

      Διαγραφή
    3. Ακόμη φίλε μου δεν έχουν πιστωθεί χρήματα στους λογαριασμούς.Ο Ιούνιος τελειώνει,οπότε πάμε για Ιούλιο...΄Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου έχει περίπου μια βδομάδα που σταμάτησα να πηγαίνω στη τράπεζα γιατί να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα. Οταν είναι να μπουν, με το καλό ας μπουν δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Σου εύχομαι καλή υπομονή πάντως και σε καλή μεριά όταν τα πάρεις.

      Διαγραφή
  3. κ. Απόστολε καλησπέρα. Έστειλα τα χαρτιά μου την Παρασκευή 31/5/2013 στα κεντρικά στην Αθήνα για το ΒΟΕΑ θα ήθελα να μου πείτε πότε περίπου θα μπουν τα λεφτά και πόσο θα είναι το ποσό εφόσον ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Αρχιφύλακα με 25 έτη. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε,για να υπολογίσω το ΒΟΕΑ που δικαιούσαι,θέλω τα εξής στοιχεία:
      1]. Ημερ.κατάταξης του πατέρα σου στην ΕΛ.ΑΣ.
      2]. Ημερ.Διαγραφής του.
      3]. Μισθολογικό του βαθμό
      4]. Ημερ.κατάθεσης των δικαιολογητικών σου και
      5]. Η ηλικία σου κατά την ημερομ.κατάθεσης των δικ/κών.
      Υ.Γ.Η 31-05-2013 είναι η ημερομ.κατάθεσης των δικ/κών σου ή αποστολή της φορολ.ενημερότητας;

      Διαγραφή
    2. Κ. Αποστόλη καλημέρα, η χρονολογία κατάταξης του πατέρα μου είναι το 1974, έναρξη ασφάλισης του όμως τον Νοέμβριο του 1976. Είχε 23 χρόνια υπηρεσίας συν 2 του στρατού(σύνολο 25 χρόνια).Ημερομηνία διαγραφής του Νοέμβριος του 1999 με τον Μισθολογικό Βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ .Κατέθεσα τα δικαιολογητικά μου έχοντας κλείσει τα 25, στις 10/12/2010 αλλά λόγω λάθους μου ζητήθηκε άλλο ένα δικαιολογητικό τον Φεβρουάριο του 2011. Η ημερομηνία 31-5-2013 που σας ανέφερα είναι της αποστολής φορολογικής ενημερότητας. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την υπομονή σας.

      Διαγραφή
    3. Aγαπητέ φίλε,εάν η αίτησή σου πρωτοκολλήθηκε από το ΜΤΣ μέσα στο 2010 [12ος/2010],το ΒΟΕΑ που δικαιούσαι ανέρχεται στα 10.924 €.Εάν αυτό έγινε αρχές του 2011,δικαιούσαι 8.190 €,λόγω του ότι υπήρξε εν τω μεταξύ μείωση του μερίσματος κατά 25%.
      Θέλω να πιστεύω ότι συνέβη το πρώτο και αυτό βέβαια σε συνάρτηση με την ημερομηνία που υπέβαλες τα δικαιολογητικά σου.Δλδ εάν υπέβαλες τα δικαιολογητικά προς το τέλος Δεκεμβρίου 2010,το πιθανότερο είνα να πρωτοκολλήθηκαν τον Ιανουάριο 2011.΄Ιδωμεν...

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ και εγώ ελπίζω να ισχύει το πρώτο. Πότε περίπου να περιμένουμε τα χρήματα? Θα έχουν μπεί μέχρι Αύγουστο?

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

      Διαγραφή
    6. Nα είσαι καλά φίλε μου. Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειασθείς...

      Διαγραφή
  4. Κύριε Αποστόλη έχετε ενημέρωση ποτε θα μπει το Βοεα του Σεπτεμβρίου; Μετα τις 10/6;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, πιστεύεται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα καταβληθούν τα χρήματα.Ειδικά εσύ που είσαι τον Σεπτέμβριο του 2010, θα είσαι από τους πρώτους.

      Διαγραφή
  5. Επίσης αν γνωρίζετε αν το ΜΤΣ στέλνει απο μονο του χαρτί που πιστοποιεί τι βοεά δώσανε στο δικαιούχο έτσι ώστε του χρονου να το δηλώσουμε στο ε1 της εφορείας! Αν όχι το ζητάμε εμείς; ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την καταβολή των χρημάτων από το ΜΤΣ,θα σου αποστείλει στη συνέχεια ταχυδρομικά και την Πράξη Απονομής ΒΟΕΑ,όπου εκεί θα φαίνεται το ποσό που εισέπραξες,καθώς και το σκεπτικό της Απόφασης για το ποσό που σου χορηγήθηκε.

      Διαγραφή
  6. συνήθως το βοεα καταβάλλεται την επόμενη μέρα της ημερας λήξης των δικαιολογητικών που στελνουμε; τον Ιούνιο πιστεύετε θα δωθεί ο Σεπτέμβρης του 2010; ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ευσταθεί αυτό φίλε μου.Η καταβολή του ΒΟΕΑ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες,ο σπουδαιότερος των οποίων είναι η οικονομική ρευστότητα του Ταμείου...Μην ξεχνάς ότι στις αρχές του 2013 ε.έ.δόθηκαν τα ΒΟΕΑ Οκτωβρίου 2008 και φτάσαμε έως και τον Αύγουστο 2010!Τα δικαιολογητικά δεν έχουν ημερομηνία...λήξης! Η φορολογική ενημερότητα μόνο είναι τετράμηνης ισχύος και γι΄αυτό το λόγο το ΜΤΣ ζητά την επανυποβολή της σ΄όσους δικαιούχους έχει λήξει η ισχύς της...Όντως πιστεύεται ότι μέσα στο Ιούνιο θα εξοφληθούν όλα τα ΒΟΕΑ,όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου.

      Διαγραφή
  7. Υπάρχει κανένα νέο από κάποιον φίλο όσον αφορά την καταβολή του ΒΟΕΑ; Καλό θα ήταν σε όποιον συμβαίνει το παραπάνω να το γράψει για την ενημέρωση όλων μας, αν συμφωνείτε και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το άλλο: γιατί δεν βγάζει το ΜΤΣ μια ονομαστική κατάσταση των δικαιούχων τέκνων; Γιατί τόση μυστικότητα πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Αγνωστο για ποιό λόγο δεν το κάνει αγαπητέ φίλε.Μια φορά μόνο το έκανε κατά την περίδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2009.Δές εδώ:http://www.mts-mod.gr/Downloads/BEA2009.pdf ΄Εκτοτε καταθέτει κατευθείαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαρισμούς των δικαιούχων,χωρίς καμιά ειδοποίηση...

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβα ευχαριστώ. Να σας ρωτήσω κάτι ακόμη: το 2010 όταν έστειλα την αίτηση, το ΜΤΣ μου είχε στείλει ένα χαρτακι με αριθμό πρωτοκόλλου επάνω και μια ημερομηνία. Η ημερομηνία που αναγράφεται στο χαρτακι είναι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης η της πρωτοκολλησης; Ευχαριστω και πάλι.

      Διαγραφή
    3. Είναι η ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκε η αίτησή σου.Πάντως με εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι το ΜΤΣ σε ενημέρωσε!!Δεν το συνηθίζει αυτό και το βρίσκω σωστό,διότι έχει να κάνει με χιλιάδες δικαιούχους και είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία...

      Διαγραφή
    4. Και εμένα με εκπλήσσει καθότι το συγκεκριμένο χαρτάκι δεν το λες και επίσημο, αφού είναι χαρτί για σημειώσεις μικρού μεγέθους συρραμενο σε μια λευκή κολλά η οποία είναι κενή. Πάνω του έχει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία από μια απλή σφραγίδα. Τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    5. Αφού μπήκαν στην διαδικασία να σου αποστείλουν ταχυδρομικά τον αριθμό πρωτοκόλλου,έπρεπε να σου γράψουν και δυο λόγια! Τέλος πάντων,μερικά πράγματα δεν εξηγούνται με τη λογική!!

      Διαγραφή
  9. Κύριε Αποστολή θα παρουμε βοεα οι υπόλοιποι; Ποτε εκτιμάτε για οκτωβριο 2010;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε,ακούγεται έως το τέλος Ιουνίου ε.έ.Ειδικά εσύ που είσαι Οκτώβριο 2010 θα είσαι απο τους πρώτους.΄Ιδωμεν...

      Διαγραφή
  10. Αν αυτές τις μέρες προκυρηχτουν εκλογές, τοτε παγώνει το ΒΕΑ; θα χρειαστεί έγκριση απί τη νέα κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν υφίσταται τέτοιο θέμα αγαπητέ φίλε.Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εκλογές με το ΒΟΕΑ;Το κράτος έχει συνέχεια και οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.Δέν χρειάζεται από την αρχή νέα έγκριση.Η όλη κατάσταση έχει δρομολογηθεί και θα τελειώσει όπως προβέπεται από το χρονοδιάγραμμα. Δέν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων.Δεν χρειάζεται όμως να μπαίνεις στον κόπο να ρωτάς κανέναν,διότι μπορείς να ελέγχεις απο μόνος σου τον τραπεζικό σου λογαριασμό ανά πάσα στιγμή,είτε πηγαίνοντας στο ΑΤΜ της τράπεζας,είτε χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία e-banκikg.

      Διαγραφή
  12. ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.. ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ Η ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. SQIAR (http://www.sqiar.com/solutions/technology/tableau) is a leading global consultancy which provides innovative business intelligence services to small and medium size (SMEs) businesses. Our agile approach provides organizations with breakthrough insights and powerful data visualizations to rapidly analyse multiple aspects of their business in perspectives that matter most.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.