20 Ιουνίου 2013

Αναπροσαρμογή τιμής μεριδίου ΒΟΕΑ από το Μ.Τ.Σ.!


Αποκαταστάθηκε η αδικία ως προς το ύψος του ΒΟΕΑ. 

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΟΧΙ  43,75%, 
ΟΠΩΣ  ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

΄Υστερα από την υπ' αριθ΄1407 τ.Β από 10-6-2013 Υπουργική απόφαση, το ποσό του χορηγούμενου από το Μ.Τ.Σ.ΒΟΕΑ,για όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους, από από την 01-09-2010 έως και 31-12-2012,αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερο από το μέρισμα του 2011......>> Οι δικαιούχοι από 01-01-2013 και εντεύθεν,δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανωτέρω Υπουργική απόφαση.


44 σχόλια:

  1. Κυριε αποστολη εχω κανει χαρτια τον σεπτεμβριο του 2010 που ειχε μερισμα 10,16! τι σημαινει αυτο που βγηκε; οτι θα παρω περισσοτερα η λιγοτερα; η δεν με πιανει τπτ εμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε,το ΒΟΕΑ το δικό σου θα υπολογισθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα του 2010.Η Υπουργική απόφαση το λέει ξεκάθαρα "Το ΒΟΕΑ για τους δικαιούχους από 01-09-2010 έως 31-12-2012,δεν δύναται να είναι μικρότερο,βάσει της τιμής μεριδίου του μερίσματος του 2011". Οι δικαιούχοι του 2011 και 2012 θα εισπράξουν κατά 25% μειωμένο το ΒΟΕΑ τους,αντί 43,75%,λόγω των δύο μειώσεων που είχαν προηγηθεί,το 2011 και 2012.Λύση δίκαια κατά κάποιον τρόπο,διότι οι εισφορές είχαν παρακρατηθεί,σύμφωνα με το ύψος του μεριδίου που ίσχυε τότε.

      Διαγραφή
  2. απο τι καταλαβαινω θα αργησει πολυ να μπει το βοεα μετα απο αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε μην εξάγεις αυθαίρετα συμπεράσματα!
      Απλά,το μόνο που κάνει η Υπουργική απόφαση είναι ότι αποκαθιστά μιά αδικία και αντί για μείωση του ΒΟΕΑ κατά 43,75%,μειώνεται μόνο 25%!Κατά τα λοιπά πιστεύω ότι θα τηρηθεί από το ΜΤΣ το χρονοδιάγραμμα και μέσα στο καλοκαίρι θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα λετε να αργησουν πολυ να τα δωσουν τα χρηματα λογω της νεας ανακοινωσεις.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω φίλε μου.Απλά, με την Υπουργική απόφαση αποκαθίσταται μια αδικία κατά κάποιον τρόπο,λόγω των δύο μειώσεων που έχουν προηγηθεί και αντί για μείωση του ΒΟΕΑ κατά 43,75%-όση ήταν και η μείωση των μερισμάτων-μειώνεται μόνο 25%! Μοιράζεται περίπου η διαφορά,λόγω του ότι οι εισφορές είχαν παρακρατηθεί με το ύψος μεριδίου που ίσχυε προ μειώσεων.

      Διαγραφή
  4. γνωριζετε ποτε θα πιστωθουν τα χρηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έως το τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, υπολογίζεται ότι θα πιστωθούν τα χρήματα στους λοιγαριασμούς των δικαιούχων.Υπόψη όμως ότι κάτι επίσημο δεν υπάρχει...

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, είχα πάει στο ΜΤΣ στα τέλη Μαίου για να καταθέσω την φορολογική ενημερότητα..εκεί με είχαν ενημερώσει και εμένα πως το ποσό θα καταβληθεί μέσα σε 25-30 ημέρες.Για τον φίλο που ρωτάει πότε θα πιστωθούν τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακαρι γτ τα περιμενουμε πως και πως τα χρηματα. ελπιζω μεχρι τελος της βδομαδας που ερχετε να μπουν. ειμαστε νεα παιδια ρε γμτ και οι περισσοτεροι δεν εχουμε δουλεια. ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες που δινετε ειστε πολυ ενημερωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά φίλε μου. Λίγη υπομονή χρειάζεται απ΄όλους σας...Η ουσία είναι ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εξόφληση όλων των ΒΟΕΑ,που είχαν κολλήσει τον Οκτώβριο του 2008!

      Διαγραφή
  7. παιδιά μακάρι να τα παρουμε αυτη τη βδομάδα! ο αδερφός μου πάντως χτες κατάφερε να πιασει γραμμή και η κύρια του είπε γύρω στισ 15/7!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση ειναι μια δικαιη αποφαση ....ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση !!!!
    αν σε καποιο παιδι του μπουν τα λεφτα να ενημερωση εδω το μπλοκο...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας ελπισουμε να ειναι νωριτερα φιλε μου, να σαι καλα που ενημερωσες παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακουγετε οτι μεχρι 5/7 θα κατατεθουν τα χρηματα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι εμαθα κι εγω φιλε.. ελπιζω να μην ειναι ραδιο αρβυλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ ΒΟΕΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλά και διάφορα ακούγονται φίλε μου,αλλά επίσημο δεν υπάρχει κάτι.Πιστεύω όμως μέσα στο Ιούλιο να ξεκαθαρίσει το θέμα...Λίγη υπομονή χρειάζεται απ΄όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.. ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΑΥΤΗΣ Η ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ φίλε για την ενημέρωση.Επομένως είναι διασταυρωμένο πλέον ότι το Α΄15νθήμερου του Ιουλίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς.Υπόψη ότι ΑΤΕ καθυστερεί τις πληρωμές κατά μία εβδομάδα περίπου,έναντι της Γενικής Τράπεζας.Υπομονή λοιπόν λίγες ημέρες ακόμη...

      Διαγραφή
  15. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΟΝΤΩΣ Η ΑΤΕ ΚΑΘΗΣΤΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εμπειρία των προηγούμενων περιόδων αυτό έδειξε αγαπητέ φίλε.Καθυστερεί κατά 7-10 ημέρες περίπου.Λές τώρα ν΄αλλάξει τακτική; Μακάρι,δέν έχω κανένα λόγο για το αντίθετο!

      Διαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ. 5/12/80 ΚΑΤΕΤΑΓΕΙ ΣΤΗ ΣΜΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ 19/03/2013. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ 2/3 ΤΑΧΙΑΡΧΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΙ 26ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε, το ποσό που δικαιούσαι με ηλικία 26 ετών,ανέρχεται στα 14.262 € περίπου και άν πιαστεί το 27ο έτος της ηλικίας σου,τότε δικαιούσαι 14.811 € περίπου.

      Διαγραφή
  17. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΟΙΑΣΤΕΙ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή οι 11 μήνες που γίνονται κανονικά οι κρατήσεις χάνοντε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρακράτηση εισοφορών γίνεται υποχρεωτικά για 25 χρόνια.Τώρα,άν κάποιος εισπράξει το ΒΟΕΑ μετά το 25ο έτος της ηλικίας,δλδ 26,27,28 κ.ο.κ.παίρνει κάποιο τόκο.π.χ.εσύ άν τα έπαιρνες τα χρήματα στα 25,το ποσό θα ήταν 13.714 €,στα 26 14.262 € κ.ο.κ.

      Διαγραφή
  19. http://www.army.gr/files/File/merimna/APODOXES_STRKOY_PROSWPIKOY_1.pdf

    -Διαβάστε στην σελίδα 57-58, λέει για το βοεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 11 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ 14710ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαβάστε και αυτό...σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία...περιμένω κι εγώ βοεα και το έχω ψάξει πολύ.

    http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=141:-27-09-2010&catid=38:proswpiko&Itemid=64

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε αυτό είναι ήδη γνωστό.Δλδ ότι πέραν του 25ου έτος της ηλικίας, όπου κατοχυρώνεται το ΒΟΕΑ,κάθε χρόνο προστίθεται ένα ποσό ως τόκος, έως το 30ό έτος της ηλικίας του δικαιούχου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση...θα κοιτάξω κι εγώ στην γενική να δω τι μπήκε τελικά...

      Διαγραφή
  22. ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΤΟΥ 11 ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΚΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από εκεί που τα υπολογισαμε μαζί κ. Αποστόλη γύρω στα 19700 μπήκανε 14200 περίπου. Μας πετσοκόψανε. Οχι ότι είναι λίγα προς θεού, απλά τόσες κρατήσεις του πατέρα μου ήθελα να ήξερα που πήγαν. Σε καλή μεριά τα χρήματα σε όλους παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ φίλε αυτή η απόκλιση του ποσού υπάρχει,διότι συμπεριέλαβαν [κακώς] και την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010 στη μείωση του 25% που έγινε στο μέρισμα το 2011.Δυστυχώς όμως δεν μπορείς βρείς άκρη... Κάποιοι αποφασίζουν και νομοθετούν ψυχρά και δεν εξετάζουν άν αυτό είναι δίκαιο ή σωστό!΄Εχουμε λοιπόν το εξής παράδοξο,οι δικαιούχοι του Αυγούστου 2010 να πάρουν το ΒΟΕΑ κανονικά και οι του Σεπτεμβρίου,μειωμένο!Τελικά πιό ευνοημένοι εκ των πραγμάτων βρέθηκαν οι της περιόδου 2012.Σε καλή μεριά τα χρήματα φίλε μου.

      Διαγραφή
  24. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ 25% ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ 12. ΓΤ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!! ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΩΡΑΚΙ !!! ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΒΟΕΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 657 Η ΣΤΟ 659 ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια. Το ΒΟΕΑ μπαίνει στον κωδικό "659".Δέν νομίζεις ότι είναι νωρίς να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο;Καλό καλοκαίρι και σε καλή μεριά τα χρήματα...

      Διαγραφή
  26. ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Ε1 ΕΝΤΥΠΟΥ !!! ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.