18 Ιουλίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013

Εμφανίστηκαν οι τόκοι στις φορολογικές δηλώσεις – Πώς θα τους βρείτε, τι θα πρέπει να ελέγξετε.



«Από τις 16/07 και ώρα 16:00 ενημερώνονται σταδιακά τα στοιχεία των τόκων» αναφέρει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis». Έγινε λοιπόν το …θαύμα. Με το που θα μπείτε στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, θα δείτε τον πλήρη πίνακα με τους τόκους που σας έχει …πιστώσει το σύστημα. Δείτε πώς θα συμπληρώσετε τον κωδικό "659". Καταρχήν θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:.....>> Να μπείτε με τους κωδικούς σας στην εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Να μπείτε στο έντυπο Ε1 Να πλοηγηθείτε στον πίνακα "6" όπου και θα βρείτε τον κωδικό "659". Στον κωδικό δεν θα βρείτε συμπληρωμένο κανένα ποσό. Δίπλα όμως στον αριθμό θα δείτε την ένδειξη «για εμφάνιση τόκων πατήστε εδώ». Κάντε κλικ στο σχετικό link Τι θα δείτε Με το που θα κάνετε κλικ θα εμφανιστεί ένας αναλυτικός πίνακας ο οποίος θα περιλαμβάνει: 
1. Τους δύο τελευταίους αριθμούς του τραπεζικού λογαριασμού (σ.σ οι υπόλοιποι εμφανίζονται με αστεράκια για λόγους ασφαλείας) 
2.  Το τραπεζικό ίδρυμα από το οποίο προέρχονται οι τόκοι. 
3.  Το μεικτό ποσό των τόκων που έχουν πιστωθεί. 
4.  Τον φόρο που παρακρατήθηκε 
5.  Το άθροισμα των τόκων
ΠΡΟΣΟΧΗ: $1· Σε περίπτωση συνδικαιούχων, οι τόκοι έχουν πιστωθεί στο πρώτο όνομα του τραπεζικού λογαριασμού. Αν εσείς θέλετε να μοιράσετε το ποσό, θα κάνετε τις αντίστοιχες προσαρμογές. 
Παράδειγμα: Μητέρα έχει κοινό λογαριασμό με τον γιό της. Το 2012, πιστώθηκαν τόκοι 928,74 ευρώ και παρακρατήθηκε φόρος 92,89 ευρώ. Το ποσό εμφανίζεται με τον κλειδάριθμο της μητέρας επειδή το όνομά της εμφανίζεται πρώτο στον τραπεζικό λογαριασμό. Έχει λοιπόν δύο επιλογές. Ή να δηλώσει ολόκληρο το ποσό στον δικό της όνομα ή να το μοιράσει στα δύο ονόματα. Σημασία έχει το πραγματικό γεγονός λένε από το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή σε ποιους ανήκουν πραγματικά οι καταθέσεις. 
$1· Στον κωδικό "659" πρέπει να αναγραφεί το καθαρό ποσό των τόκων και στον κωδικό "433" ο φόρος που παρακρατήθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.