7 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ [τ.Ε.Τ.Ε.Χ.].


Καθορίστηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., προκειμένου ο ασφαλισμένος να δικαιούται μέρισμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το μέρισμα καταβάλλεται στα 65 ή 67 έτη. Η απόφαση αφορά όσους εξήλθαν ή πρόκειται να εξέλθουν της Υπηρεσίας από το 2011 και εντεύθεν:.....>>            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ ΕΔΩ:

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΘΕΜΕΛΙΩΣΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ 21 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ (ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ) ΣΚΑΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ.
    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ.
    -30,5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ (ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟ 2017)ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ Η΄ΤΟ 2017 ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;
    -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;
    -ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (Π.Χ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου συνάδελφος,σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ,η οποία είναι ανηρτημένη και στο ιστολόγιο του Συνδέσμου μας,καθορίζεται ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης, προκειμένου ο ασφαλισμένος να δικαιούται το σχετικό μέρισμα.Εάν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός ετών μετοχικής σχέσης με το Ταμείο, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να αναγνωρίσει [εξαγοράσει] υποχρεωτικά κάποια έτη (μάχιμη 5ετία ή σπουδές ή θητεία), διότι σε αντίθετη περίπτωση το μέρισμα καταβάλλεται στο 65ο έτος της ηλικίας του,για όσους αποχώρησαν το 2011 και 2012 και στο 67ο έτος, για όσους αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από το 2013 και εντεύθεν!
      - Τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης στο ΤΕΑΠΑΣΑ είναι:
      1.Για όσους εξέρχονται το έτος 2011: 26 έτη
      2.Για όσους εξέρχονται το έτος 2012: 27,5 έτη
      3.Για όσους εξέρχονται το έτος 2013: 29 έτη και
      4.Για όσους εξέρχονται το έτος 2014: 30,5 έτη
      - Στο υποθετικό ερώτημά σου,εάν το 2017 που μαζί με την 5ετία,συμπληρώνεις 30,5,θα μπορέσεις να κατοχυρώσεις μέρισμα,δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω με βεβαιότητα,διότι κάτι που ισχύει σήμερα,δυστυχώς δεν ισχύει για αύριο[!].Τα πάντα ειναι ρευστά...
      - Επίσης στις αιτιάσεις σου,περί χορήγησης μερίσματος και εξαίρεσης τρίτεκνων κ.λ.π.,θα σου απαντήσω ότι δεν μπορώ να εξηγήσω παράλογες αποφάσεις με τη λογική!!Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...
      - Τέλος,επειδή το συνταξιοδοτικό είναι καθαρά προσωπικό θέμα,δεν μπορώ να πάρω θέση ή να σου υποδείξω τις περαιτέρω ενέργειές σου,διότι είναι απόφαση ζωής και χρειάζεται ψύχραιρη και καθαρή σκέψη από σένα,πριν προβείς σε οιανδήποτε ενέργεια.
      - Για ευχερέστερη τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΕΑΠΑΣΑ,χρησιμοποίησε το τηλ/κό κέντρο,τηλ. 210-5276700 και ακολούθησε τις ηχογραφημένες οδηγίες ή το e-mail στη δ/νση teapasa@otenet.gr
      - Μην χρησιμοποιείς τα τηλέφωνα των επιμέρους δ/νσεων του ΤΕΑΠΑΣΑ,γιατί δεν απαντούν.
      - Για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, σχετικά με το συνταξιοδοτικό σου θέμα, μπορείς να αποταθείς στην αρμόδια Υπηρεσία του Α.Ε.Α/Κλαδο Οικονομοτεχνικών & Πληροφ/κής:
      α].Δ/νση Οικονομικών:Τηλ. 210-6980727 &
      β] Συνταξιοδοτικά: Τηλ.210-7483681 ή με e-mail στη δ//νση: financial.div@hellenicpolice.gr
      Αγαπητή συνάδελφος για οτιδήποτε χρειασθείς,είμαι στη διάθεσή σου και θα σε παρακαλέσω να χρησιμοποιήσεις το προσωπικό μου e-mail ή το τηλέφωνο.
      Σε χαιρετώ
      Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
      Αποστόλης Γ. Χατζηκωτούλας

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ? - ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,όσον αφορά τον χρόνο αποστολής των ειδοποιητηρίων από το ΤΕΑΠΑΣΑ, για την εξαγορά του χρόνου υπηρεσίας,είναι άγνωστο πότε θα αποσταλούν στους δικαιούχους.Υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν και τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία αππστρατείας ενός εκάστου.Εφόσον έχεις εξαγοράσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις,λογίζεται ως χρόνος πραγματικής Υπηρεσίας και δεν απαιτείται εκ νέου πληρωμή.Βλέπε σχετική Απόφαση ΤΕΑΠΑΣΑ: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%96%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%A1%CE%9E-3%CE%94%CE%9F

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ- ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΟΜΙΖΩ
    ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ? ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩ ΣΤΟ ΤΗΛ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,από πληροφορίες που έχω έχει ξεκινήσει το ΤΕΑΠΑΣΑ την αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων στους ενδιαφερομένους.Τώρα, πότε θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία είναι άγνωστο.΄Οπως καταλαβαίνεις, τα πάντα υπολειτουργούν ή λειτουργούν με βήμα ...χελώνας!! Για περισσότερες πληροφορίες προσπάθησε να έλθεις σε επικοινωνία μαζί τους στο τηλ.210-5276700 και ακολούθησε τις ηχογραφημένες οδηγίες, για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με το αρμόδιο τμήμα.
      Επίσης με e-mail στη δ/νση teapasa@otenet.gr
      - Μην χρησιμοποιείς τα τηλέφωνα των επιμέρους τμημάτων,γιατί δύσκολα απαντούν.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.