.

"ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:2411-103203 & 2410-256836(ΤΗΛ.& FAX),E-MAIL:apoelaslar@gmail.com. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 10.30΄-12.30΄,ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΑΡΓΙΩΝ"

22 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...

[Δραματική ιστορία κοινωνικού προβληματισμού]

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ 
  Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Η σύζυγος είχε πλέον βεβαιωθεί, μετά τις συνεχείς διαρροές χρημάτων από το οικογενειακό ταμείο και μετά από παρακολούθηση της κατάστασης, διαπίστωσε με οδυνηρή έκπληξη, ότι ο αγαπημένος σύζυγός της είχε κρυφές ομοφυλοφιλικές σχέσεις με άνδρα νεαρής ηλικίας, τον οποίο <<έβλεπε>> σε διαμέρισμα της πόλης πού είχε μισθώσει ο ίδιος στο όνομα του νεαρού. Το chock ήταν ιδιαίτερα σκληρό για την γυναίκα πού έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και η οποία μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να το διανοηθεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της, αφού ήταν ένα μυστικό πολύ καλά κρυμμένο από τον σύζυγό της και αφού επιφανειακά ο ίδιος δεν έδινε κανένα δικαίωμα υποψίας. Τα δυο τους παιδιά ήταν στην εφηβική ηλικία και ήταν περήφανα για τον πατέρα τους, ο οποίος τύγχανε κοινωνικής και οικονομικής διάκρισης στην τοπική κοινωνία. Σκέφθηκε κατ΄ αρχή να του μιλήσει η ίδια, η οποία ήταν μία έξυπνη και καλλιεργημένη προσωπικότητα , αλλά κατάλαβε ότι μάλλον θα χειροτέρευε τα πράγματα και ότι δεν θα επιτύγχανε κάτι, αφού το πιθανότερο θα ήταν να διαλύονταν η οικογένεια, με θύματα τα παιδιά τους. Έτσι μετά από ώριμη σκέψη, πήρε την δύσκολη απόφαση και απευθύνθηκε σε στενό οικογενειακό τους φίλο, ο οποίος ως εκ της ιδιότητός του είχε άποψη και επιστημονική γνώση και στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα διέρρεε το ''ένοχο'' μυστικό. Στην μυστική συνάντησή τους, αφού του εξιστόρησε την όλη κατάσταση, του ζήτησε την βοήθειά του, για να σώσει το σπίτι της. Ο φίλος της, της γνώρισε ότι την ίδια σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσε να την στηρίξει ψυχολογικά, αλλά δεν θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο, αν το θέμα έπαιρνε τυχόν διαστάσεις. Τότε της συνέστησε να επισκεφθεί τον Αστυν. Διοικητή, λέγοντάς της ότι οι Αξ/κοί της αστυνομίας έχουν πείρα από τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί υπηρεσιακά έχουν ασχοληθεί με πολλά και διάφορα κοινωνικά περιστατικά, είναι εχέμυθοι και κυρίως ο Αξ/κός θα φέρει πιθανότατα αποτέλεσμα. Με το θάρρος και την ελπίδα αυτή, επισκέφθηκε το γραφείο του Διοικητή και του εξήγησε κλαίγοντας την όλη κατάσταση. Ο Δ/τής την άκουσε με προσοχή, την καθησύχασε και της έδωσε συμβουλή να κρατήσει την αυτοκυριαρχία της, ούτως ώστε να μην αντιληφθούν την αλλαγή στη συμπεριφορά τα παιδιά της, που ήταν και σε μία κρίσιμη ηλικία. Της έδωσε κουράγιο, με την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει στο σοβαρό οικογενειακό ζήτημα που προέκυψε σαν ......>>
ατομική βόμβα, για να μη διαλυθεί η οικογένεια. Πραγματικά την επόμενη ημέρα κάλεσε στο γραφείο του υπό εχεμύθεια, τον σύζυγο. Αυτός στη αρχή αρνήθηκε τα πάντα. Υπό το βάρος όμως των αποκαλυπτικών λεπτομερειών, κατάλαβε ότι το ''απόκρυφο μυστικό'', <<έσκασε>> και πλέον εμφανίσθηκε ως ''δήμιος'', απειλητικό για την προσωπική και κοινωνική του υπόσταση και κύρια ως καταστροφικό για μια -κατά τα άλλα-, ευτυχισμένη και καταξιωμένη οικογένεια στον κοινωνικό της περίγυρο. Παραδέχθηκε τα πάντα με λυγμούς και εκμυστηρεύτηκε στον Διοικητή ότι από το ένα μέρος του εαυτού του κυριαρχούσε το πάθος του και από την άλλη μεριά, τον τρόμαζαν και τον παρέλυαν οι εκβιασμοί και απειλές του νεαρού, ότι έχει στοιχεία που τον ''δένουν'' και ότι <<θα τον δώσει στεγνά>>, αν σταματήσει την σχέση τους και την χρηματοδότησή του και ότι θα τον καταστρέψει κοινωνικά και προσωπικά με διασυρμό. Υπό το ''άχθος'' όλων αυτών και προκειμένου να ικανοποιεί την ''αδυναμία'' του εξαναγκάζονταν να υποκύπτει στους εκβιασμούς του. Κάποια στιγμή είπε στον Διοικητή. << Κύριε διοικητά, δεν αντέχω άλλο αυτόν τον εξευτελισμό, έγινα κουρέλι, δεν θέλω να διασυρθώ μπροστά στη γυναίκα μου και προ πάντων στα παιδιά μου, πως θα τα κοιτάξω στα μάτια και τι θα τους πω ; Πώς θα ξαναδούν τον πατέρα τους, όπως τον ήξεραν; Θα αυτοκτονήσω, ναι θα το κάνω, θα αυτοκτονήσω , δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να πληρώσω,είμαι ανάξιος, θα αυτοκτονήσω....>>. Ο Διοικητής, του έδωσε θάρρος και κουράγιο για να τον βοηθήσει ψυχολογικά, γιατί έβλεπε ότι πλέον είχε μπροστά του ένα ψυχικό ερείπιο, του τόνωσε το ηθικό και του έθεσε το ερώτημα. <<Συγκρίνεις τα παιδιά και την γυναίκα σου που κάποτε είχες ερωτευθεί, με ένα επαγγελματία εραστή, ο οποίος μόλις σε βαρεθεί και τακτοποιηθεί καλά οικονομικά, θα σε αδειάσει σαν τσουβάλι; Ζύγισέ τα και απάντησέ μου . 
-Την γυναίκα μου και τα παιδιά μου κύριε διοικητά, την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. 
-Έτσι είναι το σωστό, όσο για τον νεαρό, θα κοιτάξω να σε ξεχάσει.>> Χωρίς χρονοτριβή, καλεί στο γραφείο του τον νεαρό. Ο νεαρός στην αρχή δεν δέχθηκε και αμφισβήτησε τα καταγγελλόμενα σε βάρος του, ισχυριζόμενος ότι αυτά είναι προσωπικά θέματα της προσωπικής του ζωής....Ο Διοικητής κατάλαβε αμέσως ότι ο νεαρός ''είχε βολευθεί'' με την ''άρρωστη'' αυτή κατάσταση που εκμεταλλεύονταν και τότε αλλάζοντας ''ρότα'' του τόνισε με έμφαση ότι αν δεν δώσει τέλος ''εδώ και τώρα'' στην ιδιότυπη ομηρεία του εκβιαζόμενου προσώπου, γιατί καταστρέφει μία οικογένεια, του διαμήνυσε, ρισκάροντας. <<Πολύ καλά, αφού κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, καλώ τώρα τον αξ/κό υπηρεσίας και σου περνάει χειροπέδες, συλλαμβάνεσαι για εκβίαση, απειλή κ.λ.π. >>Τότε ο νεαρός άλλαξε αμέσως στάση και έδωσε την διαβεβαίωση υποσχόμενος ότι θα δώσει τέλος στην σχέση αυτή και ότι θα κρατήσει το μυστικό αυτό μακριά από κάθε δημοσιότητα, αφού κατάλαβε ότι τα πράγματα τώρα ''γύρισαν'' σε βάρος του. Πραγματικά το μυστικό κρατήθηκε ''μυστικό'' για πάντα. Η οικογένεια παρέμεινε ενωμένη, τα παιδιά -αγνοώντας το τρομερό μυστικό-, συνέχιζαν να είναι περήφανα για τον πατέρα τους, η τοπική κοινωνία της περιοχής εκτιμούσε την προσωπικότητά του, ενώ η σύζυγος στάθηκε ''στο ύψος των περιστάσεων'' και το εσωτερικό της τραύμα στα ενδόψυχά της, ίσως να ''επουλώθηκε από τον γιατρό χρόνο''. Ο σύζυγος επανήλθε στη φυσιολογική του ζωή, άγνωστο βέβαια αν οι ''ερινύες τον καταδίωκαν''...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

Διευκρινήσεις για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών Υγειονομικής Περίθαλψης από τον επιζώντα συζύγο και κληρονόμους...

Σε συνέχεια της από 27-11-2017 ανάρτησής μας (ΕΔΩ) , σχετικά με την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών,που παρακρατήθηκαν παράνομα-λανθα...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική του Ιστολογίου μας

Τα ενυπόγραφα άρθρα και video που αναρτώνται στο ιστολόγιό μας, απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων,των ομιλητών, ή της αρχικής πηγής δημοσίευσης και όχι του Διαχειριστή του ιστολογίου.
Επίσης ΔΕΝ
φέρει καμιά ευθύνη, για κακόβουλα σχόλια τρίτων και δεν έχει, αλλά κι ούτε διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα για αναδημοσιεύσεις κ.τ.λ.
Σε ενδεχόμενη καθυστέρηση απάντησης σχολίων,αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

[Ισοκράτους Λόγοι]


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Προβολές από 06-12-2011

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ

Αναγνώστες

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΚΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤAXINET

Πληροφορίες για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ε.Φ.Κ.Α.

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν.4387/2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ (ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ ΚΛΠ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΧ(π.ΤΕΑΠΑΣΑ)

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 404 Γ.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ...

Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΡΟΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ. Από το Blogger.