11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΘΑ κ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Α.Τ.Α.


Στρατιωτικές μονάδες σε Τύρναβο και Λάρισα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος συνοδεία της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Η περιοδεία του κ. Αβραμόπουλου ξεκίνησε από τον Τύρναβο, όπου παραβρέθηκε... στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Νοτιο-Ανατολικής Ευρωπαϊκής Ταξιαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος διοικητής ανέλαβε ο ταξίαρχος του τουρκικού στρατού Hakan Eser. 
Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε την 1η Στρατιά στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του Σχηματισμού. Το πρόγραμμα του κ. Αβραμόπουλου περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και συνάντηση με επιτελείς του ΑΤΑ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της επίσκεψής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είχε συνάντηση με εκπροσώπους Ενώσεων Αποστράτων, αλλά και του Πολιτικού Προσωπικού της Αεροπορίας.......>>
Στο Υπόμνημα που υπογράφουν οι κ.κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Κωνσταντίνος Λιούτας, πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, θέτουν μια σειρά από προβλήματα των αποστράτων με βασικό αυτό των περικοπών στις συντάξεις τους. «Οι υπερβολικές, άδικες και δυσανάλογες με άλλες κοινωνικές ομάδες περικοπές στις συντάξεις που σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται και για οικογενειακό εισόδημα, οδήγησαν πολλούς απόστρατους στην απόγνωση. Απαιτείται η αποκατάσταση μέρους των αδικιών» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπενθυμίζουν σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ζητούν «νομοθετική ρύθμιση των μη περεταίρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών». 
Οι εκπρόσωποι του Μόνιμου Πολιτικού Προσωπικού Αεροπορίας ανέμεναν τον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να του θέσουν αιτήματα που έχουν να κάνουν με την κινητικότητα στην οποία εντάσσεται το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.