1 Σεπτεμβρίου 2013

Έκοψαν χωρίς προειδοποίηση τις συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες!


ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ κόβει το υπουργείο Οικονομικών την καταβολή σύνταξης σε 32.000 άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες στρατιωτικών, 
που ζουν με αυτό το μικρό εισόδημα! 

Το οικονομικό επιτελείο κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο της τρόικας και προχωρά σε σφαγή των συντάξεων, χωρίς να... υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι περικοπές αυτές στις άγαμες θυγατέρες των στρατιωτικών. Χθες μεγάλος αριθμός δικαιούχων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου αυτού, που στερεί από τις άγαμες θυγατέρες μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 500-700 €. Το πλαφόν Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έχει επιβληθεί πλαφόν 720 ευρώ στις κύριες συντάξεις των περίπου 32.000 άγαμων θυγατέρων. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Μνημόνιο "3" μπαίνουν εισοδηματικά όρια που οδηγούν για πρώτη φορά σε περαιτέρω μείωση έως και αναστολή καταβολής της σύνταξης. Στην περίπτωση που υπάρχουν εισοδήματα από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια ή μισθός), υπάρχει αναλογική μείωση της σύνταξης ή ακόμα και αναστολή της. Το όριο που μπαίνει είναι τα 8.640 €, που αποτελούν το συνολικό ποσό της ετήσιας σύνταξης. Στην περίπτωση που τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι......>>
μεγαλύτερα από αυτό το όριο, η σύνταξη αναστέλλεται. Η παγίδα που υπάρχει στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων αφορά τον υπολογισμό και τον έλεγχο των εισοδημάτων από άλλες πηγές. Για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις εισοδήματος του έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011. Οι περικοπές εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2013 και σε πολλές περιπτώσεις προκύπτει μείωση έως και αναστολή μιας σύνταξης για εισοδήματα που δεν υφίστανται. Για παράδειγμα, μπορεί μια άγαμη θυγατέρα όντως να λάμβανε εισόδημα από ενοίκιο το 2011, αλλά σήμερα το ακίνητο να είναι ξενοίκιαστο. ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ.ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΘΑΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΕΣΑΙΟΥ.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΛΙΚΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΤΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΙΥ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΚΑΝ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΟΤΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.ΘΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΤΝ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΡΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ συνάδελφε...Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα...'Εχουμε περιέλθει σε μιά δίνη,οικονομική,ηθική και πολιτική,με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη πατρίδα μας...Φθάσαμε στο σημείο να μη γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο!! Μετά λύπης μου όμως, δεν βλέπω να υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι,με "ειδικό βάρος",που θα βγάλουν τη Χώρα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουν στην πρόοδο(!)

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.