.

"ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:2411-103203 & 2410-256836(ΤΗΛ.& FAX),E-MAIL:apoelaslar@gmail.com. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 10.30΄-12.30΄,ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΑΡΓΙΩΝ"

16 Οκτωβρίου 2013

Θα μας καταπιεί το χρέος!!Οφείλουμε 29.318 ευρώ ο καθένας!

Μεγαλύτερο θα είναι το... κεφαλήν Χρέος το 2022, όταν δηλαδή σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τρόικας το Δημόσιο Χρέος θα έχει μπει σε... βιώσιμη τροχιά, καθώς κάθε Έλληνας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, από τα νήπια έως τους γέροντες, θα χρωστάει κάτι παραπάνω από 26.300 ευρώ, όταν το 2008 το χρέος που αναλογούσε ήταν περίπου 23.900 ευρώ! 

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι παρά τα δύο «κουρέματα» (PSI και επαναγορά ομολόγων), παρά τις αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρά τα ατελείωτα φορολογικά χαράτσια σε εισόδημα και ακίνητα, παρά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών ακόμα και για τα παιδιά, παρά την αύξηση των έμμεσων φόρων, παρά τις χιλιάδες απολύσεις, παρά τις .....>>
εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, παρά το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, παρά τη δραματική αύξηση των ποσοστών φτώχειας, παρά το γενικό ξήλωμα του Κοινωνικού Κράτους, το Χρέος θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που είχε η Ελλάδα πριν καν φανταστεί το 2008 την περιπέτεια που θα περάσει στα χρόνια που θα ακολουθούσαν! 
Εάν έμενε κανείς στην εικόνα που δίνει η τελευταία Έκθεση Βιωσιμότητας, όπως αυτή ενσωματώνεται στην Έκθεση του ΔΝΤ, θα έλεγε ότι κάνοντας έναν κύκλο 14 ετών -από το 2008 έως το 2022- το Χρέος μπαίνει επιτέλους σε... τροχιά σταθερής πτώσης, καθώς ξεκινώντας από τα επίπεδα του 112,9% του ΑΕΠ και φτάνοντας φέτος στο 175,7% του ΑΕΠ, μειώνεται σταθερά εφεξής, φτάνοντας στο 113,6% του ΑΕΠ το 2022. Ωστόσο αυτή η εικόνα αυτή είναι μάλλον πλασματική, καθώς χρησιμοποιεί ως στοιχείο... καλλωπισμού το ΑΕΠ, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αυξάνεται, με αποτέλεσμα το κλάσμα να μικραίνει. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική εάν αναζητήσει κανείς την προοπτική του Χρέους σε απόλυτους αριθμούς, καθώς το 2022 θα είναι περίπου κατά 23 δισ. ευρώ υψηλότερο από αυτό του 2008, ενισχύοντας την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι η συνταγή του Μνημονίου είναι απολύτως αποτυχημένη, εάν στόχευε μόνο στον περιορισμό του Χρέους. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, της EUROSTAT και του ΔΝΤ, το Χρέος της Ελλάδας το 2008 ήταν στα επίπεδα των 263,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα κάθε Έλληνας να επιβαρύνεται από... γεννησιμιού του με 23.936 ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα κι ενώ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, το Χρέος έφτασε στα 329,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το «βάρος» για κάθε Έλληνα να φτάνει στις 29.954 ευρώ. Ποια είναι η εικόνα φέτος; Το Χρέος θα φτάσει στα 322,5 δισ. ευρώ και ο κάθε Έλληνας θα επιβαρύνεται με 29.318 ευρώ, δηλαδή περίπου όσα χρωστούσε πριν από 3 χρόνια, παρά το ότι έχει μεσολαβήσει μια «καταιγίδα» μέτρων λιτότητας και το σημαντικότερο παρά το ότι έχει γίνει «κούρεμα» των ομολόγων σε δύο φάσεις, ως αποτέλεσμα του δεύτερου Μνημονίου και του δεύτερου δανείου από την Τρόικα. Το 2020, που είναι η πρώτη χρονιά ορόσημο σύμφωνα με τη Τρόικα καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τότε η Ελλάδα θα μπορέσει ή θα πρέπει να έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, το Χρέος υπολογίζεται ότι (εάν βέβαια όλα πάνε καλά στους υπολογισμούς που έχουν γίνει με το ΑΕΠ) θα βρίσκεται στα 291,4 δισ. ευρώ και ο κάθε Έλληνας θα χρωστάει περίπου 26.490 ευρώ, ενώ δύο χρόνια αργότερα -το 2022- που είναι το βασικό ορόσημο σύμφωνα με το ΔΝΤ για να χαρακτηριστεί το ελληνικό Χρέος βιώσιμο, θα βρίσκεται στα 289,7 δισ. ευρώ, με τον κάθε Έλληνα να χρωστάει 26.330 ευρώ. 
Οι... φωστήρες του ΔΝΤ και οι γκάφες τους: 
Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα και αυτοί οι δυσοίωνοι υπολογισμοί μπορεί να αποδειχθούν υπερφιλόδοξοι, καθώς όλες οι έως τώρα εκτιμήσεις της Τρόικας για τις βασικές παραμέτρους εξέλιξης του Χρέους, αποδείχθηκαν παντελώς εσφαλμένες. Και δεν είναι μόνο η γκάφα των πολλαπλασιαστών, που απειλεί με πλήρη ανατροπή τον σχεδιασμό της Τρόικας και βέβαια της ελληνικής κυβέρνησης, είναι και η νέα παραδοχή των... φωστήρων του ΔΝΤ που παραδέχθηκαν ότι είχαν υπερεκτιμήσει τις προοπτικές του ΑΕΠ. Όσο, δε, για τη... ρουκέτα των 50 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου, που οδήγησε στη πόρτα της εξόδου τον πρώην επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν, έχει γίνει το πλέον κακόγουστο ανέκδοτο, αφού θεωρείται πλέον ότι θα είναι ευτύχημα εάν μπορούν να εισπραχθούν 20- 22 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη 10ετία. 
Ειδικά όσον αφορά στα σενάρια που έχουν εκπονήσει τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας για το ΑΕΠ, προβλέπουν κατ' αρχήν οριακή ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά (ήδη ο ΟΟΣΑ έχει προβλέψει ύφεση και για το 2014) αλλά και ρυθμούς σταθερά κοντά στα επίπεδα του 2% από το 2017 και μετά, ενώ υποτίθεται ότι θα έχει προηγηθεί η διετία 2015- 2016 με ρυθμούς 2,9% και 3,7% αντιστοίχως. Αυτές οι προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για την προοπτική του πληθωρισμού (αποπληθωριστή ΑΕΠ), δίνουν ένα σταθερό αποτέλεσμα αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ κατά περίπου 4% ετησίως, ενισχύοντας την άποψη κάποιων αναλυτών ότι η Τρόικα κατέληξε στο σενάριο βιωσιμότητας του Χρέους ξεκινώντας... ανάποδα, «κουμπώνοντας» δηλαδή τον επιθυμητό στόχο του Χρέους στους αναγκαίους ρυθμούς ανάπτυξης αντί να υπολογίσει ποια είναι η πραγματική προοπτική του Χρέους με βάση ρεαλιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μόνο τυχαία δεν είναι, άλλωστε, η επισήμανση του ΔΝΤ ότι εάν τελικά οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι 1% χαμηλότεροι κατά μέσο όρο από το βασικό σενάριο, τότε το Χρέος δεν θα έχει υποχωρήσει στο 124% του ΑΕΠ το 2020, αλλά θα βρίσκεται στο 134% με μόνο μέτρια προοπτική περαιτέρω υποχώρησης! 
Το... κατά κεφαλήν Χρέος με αριθμούς 2008: 
23.936 ευρώ 2009: 
27.245 ευρώ 2010: 
29.954 ευρώ 2013: 
29.318 ευρώ 2017: 
28.463 ευρώ 2020: 
26.490 ευρώ 2022: 26.336 ευρώ 
Η πορεία του Χρέους 2008: 
263,3 δισ ευρώ 2009: 
299,7 δισ ευρώ 2010: 
329,5 δισ ευρώ 2013:
322,5 δισ ευρώ 2017: 
313,1 δισ ευρώ 2020: 
291,4 δισ ευρώ 2022: 289,7 δισ ευρώ ΠΗΓΗ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

Διευκρινήσεις για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών Υγειονομικής Περίθαλψης από τον επιζώντα συζύγο και κληρονόμους...

Σε συνέχεια της από 27-11-2017 ανάρτησής μας (ΕΔΩ) , σχετικά με την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών,που παρακρατήθηκαν παράνομα-λανθα...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική του Ιστολογίου μας

Τα ενυπόγραφα άρθρα και video που αναρτώνται στο ιστολόγιό μας, απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων,των ομιλητών, ή της αρχικής πηγής δημοσίευσης και όχι του Διαχειριστή του ιστολογίου.
Επίσης ΔΕΝ
φέρει καμιά ευθύνη, για κακόβουλα σχόλια τρίτων και δεν έχει, αλλά κι ούτε διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα για αναδημοσιεύσεις κ.τ.λ.
Σε ενδεχόμενη καθυστέρηση απάντησης σχολίων,αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

[Ισοκράτους Λόγοι]


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Προβολές από 06-12-2011

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ

Αναγνώστες

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΚΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤAXINET

Πληροφορίες για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ε.Φ.Κ.Α.

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν.4387/2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ (ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ ΚΛΠ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΧ(π.ΤΕΑΠΑΣΑ)

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 404 Γ.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ...

Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΡΟΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ. Από το Blogger.