5 Οκτωβρίου 2013

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση για εσάς και τις οικογένειες σας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή τη δήλωση, ο κ. Αβραμόπουλος, από τον Έβρο όπου παρακολουθεί την άσκηση «Παρμενίων 2013», θέλησε να δώσει τέλος στη φημολογία ότι η τρόικα ζητά να γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, εξέφρασε... την αισιοδοξία του για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «και η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή την κρίση»......>>
Στο μεταξύ, μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στο Πεντάγωνο και στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς διαπιστώθηκε στην πράξη ότι η διαθεσιμότητα στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό είναι πάρα πολύ μεγάλη. 
Παρά την κρίση που πλήττει τη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν γίνει συντονισμένα από παντού, το σύνολο των οπλικών συστημάτων που διαθέτει η χώρα είναι ετοιμοπόλεμο. 
Τα ποσοστά διαθεσιμότητας του συνολικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πάρα πολύ υψηλά. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό, αλλά για λόγους ευνόητους δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Το ίδιο υψηλό ποσοστό διαθεσιμότητας υπήρξε και για τις μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού. 
Σχεδόν όλα τα πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο, «έπιασαν» περάσματα και πήραν θέσεις μάχης αποκτώντας με ταχύτητα το τακτικό πλεονέκτημα. 
Η πληροφορία που αποδεσμεύεται εδώ είναι πως το ποσοστό διαθεσιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού σε μονάδες κρούσης επιφανείας ξεπέρασε το 90%. 
Όσο για τα υποβρύχια, που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί πολλά, αυτή την ώρα εκτελούν σχεδόν στο σύνολο τους αποστολές. 
Ταυτόχρονα το σύστημα αεράμυνας έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία με τις κινητές πυραυλικές μονάδες αλλά και τα ραντάρ να έχουν πάρει θέσεις ανάπτυξης. Για το μεγάλο ποσοστό διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων της χώρας ενημερώθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος από την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ που εξέφρασε την ικανοποίησή του. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.