14 Οκτωβρίου 2013

Νέα «παιχνίδια» με τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ.!!


Για «κρυφό σχέδιο» από μέρους της κυβέρνησης που θα οδηγήσει «τα Μετοχικά Ταμεία στο καζάνι των Ταμείων επικουρικής ασφάλισης», με τελικό στόχο τη... δημιουργία φορέα «ο οποίος θα ενταχθεί στο ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα, για να στηριχθεί το ανταποδοτικό μέρος της μίας και μοναδικής κύριας σύνταξης πείνας», κάνουν λόγο τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Αιτία της δριμύτατης κριτικής τους αποτέλεσε η πρόσφατη διαταγή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιου Δαβάκη, μέσω της οποίας προαναγγέλθηκε -πριν καν δοθεί ικανοποιητική εξήγηση για το μεγάλο....>>
«πλιάτσικο» στο MTΣ!- η απόφαση της κυβέρνησης για επιλογή εξωτερικού φορέα, ο οποίος θα εκπονήσει οικονομοτεχνική μελέτη «με σκοπό τη διαπίστωση της βιωσιμότητας ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση των υφιστάμενων Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και των υπό αυτών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του BOΕA»
«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ:
 Η αντίδραση των απόστρατων στα σχέδια της κυβέρνησης ήταν άμεση και καταιγιστική. Στην ανοιχτή τους επιστολή, καταγγέλλουν πως η διαταγή του υφυπουργού στερείται διαγωνιστικής βάσης «προμήθειας προϊόντος», καθώς σε κανένα σημείο της δεν αναφέρονται τα απαραίτητα δεδομένα, οι παραδοχές ή οι προϋποθέσεις, ώστε να συνταχθούν οι «τεχνικές προδιαγραφές» του προαναγγελθέντος διαγωνισμού για την επιλογή του εξωτερικού φορέα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν τα στελέχη της ΑΝΕΑΕΔ «αυτή (σ.σ: η διαταγή) βρίσκεται απολύτως στο ίδιο πνεύμα, πρακτική και συνήθεια, των διαγωνιστικών διαδικασιών του παρελθόντος. Διαδικασιών, οι οποίες μας οδήγησαν σε εκείνες τις συμβάσεις, οι οποίες είναι σήμερα αντικείμενο δικαστικών ερευνών και συνέβαλαν στη σημερινή οικτρή κατάσταση της χώρας μας», αφήνοντας υπονοούμενα για το επίπεδο διαφάνειας του επικείμενου διαγωνισμού! Σε άλλο σημείο της επιστολής, οι απόστρατοι καυτηριάζουν την… αβεβαιότητα της κυβέρνησης για το είδος του ενιαίου Μετοχικού Ταμείου που θέλει, καθώς ο υφυπουργός «ψάχνει» ακόμη αν είναι εφικτή η «βιωσιμότητά» του, ενώ οι ίδιοι ζητούν ισχυρό Ταμείο! 
ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ:
 Η καχυποψία των στρατιωτικών απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης, συνοψίζεται στο κλείσιμο της έκκλησης που κάνουν. «Κύριε υπουργέ, μπορεί να πιστεύετε ότι εσείς και η κυβέρνηση σας θα έχουν εξαφανίσει τα ίχνη τους όταν σε λίγο διάστημα θα έχουν διαλυθεί τα άλλοτε κραταιά Μετοχικά Ταμεία, αλλά να είστε σίγουροι ότι τότε μάλλον θα υπάρχει δικαιοσύνη από την οποία δεν πρόκειται να ξεφύγουν ούτε τα πολιτικά πρόσωπα αλλά ούτε και όλοι αυτοί οι Δούρειοι Ίπποι εντός των κόλπων μας, που σας συνδράμουν είτε ενεργητικά είτε παθητικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.