16 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ!...

 Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ 
    Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Παρακολουθώντας τηλεόραση, στα δελτία των οκτώ 8, άκουσα κατάπληκτος δηλώσεις βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμμένα του κ.ΤΖΑΜΤΖΗ, ο οποίος δήλωσε ότι <<πολλοί βουλευτές ξεραίνουν και το σκ...τό τους, για να τα βγάλουν πέρα>>.Πραγματικά ''συγκινήθηκα'' από αυτή τη σπαρακτική ομολόγία του αξιότιμου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μας, κατανόησα απόλυτα ότι η βουλευτική αποζημίωση των 5.450 € τον μήνα ''δεν φτάνει να τα βγάλει πέρα'',χωρίς βέβαια να συνυπολογίζονται τα "εξτρά'' επιδόματα , όπος λ.χ. των συνεδριάσεων, της διαμονής, των εκπτώσεων η απαλλαγών , των εκτός.......>>
έδρας και άλλων τόσων πάσης φύσεως ''ταπεινών'' παροχών. Συγκινήθηκα, γιατί αυτοί οι ...απελπισμένοι βουλευτές μας δεν τα βγάζουν πέρα, αφού εξαναγκάσθηκαν και πιέσθηκαν αφόρητα να θέσουν υποψηφιότητα- κατ απαίτηση βέβαια του λαού...- και τώρα υφίστανται δυστυχώς την βάσανο της ιδιότητός τους, γιατί πάνω από όλα έθεσαν το Εθνικό καθήκον να σώσουν την Χώρα και κατά ατυχή συγκυρία ευρίσκονται στα πρόθυρα της ...οικονομικής εξαθλίωσης, αλλά παρά ταύτα, υπομένουν για το καλό μας, αφού δεν θέλουν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στα χωριά τους, η ορισμένοι από αυτούς στις μεζονέτες τους, γιατί έτσι επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον ..."Εγώ" -ο αφελής- σκέπτομαι. Άραγε ποιός τους πίεσε να εκλεγούν βουλευτές και άραγε ποιός τους εμποδίζει- αφού οι δυστυχείς ξεραίνουν το ...- να γυρίσουν στις δουλειές τους [όσοι από αυτούς δεν είναι ανεπάγγελτοι]; Για να τους ... σώσουμε λοιπόν, προτείνω τα παρακάτω:
1). Τις Κυριακές στις εκκλησίες, οι ιερείς να ''βγάλουν δίσκο'', υπέρ των αναξιοπαθούντων βουλευτών μας. 
2). Οι άνεργοι, νεόπτωχοι, οικονομικά ανήμποροι και η πρώην μεσαία τάξη, να διοργανώσουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, υπέρ των ''δοκιμαζομένων'' Εθνοπατέρων και Εθνομητέρων μας. Η Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε..ΔΥ., τα Εργατικά Κέντρα, Επαγγελματικοί και Κοινωνικοί Φορείς κ.α.,να εκδόσουν Ψηφίσματα συμπαράστασης και να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις... 
3). Να διοργανωθούν συναυλίες από γνωστους τραγουδιστές, όπως ας πούμε, Νότης Σφακιανάκης, Τζίμης Πανούσης, Αντύπας, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Τάμτα, Χρύσπα,΄Εφη Θώδη, Μέλισσες, Κατερίνα Στικούδη, Στανίση, Παϊτέρης και τόσοι άλλοι, ενώ τα έσοδα να διατεθούν στο Ταμείο Απόρων βουλευτών μας, για την οικονομική τους ενίσχυση. 
4).Το Υπουργείο Οικονομικών μας, να θεσπίσει και ένα ακόμη ''ευπρόσδεκτο'' κεφαλικό φόρο ''κοινωνικής αντίληψης''υπέρ των ''αναξιοπαθούντων'' βουλευτών μας. 
5). Να ''απαιτήσουμε'' όλοι μας αύξηση των πενιχρών βουλευτικών αποζημιώσεων, με δυναμικές κινητοποιήσεις, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τις τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας τους, την επαναφορά όλων των ''άδικα'' καταργηθέντων προνομίων τους, όπως λ.χ.προσωπικού γυμναστή, σάουνας κ.λ.π.και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, σταματώντας επιτέλους τις αντιδράσεις μιάς ...ελάχιστης και αντικοινωνικής μερίδας πολιτών, που ισχυρίζονται τελείως ...παράλογα, ότι ...δήθεν δεν τα βγάζουν πέρα, ενώ παράλληλα να απαιτήσουμε αύξηση όλων των ...χαρατσιών , ποσά τα οποία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μας. 
6). Οι ''ενεργοί πολίτες'' να διαθέσουν μέρος των προιόντων τους, υπέρ των δοκιμαζόμενων βουλευτών μας, ενώ στα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων, ή ακόμη και της Χρυσής Αυγής, να προηγούνται -κατ εξαίρεση και Τιμής ένεκεν- οι άποροι των βουλευτών μας. 
7). Ο Ο.Α.Ε.Δ. στα προγράμματά του ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας, να εκδόσει και ένα νέο καινοτόμο επιπλέον πρόγραμμα, ''πως το .....μας, μπορεί να μετατρέπεται σε ...παξιμάδι'', προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποί μας να αναπτύξουν για διάθεση στην εγχώρια και διεθνή αγορά ένα νέο βιολόγικό προιόν!... Αναρωτιέμαι άν όλα τα παραπάνω γραφόμενά μου, είναι λαϊκίστικα!..Αναρωτιέμαι επίσης, αν οι δηλώσεις του κ. βουλευτή μας είναι εντός τόπου και χρόνου. 
Αξιότιμοι κύριοι άποροι βουλευτές μας. Συμπάσχουμε μαζί σας... Πάντως άν δεν σας φτάνει το ψωμί, μπορεί να τρώτε και ...παντεσπάνι -όπως είχε πεί κάποτε και η Μαρία Αντουανέττα... και να μη υφίστασθε την ταλαιπωρία να ξεραίνετε το...σας, μέσα στην κάψα του ήλιου, η του φούρνου!... 
Ο Αινστάιν είχε πεί ότι ''το σύμπαν και η ανοησία δεν έχουν όρια. Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος''... α...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.