14 Νοεμβρίου 2013

Την τελευταία στιγμή «σώθηκαν» οι συντάξεις των Στρατιωτικών!...



Μια μάχη κέρδισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αυτή έχει να κάνει με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών που απαιτούσαν οι τροϊκανοί. Μια άλλη μάχη που ξεκινάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι η αποκατάσταση των αδικιών που άλλωστε είναι και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr παρατηρείται κινητικότητα, ενώ υπάρχει σχέδιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που το υλοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου προσεκτικά να αναζητηθούν τρόποι ώστε να αρθούν οι περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών που φτάνουν έως και το 40%......>>
Και αυτό γιατί οι αποδοχές των πρώην αξιωματικών, εδώ και ένα χρόνο έχουν μειωθεί κατά πολύ αφού εκτός από το «κούρεμα» στις συντάξεις τους είδαν και τα μερίσματά τους να ελαττώνονται κατά 30%. 
Η προσπάθεια θα γίνει στον τομέα των συντάξεων καθώς κάθε προσπάθεια να επανέλθουν τα μερίσματα στην αρχική τους μορφή θεωρείται μάταιη αφού τα Μετοχικά Ταμεία κάνουν αγώνα επιβίωσης μετά το PSI. Αν και αυτό δεν ήταν η μόνη αιτία για την πολύ κακή οικονομική τους κατάσταση. Έτσι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του Πενταγώνου να ερευνήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με μυστικότητα και να του υποβληθούν αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. 
Στη συνέχεια αυτές οι προτάσεις αν υπάρξουν θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών από τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να δοθεί η επιθυμητή λύση. Ίσως αυτές οι ενέργειες να αποτελούν τη μετάφραση των όσων λέει ο Υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των αδικιών και να μπορούν οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο καθήκον να έχουν μια ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση. 
Η αισιοδοξία βέβαια, για την έκβαση των ενεργειών αυτών, είναι πολύ συγκρατημένη καθώς πολλοί μαγικοί τρόποι δεν υπάρχουν, ωστόσο οι απόστρατοι εκπέμπουν S.O.S. 
Να θυμίσουμε ότι και πρόσφατα η τρόικα απαιτούσε περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των Αξιωματικών που θα κατέβαζαν και άλλο τις συντάξεις των αποστράτων, αλλά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος πρότεινε ένα ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να μη συμβεί αυτό. 
Το ποσό που θα εξοικονομούνταν από το «κούρεμα» των αποδοχών μεταφέρθηκε σε αντίστοιχο «κούρεμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων που ήταν να υλοποιηθούν. Και βέβαια η τρόικα δεν μπόρεσε να πει όχι στο Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος ματαίωσε έτσι τη περαιτέρω μείωση των αποδοχών στους εν ενεργεία αξιωματικούς και κατ επέκταση και στους Αποστράτους. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.