12 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ τέλος από τα τέλη Ιανουαρίου!...

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος πρωτοβάθμιος φορέας υγείας που.... θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ. Οπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ο φορέας αυτός θα λέγεται Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και θα λάβει την τελική του μορφή ως το τέλος του μήνα, οπότε θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του υγειονομικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες....>>
Το ΠΕΔΥ, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους. Το βασικό κορμό του ΠΕΔΥ σε πρώτη φάση θα αποτελέσουν τα κέντρα υγείας και τα πολυϊατρεία, ενώ κομβικός θα είναι και ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού. 
Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους 3.000 οικογενειακούς γιατρούς, που θα προέρχονται είτε από τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε θα είναι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον νέο φορέα. 
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι κάνεις γιατρός δεν θα χάσει τη θέση του, αλλά θα πρέπει να επιλέξει εάν επιθυμεί να εργαστεί με ωράριο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ. 
΄Ολες οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο το οποίο πιθανότατα θα κατατεθεί απόψε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.