17 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.


Πραγματοποιήθηκε την 07-01-14 συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, στην οποία συζητήθηκαν μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν την αστυνομική οικογένεια, όπως: 
Α]. ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τονίστηκε ότι οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των αστυνομικών (μισθοί-συντάξεις), αποτελούν την επιτομή της απαξίωσης για όλα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αντίστοιχα και των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοσθούν τα ψηφισθέντα μέτρα για νέες περικοπές μέσα στο 2014, αλλά αντίθετα πρέπει να ληφθούν μέτρα σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών. Ο κ. Υπουργός ήταν κατηγορηματικός, τόσο ως προς την μη εφαρμογή νέων μέτρων το 2014, αλλά και ως προς τη σταδιακή εξομάλυνση των αδικιών, σε συνάρτηση με την πρόοδο στην οικονομία.....>>
Β]. ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: 
Στον κ. Υπουργό θέσαμε μετ΄ επιτάσεως την επέκταση του δικαιώματος της ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψης, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που προβλέπεται για τα ΑΓΑΜΑ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ τέκνα των στρατιωτικών στην ενέργεια και αποστρατεία και στα τέκνα των μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ, που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ., με τους ίδιους όρους. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση του θέματος. 
 Γ]. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ (Μ.Τ.Σ.): 
Στον κ. Υπουργό έγινε εκτενής αναφορά στην κρατούσα κατάσταση του ΜΤΣ και στην ανάγκη λήψης, άμεσα, δέσμης μέτρων εξυγίανσής του. 
Εκφράσαμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε απόψεις που διατυπώθηκαν τελευταία στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, που εκδίδει η ΕΑΑΣ για μη ισότιμη μεταχείριση των προερχομένων από την ΕΛ.ΑΣ. μετοχομερισματούχων και τονίσαμε την ανάγκη για κοινή και συντονισμένη δράση όλων των θεσμικά αρμοδίων για την εξυγίανση του Ταμείου. 
Ζητήσαμε, μεταξύ των άλλων: 
α. Να εγκριθεί, χωρίς καθυστέρηση το Πρόγραμμα εξυγίανσης του Μ.Τ.Σ., που θα επεξεργασθεί η Διϋπουργική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό. 
β. Να σταματήσει κάθε περαιτέρω περικοπή του καταβαλλόμενου μερίσματος από το ΜΤΣ, διότι πλέον θα λάβει τη μορφή φιλοδωρήματος. Ήδη με τις μέχρι τώρα περικοπές μέσα σε δύο χρόνια, έγινε περικοπή ύψους 60%. 
γ. Αναλογική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ταμείου και από εν ενεργεία αστυνομικούς, μετά από τροποποίηση του Ν.Δ. 2554/53. 
δ. Κατάργηση του επίμαχου (ανενεργού) άρθρ.27 τουΝ.1911/1990, που προβλέπει διαχωρισμό του ΜΤΣ σε δύο Ταμεία, Στρατιωτικών και Αστυνομικών, αντίστοιχα. 
- Ο κ. Υπουργός δήλωσε αλληλέγγυος στην προσπάθεια εξυγίανσης του Ταμείου και υποσχέθηκε να δώσει λύση στο ζήτημα της αναλογικής μας εκπροσώπησης στο Δ.Σ. του Ταμείου. 
- Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην ανάγκη ηθικής στήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στο θέμα της σίτισης των αστυνομικών στις Λέσχες του Στρατού, όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχες Λέσχες της ΕΛ.ΑΣ. 
- Η όλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και ενδιαφέρον για όλα τα θέματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.