29 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.!..


Μειώνεται κατά 43% η ΕΛ.ΑΣ και διαχωρίζεται: Σε Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.


Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε ο Υπουργός Δημ.Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας Νικόλαος. 
Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα Τετάρτη προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. η ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις κλάδους: Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. 
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την αποδέσμευση του υπουργείου από την Αστυνομία, που θα είναι πλέον ένας καθαρά πολιτικός οργανισμός με συνδετικό κρίκο μια γενική διεύθυνση. 
Επίσης για την Αστυνομία προβλέπεται η κατάργηση του Αρχηγείου με τη σημερινή του μορφή και η αντικατάστασή του με ένα επιτελείο που θα επιβλέπει τους τρεις παραπάνω κλάδους. 
Η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης. Οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική θα γίνονται πλέον μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.....>>
Το όλο εγχείρημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, μειώνει τις δομές κατά 43% στην Αστυνομία, όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη Γ.Γ.Π.Π. 
Ο Δένδιας χαρακτήρισε «επανάσταση» στο θέμα της αστυνόμευσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει μεγάλες καινοτομίες και στηρίζεται στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ψηφιοποίηση με βάση τη νέα τεχνολογία για να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές όλες οι υπηρεσίες. 
Ο Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. 
Ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας. Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ. Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.