27 Φεβρουαρίου 2014

Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Λάρισας "Πορείας Αγάπης".


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25-02-2014) και 19.00΄στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας η Ετήσια Απολογιστή Συνέλευση του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου Λάρισας "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ".....>>
Δελτίο Τύπου 
 Συνεχίζουμε την « Πορεία Αγάπης» στην Αφρική, Παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης. 

Στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Πορείας Αγάπης, με τον Πρόεδρο και τον Ταμία να παρουσιάζουν τα διοικητικά πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό του παρελθόντος οικονομικού έτους και την ομόφωνη έγκριση των μελών του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου. Στην Γ.Σ.ομίλησε ο πρ.Δ/ντής της Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας,Θεολόγος κ.Καραμήτρος Ιωάννης,με θέμα: «Ιεραποστολή.Θεμελιώδες στοιχείο της Ορθοδόξου Πίστεως».Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής από τους Αποστολικούς χρόνους μέχρι και σήμερα και τόνισε την ανάγκη στήριξης του έργου της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση δείχνει έντονα τις αρνητικές της συνέπειες και στον τομέα αυτό. Η προσπάθεια ευαγγελισμού των αδελφών μας στην Αφρική που ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα με τον μακαριστό π.Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,δεν θα πρέπει τώρα να ανακοπεί, αλλά από το υστέρημά του ο πιστός λαός του Θεού πρέπει να στηρίζει το θεάρεστο αυτό έργο»,κατέληξε ο κ.Καραμήτρος. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους (αποστολή ιερ.κλιμακίων στην Αφρική,αποστολή με κοντέϊνερ εφοδίων και ενίσχυση ιερ.κλιμακίων στην Αφρική,Ινδονησία και Ι.Μητρ.Χαλεπίου,στην Συρία) και σημείωσε ότι «η ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης και υγείας στις Ορθόδοξες Μητροπόλεις Ουγκάντα και MWATZA,θα συνεχισθεί και την νέα χρονιά διότι πρόκειται για σημαντικό έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική». 
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε εμπεριστατωμένη εργασία του Φοιτητή Θεολογίας Αλέξη Ζαφειρίου,με ακουστικοοπτικό υλικό,σχετική με το έργο της Ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική και της συνδρομής της Πορείας Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη MWATZA, όπου ο ίδιος ως εθελοντής αυτής συμμετέχει κατά τακτικά χρονικά διαστήματα. 
Η κ.Ζαφειρίου, γραμματέας του συλλόγου, αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη συνεχίσεως των κατ` έτος αποστελλομένων κλιμακίων του Συλλόγου, διότι η παρουσία τους εκεί ενισχύει και στηρίζει σημαντικά το έργο του τοπικού Επισκόπου. 
Επίσης,κόπηκε η πίτα και οι επιτυχόντες το φλουρί κέρδισαν από ένα βιβλίο και μια βιντεοταινία Ιεραποστολικού περιεχομένου. 
Στην εκδήλωση παρευρέθη η Αντιπεριφερειάρχης κ.Μαμάρα Μαρία και οι Πρόεδροι των Αποστράτων Στρατού και τ.Χωρ/κής και Ελλην.Αστυνομίας κ.κ.Παπαπαρίσης Απόστολος και Διβάνης Βασίλειος. 

 Για την Πορεία αγάπης 
 Σωτ.Αθ.Μουντζούρης 
Πρόεδρος Δ.Σ.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια που αστυνομικοί (εν ενεργεία ή εν αποστρατεία)έχουν και τέτοια ενδιαφέροντα.Μας εκπλήσσει ευχαρίστως.Συγχαρητήρια.Θεάρεστον έργον η εξωτερική Ιεραποστολή,διότι αναφέρεται σε ανθρώπους "έξω των τειχών",δηλ.έξω από την μάνδρα του Χριστού. Μεγαλύτερο έργο από αυτό που επιτελούν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ στην Αφρική ή αλλαχού στον κόσμο, υπάρχει;
    Νομίζω,όχι.Και τούτο διότι δημιουργούν σε συνανθρώπους μας ,άλλων υπανάπτυκτων χωρών, πολιτισμό και τους οδηγούν στην Εκκλησία του Χριστού,του γλυκυτάτου Ιησού Χριστού.Ωραίο πράγμα να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτοί και αστυνομικοί ή στρατιωτικοί.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.